Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 21 ΜΑΐΟΥ 2014

Κατ΄αρχήν Χρόνια Πολλά στον Κώστα, την Ελένη, την Κωνσταντί(ν)α!!!

Κατά δεύτερον όσοι δεν σκέφτηκαν καλά την προηγούμενη Κυριακή και ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ΝουΔου, ΠΑΣΟΚΕΛΙΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και άλλα παρόμοια σχήματα, μορφώματα και εγκληματικές οργανώσεις καθώς και όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν αυτή την Κυριακή κάτι από τα ίδια ή Ποτάμι και άλλα παρόμοια στοιχειά της φύσης ας το ξανασκεφτούν διπλά και τριπλά. Δεν θα τους πούμε τι πρέπει να ψηφίσουν. Γιατί όλοι ξέρουν τι πρέπει να ψηφίσουν. Όπως επίσης ξέρουν ότι το να ψηφίσουν δεν είναι αρκετό. Όπως επίσης ξέρουν ότι χωρίς (αντικαπιταλιστική) ανατροπή η ζωή μας δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Ας πάμε όμως στα του ΟΚΑΝΑ:
  • Η πληροφορία: Η συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου και της ΕΠΕΣΥ, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 21 Μαΐου 2014 με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη 28/5/14 στις 9.30 πμ.
(Ζητάμε συγνώμη για την παραπληροφόρηση και για το λόγο αυτό διορθώνουμε τα ακόλουθα). 

Τα γεγονότα: Την Δευτέρα 19/5/14 ο Γενικός Διευθυντής Πρόεδρος του Συλλόγου επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γενικό Διευθυντή, και ο οποίος του είπε ότι την Τετάρτη 21/5/14 θα λείπει για προσωπικούς λόγους και δεν μπορεί να παρευρίσκεται στη προγραμματισμένη συνάντηση. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος δεν "βγήκε" στο τηλέφωνο αλλά μέσω της γραμματείας πληροφόρησε ότι αφού θα λείπει ο Γενικός Διευθυντής και ο ίδιος θα λείπει και μάλιστα δεν μπορεί να γίνει η συνάντηση πριν την επόμενη Τετάρτη 28/5/14.

Ερώτηση: δλδ αν δεν τηλεφωνούσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου στο γραφείο του Προέδρου η συνάντηση θα γινόταν κανονικά; πότε θα μαθαίναμε την αναβολή της εν λόγω συνάντησης; - η οποία, να υπενθυμίσουμε, αφορά κυρίως την υπογραφή ΣΣΕ. 

Η πραγματικότητα: Την Τετάρτη έγινε η συνάντηση της ΕΠΕΣΥ με την παρουσία μελών του ΔΣ του Συλλόγου με τον Αν Δ/ντή Εφαρμογών. Την ίδια στιγμή από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ δεν έλειπε κανένας: ούτε ο Γενικός ούτε ο Πρόεδρος. Ο τελευταίος μάλιστα την ίδια ώρα ήταν σε συνάντηση με τον οργανωτικό Γραμματέα του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων (!!!) για θέματα του Συλλόγου.

Το σχόλιο (μας): Ποιος δουλεύει ποιόν και γιατί; Δεχόμαστε ερμηνείες....


  • Η πληροφορία: Ο Αν. Δ/ντης Εφαρμογών έστειλε σε όλους τους υπεύθυνους των μονάδων υποκατάστασης της Αθήνας έγγραφο με το οποίο ζήταγε εντός δυο ημερών να δηλώσουν αν προτίθενται να συμβάλλουν στην άμεση απορρόφηση της λίστας αναμονής με την εισαγωγή περίπου 30 ασθενών ανά μονάδα, καθώς υπολογίζει ότι η πραγματική λίστα δεν ξεπερνά τους 700 εξαρτημένους. 
Τα γεγονότα: Στην τελευταία συνάντηση υπευθύνων η ίδια πρόταση (πρόταση να την πούμε; φαεινή ιδέα να την πούμε;) κατατέθηκε με παρόντα τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ. Δεν ξέρουμε αν οι προφορικές απαντήσεις των υπευθύνων θα κατατεθούν και γραπτά, αλλά πολύ θα το θέλαμε, για να καταγραφεί το επίπεδο ορισμένων συναδέλφων και να παραμείνει ως φάρος να φωτίζει τις μελλούμενες γενεές. Τέλος πάντων οι προφορικές απαντήσεις οδήγησαν τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ να διαγνώσει ότι η πλειοψηφία των υπευθύνων πάσχει από burn out καθώς το θέμα της απορρόφησης της λίστας δεν έχει να κάνει με τα προβλήματα του οργανισμού αλλά είναι "τεχνικό" θέμα και επιδέχεται τεχνικών λύσεων.

Η πραγματικότητα: Την ίδια εβδομάδα η ΜΑΒΥ ενημέρωσε τις μονάδες υποκατάστασης ότι λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δεν θα πραγματοποιούνται συγκεκριμένες εργαστηριακές εξετάσεις μεταξύ των οποίων και η γενική αίματος. 

Ερώτηση: Πώς θα αντιμετωπιστεί "τεχνικά" η εισαγωγή ασθενών χωρίς εξετάσεις; Οι υπεύθυνοι των μονάδων θα αποδεχτούν να χορηγήσουν ασθενείς χωρίς να γνωρίζουν τις εξετάσεις τους; Οι παθολόγοι; Θα γίνονται ουροληψίες; Θα εμβολιαστούν οι ασθενείς; Αυτά τα "τεχνικά" προβλήματα σχετίζονται με τον προϋπολογισμό ή εμείς είμαστε κολλημένοι και δεν "νογάμε" από επιστήμη; 

Το σχόλιο μας: Το να αντιμετωπίζεις ως "τεχνικά" ζητήματα κατ΄εξοχήν πολιτικά είναι πάγια τεχνική όσων θέλουν να αποκρύψουν την πραγματική αιτία των προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από την νεοφιλελεύθερη συνταγή της συρρίκνωσης του κράτους πρόνοιας (έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένου εκ γενετής στην Ελλάδα). Όσοι - από οποιοδήποτε διευθυντικό πόστο - υπηρετούν αυτή την πολιτική δεν μπορούν να λένε ότι δεν ήξεραν, δεν κατάλαβαν ή ότι αυτοί ήταν απλοί "υπάλληλοι". Η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός και ο φόβος μας γεννάνε τη σιωπή. Άρα και τη συνενοχή...  

  • Η πληροφορία: Σήμερα (των ισαποστόλων μεγάλη η χάρη τους) έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΠΕΣΥ με τον Αν. Δ/ντή Εφαρμογών κ.  Καφετζόπουλο. 
Τα γεγονότα: Η συνάντηση έγινε καθώς λένε "σε καλό κλίμα", συζητήθηκαν πολλά από τα ανοιχτά θέματα που αφορούν την λειτουργία των μονάδων του ΟΚΑΝΑ και διαπιστώθηκε ότι τα σημεία τα οποία μας προβληματίζουν λίγο ως πολύ συμπίπτουν (όροι συνταγογράφησης, πλαίσιο).

Η πραγματικότητα: Ο Αν Δ/ντης Εφαρμογών μας ενημέρωσε ότι τα θέματα που κυρίως απασχολούν αυτή την περίοδο είναι οι όροι συνταγογράφησης, ότι επιλογή του Προέδρου είναι να μην υπάρξουν ξεχωριστές δομές συνταγογράφησης αλλά  αυτή να γίνεται σε ξεχωριστό ωράριο στις ίδιες μονάδες, ότι δουλεύει με την ομάδα που έχει επιλέξει πάνω στους όρους και τις προϋποθέσεις. Σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας μας πληροφόρησε ότι υπάρχει πρόβλημα μη εφαρμογής του και αυθαιρεσιών από τη μεριά συγκεκριμένων υπευθύνων  μονάδων (ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα υπεύθυνου που απομακρύνει ασθενείς λόγω παράλληλης χρήσης χασίς) και γι΄αυτό θα γίνει αναπροσαρμογή του πλαισίου ώστε να μην επιτρέπει παρερμηνείες. Τέλος μας ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα μακράς διάρκειας για τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ πάνω στα νέα επιστημονικά δεδομένα όσο αφορά στη μείωση της βλάβης. Από τη μεριά μας του είπαμε ότι θέλουμε την αναγνώριση του γνωμοδοτικού ρόλου της ΕΠΕΣΥ από τη Διοίκηση, ότι θεωρούμε απαραίτητη την τακτική επικοινωνία με τη Διεύθυνση Εφαρμογών, ότι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή αυθαιρεσιών είναι οι διαδικασίες συλλογικών αποφάσεων και η τόνωση του ρόλου της Θεραπευτικής Ομάδας και ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση της βλάβης χωρίς τον έλεγχο της παράλληλης χρήσης (αντιδραστήρια;), τη φροντίδα των σωματικών προβλημάτων (εμβόλια, εξετάσεις, παθολόγοι;) και φυσικά την ψυχοκοινωνική υποστήριξη. 

Το σχόλιο μας: Φοβόμαστε ότι ο κος Καφετζόπουλος (παρόλη την αδιαμφισβήτητη εντρύφηση του στον διαλεκτικό υλισμό) αντιμετωπίζει την επιστήμη με ιδεαλιστικό τρόπο: αυταπατάται ότι υπάρχουν θέματα αμιγώς επιστημονικά. Βέβαια αυτή η συζήτηση είναι μια κατεξοχήν φιλοσοφική (άρα θεωρητική) συζήτηση με πολύ σημαντικές πολιτικές (άρα πρακτικές) προεκτάσεις/επιπτώσεις. Δεν θα την ανοίξουμε καν τώρα. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε (και τονίσαμε στη συζήτηση μαζί του) είναι ότι στον ΟΚΑΝΑ βολεύει ορισμένους να "βλέπουν" δυο στρατόπεδα: αυτοί που υποστηρίζουν τη μείωση της βλάβης και αυτοί που υποστηρίζουν την απεξάρτηση. Τα πραγματικά στρατόπεδα είναι πράγματι δυο αλλά είναι άλλα: αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα προγράμματα μείωσης της βλάβης πρέπει να είναι αποτελεσματικά και για να είναι αποτελεσματικά πρέπει να είναι και επιστημονικά άρτια (άρα να μην είναι ντε και καλά φτηνά) και αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα προγράμματα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φτηνά (τελεία). Σε αυτή την αντιπαράθεση εμείς έχουμε πάρει θέση (φιλοσοφική, πολιτική, συνδικαλιστική και επιστημονική βεβαίως, βεβαίως...) εδώ και πολλά χρόνια. Περιμένουμε να πάρουν και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι....   

  • Άλλα νέα: 
    • Σύμφωνα με πληροφορίες εξασφαλίσθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Υγείας. Θα σας ενημερώσουμε όταν το επιβεβαιώσουμε αρμοδίως...
    • Την επόμενη Τετάρτη θα γίνει Γενική Συνέλευση στην Αθήνα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις μελλοντικές μας κινήσεις: Θυμίζουμε ότι (εκτός των προβλημάτων του Οργανισμού που προαναφέραμε) δεν έχει υπογραφεί η ΣΣΕ και δεν έχει εξασφαλισθεί καν η μισθοδοσία μας.

  • Άντε και καλό βόλι την Κυριακή (αν και πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν έχουμε και πολύ εμπιστοσύνη σε αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε Ελληνικό λαό...)

38 σχόλια:

  1. "ετοιμάζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα μακράς διάρκειας για τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ πάνω στα νέα επιστημονικά δεδομένα όσο αφορά στη μείωση της βλάβης"
    Λεφτά υπάρχουν; καλή η γνώση αλλά θα είναι φτηνό το brainwashing; ε, το brainstorming εννοούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7960386

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sic transit gloria mundi...

      Διαγραφή
    2. Έχω καλύτερο! "Συνελήφθη ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ"
      http://www.axortagos.gr/sinelifthi-o-proedros-tou-okana-me-ti-sindromi-tis-efp.html

      Διαγραφή
  3. ω πω πω.για ποιους χτυπάει η λατινική καμπάνα...... τώρα ή όποτε στον απροσδιόριστο και άπειρο χρόνο...
    αλλά από την άλλη...στων κουφών την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον και θετικό είναι το παρακάτω..
    "Σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας μας πληροφόρησε -Ο Αν Δ/ντης Εφαρμογών- ότι υπάρχει πρόβλημα μη εφαρμογής του και αυθαιρεσιών από τη μεριά συγκεκριμένων υπευθύνων μονάδων (ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα υπεύθυνου που απομακρύνει ασθενείς λόγω παράλληλης χρήσης χασίς) και γι΄αυτό θα γίνει αναπροσαρμογή του πλαισίου ώστε να μην επιτρέπει παρερμηνείες."
    Και ελπίζουμε αυτό να δώσει ένα τέλος στις αυθαίρετες ερμηνείες αλλά και βουλές των εκάστοτε υπευθύνων μονάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να γίνει επιτέλους! Διότι ακούγεται πχ ότι διώχνει ασθενείς από τη Μονάδα του για χρήση χασίς ο (νυν;πρώην;) Διευθυντής Εφαρμογών..
    Αλήθεια; Ψέματα; Μήπως ξέρει η αρσυ ή το σωματείο να το διευκρινίσει;
    τι μπλέξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην μοναδα της Βούλας ειναι ο εν λόγο υπευθηνος

      Διαγραφή
  6. "δεν έχουμε και πολύ εμπιστοσύνη σε αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε Ελληνικό λαό"
    αμα το δειγμα ειναι οι περι, εντος ή επι τα αυτα του ΟΚΑΝΑ, ποιος να σας κατηγορησει γι' αυτο που λετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στη Μονάδα της Βούλας;δηλαδή είναι ο Διευθυντής Εφαρμογών που είπε κάποιος.Δουλευόμαστε μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι ο διευθυντης εφαρμογών ,ο υπευθηνος που διώχνει για καναβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ε αυτός δεν είναι και διευθυντής εφαρμογών;πείτε μας βρε κάποιος από το σωματείο.τα μπλέξαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευθυντης εφαρμογων ειναι ο κος Καφετζοπουλος και ειναι στην Αθηνα. Η μοναδα που διωχνει για παραληλη χρηση χασις ειναι στην Βουλα ,η οποια εχει αλλον διευθυντη.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη αν ο καθε διευθυντης μοναδας θεωρει οτι εχει αυτοδιοικηση στην επιλογη ποιας ουσιας ελενχει,αν θα επιφερει κυρωσεις και τι ειδους,τοτε τι πλαισιο μιλαμε.Για το ΚΚΕ το θεμα των ναρκωτικων ειναι πολιτικο και θα λυθει με την εμφανιση του υπαρκτου σοσιαλισμου,σε μοναδα επιροης του αποδεχονται μονο εργατικο take home σε θεραπευομενους με 90% ανεργια.....που πιθανως εχουν αναγκη την συντηρηση-υποκατασταση ισοβιως.Επειδη λοιπον ειναι κατα της συντηρησης γιατι νομιζουν οτι οι χρηστες βολευομαστε με την..κρατικη πρεζα...δεν θελουν οι ασθενεις να ειναι ευχαριστημενοι,θελουν να ταλαιπορουνται.Απο οσο θυμαμαι στο πλαισιο (ΚαφετζοπουλουPlaisioLeitourgias.pdf
      )τουλαχιστον σε οτι αφορα μακροχρονιους ασθενεις ,οι ουροληψιες ειναι ενδεικτικες,και πληθος παραγοντες(παραβατικοτητα,υγεια,συμπεριφορα,βελτιωση ποιοτητας ζωης κλπ)ειναι εξισου σημαντικα,για οποια θεραπευτικη αξιολογηση.Μηπως οταν η κ.Ματσα επειδη εργαζεται σε στεγνο φοβιζει τους ασθενεις οτι θα καταντισουν μεθαδονακιδες αν αποτυχουν στις δικες της επιλογες,ειναι επιστημονικο?

      Διαγραφή
  10. Φιλε μου 3.55 ειμαι θεραπευομενος εγω που σου απαντησα,αλλα το γνωριζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί τον αναφέρουν αναπληρωτή διευθυντή σε αυτά που γράφουν;αυτό με μπέρδεψε.ποιος είναι ο Διευθυντής τότε;
    γιατί δεν μας το διευκρινίζουν αυτοί του οκανα να ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανώνυμε 2.42 κανένας δεν "εχει αυτοδιοικηση στην επιλογη ποιας ουσιας ελενχει". ολες ελεχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οσο δεν υπαρχει ενα πλαισιο λειτουργιας που να μην αφηνει παρερμηνιες απο κανεναν ουτε απο ασθενεις ουτε απο το προσωπικο,τοτε θα υπαρχουν προβληματα.
    Ενα πλαισιο που κυριο μελημα να ειναι η βοηθεια και η καλυτερη ποιοτητα ζωησ του ασθενη.
    Με υποχρεώσεις και δικαιώματα,χωρις τιμορητικο χαρακτηρα.Με μοναδες χαμηλων απαιτησεων για οσους κανουν παραληλη χρηση και οχι αποπομπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό είναι σωστό! μονάδες χαμηλών απαιτήσεων. αυτό πρέπει να κάνει ο κ. Καφετζόπουλος. γιατί το καθυστερεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί έχει συνέλευση την Τετάρτη; χωρίς να υπάρχει λόγος; προβλήματα δεν υπάρχουν, μπήκαν σε σειρά τα πράγματα. Αυτοί που καλούν συνέλευση τέτοια καλή περίοδο είναι προβοκάτορες. Ας παραδειγματιστούν από την υπεύθυνη στάση της αρσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΉ ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ Ν ΑΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Ως ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ?

      Διαγραφή
  16. γιατί η αρσυ δεν συμφωνεί με την πραγματοποίηση τησ συνέλευσης...δεν νομίζω,δεν νομίζω........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε πάλι βρε παιδιά; Δεν είπαμε να κρατάτε ομπρέλα όταν κυκλοφορείτε έξω για να γλιτώνετε από τους αεροψεκασμούς; Αχ, θα σας μαλώσω....

      Διαγραφή
  17. δεν γίνονται ψεκασμοί. Προβοκάτορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που τα λέμε, αν δεν γίνονται ψεκασμοί ίσως πρέπει να αρχίσουν. Με Largactil ή ίσως κάτι πιο εξελιγμένο. Ας μιλήσουν και οι ψυχίατροι επιτέλους! Γιατί σιωπούν;;

      Διαγραφή
  18. Να κάνω μια ερώτηση: όλοι όσοι κάνουν σχόλια εδώ έχουν δικαίωμα ψήφου? και έχουν ψηφίσει? Αν ναι ίσως αυτό να εξηγεί και τα αποτελέσματα με κάποιον τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. α μπράβο φιλόσοφε του οκανα. το βρήκες! αυτή είναι η απάντηση. άτομα χαμηλών απαιτήσεων σε οργανισμό ακόμα χαμηλότερων απαιτήσεων σε χώρα μηδενικών απαιτήσεων. γκέγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 12.58 πλάκα κάνεις για τις συνελεύσεις;φυσικά και δεν τις χρειάζεσαι. η ελιά να καρποφορεί και να υπάρχει πάντα πνεύμα συνεργασίας προεδρείου-διοίκησης.όταν οι γονείς φροντίζουν για τα παιδάκια τους, αυτά να παίζουν αβίαστα με τα παιχνίδια τους και να μην κουράζουν το μυαλουδάκι τους (αν έχουν κιόλας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νεα επιθεση κατα της υποκαταστασης απο τον Ριζοσπαστη(Κ.Κ.Ε)


