Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

1) ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Μικρή συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που είχε προκηρυχθεί στη διάρκεια της στάσης εργασίας. Παρόλα αυτά το ΔΣ του Συλλόγου (διευρυμένο με την παρουσία δυο μελών του Τοπικού Συμβουλίου Αθήνας) συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι κκ Μαριδάκης και Πλατανιάς.
Ο Πρόεδρος άκουσε όλα τα θέματα που έθεσε το ΔΣ με προεξάρχον αυτό της υποχρηματοδότησης και απάντησε (με αντίστροφη σειρά από την σειρά τοποθέτησης των θεμάτων) ως ακολούθως:

  • Επίδομα ισολογισμού: "Δεν είμαι ενημερωμένος. Δεν βλέπω που βρίσκεται το κακό να ρωτήσουμε την γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου που μας εποπτεύει. Μην είστε έτοιμοι να θεωρήσετε ότι αυτό σημαίνει αμφισβήτηση του δικαιώματος για ΣΣΕ"
  • Υπηρεσιακές άδειες μελών οργάνων Συλλόγου: "Θα ελέγξουμε τα στοιχεία που έχετε στείλει και θα αποφασίσουμε. Αν τελικά συμφωνήσουμε μάλλον είναι προτιμότερο η συμφωνία να αποτυπωθεί στους όρους της ΣΣΕ"
  • ΣΣΕ: "Δεν έχω ενημερωθεί, αλλά εφόσον έχει υπάρξει συμφωνία και είναι νόμιμο, δεν υπάρχει αντίρρηση να υπογραφεί". Πάντως έδειξε να ενδιαφέρεται για ποιό λόγο καθυστερήσαμε τόσο και για το εάν βάλαμε το θ'έμα και στον κ. Μαριδάκη.
  • Εθνικό Σχέδιο Δράσης: "Όπως ξέρετε δεν συντάσσεται από τον ΟΚΑΝΑ. Να το ζητήσετε από την Εθνική Συντονίστρια και να στείλετε τα σχόλια σας." Στην ερώτηση αν έχει υπόψη του τη θέση που επιφυλάσσεται για τον ΟΚΑΝΑ με δεδομένη την κακή εμπειρία του ΕΣΔ 2008-12, που κατηγορούσε τον ΟΚΑΝΑ για γιγαντισμό και χαρακτήριζε το ΚΕΘΕΑ μοναδική ελπίδα, ο μεν Πρόεδρος δεν απάντησε ο δε Αντιπρόεδρος είπε ότι κάπως έτσι είναι και το καινούργιο ΕΣΔ. 
  • Συνταγογράφηση: "Να συμφωνήσουμε όλοι ότι η συνταγογράφηση πρέπει να προχωρήσει και να δούμε πως μπορεί να γίνει καλύτερα. Στο θέμα αυτό θα ζητήσουμε και τη γνώμη των εργαζομένων και των οργάνων του Συλλόγου. Μην ξεχνάμε ότι τα όργανα Διοίκησης έχουν την ευθύνη λειτουργίας ενός Οργανισμού και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξασκούν Διοίκηση, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τη γνώμη των εργαζομένων. Όμως υπάρχουν και ποινικές ευθύνες των οργάνων Διοίκησης και πρέπει να τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη". 
  • Προϋπολογισμός: "Εργαζόμαστε με τον ΓΔ πάνω σε αυτό. Υπολογίσαμε ότι χρειάζονται άλλα 8 εκ. το λιγότερο για να λειτουργήσει ως έχει, χωρίς τα χρέη του παρελθόντος φυσικά. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από άλλους οργανισμούς, γιατί εμείς ξέρουμε από την αρχή ότι τα λεφτά δεν φτάνουν, ενώ οι άλλοι θα αργήσουν να το καταλάβουν και έτσι μπορεί να καθυστερήσουν να ζητήσουν ενίσχυση. Δεν είναι η στιγμή να σας πω αλλά στη συζήτηση με την υφυπουργό αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν ποικίλες πιθανές πηγές επιπλέον χρηματοδότησης. Όσα μου λέτε για τις δυσκολίες που υπάρχουν για το φόρο καπνού και τις κατασχέσεις θα τα λάβω υπόψη μου και θα το ψάξω. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για να σας απαντήσω."
Στις "παρυφές" της συζήτησης ειπώθηκαν και τα ακόλουθα:


  • άδεια Γενικού Διευθυντή για τις μέρες του Πάσχα: "δεν αποφασίζω εγώ, αλλά ο ΓΔ, δεν πρέπει να συγχέουμε τους ρόλους. Παρόλα αυτά πρέπει να σας πω ότι ήδη μου έχει μιλήσει γι' αυτό"
  • "σε τέτοιους καιρούς δεν μπορούμε να ζητάμε προσλήψεις, όπως λέγατε την άλλη φορά"
  • "για το ανθυγιεινό των νοσηλευτών η διαδικασία πάλι άλλαξε και τώρα ξαναγύρισε στον φορέα η απάντηση και δεν εξαρτάται από το υπουργείο" -(ΓΔ).

  • Αυτά προς το παρόν. Ως πληροφορίες. Για την εκτίμηση δώστε μας λίγο χρόνο να το σκεφτούμε και μείνετε συντονισμένοι...

  • 33 σχόλια:

    1. φανταστειτε το περιεχομενο του Σχεδιου Δρασης αν η Εθνικη συντονίστρια δεν ηταν υπαλληλος του ΟΚΑΝΑ !!!!!!!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Τουλάχιστον ένα μπράβο στα μέλη του συλλόγου που ξαναέβαλαν το θέμα της άδειας του γ.δ. και τελικα την πηραμε την μέρα. Όχι πως λύνεται κανένα πρόβλημα με αυτό αλλά με όλα αυτά που περασαμε τον τελευταίο καιρό και τι αναμένεται στο μέλλον κάτι είναι κι αυτό.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Ενα τριπλό μπραβο! κι ενα τριπλό ουίσκυ μπας κι αντέξει το μυαλό μας ... Α ρε κατακαημενη ρούμελη...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. ελπίζω να έμεινες πιστός στις ιδέεσ σου και οτι δε δεχτηκες να γίνεις συμμετοχος στις ραδιουργίες του συστήματος και να αρνήθηκες να πάρεις την άδεια γδ......εκτός κι αν όλα σε αυτή τη ζωή ξεπουλιόνται τελικα.......΄έστω και για ένα αρνί στη ρούμελη.......
      και στα σοβαρά τώρα ενοείται ότι οι περισσότεροι απο εμάς ρωτάγαμε τις τελευταίεσ ημέρες για την άδεια και το γεγονός ότι τα παιδιά του δσ πίεσαν και κατάφεραν κάτι που πολλοί το είχαμε δεχτεί ως ένα ακόμα απο αυτά που τα τελευταία χρόνια απολέσαμε ανεπιστρεπτ,ι δείχνει τουλάχιστον ότι το προσπαθούν.Χρόνια πολλα σε όλους

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Χρόνια πολλα στα παιδια του δσ.και σε ολους μας

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Το επιδομα ισολογισμου τι είναι;;; θα μας δώσουν κι αλλά λεφτά; αυτα έιναι τά σοβαρά! ενημερωστε μας. και με το burnout τι γινεται; θα μας δώσουν;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Χρόνια πολλα παιδια. Να μαστε καλα. Κι ευτυχως τά πραγματα πάνε καλυτερα. Εσυ ανώνυμε που έγραψες παλι 16/4. 3.50 επιτελους ξεκολα. "τι αναμένεται στο μελλον" κι ολο τετοια..δε βαρεθηκες; θα παμε καλύτερα. πληρωθηκαμε, έχουμε καλο πρόεδρο και καλο δς. Ελεος επιτέλους με τους μεμψιμιρους και τους μικρόνοες.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. Μια απάντηση για όλους όσους επιλέγουν την ατομική στάση της προσαρμογής στους καιρούς και αποκηρύττουν μετά βδελυγμίας οτιδήποτε συλλογικό ως ανέφικτο και αναποτελεσματικό:

      http://eapeaedo.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6132.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/VwODo+(%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97+%CF%80.+%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%A3)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Έτσι!!!! Γι'αυτό είμαστε τυχεροί που έχουμε καλο δσ. Τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα!
      Και μια που διαβάσαμε για δικαστήριο, θυμήθηκα το δικό μας για τα ασφαλιστικά στο μισθολόγιο. Σε τι φάση βρίσκεται η υπόθεση;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Ακόμα διακοπές έχει ο Σύλλογος; όλα καλά με τα λεφτά αλλά προσωπικά περιμένω και την ενημέρωση για τη συνεδρίαση της ΕΠΕΣΥ. Κα Αναγνώστου με ξεχάσατε. Είχατε πει ότι θα απαντήσετε μετά την συνεδρίαση.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. φρέσκο, από το σάιτ του Συλλόγου : "Με την απόφασή του ο δικαστής έκρινε αόριστη την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων χωρίς να υπεισέρθει στην ουσία της υπόθεσης και ζήτησε την επανακατάθεση της με επιπλέον στοιχεία. Ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα καταθέσει νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με τα επιπλέον στοιχεία που ζήτησε ο δικαστής με την απόφασή του και θα προσφύγει για την λήψη νέας προσωρινής διαταγής."

      Όλα καλά μας πήγαιναν μέχρι τώρα. Τι είναι ετούτο πάλι; Για καλό δε μυρίζει με τίποτε. Τι στράβωσε; Μπας και δε διαλέγουν καλούς νομικούς συμβούλους; ή μας πολεμούν; Εξηγήστε μας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. ΟΛΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ;;;;;;;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. Επειδή μου άρεσε πολύ να το μοιραστώ μαζί σας

      http://eapeaedo.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8353.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/VwODo+(%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97+%CF%80.+%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%A3)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    14. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες. Καλή και γενναιόδωρη χειρονομία. Εγώ όμως θέλω να μοιραστούν μαζί μας και πληροφορίες για τον ΟΚΑΝΑ αυτοί που ξέρουν....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    15. Δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά:



      «Σήμερα συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το θάνατό του Γιώργου Γεννηματά, το έργο και η προσφορά του οποίου όμως παραμένουν δείγματα γραφής ενός μεγάλου πολιτικού. Ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα που άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου. Υπηρέτησε με πάθος το χώρο της Υγείας, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά. Ο ελληνικός λαός οφείλει πολλά στον εμπνευστή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η προσπάθεια του Γ. Γεννηματά όμως, από ενέργειες και επιλογές διαφόρων, έμεινε ανολοκλήρωτη. Και στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, κρατώντας το όραμά του ζωντανό για ισότιμη πρόσβαση όλων στο ΕΣΥ, ολοκληρώνουμε τις αναγκαίες προς την επίτευξη του σκοπού αυτού, μεταρρυθμίσεις».

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    16. Δε βλέπω ΚΑΜΙΑ ενημέρωση..... Και δε νομίζω να ισχύει ότι no news good news.... ή ισχύει;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    17. Στη συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τους νομικούς συμβούλους, αποφασίστηκε η κατάθεση νέου δικογράφου αίτησης ασφαλιστικών μέτρων (όπως δίνει το δικαίωμα η απόφαση του δικαστή) , που θα συνοδεύεται και από κατάθεση αγωγής, στο Πρωτοδικείο Αθηνών (αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης -λόγω των διπλών εκλογών - να οριστεί περί τις 20 Ιουνίου).

      " Οι δικηγόροι του Συλλόγου κατέστησαν σαφές πως η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δεν νομιμοποιείται να απαιτήσει αναδρομικά ποσά που έχουν δοθεί ήδη μέσω μισθοδοσίας , αφού αυτό δεν ορίζεται –ρητά- στην πρόσφατη απόφαση του δικαστή."
      Καλό αυτό!!! Μήπως μας τα ζητήσουν αργότερα όμως;... Και τελικά γιατί απορρίφθηκε η αγωγή μας; Θα μας πείτε τι παίχθηκε;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    18. Και το ΚΚΕ επιμένει να μην θέλει να καταλάβει....
      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7920890&textCriteriaClause=%2B%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%91+%2B%CE%9A%CE%91%CE%99+%2B%CE%9A%CE%95%CE%98%CE%95%CE%91+%2B%CE%9A%CE%91%CE%99+%2B%CE%A6%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%A3

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η "λατρεία" του ΚΚΕ στα στεγνά και η απόρηψη κάθε άλλης προσέγγισης....
        Στο χέρι σας και στο χέρι μας να "προπαγανδίσουμε" περισσότερο την χρησιμότητα των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ, να μάθει ο κόσμος πως και η δική σας δουλειά είναι ωφέλιμη και ουσιαστική, και η δική μας προσπάθεια δεν είναι για πέταμα...
        Λένε πως : ""Εμμένοντας σε αντιεπιστημονικά και αντιδραστικά ιδεολογήματα, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ χαρακτήρισε την τοξικοεξάρτηση ως «πρόβλημα δημόσιας υγείας.....""
        Στο χέρι σας (κυρίως, αλλά και στο δικό μας), να συγκεντρώσουμε τα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν την χρησημότητα των παρεμβάσεων μείωσης βλάβης.....
        Κι επιτέλους, αυτό το παιχνιδάκι με τα ποσοστά τνω απεξαρτημένων απ' τα στεγνά και τα "μηδενικά" αντίστοιχα απ' τον ΟΚΑΝΑ πρέπει να τελειώνει. Ξέρετε και ξέρουμε πως δεν είναι αλήθεια.........

        Διαγραφή
    19. Στον ΟΚΑΝΑ έχετε πάρει χαμπάρι την τροπολογία που ψηφίζει σήμερα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την πλήρη ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας προσωπικού στον οργανισμό; Θα γίνει κάποια τοποθέτηση εκ μέρους σας;http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/8411068.pdf

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    20. Είναι καινούργιο αυτό; Δεν έχει πάρει μέχρι τώρα ο ΟΚΑΝΑ γιατρούς με μπλοκάκια;
      Ρε πάτε καλά όλοι;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    21. Ποιος είναι ο συνάδελφος που μας καλεί να "προπαγανδίσουμε"; Προπαγάνδες δε γούσταρα ποτέ. Ούτε τώρα θέλω να προπαγανδίσω ούτε εντός ούτε εκτός εισαγωγικών, ούτε για τον ΟΚΑΝΑ ούτε για τη Σλαβομακεδονία, ούτε για τον Χριστό τον ίδιο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Πρώτον : Δεν είμαι συνάδελφος σας, είμαι θεραπευόμενος του φορέα που δουλεύετε.

        Δεύτερον : Αν δεν σας ενδιαφέρει να γνωρίζει ο κόσμος ότι η δουλειά που κάνετε είναι σημαντική, ωφέλιμη και ουσιαστική, ότι τα προγράμματα υποκατάστασης είναι εξ ίσου χρήσιμα με τα στεγνά και ότι προσφέρετε πολύ απαραίτητο έργο, ίσως υποτιμάτε τη δουλειά σας...

        Τρίτον : Αν παρανοήτε την "προπαγάνδα" όπως την λέω στο σχόλιό μου, λυπάμαι...

        Γιώργος Ζαρκωτός, θεραπευόμενος του ΟΚΑΝΑ

        Διαγραφή
    22. κ. Ζαρκωτέ καλά είναι αυτά που γράφετε για μας ότι "η δουλειά που κάνετε είναι σημαντική, ωφέλιμη και ουσιαστική, τα προγράμματα υποκατάστασης είναι εξ ίσου χρήσιμα με τα στεγνά και προσφέρετε πολύ απαραίτητο έργο".
      Δεν θυμάμαι αν τα λέγατε πάντα αλλά και τώρα καλά είναι. Ευχαριστούμε και θα τα κρατήσουμε και για το μέλλον.
      Και φυσικά μας ενδιαφέρει να τα γνωρίζει αυτά ο κόσμος. Σαν εργαζόμενοι έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι κάνει αυτό το έργο (την προβολή στην κοινή γνώμη) η Διοίκηση (και οι προηγούμενες και ο νέος μας Πρόεδρος). Δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι δεν το κάνουν, αλλιώς θα υποτιμούσαν την δουλειά και τον ρόλο τους.
      Ελπίζω να σας κάλυψα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    23. Έχω καιρό να ακούσω granma.Μου χει λείψει.Τον έχουν κερδίσει οι διακοπές φαίνεται. Ή....έγινε κι αυτός "μακριά καραμπίνα".Κι ενεδρεύει....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    24. Τί λένε άραγε τα κορίτσια από την παράταξη του ΠΑΜΕ στον ΟΚΑΝΑ για το κατάπτυστο άρθρο του ριζοσπάστη?Συμφωνούν με όσα γράφονται από τον συντάκτη ή είναι κι αυτό ένα δόλιο σχέδιο του κεφαλαίου για να κτυπήσει την εργατιά......

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    25. Εαν δεν αντιδράσουν επίσημα τα μέλη της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ στον ΟΚΑΝΑ τότε θα πρέπει να πάνε να εργαστούν στο ΚΕΘΕΑ άμεσα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    26. καλά αυτές του ΠΑΜΕ θα έχουν το θράσος να κάνουν προπαγάνδα για το ΚΚΕ στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ μετά από αυτό που διαβάσαμε σήμερα;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    27. άντε πάλι με την προπαγάνδα.τη ζητάει ο οργανισμός σου την προπαγάνδα ε;γουστάρεις να σε καθοδηγούν και να σε διαπλάθουν ε;
      καλά κάνεις.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    28. προσφέρονται θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    29. Ξυπνήστεεεεεεεεε κορίτσια!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    30. Καμια καινουργια ενημερωση παιδια????Πού είστε ??????????

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    31. Πάει...το κλείσανε το μαγαζί.

      ΑπάντησηΔιαγραφή