Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

(ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ) ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014


(Το Δελτίο Θυέλλης που ακολουθεί δεν είναι σαν τα προηγούμενα και δεν θα μπορούσε να είναι, γιατί σήμερα το μεσημέρι, εντελώς αναπάντεχα, "έφυγε" μια συνάδελφος μας. Η πάντα χαμογελαστή Σωτηρία, από τις παλιότερες και πιο έμπειρες νοσηλεύτριες στον ΟΚΑΝΑ, δεν είναι πια ανάμεσα μας. Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν την θλίψη μας. Καλό ταξίδι, Σωτηρία. Πάντα με το χαμόγελο...) 
  1. Έγινε χθες η στάση εργασίας και η τοπική συνέλευση της Αθήνας. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η συζήτηση που έγινε είχε πολύ ενδιαφέρον, γιατί μίλησαν πολλοί συνάδελφοι, έκαναν κριτική και είπαν τις απόψεις τους. Η εκτίμηση (και) της ΑΡΣΥ ήταν ότι η απειλή της επίσχεσης είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή που επί ένα μήνα δεν έβαζε ο υπουργός. Η πρόταση μας ήταν επειδή οι καιροί είναι πονηροί και δύσκολοι να είμαστε λίγο προσεκτικοί με την επίσχεση, για αυτό να δώσουμε μια νέα κοντινή προθεσμία σε υπουργείο και διοίκηση ΟΚΑΝΑ, με βάση τα στάδια της εκταμίευσης (όπως μας τα περιέγραψαν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ στο σχετικό τμήμα). Τελικά η προθεσμία φάνηκε ότι είναι λογικό να είναι η Παρασκευή: αν μέχρι την Παρασκευή (δλδ μεθαύριο) δεν έχουν  μπει οι απαραίτητες υπογραφές των παραγόντων του Υπουργείου να αρχίσουμε επίσχεση (ομαδικά) τη Δευτέρα.
  2. Έγινε η συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα σήμερα Τετάρτη. Ο πλειοψηφών της πλειοψηφούσας παράταξης έκανε την ακόλουθη πρόταση η οποία έγινε δεκτή από όλους Πρόεδρος: Άγγελος Αγγελίδης, Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Λαζαρής, Γενικός Γραμματέας: Όλγα Αναγνώστου, Οργανωτικός Γραμματέας: Βασίλης Σταυρόπουλος, Ταμίας: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
    1. Την Παρασκευή θα γίνει η αντίστοιχη συγκρότηση της Επιστημονικής Επιτροπής
    2. Στάλθηκε σύντομη ανακοίνωση - δελτίο Τύπου με σκοπό την πληροφόρηση των θεραπευομένων και όποιου άλλου ενδιαφερόμενου για την κατάσταση του ΟΚΑΝΑ και των εργαζομένων.


      

    6 σχόλια:

    1. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Σωτηρία.:(

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Καλο ταξίδι στην κοπελα και κουραγιο στους δικους της

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Εφυγε ένα έντιμο καθαρό κορίτσι που χαμογέλαγε και στα δύσκολα. Κρίμα κι άδικο...καλό ταξίδι Σωτηρία

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Να φροντίσετε να σταθεί ο σύλλογος αντάξιος σε ένα τέτοιο λυπηρό γεγονός.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Καλό παράδεισο στην κοπέλα ,κουράγιο στην οικογένεια της

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Όλοι οι νέοι ταλαντούχοι άνθρωποι, με νέες ιδέες και διάθεση να αναλάβουν ρίσκο, έχουν ήδη φτιάξει τα χαρτιά τους για να μεταναστεύσουν από την Ελλάδα ή είναι στην διαδικασία να τα φτιάξουν. Δεν αναζητούν το brand τους στην «ευρύτερη Αριστερά» (ούτε φυσικά στην «ευρύτερη Δεξιά»). Στην Ελλάδα του σήμερα προκειμένου να δημιουργηθούν όλες αυτές οι συνθήκες και οι θεσμοί που προάγουν τη δημιουργικότητα, χρειάζονται αιώνες. Γι' αυτό ο κάθε νέος που κρίνει ότι έχει κάτι να προσφέρει θα αναζητήσει ορθολογικά την προσωπική του επιβεβαίωση και καταξίωση σε χώρες, όπου αυτές οι συνθήκες έχουν μέσα από αιώνες διαδικασιών παγιωθεί.
      Ο Μωυσής έμεινε στην ιστορία όχι γιατί έφτιαξε ένα μειονοτικό κόμμα με στόχο να εφαρμόσει «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» στο καθεστώς των Φαραώ, αλλά γιατί έδειξε στους οπαδούς ότι η μοναδική λύση ήταν η «έξοδος» απο το καθεστώς των Φαραώ.

      Η Σωτηρία έκανε την μεγάλη έξοδο...την ανεπίστρεπτη.. Να μην ξεχαστεί.

      ΑπάντησηΔιαγραφή