    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7962630&publDate=23/5/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΑΡΣΥ θεωρεί απαραίτητο και επείγον να γίνει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη (δλδ αύριο), όχι μόνο επειδή θεωρεί ότι τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί (ο προϋπολογισμός παραμένει πολύ χαμηλότερος των αναγκών, η ΣΣΕ παραμένει ανυπόγραφη, οι μισθοί όσων είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα θα μειωθούν τον μήνα που έρχεται λόγω της πρόσφατης απόφασης του δικαστηρίου, τα χρωστούμενα δεν έχουν δοθεί στους εργαζόμενους κλπ, κλπ). Η ΑΡΣΥ θεωρεί ότι πρέπει να γίνονται συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργεί η δημοκρατία και να παίρνονται ουσιαστικές και σωστές αποφάσεις.
    Οπότε.....ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (και να αφήσουν μερικοί τα αστειάκια: οι καιροί είναι πολύ σοβαροί για να αφήσουμε τις τύχες μας στους ''ειδικούς'' και τους ''συνδικαλιστές'')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δηλαδή τώρα θα πάρετε τις τύχες μας στα χέρια σας; Πριν τις διαχειριζόμασταν χωρίς μεσολαβητές και καπέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νομίζω ότι αυτό που προτείνει η ΑρΣυ είναι να πάρουμε όλοι τις τύχες ΜΑΣ στα χέρια ΜΑΣ. Και όχι να πάρει η ΑρΣυ τις τύχες ΣΑΣ στα χέρια ΤΗΣ.
    Αλλά μπορεί και να μην κατάλαβα το δικό σου σχόλιο ανώνυμε 4.45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν το καταλαβες.αυτο που εννοουσα (μπορει να διαφωνεις φυσικα) είναι ότι καλά κάνει και το λέει αυτό η αρσυ (γιατί πράγματι πρέπει ο καθένας μας να παλεύει για την τύχη του κι όχι να αφήνει αντιπροσώπους να το κάνουν), όμως δεν συνέβαινε και δεν συμβαίνει αυτό στον οκανα και στον σύλλογό μας και έχει μερίδιο ευθύνης για αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση και η αρσυ.
    Ελπίζω να έγινε τώρα σαφές αυτό που εννοούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν διαφωνώ ότι η λογική της ανάθεσης κυριαρχεί στον ΟΚΑΝΑ. Απλά επειδή τα πράγματα σπάνια είναι άσπρο μαύρο εγώ θα διαβάθμιζα την ευθύνη για αυτό με βάση το μέγεθος και θα έδινα το μικρότερο μερίδιο στην αρσυ. Υποψιάζομαι ότι εσύ δεν θέλεις να το κάνεις. Αν είναι έτσι πάω πάσο. Φαίνεται εμένα μου φτάνει ότι η αρσυ μας το προτείνει με σαφήνεια. Περιμένω από τους συναδέλφους να πάρουμε όντως τις τύχες ΜΑΣ στα χέρια ΜΑΣ και αν μας σταθεί εμπόδιο η αρσυ θα συμφωνήσω μαζί σου.
    Μια μικρή παρατήρηση μόνο: είναι άλλο να πάρουμε όντως τις τύχες ΜΑΣ στα χέρια ΜΑΣ και άλλο ο καθένας να παλεύει για την τύχη του. Το δεύτερο μοιάζει λίγο με το ο σώζων εαυτόν σωθήτω και με φοβίζει λίγο. Ελπίζω ότι δεν το εννοείς έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τα πράγματα όμως στον οκανα γίνονται πολύ συχνά πια και πολύ, πάρα πολύ, άσπρα-μαύρα. άνθρωποι που αλλιώς τους νιώθαμε βγαίνουν χωρίς τις μάσκες πολύ μαύροι....
    κι εγώ θα μπορούσα άνετα να δώσω το μικρότερο μερίδιο στην αρσυ.λόγω μεγέθους είπες.ναι.αλλά όλα μπορεί να είναι και ζήτημα οπτικής.κάποιος άλλος άνετα επίσης μπορεί να της δώσει μεγάλο μερίδιο.λόγω μεγέθους πάλι (του μεγέθους του τίτλου "αριστερά"..).
    με τη δεύτερη παράγράφό σου συμφωνώ. με μια μικρή παρατήρηση.μπορεί να έρθει η στιγμή που πρέπει ο καθένας να πει (ακόμα και μόνος του) το μεγάλο όχι. ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί.γιατί με φοβίζει.πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευτυχώς που υπάρχει το μπλόγκ σας και μαθαίνουμε κάτι τί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. όπως ας πούμε τι; γιατί για την συνέλευση, ούτε λέξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν τρώγεσαι με τίποτα. Ξέρεις γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή