Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Σε εφαρμογή των αποφάσεων της συνέλευσης, ξεκίνησαν οι "επαφές"...
Με την υφυπουργό.
Κεντρική ιδέα; "Θα σας στηρίξουμε.Γι' αυτό, βέβαια, χρειάζονται λεφτά - αλλά θα τα βρούμε" (;) Το πού θα βρεθούν τα χρήματα είναι "άλλου παράγοντα" υπόθεση...Πάντως, η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μας απαντήσει εγγράφως στο ερώτημα το ταχύτερο δυνατό. Μας πρόσφερε, ως πασχαλινό δώρο, μια σειρά τηλεφωνημάτων για τη γρήγορη υπογραφή των εγγράφων της δεύτερης δόσης, υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την άποψή της για το γενικό διευθυντή (χωρίς να παρέμβει στο "αυτοδιοίκητο" του Οργανισμού κάνοντας υποδείξεις, βεβαίως βεβαίως...) και μας κατευόδωσε...
Με το νέο Πρόεδρο.
Κεντρική ιδέα; "Ο ΟΚΑΝΑ θα ενισχυθεί. Γι' αυτό απαιτούνται χρήματα και πολιτική βούληση. Χρήματα δεν υπάρχουν, αλλά η πολιτική βούληση αφθονεί." (!)

Με τα κόμματα.
Έγιναν σήμερα συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Ενημερώθηκαν για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ΟΚΑΝΑ, ζήτησαν περαιτέρω (οικονομικά) στοιχεία και δεσμεύτηκαν στο αμέσως επόμενο διάστημα να καταθέσουν ερωτήσεις.  
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο (την Τρίτη, με τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στα κεντρικά).

Συμπεράσματα
Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζουμε. Οι λύσεις που έχουν "πέσει στο τραπέζι " για ενίσχυση του προυπολογισμού  δεν φαίνονται βιώσιμες (πχ για τα χρήματα από τις κατασχέσεις ναρκωτικών μας ξεκαθάρισαν σήμερα στη Βουλή πως αυτά μπορούν να δοθούν μόνον για συγκεκριμένες δράσεις και όχι σε ελλειμματικούς προυπολογισμούς, ενώ τα χρήματα από το φόρο καπνού ο υπουργός έχει δηλώσει ότι θα δοθούν για την κάλυψη των (σχεδόν 2 εκατομμυρίων) ανασφάλιστων.)
Όσο για την ...άφθονη πολιτική βούληση - εκεί, μάλλον, το "κλειδί" είναι το πολυαναμενόμενο εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα. Πάντως, η ανάσυρση του Αβραμοπουλικού σχεδίου από το χρονοντούλαπο της ιστορίας (θυμίζουμε: ενιαίος φορέας, υποκατάσταση από το ΕΣΥ, ιδιώτες) δεν προμηνύει κάτι καλό... 

Τέλος (για σήμερα): τα χαρτιά βρίσκονται στην ΥΔΕ, άρα την άλλη βδομάδα πληρωνόμαστε.
Επόμενο ραντεβού την Τρίτη, στα κεντρικά, για να συναντήσουμε το νέο Πρόεδρο.

26 σχόλια:

  1. Ωπ! Θέλουν διευκρινίσεις αυτά προς όσους είμαστε αδαείς : τι εστί Αβραμοπουλικό σχέδιο; τι λέει ακριβώς;
    Και...μια ερώτηση : υπογράφονται παραγγελίες για υποκατάστατο ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά, 2008-2012 (http://ygeiamap.gov.gr/wp-content/uploads/2012/08/NARKOTIKA_TELIKO_LOW.pdf )
      Δεν υλοποιήθηκε ποτέ, εκτός από τον ορισμό (πέρυσι) του εθνικού συντονιστή. Αν ακούσεις τις δηλώσεις του νέου μας προέδρου, θα δεις ότι "μοιάζει" αρκετά. Και η κατεύθυνση (ενοποίηση φορέων, υποκατάσταση στο ΕΣΥ, ιδιώτες, εταιρική κοινωνική ευθύνη κλπ) μοιάζει με το "πνεύμα" της εποχής μας...

      Διαγραφή
  2. Είναι όλα τα κομμάτια και περιεχόμενα αυτού του σχεδίου κακά; εξ'ορισμού ΟΛΑ; γιατί είναι κακή πχ η υποκατάσταση στο ΕΣΥ;δεν μπορεί να μας ενοχλούν και οι ιδιώτες και το δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ....όσο για το προσωπικό των υποκατάστατων λέει ότι θα περάσει στο ΕΣΥ.καταρχήν δεν ακούγεται άσχημο.δεν ακούγεται σαν απόλυση.

    Πάντως βλέπει κανείς σε αυτό το παλιότερο σχέδιο ότι δεν θεωρεί την υποκατάσταση ως μια κάνουλα χωρίς άλλες υπηρεσίες και κανόνες.ίσα ίσα που είναι μακριά από την λογική "μείωση της βλάβης χωρίς στόχο για απεξάρτηση και επανένταξη". Ας διαβάσει κανείς πόσο αυστηρότερες προυποθέσεις συστήνει από αυτές που υπάρχουν (υπάρχουν;...) τώρα.

    Δε θυμἀμαι κανένας στον ΟΚΑΝΑ να τα είχε παρουσιάσει αυτά. με άλλη μορφή παρουσιάζονταν... το συμπέρασμα είναι ένα : όχι τσουβάλιασμα, όχι δαιμονοποιήσεις, όχι χειραγώγηση, όχι νάρκωση, να διαβάζουμε καλά τα κείμενα και των "αντιπάλων" μας και να κάνουμε αληθινές διαπιστώσεις.
    Όπως για παράδειγμα ότι ναι, έλεγε και για ιδιωτικά προγράμματα.Με ό,τι δηλαδή μπορεί να κρύβεται...

    Να είμαστε έτοιμοι λοιπόν να διαβάσουμε (ο καθένας μας) προσεκτικά αυτό το καινούργιο σχέδιο που θα μας παρουσιάσουν.
    δο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παραγγελίες- συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων- βρίσκονται σε ένα γραφείο και δεν έχουν υπογραφεί ακόμα! Άγνωστο το πότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν δεν γνωρίζουμε κατι, καλό είναι να μην τρομοκρατουμε τον κόσμο.Για αλλη μια φορά οι καταστροφολόγοι που συνηθίζουν να γράφουν στο σαιτ (διεδιδαν οτι θα ξεμεινουμε από τα φάρμακα το Πασχα) θα διαψευστούν. Τα φάρμακα έχουν υπογραφεί,εγκριθεί και αποσταλει στις εταιρειες και αποδεικτικό της έγκρισης στις μονάδες.Για αυτό είναι κακό να μην υπογράφονται τα σχόλια ώστε να αναλαμβάνειται και η ευθύνη όσων φημών διαδίδονται και τον τελευταίο καιρο οι συνομωσιολόγοι αρέσκονται στη διασπορα φημών αλλιώς μπαρούφες.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα παρελήφθησαν φάρμακα...

      Διαγραφή
  4. Νόμιζα ότι έχουν υπογραφεί. Έτσι ειπώθηκε. Ψέμματα; Δηλαδή θα ξεμείνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ.ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ"ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ".ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ,ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΩΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ.ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΠΙΘΑΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ(ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ).ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ:1) ΠΟΛΛΟΙ ΗΔΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ 2) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ:ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατανοητά τα σχόλια : 1. λάθος ήταν ότι κάποιος "έπαιζε" με τις παραγγελίες των φαρμάκων. εγκρίθηκαν στην ώρα τους.
    2. και αυτός ο Πρόεδρος είναι αρωγός. και λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης......έπρεπε ήδη να είχε γίνει η παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προέδρου και όχι μετά από οκτώ μέρες,,,,,μας καθησύχασε μήπως το ευχολόγιο ότι, αν παρουσιάσουμε ένα καλό σχέδιο δράσης, δε θα μας αρνηθεί κανείς από την κυβέρνηση επιπλέον πόρους;;;;μήπως επειδή θα πληρωθούμε τη Μ.Εβδομάδα είπαμε να κάνουμε Πάσχα και έχει ο...Θεός;;;;;
    Όπως και να'χει η απόφαση μιας γενικής συνέλευσης δεν αλλάζει, παρά μόνο με μια άλλη απόφαση αυτής....και επιμένω ότι η απόφασή μας ήταν ότι αμέσως μετά την άφιξη του προέδρου θα γινόταν παράσταση διαμαρτυρίας, όχι απαραίτητα για να έρθουμε σε αντιπαράθεση μαζί του, αλλά για να δείξουμε ότι και ανήσυχοι είμαστε για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού και αποφασισμένοι να παλέψουμε γι' αυτή. Ο προγραμματισμός της δράσης αυτής για τη Μ.Τρίτη αναιρεί αυθαίρετα την απόφαση της Γ.Σ και την υπονομεύει, μια και η εμπειρία μου λέει ότι, ενόψη της επικείμενης εξόφλησης των δεδουλευμένων και της ιδιαιτερότητας των ημερών, η συμμετοχή θα είναι μικρή....Μακάρι να διαψευσθώ !!
    Από την ΑΡ.ΣΥ περίμενα γρηγορότερα αντανακλαστικά και ενημέρωση, μετά τη συνάντηση της Δευτέρας με την Υφυπουργό και τον Πρόεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η συμμετοχή στην απεργία προχθές πόση ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συζητήσει διαβάζουμε η Επιστημονική Επιτροπή. Τι θα συζητήσει; Ποια είναι η ατζέντα; Θα ακούσουμε και οι υπόλοιποι τη γνώμη της; Θα προτείνει να συνεχίζονται στην φάση που περνάμε εισαγωγές, όπως ζητήθηκε; Σε ποια βάση; Της πραγματικότητας ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση;
    Εκτός αν είναι ψέματα ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση. Γιατί δεν έχει πάρει ΗΔΗ τόσο καιρό θέση; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Έγινε προγραμματισμός πάνω σε πραγματικά στοιχεία και δυνατότητες για να ζητηθούν εισαγωγές;και από ποιον; ή ήταν μια αυθαίρετη πρωτοβουλία της Υπεύθυνης του Κέντρου;
    Θα μας απαντήσει κάποιος; Κα Αναγνώστου που είστε και στο ΔΣ και στην Επιστημονική Επιτροπή, μπορείτε να μας ενημερώσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα σας απαντήσω μετά τη συνεδρίαση της ΕΠΕΣΥ, προσωπικά δεν εχω καμία πληροφόρηση σχετικά με νεες εισαγωγες, όποιος γνωρίζει κάτι ας το καταθεσει για να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι.
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ok, ας δούμε τι ξέρουμε:
      1. Όντως σε κάποιες μονάδες τελείωνε η Βουπρενορφίνη - παραλίγο...(Δυστυχώς, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε - προφανώς - η τελευταία φορά!) Τελικά απεφεύχθη, μια που (μετά την υπογραφή της δεύτερης δόσης, μάλλον) υπογράφηκαν οι παραγγελίες από το γενικό.
      2. Παρά ταύτα, ανοίγει άρον άρον η μονάδα στη Βέροια. - εκλογές γαρ
      3. Το έγγραφο για "προγραμματισμό εισαγωγών" στέλνεται κάθε τρίμηνο από το ΚΥΕΠ - η ίδια η αποστολή δε σημαίνει κάτι. Το ερώτημα είναι, βέβαια, πόσες εισαγωγές μπορούμε να κάνουμε συνεκτιμώντας από τη μια τους ανθρώπους που συνωστίζονται στη λίστα (οι οποίοι, ούτως ή άλλως προσπερνώνται από τους "κατ' εξαίρεση"), κι από την άλλη τις ανάγκες αυτών που είναι στα προγράμματα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, την έλλειψη αντιδραστηρίων και αναλώσιμων, την τρομάρα ανά δυο - τρεις μήνες ότι θα ξεμείνουμε από υποκατάστατα. Και την ευθύνη να απαντήσουν την έχουν, ούτως ή άλλως, πρώτοι οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι της κάθε μονάδας (όχι με την έννοια ότι μόνοι αποφασίζουν, αλλά με την έννοια ότι οφείλουν να έχουν άποψη και να την εκφράζουν). Οι συλλογικές διαδικασίες των συνελεύσεων και τα συλλογικά όργανα (ΕΠΕΣΥ, ΔΣ) συνδέουν, απαρτιώνουν και ενισχύουν τους επιμέρους προβληματισμούς και αιτήματα σε μια κοινή απόφαση και στρατηγική - δε μας "επιβάλλουν" ντε και καλά τι θα κάνουμε, ούτε όμως χρησιμεύουν για να κρυβόμαστε πίσω τους...

      Διαγραφή
  11. Ευχαριστώ. Επιτέλους ένας συνάδελφος/ισσα που μετά από καιρό γράφει ένα σχόλιο με αρχή μέση και τέλος, με σκέψεις και όχι κραυγές, με προτάσεις και κάποιες ιδέες. Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ, απλά ευχαριστώ.
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννης κερνάει,Γιάννης πίνει. ή αλλιώς Αναγνώστου κερνάει ,Κουτσοπούλου πίνει.
    Ρε, μήπως μας περνάτε για χαιβάνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θες να πεις ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να γράψει σχόλια με αρχη μέση και τέλος; εγώ συνεχίζω να ελπίζω... Αλλωστε αν βταν η Έμμυ θα το ήξερα Αλλα τι σημασία έχει για σένα ; Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. ΑΡΧΗ : "Το έγγραφο για "προγραμματισμό εισαγωγών" στέλνεται κάθε τρίμηνο από το ΚΥΕΠ - η ίδια η αποστολή δε σημαίνει κάτι"..... Τα τηλεφωνήματα που συνοδεύουν την "άνευ σημασίας" αποστολή του εγγράφου, ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ;
    Πιθανώς βέβαια πάλι να μην ξέρετε κάτι γι'αυτό. Ανθρώπινη η άγνοια. Αρκεί να μην "χρησιμεύει για να κρυβόμαστε πίσω της..."
    Οπότε, για έγκυρη πληροφόρηση, θα περιμένουμε την συνεδρίαση της ΕΠΕΣΥ και την ενημέρωση που θα μας κάνετε κατόπιν.
    2. ΜΕΣΗ : επί τη ευκαιρία... Η ΕΠΕΣΥ θα ανασκοπήσει το προηγούμενο "αβραμοπουλικό" σχέδιο δράσης, μια που μπορεί αυτό να έχει συνέχεια στο αναμενόμενο νέο;
    3. ΤΕΛΟΣ : Το ΔΣ του Συλλόγου στην συνάντηση της Τρίτης με τον νέο αρωγό (δόξα τω Θεώ) Πρόεδρο, μπορεί να τον ρωτήσει (για να'χουμε τουλάχιστον ένα άγχος λιγότερο) κάτι πολύ συγκεκριμένο; ΑΝ κερδίσουμε όπως ελπίζουμε τα ασφαλιστικά μέτρα για το μισθολόγιο, θα το αποδεχθεί ή θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιος/α έγραψε ότι οι συλλογικές διαδικασίες των συνελεύσεων δεν μας επιβάλλουν ντε και καλά τι θα κάνουμε;;;;Και ένα μέλος του ΔΣ μετά έγραψε για την ανάρτηση αυτή θετικά σχόλια; (κάτι για "προτάσεις και κάποιες ιδέες";) !!!!!!
    Μήπως θα γίνει η καινούργια σημαία του Συλλόγου μας αυτό; Ας κάνουμε συλλογικές διαδικασίες αλλά δεν θα μας δεσμεύουν κιόλας τι θα κάνουμε... Ωραία......... Πιο τρελά δεν γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαναλαμβάνω για να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα: "....με προτάσεις και κάποιες ιδέες. Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ, απλά ευχαριστώ".
      Αυτά έγραψε το μέλος του ΔΣ και συνεχίζει να το υπερασπίζει. Συνάδελφοι καταλαβαίνω τον θυμό, καταλαβαίνω την ασύμμετρη οργή που οδηγεί σε επιθετικότητα επί δικαίων και αδίκων, αλλά μην τρελλαινόμαστε κιόλας: Αυτό που είπα είναι ότι σε σχέση με τα συνεχή αντιδραστικά και καθυστερημένα σχόλια που γραφόντουσαν από κάποιον (συνεχίζω να ελπίζω ότι είναι ένας που γράφει τα συγκεκριμένα σχόλια), το συγκεκριμένο σχόλιο άσχετα από το ποιός το ανάρτησε ήταν ανακουφιστικό γιατί είχε αρχή μέση και τέλος και δεν έλεγε ουγκαγκαμπουμ. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολη η κατανόηση της κατάστασης. Ακόμη και για μικρόνοες...
      όλγα

      Διαγραφή
    2. καλά όλα τα άλλα...αλλά μήπως με ξέχασες;
      Δεν γράφω ΕΓΩ σχόλια με αρχή μέση και τέλος;
      Κα Αναγνώστου παρόλο που είχα καιρό να γράψω σχόλιο έπρεπε να με θυμηθείτε!
      granma

      Διαγραφή
  16. Πού είναι αυτός που λέει τους άλλους μικρόνοες; έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα να διαφωτίσει και τους μικρόνοες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Αύριο έχουμε στάση εργασίας και δεν έχει σημασία αν είναι σε εφαρμογή κάποιας απόφασης ΓΣ ή όχι, ούτε έχει σημασία αν θα έχουμε πληρωθεί ή όχι, ούτε αν είναι Μεγάλη Τρίτη και στις εκκλησίες ψέλνεται το τροπάρι της Κασσιανής.
    Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο "καλύτερη" εντύπωση θα κάνουμε στον νέο Πρόεδρο. Τόσο περισσότερο θα βοηθηθεί και η δράση των συλλογικών οργάνων του σωματείου (πχ η ΕΠΕΣΥ για να έχει πιθανότητες να επιβάλλει τους όρους μιας επιστημονικά αποδεκτής λειτουργίας των προγραμμάτων, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορεί να το κάνει παρά μόνο με τη συμμετοχή και την πίεση όλων).
    Άρα; αύριο όλοι στα Κεντρικά για να προϋπαντήσουμε θεσμικά τον νέο Πρόεδρο.
    όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δικαίωμα σας τα σχόλια σας για τους μικρονοες,όπως δικαίωμα κι αυτών των μικροβίων να σας θεωρούν υποκριτές. Αυτό που σας εκθέτει ακόμα και στους μη μικρονοες,ακόμα και στους οπαδούς,είναι που αποφεύγετε πάντα να απαντάτε στα ερωτήματά τα δυσκολα. Λοιπόν, θα ρωτήσετε τον Πρόεδρο για τα ασφαλιστικά μέτρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τώρα πώς είσαι τόσο βέβαιος ότι αυτός/ή που σε αποκάλεσε μικρόνοα θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο;
      Από που προκύπτει αυτό ω μεγαλοφυή συνάδελφε/ισσα;

      Διαγραφή
  19. Συνεχίστε έτσι, με την τακτική αυτή και την ίδια αλλαζονια και υποτιμηση ανθρώπων. Καλο Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή