Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 01.04.2014

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η αυριανή Γενική Συνέλευση είναι πολύ σημαντική γιατί είναι η μόνη διαδικασία που θα μας επιτρέψει μαζικά να πάρουμε αποφάσεις για το αν και με ποιο τρόπο θα αντιδράσουμε στο μέλλον που διαγράφεται για τον οργανισμό, την αντιμετώπιση της εξάρτησης και φυσικά για εμάς τους ίδιους.

Αυτό που συμβαίνει και μας ταράζει όλους δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο: είναι αυτό για το οποίο η ΑΡΣΥ (αλλά και, για να είμαστε δίκαιοι, το σύνολο των συνδικαλιστών στο σωματείο) μίλαγε και προειδοποιούσε εδώ και πολύ καιρό. Είναι αυτό για το οποίο καλούσαμε σε όλα τα συλλαλητήρια, τις πορείες και τις συγκεντρώσεις, είναι αυτό το οποίο προσπάθησαν να αντιπαλέψουν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που κράταγαν το πανώ του σωματείου μέσα στα δακρυγόνα όταν γύρω γινόταν πόλεμος  με την αστυνομία. Με άλλα λόγια είναι το αποτέλεσμα όσων επιτρέψαμε με την αδράνεια μας να ψηφισθούν στα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο και το χθεσινό πολυνομοσχέδιο.

Και –φυσικά- δεν είμαστε μόνοι στους οποίους συμβαίνει: 
Είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό σε άλλους
εργαζόμενους, όπως στους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία, είναι αυτό που συμβαίνει σε περισσότερο από μισό εκατομμύριο εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι, κάποιοι από αυτούς πολύ περισσότερους από τους τρεις μήνες που μείναμε εμείς απλήρωτοι. 

Και αν δεν αντιδράσουμε μαζικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά θα έχουμε και εμείς την ίδια τύχη με μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας: υποταγή, σκυμμένο κεφάλι, μιζέρια και ανέχεια. Τηλέφωνα από τις Τράπεζες για τη δόση που δεν έχουμε καταθέσει, ενοίκια και λογαριασμοί της ΔΕΗ απλήρωτοι, τηλέφωνα κομμένα, φροντιστήρια απλήρωτα και κατάθλιψη με ή χωρίς αντικαταθλιπτική αγωγή.

Το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ δεν είναι φυσικά άσχετο με όσα κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και κυρίως δεν είναι άσχετο με όσα ΔΕΝ κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μπορεί να μην είναι καιρός να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Είναι όμως καιρός να δούμε τα λάθη μας, να αντιμετωπίσουμε κατάφατσα τις αυταπάτες μας, τις κουτοπονηριές και τα βολέματα μας. Και αυτό είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε παρακάτω με πιθανότητες επιτυχίας. 

Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε τώρα δεν είναι (μόνο) τι δεν κάνουν οι συνδικαλιστές μας, τι δεν κάνει η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αλλά τι έχουμε σκοπό να κάνουμε εμείς. Όποιος νομίζει ότι υπάρχει κάτι μαγικό, κάτι που θα κάνουν κάποιοι άλλοι (και μάλιστα οι συνδικαλιστές από τα πάνω), κάτι που δεν θα μας «κοστίσει» τίποτα και θα μας οδηγήσει στην νίκη είναι μακριά νυχτωμένος. Μόνο αν εμείς οι ίδιοι αντιδράσουμε, μόνο αν πούμε επιτέλους το «Φτάνει πια!» που έπρεπε να είχαμε πει από καιρό, μόνο αν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε το κόστος του αγώνα μας, μόνο τότε υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουμε.

Το κεντρικό αίτημα μας δεν μπορεί παρά να είναι αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ ΤΩΡΑ!
  • Για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι (δεν είναι ντροπή να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην αμειβόμενη εργασία)
  • Για να καλυφθούν οι ανάγκες των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ, με ό,τι  αυτό συνεπάγεται σε υλικά, υπηρεσίες κλπ
  • Για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να δημιουργηθούν νέα προγράμματα και να απορροφηθεί η λίστα αναμονής

Η διεκδίκηση αυτή σημαίνει δράση σε πολλά επίπεδα:

Νομικό επίπεδο: καταγγελία στην επιθεώρηση Εργασίας αν είναι δυνατόν κάθε 15 ημέρες, κίνηση της νόμιμης διαδικασίας εναντίον της Διοίκησης του Οργανισμού που δεν μας πληρώνει, ασφαλιστικά μέτρα στην περίπτωση που συνεχίζουν την ίδια τακτική και για τον Απρίλιο και τη 2η δόση του προϋπολογισμού.

Επικοινωνιακό επίπεδο: Με αιχμή του δόρατος το μοναδικό και αναντικατάστατο έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ και με ξεκάθαρο αντιμνημονιακό και ταξικό προσανατολισμό πρέπει να «κατακλύσουμε» τα ΜΜΕ με ανακοινώσεις για το τι συμβαίνει με τον προϋπολογισμό και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον των προγραμμάτων του οργανισμού. Ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το επίπεδο έχει η δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης γιατί συνήθως είναι πιο διαθέσιμα και μερικές φορές πιο φιλικά προς τους εργαζόμενους.

Επιστημονικό επίπεδο: Η υπεράσπιση του έργου που προσφέρουμε, η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας, της σημασίας αλλά και της δυσκολίας του δεν πρέπει να αφήνεται στα χέρια της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ. Το αντίθετο: αν κάποιος μπορεί και πρέπει  να μιλήσει για αυτό το έργο είμαστε εμείς και οι θεραπευόμενοι μας. Η ΕΠΕΣΥ πρέπει μαζί με τα τοπικά συμβούλια και τους εργαζόμενους στις μονάδες να οργανώσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλα τα νοσοκομεία όπου λειτουργούν τα προγράμματα μας, σε όλες τις πόλεις, στους Δήμους και τις κοινότητες. Κυρίως να προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με σωματεία, εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και εκτός από τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μεταξύ μας να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την εμπειρία μας και να γνωστοποιήσουμε το έργο μας. Αλλά για να κάνουμε κάτι τέτοιο πρέπει να νοιώσουμε εμείς οι ίδιοι περήφανοι για τη δουλειά μας: Ναι - είμαστε αυτοί που ασχολούμαστε όχι μόνο με τους «καλούς» που τα καταφέρνουν αλλά και με αυτούς τους «κακούς» που δεν τα καταφέρνουν, τους «δύσκολους», τους άστεγους, τους περιθωριοποιημένους, αυτούς που κάποιοι αποκαλούν σκουπίδια και πολύ θα ήθελαν να τους κλείσουν σε Σπιναλόγκες και κάποιοι άλλοι πιο «μοντέρνοι και φιλελεύθεροι» θέλουν να τους δίνουν ένα χάπι κι έξω από την πόρτα, ή να τους αναλάβουν οι ιδιωτικές κλινικές όπου όσοι έχουν τα φράγκα θα μπορούν να προσπαθούν με «επιστημονικούς» όρους και σε καλές ξενοδοχειακές συνθήκες, οι υπόλοιποι στην ουρά για το χαπάκι της συνταγογράφησης. Πρέπει όλοι να μάθουν τι σημαίνει η υποχρηματοδότηση, τι θα συμβεί αν ο ΟΚΑΝΑ κλείσει, τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειες τους.


Συνδικαλιστικό επίπεδο: Συνάδελφοι,-ισσες δεν έχει ακόμη εφευρεθεί μορφή πάλης στην οποία ο εργαζόμενος να μη διακινδυνεύει κάτι. Από τα χρόνια του Σπάρτακου μέχρι τα δικά μας οι σκλάβοι, οι εργάτες, οι από κάτω, οι μη έχοντες, (όπως και αν θέλει κάποιος να αποκαλεί την τάξη που με την εργασία της παράγει -χωρίς να απολαμβάνει- τον πλούτο της κοινωνίας) για να κερδίσουν τον αγώνα έπρεπε να παλέψουν αποφασιστικά και οργανωμένα. Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι να απεργήσουμε ή να κάνουμε στάσεις εργασίας και μάλιστα συνεχόμενα, δεν πρόκειται να καταφέρουμε κάτι παραπάνω από το να μιζεριάζουμε και να τρώμε τις σάρκες μας. Η πάλη για την αύξηση του προϋπολογισμού (ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να πληρωνόμαστε κανονικά και στην ώρα μας τους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς μας) δεν μπορεί να γίνει με επιστολές διαμαρτυρίας ή με συναντήσεις με βουλευτές και κόμματα, ούτε φυσικά μπορούμε να περιμένουμε την αλλαγή της κυβέρνησης ή/και να ελπίζουμε σε κάποιο θαύμα. 

Μόνοι μας θα «χτίσουμε» το μέλλον μας, ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη, όπως μόνοι μας «χτίσαμε» το παρόν μας. 
Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. 
Ας το τολμήσουμε. 

45 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι άριστη η ανάλυση κι όλα καλά στις προτάσεις....μέχρι το δια ταύτα. Να κάνουμε και απεργίες και στάσεις εργασίας. Αλλά έχουν νόημα όταν ασκούν πίεση πραγματική. ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ. Έχουμε επιτέλους δικαίωμα να γίνουμε πιο σκληροί στον αγώνα μας για την επιβίωση. Είναι χαζοί οι φαρμακοποιοί που απήργησαν με 5 φαρμακεία ανοιχτά σε όλη την Αθήνα ή τώρα αποφάσισαν διακοπή εφημεριών; Δε φοβόμαστε να χάσουμε λεφτά από τις απεργίες. Θυμώνουμε να τα χάνουμε χωρίς στόχευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω οτι αυτό που πραγματικά μας μπλοκάρει είναι οτι είτε απεργήσουμε είτε όχι, οι μονάδες θα λειτουργήσουν και ούτε γάτα ούτε ζημιά....Εχω μια ιδέα λοιπόν.....Γιατί να μην το κάνουμε όπως τα φαρμακεία? Να μείνουν δυο μονάδες ανοικτές . Μια μεθαδόνης και μια βουπρενορφίνης για 6 ώρες κι όποιος προλάβει???Και παράλληλα τα κανάλια να βρίσκονται εκεί να καταγράφουν το χάος??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μετα σχολασες γιατι θα παει στα φαρμακια

      Διαγραφή
  3. Σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να κανουμε τετοια ανηθικότητα .Αν καποιος είναι ελεεινός και τρισάθλιος δεν σημαινει ότι πρεπει να τον ακολουθησουμε και εμεις στην κατηφορα του !!!!!! Δεν μπορουμε να ταλαιπωρουμε τους ασθενεις με αυτόν τον τροπο , τι θα πει οποιος προλαβει? Πιστευω ότι πρεπει να σοβαρευτουμε και να μην λεμε ότι μας κατεβει στο κεφαλι . Ότι μορφη αγωνα και να επιλεξουμε σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να πλήττει την χορηγηση των ασθενων !!! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και θα μας τρεχουν οι εισαγγελεις . ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κάνουμε όμως πολλές μέρες απεργία, μπάς και μειωθεί ο μισθός του Απριλίου και τους φτάσουν τα λεφτά να μας πληρώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατί Χρήστο να μας τρέξει εισαγγελέας;;πού είναι το παράνομο;έτρεξε κανένας εισαγγελέας κανέναν φαρμακοποιό επειδή γυρνούσε η μάνα μου την Αθήνα να βρει φάρμακα; διάβασες τίποτα τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε ρε φίλε Χρήστο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχετε παρει ειδηση τι μας συμβαινει; εμεις στην επαρχια υποφερουμε....μακρυα απο τα σπιτια μας με ενοικια υποχρεωσεις.....αμαν πια....και εμας ποιος μαςρωταει; μονο Αθηνα και Θεσσαλονικη υπαρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πιο δύσκολη οικονομικά η ζωή στην επαρχία; από την Αθήνα;
    χμμμμμμμμμμμμμμμμμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε ΑΝΩΝΥΜΕ, η ζωη στην επαρχια μπορει για καποιους, ειδικα όταν δεν είναι ο τόπος καταγωγής τους, μπορεί και να είναι δυσβάσταχτη οικονομικά......και στο λέω απο προσωπική εμπειρία.
      Το θέμα όμως δεν είναι να αλληλοκραζόμαστε αλλα να βρούμε μια κοινη δράση και αντίδραση στο όλο ζήτημα που διαδραματίζεται σαν παρασταση με εμάς θεατές και ΟΧΙ κατ΄ επιλογή!!!!!

      Διαγραφή
  9. Ξεκατινιαστείτε κι άλλο. Βρίστε ο ένας τον άλλο κι άλλο. Η επαρχία την Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι των Κεντρικών τους εργαζόμενους των μονάδων. Οι νοσηλευτές και οι θεραπευτές τους γιατρούς. Οι ΕΣΠΑ τους μόνιμους. Τα δελτία τους μόνιμους. Και όλοι μαζί τους συνδικαλιστές. (Και τούμπαλιν φυσικά).
    Βγάλτε τα μάτια μεταξύ σας. Και μετά περιμένετε να κερδίσετε, να πληρωθείτε, να μην απολυθείτε.
    Ντροπή και βλακεία ταυτόχρονα...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί, αν δε τα κάνουμε αυτά θα μπορέσουμε να κρύψουμε ότι είμαστε κατίνες; δεν είμαστε ε; τυχαία φτάσαμε στον πάτο.... τι λες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι οι γενικεύσεις...
      Κατ΄αρχήν δεν είμαστε όλοι κατίνες. Κάποιοι είμαστε κώτσοι, μερικοί άλλοι μήτσοι, υπάρχουν και αλέκοι κοκ. Επίσης υπάρχουν και αρκετοί με κανονικά ονόματα και συμπεριφορές - μη τρελαθούμε κιόλας.
      Δεύτερον δεν έχουμε φτάσει ακόμη στον πάτο, Οι αλληλοκατηγορίες και ο ενδοθυμός (κατά το ενδογαμία) είναι η πέτρα που μπορεί να επιταχύνει τον πνιγμό.
      Και τρίτον ναι. Αν δεν τα κάνουμε αυτά δεν θα είμαστε τουλάχιστον κατίνες. Ίσως μάλιστα μπορέσουμε να γίνουμε κανονικοί εργαζόμενοι με συνείδηση. Ίσως...

      Διαγραφή
  11. Όχι φίλε/η. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι με συνείδηση και πολλοί χωρίς. Ανάμεσα στις 2 ομάδες δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει καμιά συνενόηση.
    Προφανώς υπάρχουν κι αυτοί/ές που επιδιώκουν το στρογγύλεμα και την συνέχιση της "συνενόησης". Ας το παλεύουν, περί ορέξεως και συμφερόντων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είσαστε για γέλια και για κλαματα και εσεις και το εργο σας... Η μόνη λυση για καποιους <> εργαζομενους ειναι η απολυση και για καποιες <> ΛΟΥΚΕΤΟ.Όσο για την ΑΡΣΥ τα εχουν πει και προηγουμενοι σχολιαστες.... deksiskorpochori.blogspot.gr
    Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν υπάρχει έργο, δεν είναι ποτέ για κλάματα (ούτε για γέλια). Όταν δεν βγαίνει έργο, η κατάσταση είναι για κλάματα. Όταν κάποιος σαν εσένα Γ στήνεται απλά παρακολουθώντας τα σχόλια και τις συζητήσεις, για να "διασκεδάσει" με το "έργο", είναι-είσαι για πολλά γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο,ΤΙ ΩΡΑ ΝΑ ΝΑΙ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΡΩΤΑΩ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ;ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΔΩΔΕΚΑ Π.Χ.ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ,ΑΝΤΙΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΦΕΥΓΕ ΣΤΙΣ 3 ΠΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΤΑΙΧΤΗΣ.ΑΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΛΙΚΟ ΠΕΔΥ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ.ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ (ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΛΑΩ) ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ;ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ;ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ;ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤA ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΟΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ" ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΚΕΚ.ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΑΚΙ ΕΚΕΙ Η ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτόν που έχει γεμίσει τις εφημερίδες φίλε δεν χρειάζεται να τον φέρουν σε καμιά συνέλευση. Αν είχαν ειλικρινά έντιμη διάθεση θα απαιτούσαν από την Διοίκηση να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή..σπίτι του.
    Αρκετά πια με την κοροιδία και να χουμε κάποιους κολλημένους υμνητές των συνδικαλιστών που το μυαλό τους δεν ξεσκουριάζει με τίποτα, να ονομάζουν κιόλας τους άλλους μικρόνοες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σου θυμίσω ότι ανέκαθεν οι γιατροί ήταν η μειοψηφία στις συνελεύσεις και δη στους αγώνες. Να σου θυμίσω ακόμη ότι είναι η μοναδική ομάδα συναδέλφων που έχει τη δυνατότητα να ασκεί το επάγγελμά της και εκτός ΟΚΑΝΑ, άρα δεν εξαρτάται η επιβίωσή της από το μισθό της και μόνο. Γιατί να σκάνε λοιπόν? Γιατί να χάνουν την ώρα τους, τη στιγμή που θα μπορούσαν να είναι στα ιατρεία τους? Ή μήπως θα ρισκάρουν την όποια αναστάτωση στη λειτουργία της μονάδας τους (απεργία, αλλαγή ωραρίου χορήγησης κα) όταν και αν αποφασιστεί, ώστε να εντατικοποιηθεί ο αγώνας μας και η πίεση προς τα πάνω? Μην πω για τους συναδέλφους που εργάζονται και στα προγράμματα των ΕΚΚΕΕ, λείπουν κατ΄ επανάληψη από τις μονάδες τους, και πληρώνονται εις διπλούν. Κι ας μην σκαλίσω τον τρόπο και τα κριτήρια επιλογής τους. Ο αγώνας λοιπόν έχει πολύ δρόμο μπροστά του, οι ανάγκες και το ζόρι του καθενός δεν είναι τα ίδια. Πέρυσι με την κατάληψη έπρεπε να περάσει 1,5 μήνας για να ειπωθεί φωναχτά η ανέχεια και το οικονομικό αδιέξοδο κάποιων από εμάς. Ένα σωματείο που εμπεριέχει συμφέροντα πολλών ταχυτήτων λυπάμαι που το λέω, λίγα μπορεί να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι ανάγκες και τα ζόρια του καθενός όντως δεν είναι τα ίδια. Και μην αγνοείς ότι υπάρχουν γιατροί που ζορίζονται πιο πολύ από πολλούς άλλους. Και εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων στον ΟΚΑΝΑ που βγάζουν πολύ περισσότερα (και από ιδιωτικό επάγγελμα πολλοί - μην κάνεις ότι δεν ξέρεις πόσοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του ΟΚΑΝΑ δουλεύουν ιδιωτικά, απλά δεν το δηλώνουν στον ΟΚΑΝΑ). Δηλαδή ας σταματήσει κάποτε η τάση όλων να μην λέμε αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάντως έχεις δίκιο ότι αυτό το σωματείο λίγα, ΕΛΑΧΙΣΤΑ, μπορεί να κάνει. Μόνοι οι αρχηγοί και αρχηγίσκοι του και τα τσιράκια - υμνητές τους μπορεί να πιστεύουν το αντίθετο - ή να προσπαθούν να πείσουν γι'αυτό...
    Αρχηγοί λεβέντες και λεβέντισες, θα κάνετε κάτι με τον γιατρό της εφημερίδας;;;;;;; πώς τι; δεν ακούτε, δε βλέπετε, δεν ξέρετε ε; Και μετά κουνάτε και το δάχτυλο και λέτε για αγώνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ποιος ειναι αυτός ο γιατρος και τι κανει? μπορει καποιος να μασ πει? ας μην γραψει ονομα απλώς να πει τι κανει !!!!! ΕΚΚΕΕ τι φρουτο ειναι αυτο ? φωτιστε και εμας τούς επαρχιωτες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στο vrisko.gr αναφέρεται: "Στη θεραπεία των ασθενών του, εκτός των φαρμακευτικών θεραπειών, εξασκεί ψυχοθεραπεία γνωσιακής και υποστηρικτικής κατεύθυνσης. Ειδικά πεδία ενδιαφερόντων του συνιστούν 1) οι απεξαρτήσεις από ουσίες (νόμιμες - παράνομες) 2) οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες."

      Διαγραφή
  20. στα πε ο 3/4 - 1.24... "ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤA ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!" θεραπεία ουσιοεξαρτήσεων ανάμεσά τους...Δεν ξέρει η ΑΡΣΥ και οι άλλοι του ΔΣ ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !
    ΕΚΚΕΕ πάλι...πώς λέμε ΕΣΠΑ;αλλά μπορεί να ναι και λάθος... Πάλι η ΑΡΣΥ και οι άλλοι του ΔΣ θα μας διαφωτίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εξειδικευμένα Κέντρα Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ), ένα στην Αθήνα ένα στη Θεσσαλονίκη, διαχείριση ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έργο παράγουν οργανισμοί όπως το κεθεα ,το χαμόγελο του παιδιού κ.α Ο οκανα παράγει συμφέροντα,ρουσφέτι και φαγοποτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να πας να δουλέψεις εκεί .... ανόητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πάντως μόνο ως κλινικό περιστατικό μπορείς να πας εκεί..overdose μαλ@κίας!!! Μείνε όπως είσαι ,στο σκοτάδι και το κόμπλεξ

      Διαγραφή
  24. Έτσι είναι! κι είναι διπλά κρίμα για όσους εργαζόμενούς του έχουν και την εντιμότητα και την διάθεση να παράξουν έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εσύ που είπες στον συνάδελφο "να πας εκεί ανόητε" είσαι ο ίδιος πνευματικά και ηθικά ανήμπορος που λες τους άλλους μικρόνοες; Θα θελα να σου πω περαστικά αλλά είναι ανίατη η κατάστασή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι αλήθεια ότι πολλοί γιατροί (όχι όλοι) έχουν ιδιωτικά ιατρεία νόμιμα μιας και η σύμβαση τους είναι πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης. Πολλοί από αυτούς μπορεί να μην κόβουν αποδείξεις και να φοροδιαφεύγουν, όπως πολλοί γιατροί εκτός ΟΚΑΝΑ.
    Είναι αλήθεια ότι πολλοί ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, και γενικά ψυχοθεραπευτές δουλεύουν ιδιωτικά και αυτό το κάνουν παράνομα όχι μόνο όσο αφορά στον ΟΚΑΝΑ αλλά και την εφορία κλπ
    Είναι επίσης αλήθεια ότι πολλοί νοσηλευτές δουλεύουν ως νοσηλευτές σε ιδιωτικές κλινικές. Το κάνουν επίσης παράνομα και πληρώνονται επίσης μαύρα.
    Είναι επίσης αλήθεια ότι αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι ασχέτως ειδικότητας δουλεύουν ως υδραυλικοί, πλακατζήδες, λογιστές, μεταφραστές, ηλεκτρονικοί κλπ, κλπ. Και αυτοί το κάνουν παράνομα και μαύρα.
    Κάποιοι συνάδελφοι πολύ θυμωμένοι με όλα όσα τους συμβαίνουν αλλά ανίκανοι να δούνε ποιος φταίει ζητάνε αίμα. Αυτό το καταλαβαίνω παρόλο που με βρίσκει τελείως αντίθετο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι ζητάνε από το σωματείο: Να κυνηγήσει τον συνάδελφο που διαφημίζεται. ΟΚ. Να κυνηγήσει και τους συναδέλφους που βλέπουν παράνομα στα γραφεία τους; Και αυτούς που δουλεύουν μαύρα στην οικοδομή; Και όσους δεν κόβουν αποδείξεις;
    Είναι αυτό δουλειά του σωματείου; Ποιο αίτημα είναι σωστό; Να δουλεύουμε σε δυο δουλειές για να μπορέσουμε να ζήσουμε; Ή να δουλεύουμε σε μια με αξιοπρεπή αμοιβή; Να απολύσουμε τον συνάδελφο που είναι ασυνείδητος ή ΟΛΟΥΣ όσους παρανομούν; Ή μήπως να ζητήσουμε την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας; Ή μήπως να απαιτήσουμε να σταματήσει η εύνοια ορισμένων εντός ΟΚΑΝΑ ανεξαρτήτως ειδικότητας που σε συνεργασία με τις εκάστοτε διοικήσεις, σαν ελικόπτερα παντός καιρού, λυμαίνονται τα προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ;
    Είναι αυτή η περίοδος που διανύουμε η κατάλληλη για να συζητάμε με αυτό τον τρόπο αυτά τα θέματα ή μήπως είναι προτιμότερο να δούμε πως θα καταφέρουμε την αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ;
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Granma ...μιας και το κατεχεις το θέμα της αοριστο-φιλοσοφικό-γενικολογίας...τα έχεις και καλα με όλους ..δεν ζητάς να καταλάβεις την θέση του Μπαλτάκου που έμεινε ορφανη?
      Και αυτός τα ίδια κανει..τα ελεγε καλα και με χρυσαυγιτες και με δηθεν αριστερους...
      granpa

      Διαγραφή
    2. 1) Ο Μπαλτάκος δεν τα έλεγε με αριστερούς. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αριστερή ούτε μπαίνοντας ούτε βγαίνοντας. Ο Μπαλτάκος τα είχε καλά μόνο με τους φασίστες γιατί είναι ο ίδιος φασίστας δήθεν καλυμένος.
      2) Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα έχω καλά με όλους; είδες να συμφωνεί κανένας μαζί μου; Και σε κάθε περίπτωση εσύ από ότι καταλαβαίνω διαφωνείς, άρα δε συμφωνώ με όλους.
      Μάλλον ήθελες να πεις μια εξυπνάδα και την είπες. Έχει καλώς...
      granma

      Διαγραφή
  27. granma που πότε ζηλεύεις την δόξα του Μπαλτάκου και πότε τα κόλπα και τις δικολαβίες του Πάγκαλου, ΠΑΝΤΑ είναι η κατάλληλη περίοδος να συζητάμε για ξεβρώμισμα και παράλληλα να παλεύουμε για τον ΟΚΑΝΑ και την επιβίωσή του. Και θα το ξανακούσεις κι αλλιώς αφού κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν είναι το μεγάλο ζήτημα ότι ο τύπος διαφημίζεται (ένα παράδειγμα είναι της διαφθοράς, δεν είναι ο μόνος...). Είναι ότι το κάνει για να βλέπει ιδιωτικά εξαρτημένους ενώ αυτό απαγορεύεται. Έχεις λόγους να το προσπερνάς;;;;
    Λοιπόν αφού δεν το ζητήσατε κι απαιτήσατε και πετύχατε ΧΘΕΣ εσείς οι συνδικαλιστές και συνδικαλίζοντες να αποκτήσουμε κώδικα δεοντολογίας και πειθαρχικό, γιατί ν α ι , δουλειά και του σωματείου είναι και αυτό, και τώρα μια χαρά κατάλληλη περίοδος είναι!!!
    Ξυπνήσαμε! Ξυπνήστε κι εσείς και καταλάβετε ότι δεν μανιπουλάρετε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1) Δεν υπάρχει λόγος να είσαι τόσο θυμωμένος συνάδελφε/ισσα
    2) Δεν προσπερνάω τίποτε γιατί δεν έχω λόγους να καλύπτω κανέναν. Έχω όμως πάρα πολλούς λόγους (ηθικούς, πολιτικούς, ιδεολογικούς) να "αποκαλύπτω" τους κάθε λογής αντιπερισπασμούς και τρικλοποδιές. Και ναι θεωρώ αντιπερισπασμό υπέρ της Διοίκησης και του Υπουργείου (και των μνημονιακών και των μερκελιστών και των νεοφιλελεύθερων και φυσικά του Πάγκαλου και του Μπαλτάκου) την ίδια ώρα που είμαστε απλήρωτοι και έτοιμοι για έναν πολύ δύσκολο αγώνα να συζητάμε για τον ταλαίπωρο ψυχίατρο που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. (πάντα μου φαινόντουσαν πολύ ταλαίπωροι οι γιατροί που διαφημίζονταν ως αφροδισιολόγοι, σεξολόγοι και αιμορροιδολόγοι. Τώρα έχουμε και εξαρτησιολόγους).
    Και φυσικά -αν δεν το κατάλαβες να το επαναλάβω- δουλειά του σωματείου είναι να ζητήσει κώδικα δεοντολογίας. Άλλωστε αυτό ακριβώς υποστήριξα στο σχόλιο μου σε αντιδιαστολή με τις κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά λάθος απόψεις που επιζητούν ένα σωματείο - ντέτεκτιβ και εισαγγελέα μαζί, που θα ψάχνει να βρει ποιος παρανομεί για να τον απολύσει. Ειδικά σε μια περίοδο όπως η τωρινή που κάποιοι αναγκάζονται να παρανομούν για να επιβιώσουν.
    Αν θέλουμε να κάνουμε αυτοκάθαρση δεν χρειάζεται να κυνηγάμε συναδέλφους, χρειάζεται να ζητάμε την θέσπιση διαδικασιών που δεν θα επιτρέπουν τη διαφθορά (κατά το δυνατόν, γιατί μην ξεχνάμε ζούμε στον καπιταλισμό, δηλαδή σε ένα σύστημα διεφθαρμένο εξ ορισμού).
    granma
    ΥΓ. Τελικά ποιος προσπαθεί να σε μανιπουλάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ένα σχόλιο πάνω στο σχόλιό σου granma.
    Ο συγκεκριμένος (τον πιάνουμε μια τελευταία φορά στην κουβέντα και τον αφήνουμε στο καλό....) δεν καταλαβαίνω γιατί χαρακτηρίζεται ταλαίπωρος.. μια χαρά υπολογιστής και συνειδητοποιημένος είναι.και με τις γνωστές πλάτες..
    Ένα δεύτερο πιο σημαντικό για μένα σχόλιο : ακόμα και σε τέτοιες περιόδους δεν καταφέρνω να δικαιολογήσω τις παρανομίες (να τις αιτιολογήσω ίσως....να τις δικαιολογήσω όμως..). Το επιχείρημα ("το 'κανα για τα παιδάκια μου καλοί μου συνάνθρωποι") μια χαρά θα βολεύει και τους χοντροκαρχαρίες της διαφθορολαμογιάς. Νομίζω...
    Τέλος, να το δούμε επιτέλους ΚΑΠΟΤΕ, ΤΩΡΑ, αυτό το σωματείο να κυνηγάει την θέσπιση όπως είπες διαδικασιών υπέρ της εντιμότητας (όσο γίνεται). Αλλά δεν το βλέπουμε ποτέ... Γι'αυτό είμαστε τόσο θυμωμένοι/ες κάποιοι/ες.
    Υ.Γ. Πολλοί προσπαθούν να με μανιπουλάρουν σε αυτή την ζωή. Ας κοπιάσουν να κάνουν λογαριασμό αν τα καταφέρνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα απαντήσω γιατί νομίζω ότι υπάρχουν ενδιαφέροντα σημεία στο σχόλιο σου:
    1) Δεν είσαι ταλαίπωρος αν είσαι υπολογιστής και έχεις (ανάγκη) πλάτες και διαφημίζεσαι σαν τον μάγο mama που λύνει όλα τα προβλήματα σε 7 ημέρες;
    Για το δικό μου κριτήριο είναι -περίπου- ο ορισμός του ταλαίπωρου....
    2) Ένας από τους εχθρούς της ελέυθερης σκέψης (και μια διαχρονική ανάγκη -δυστυχώς- της ανθρώπινης ύπαρξης, ιδιαίτερα σε ιστορικές περιόδους άγχους) είναι οι γενικέυσεις: δεν είναι το ίδιο κάποιος νοσηλευτής που δουλεύει ας πούμε ταξιτζής με τον χοντροκαρχαρία της διαφθορολαμογιάς (η οποία επαναλαμβάνω είναι δομικό στοιχείο του καπιταλισμού).
    Αυτά και μην αφήνεις κανέναν να σε μανιπουλάρει, μόνο άκου τι λένε και οι άλλοι χωρίς προκατάληψη.
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νικολάκη για πιάσε το τηλεκοντρόλ να αλλάξεις κανάλι γιατί αυτοί λένε τα ίδια και τα ίδια.....ναι..............ναι............. άσε αυτό και βλέπουμε..........ή κλείστη να πάμε έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Δεν είσαι ταλαίπωρος αν είσαι υπολογιστής και έχεις (ανάγκη) πλάτες και διαφημίζεσαι σαν τον μάγο mama που λύνει όλα τα προβλήματα σε 7 ημέρες;
    Για το δικό μου κριτήριο είναι -περίπου- ο ορισμός του ταλαίπωρου...."

    Μάλιστα..... ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ.

    Όμως : "διαχρονική ανάγκη της ανθρώπινης ύπαρξης", για να ΜΗΝ γίνονται μάλιστα γενικεύσεις, είναι η ικανοποίηση του δικαίου.
    Ακριβώς γι'αυτό - στο μόνο που συμφωνούμε granma - χρειάζεται ένας κώδικας δεοντολογίας (φυσικά όχι διακοσμητικά, αλλά για να υπάρχουν και συνέπειες σε παραβίασή του...).

    Κι ερχόμαστε στο κρίσιμο : Θέλει πραγματικά το σωματείο τέτοιον κώδικα;
    Χωρίς απάντηση....ΟΛΟΙ έχουμε νοημοσύνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς το Σωματείο : την (καλή) επιστολη που φτιάξατε στείλτε την ΚΑΙ στον Πρωθυπουργό ΚΑΙ στον Πρόεδρο Δημοκρατίας ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ δημοσιεύσετέ την ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ με πληρωμένη καταχώρηση. Έχουμε λεφτά στο Ταμείο του Συλλόγου, μπορούμε να πληρώσουμε καταχωρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. granma....επειδή έχεις άποψη πάντα (ως θετικό το λέω, χρειάζονται απόψεις άσχετα αν δεν συναντούν γενική αποδοχή), θέλω να σε ρωτήσω κάτι : το Σωματείο δεν έπρεπε να χει άποψη, να παίρνει θέση δηλαδή, στις τοποθετήσεις ανθρώπων σε θέσεις ευθύνης; δεν είναι ρόλος του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. KANENAS γιατρος του ΟΚΑΝΑ ΔΕΝ μπορει,ΔΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, να ΑΣΚΕΙ ιδιωτικο εργο πανω στον τομεα των εξαρτησεων!!!!!! αν ειναι αληθινές οι καταγγελιες των συναδερφων κατι πρεπει να γινει ΑΜΕΣΑ !!!!!!! ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άμεσα θα γίνει...σε 5-6-7 χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γίνανε δημοσιεύσεις σε εφημερίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή