Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Σήμερα 19 Μαρτίου 2014 πολλά και διάφορα.
Ας αρχίσουμε από τα δύσκολα:

Α. Το πρωί έγινε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ, στον οποίο τέθηκαν οι ακόλουθες ερωτήσεις:
    1. Θα πληρωθούμε (όπως μας είχε πει την προηγούμενη Παρασκευή), μέχρι αυτή την Παρασκευή το 1ο 15ήμερο του Μαρτίου και από το τέλος Μαρτίου θα αρχίσουμε να πληρωνόμαστε κανονικά? Μας παρέπεμψε στον αντιπρόεδρο κ. Μαριδάκη.
    2. Θα επιτρέψει στα εκλεγέντα μέλη των οργάνων του Σωματείου (τοπικά συμβούλια και επιστημονική επιτροπή) να εξασκήσουν τις αρμοδιότητες τους χορηγώντας τις ελάχιστες δυνατές υπηρεσιακές άδειες, όπως γινόταν μέχρι τώρα? Μας παρέπεμψε στον αντιπρόεδρο κ. Μαριδάκη.
Β. το μεσημέρι συναντήσαμε τον κ. Μαριδάκη, ο οποίος παρόλο που μας είδε στο πόδι μας είπε πολύ σημαντικά πράγματα.
    1. Δεν μπορεί να μας απαντήσει αν θα πληρωθούμε το 1ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή, καθώς επίσης δεν μπορεί να μας απαντήσει αν θα πληρωνόμαστε από εδώ και πέρα κανονικά, γιατί με τον ισχύοντα προϋπολογισμό τα εισερχόμενα στον οργανισμό χρήματα ανά τρίμηνο αρκούν μόνο για μισθούς και για την καταβολή των ρυθμίσεων που έχουν γίνει στα διάφορα χρέη που έχει ο ΟΚΑΝΑ (πχ ΙΚΑ, ΤΣΑΥ, εφορία κλπ). Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει όχι μόνο γιατί ο ΟΚΑΝΑ δεν θα έχει λεφτά για τα υπόλοιπα απαραίτητα (πχ ρεύμα, τηλέφωνα, φάρμακα κλπ) αλλά και γιατί με τα ισχύοντα για το μητρώο δεσμεύσεων δεν είναι δυνατόν να μην καλύπτει αναλογικά (προσέξτε το αυτό το αναλογικά...) όλα όσα έχει δηλώσει ότι θα καλύπτει, γιατί κάτι τέτοιο επισύρει και ποινικές ευθύνες ακόμη και στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού (μάλιστα!!). Δηλαδή θα πρέπει να καλύπτεται κάποιο ποσοστό για τα έξοδα του οργανισμού και κάποιο ποσοστό της μισθοδοσίας και όχι όλη η μισθοδοσία.....
    2. Δεν γνωρίζει τι είχε υπόψη της η κ. Μακρή όταν έλεγε ότι θα επανεκτιμηθούν οι ανάγκες του ΟΚΑΝΑ στο εξάμηνο και ότι προκύψει θα καλυφθεί από πηγή που είναι σίγουρη και αδιαμφισβήτητη αλλά προς το παρόν μυστική. Πάντως, μας είπε, αυτή η πηγή δεν είναι μια δωρεά του ιδρύματος ΝΙΑΡΧΟΣ που εκκρεμεί και η οποία αν δοθεί και αν είναι του ύψους των 10 εκατομμυρίων θα μας "ξελασπώσει" για δυο χρόνια. 
    3. Εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις (για να μπορέσει να τηρηθεί το μητρώο δεσμεύσεων), αλλά μας διαβεβαίωσε κι εμάς (όπως και τον Γενικό Διευθυντή που τον είχε ρωτήσει το πρωί καθώς είπε) ότι αν τελικά του ζητηθεί να κάνει απολύσεις ο ίδιος θα αρνηθεί να τις κάνει και θα παραιτηθεί. Πάντως μας είπε ότι επειδή δεν υπάρχει διατυπωμένος σχεδιασμός για κλείσιμο ή συρρίκνωση του ΟΚΑΝΑ και επειδή το έργο του ΟΚΑΝΑ δεν είναι εύκολο να υποκατασταθεί ο ίδιος εκτιμά ότι κάποια λύση θα δοθεί στο τέλος.
    4. Μας ενημέρωσε ότι ο νεοδιορισθείς Πρόεδρος ίσως τελικά έρθει την επόμενη εβδομάδα Στην ερώτηση μας αν εκτιμά ότι ο νέος Πρόεδρος για να δέχεται να έρθει ίσως έχει εξασφαλίσει ένα είδος "προίκας" μας απάντησε ότι η προίκα έχει καταργηθεί προ πολλού.
Πάμε τώρα στα "εύκολα":

Γ. Έγινε ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων - στο οποίο παραβρέθηκαν και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αθήνας. Κατατέθηκαν αρχικά από τη μεριά του Προέδρου και κατόπιν των υπολοίπων τα θέματα προς συζήτηση, τα οποία ουσιαστικά ήταν εφ΄όλης της ύλης: προγραμματισμός δράσης, εσωτερική λειτουργία του συλλόγου, χρωστούμενα στους εργαζόμενους (αναδρομικά και υπερωρίες 2013), οικονομικές διεκδικήσεις (πχ. ανθυγιεινό επίδομα νοσηλευτών), αλληλεγγύη εντός του συλλόγου εργαζομένων, αλλαγή καταστατικού, μείωση εισφοράς μελών του συλλόγου, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθορισμός προσωπικού ασφαλείας μονάδων, νομικές εκκρεμότητες του Συλλόγου (πχ εκδίκαση νέων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων).
Μετά από τον καθορισμό της ημερήσιας διάταξης, από τη μεριά του Μιχάλη Λαζαρή, αντιπροέδρου του ΔΣ, ζητήθηκε πριν την έναρξη της συζήτησης να συζητηθούν τα ακόλουθα ζητήματα: α) αναπλήρωση του Προέδρου από τον Αντιπρόεδρο, β) διαχείριση του blog του Σωματείου και γ) τοποθέτηση του ΔΣ του Συλλόγου απέναντι στις ανακοινώσεις που έχει δημοσιεύσει η Αριστερή Συσπείρωση εναντίον της παράταξης με την οποία έχει εκλεγεί. Όσο αφορά στο πρώτο θέμα τα μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούν την πλειοψηφία υποστήριξαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί το καταστατικό το οποίο καθορίζει ότι ο Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον Πρόεδρο μόνο όταν αυτός δηλώσει κώλυμα για περισσότερο από 10 ημέρες και για όσο διάστημα διαρκεί το κώλυμα. Κάθε άλλη ερμηνεία σημαίνει ότι πάντα ο Πρόεδρος θα πρέπει να είναι από την Αθήνα για να μην αντικαθίσταται από τον Αντιπρόεδρο. Και ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της συγκρότησης είχε αποφασισθεί ότι από τη μεριά της πλειοψηφούσας παράταξης όταν λείπει ο Πρόεδρος αντικαθίσταται από τον συνάδελφο Παπαδόπουλο. Ως ΑρΣυ υποστηρίξαμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης ακόμη κι όταν ο Πρόεδρος δεν είναι στην Αθήνα, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι και όχι οι τίτλοι και ότι στην αντίστοιχη φάση μετά τις προηγούμενες εκλογές επιλέξαμε τη "θέση" του αντιπροέδρου, ακριβώς για να μην περιέχει κανένα αξίωμα και να μην χρειάζεται να αντικαταστήσουμε τον Πρόεδρο. Άλλωστε μια τέτοια ερμηνεία όπως αυτή που υποστήριξε ο συνάδελφος Λαζαρής (αντικατάσταση του Προέδρου όταν αυτός δεν είναι στην Αθήνα από τον αντιπρόεδρο, δλδ σχεδόν πάντα) παραβιάζει την ουσία του καταστατικού και ανάγει την τρίτη παράταξη σε πρώτη. Όσο αφορά στο δεύτερο θέμα της διαχείρισης του blog η ΑρΣυ συμφώνησε με τον συν. Λαζαρή ότι η διαχείριση του blog την προηγούμενη περίοδο δεν ήταν η πρέπουσα και η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Ομόφωνα αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:  Στο blog θα αναρτώνται τα πρακτικά των ΔΣ και των ΓΣ. Οποιαδήποτε ανάρτηση/ενημέρωση εκ μέρους του ΔΣ θα γίνεται μετά από συνεννόηση όλων των μελών του. Ο κωδικός διαχείρισης να δοθεί και στις τρεις παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ. Όλες οι παρατάξεις ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους στο ΔΣ μπορούν να δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις ή τα κείμενα τους με ένα απλό τηλεφώνημα στον διαχειριστή που προς το παρόν παραμένει ο συν. Παπαδόπουλος. Επιτρέπονται τα σχόλια, αλλά μόνο τα επώνυμα.
Τέλος όσο αφορά στο τελευταίο θέμα οι συνάδελφοι της πλειοψηφούσας παράταξης υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να υποδείξουν σε καμία παράταξη τι θα γράψει, ότι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη όσων γράφει και φυσικά κρίνεται από τους συναδέλφους. Στο σημείο αυτό (και πριν απαντήσει η ΑρΣυ) ο συν. Λαζαρής  παρέδωσε δισέλιδο κείμενο και δήλωσε ότι αποχωρεί. Μετά από ερώτηση των υπολοίπων διευκρίνισε ότι αποχωρεί από αυτή τη συνεδρίαση και όχι από το ΔΣ γενικώς. Η συζήτηση συνεχίσθηκε με παρόντα τα τέσσερα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
  • προγραμματισμός δράσης του Συλλόγου
Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι το φλέγον θέμα είναι ο προϋπολογισμός και η ολοφάνερη οικονομική αδυναμία του οργανισμού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μισθοδοσίας και συντήρησης του, πολύ δε περισσότερο εξασφάλισης της ποιότητας των υπηρεσιών και επέκτασης των δραστηριοτήτων του, όπως επιτάσσει η συγκυρία. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση με την υφυπουργό και αποστολή επείγουσας επιστολής σε όλα τα κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής) με το αίτημα για συνάντηση προκειμένου να εκτεθεί το πρόβλημα και να ζητηθεί στήριξη.
  • εσωτερική λειτουργία του συλλόγου
Μετά από πρόταση της ΑρΣυ αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα: Να λειτουργήσουν τα αποκεντρωμένα όργανα του Συλλόγου όχι μόνο σε επίπεδο τοπικών συμβούλων αλλά τοπικών συνελεύσεων, οι οποίες να γίνονται ανά μήνα τουλάχιστον και να στέλνεται ενημέρωση στο ΔΣ. Να λειτουργήσει η ΕΠΕΣΥ, να γίνονται οι τοπικ΄΄ες και γενικές συνελέυσεις με εκλογή προέδρου, να γίνεται σύντομη ενημέρωση από έναν εκπρόσωπο του ΔΣ και μετά να δίνεται ο λόγος στους συναδέλφους, να κρατιούνται πρακτικά και να δημοσιεύονται οι αποφάσεις των ΓΣ και του ΔΣ.
  • νομικές εκκρεμότητες
ασφαλιστικά μέτρα νέας ομάδας: να επικαιροποιηθεί ο κατάλογος όσων έχουν υποβάλλει αιτήσεις με τη βοήθεια των τοπικών συμβουλίων. Υπολογίζεται ότο πρόκειται για 170 άτομα περίπου
αγωγές, μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση: να συζητηθεί με τους νομικούς
νομικός σύμβουλος συλλόγου: όσες υποθέσεις του συλλόγου εκκρεμούν να συνεχίσουν να τις χειρίζονται οι δικηγόροι που τις έχουν αρχίσει (Περπατάρης για ΤΑΣΕΟ και 4% των θεραπευτών, Νικολουτσόπουλος για αγωγές κατά του ενιαίου). Σε επόμενη συνεδρίαση να εξετασθεί το ενδεχόμενο ορισμού άλλου νομικού συμβούλου.
  • αλληλεγγύη εντός του Συλλόγου
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και θα γίνει σοβαρότερο όσο η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται και οι καθυστερήσεις πληρωμών πυκνώνουν αποφασίσθηκε να κατατεθούν συγκεκριμένες και συνολικές προτάσεις στην επόμενη του ΔΣ σχετικά με το πως θα μπορούσε να οργανωθεί η οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη ή βρίσκονται σε προσωρινή αδυναμία και ζητούν τη βοήθεια του συλλόγου. Ιδιαίτερα για την συνάδελφο μας που χάθηκε πρόσφατα αποφασίσθηκε συγκεκριμένη διαδικασία που θα αναρτηθεί στο blog του συλλόγου.Επίσης για τη Σωτηρία προτείναμε να γίνει ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της, η οποία θα μπορούσε να γίνει και την ημέρα κατά των ναρκωτικών. Την εκδήλωση αναλαμβάνει να οργανώσει η ΕΠΕΣΥ σε συνεργασία με τους συναδέλφους της ΜΑΒΥ.
  • διεκδικήσεις οφειλόμενων από τον ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο
Ο ΟΚΑΝΑ οφείλει προς το παρόν το επίδομα υπευθύνων και τα αναδρομικά των περικοπών ενώ χρειάζονται υπουργικές αποφάσεις για τις υπερωρίες του 2013 που παραμένουν απλήρωτες και το ανθυγιεινό επίδομα. Αυτά πρέπει να διεκδικηθούν άμεσα με κινητοποιήσεις.
  • μείωση εισφορών των μελών του συλλόγου
Αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους παρόντες στην επόμενη ΓΣ να προταθεί η μείωση των εισφορών των μελών από 0.5% του μισθού σε 0.3%. Αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΓΣ.

  • ομαδικό ασφαλιστήριο εργαζομένων
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι υπάρχει από πολλούς συναδέλφους το αίτημα να γίνει ομαδικό ασφαλιστήριο υγείας. Τονίσθηκαν από όλους τα προβλήματα που έχει μια τέτοια εμπλοκή του συλλόγου. Από την συνάδελφο Κοδέλα μπήκε το θέμα της ανάγκης υπεράσπισης του δικαιώματος για δημόσια και δωρεάν ασφάλιση και συμφωνήθηκε ότι σε καμία περίπτωση η προσπάθεια συντονισμού από τη μεριά του συλλόγου δεν πρέπει να θεωρηθεί ως υποστολή του αγώνα για δημόσια δωρεάν ασφάλιση. το θέμα παραπέμφθηκε στη ΓΣ για αρχική συζήτηση και απόφαση.
  • ΣΣΕ, καθορισμός προσωπικού ασφαλείας, άδεια εργασίας εκτός ΟΚΑΝΑ
Τα θέματα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν άμεσα με τη (νέα) Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Οι παρατάξεις θα κάνουν συγκεκριμένες εισηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.
  • μετακόμιση γραφείων συλλόγου 
Επειδή τα έξοδα των ενοικίων του γραφείου του συλλόγου είναι πλέον δυσβάστακτα, θα γίνει μετακόμιση σε κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί από τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ στην οδό Μάρνη. Η μετακόμιση θα γίνει άμεσα μέχρι τα μέσα Απρίλη, τα έξοδα υπολογίζονται στα 3000 ευρώ και θα καλυφθούν αρχικά από το σωματείο ενώ θα γίνει προσπάθεια να αποπληρωθούν σε δόσεις από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. 

Δ. Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του ΤΑΣΕΟ. Παρόντα ήταν 5 από τα 7 μέλη του ΔΣ (η Διοίκηση ως ανεμένετο δεν όρισε κάποιον ο δε Λαζαρής είχε αποχωρήσει νωρίτερα. Ως ΑρΣυ είχαμε απαντήσει ότι δεν μας ενδιαφέρει κάποιο από τα αξιώματα και ψηφίσαμε λευκό στην πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε από τους υπόλοιπους: Πρόεδρος Τάσος Ιωαννίδης, Γραμματέας Άννα Καρασαββίδου, Ταμίας τάκης Παπαδόπουλος. Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι δυο σύλλογοί μας έχουν Προέδρους από Θεσσαλονίκη. τι να σημαίνει άραγε αυτό? Υπάρχει μήπως κάποιο σχέδιο των Βόρειων για κατάληψη των κέντρων εξουσίας? Πως θα απαντήσει στην πρόκληση αυτή η Αθήνα? Για να βρείτε τις απαντήσεις σε αυτά τα -εντελώς- καυτά ερωτήματα μείνετε συντονισμένοι.......


26 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να πάτε μόνο στα κόμματα. Να πάτε και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, που μπορεί να μην έχει εξουσία έχει όμως το συμβολικό και μεγαλύτερο θεσμικό κύρος. Επίσης να κινητοποιηθούμε και εμείς προς την κατεύθυνση της αναζήτησης δωρεών. Να πάτε εσείς (και μάλιστα όχι το ΔΣ του Συλλόγου αλλά η Επιστημονική Επιτροπή μαζί με τον Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων, δηλαδή μια εκπροσώπηση όσο γίνεται πιο επιστημονική κι όχι συνδικαλιστική ούτε φυσικά από λογιστάς....) και στο ίδρυμα Νιάρχου και στην Αγγελοπούλου και στην Βαρδινογιάννη και οπουδήποτε....
    Να καταλαβαίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στο "κινούμαι στον σύγχρονο κόσμο χωρίς να μαι εγκάθετος" και στο "παραδίνομαι στην λαγνεία του καπιταλισμού"... Με αυτό σχολιάζω και το σχόλιο για τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια.. Δεν πιστεύω ότι η καλή κι αγαπημένη συνάδελφος του ΠΑΜΕ θα αναρωτιόταν αν το ΚΚΕ απέσυρε την στήριξή του από την δημόσια δωρεάν παιδεία όταν η Αλέκα έστελνε το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο....
    Έχω κι ένα "καυτό ερώτημα"... Γιατί γράφετε "Γενικός Διευθυντής", με κεφαλαία δηλαδή, και "αντιπρόεδρος";......ποια η σημειολογία;!!!!!

    c(ogito),e(rgo)s(um)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απορία : πολλά δεν είναι 3 χιλιάρικα για την μετακόμιση;......έχουν πέσει οι τιμές στην αγορά.. κρατάνε ΕΙΔΙΚΕΣ ψηλές τιμές για σωματεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι για τη μετακόμιση αλλά για τις επισκευές που χρειάζεται να γίνουν στα γραφεία.
      Δεν υπάρχει κανένας συμβολισμός στα κεφαλαία του γενικού και τα μικρά του Αντιπροέδρου.
      Με την ευκαιρία πρέπει να απολογηθούμε για το γεγονός ότι δημοσίευσαμε ένα είδος "πρακτικών" του ΔΣ πριν γίνει συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Δεν θα επαναληφθεί: τα πρακτικά του ΔΣ θα δημοσιεύονται στο blog του συλλόγου αφού πρώτα "υπογραφούν" από τα μέλη που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση. Εμείς θα διατηρήσουμε φυσικά το δικαίωμα μας να εμπλουτίζουμε τα πρακτικά με πιπεράτες λεπτομέρειες στο Δελτίο Θυέλλης.

      Διαγραφή
  3. Τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν στο blog του Συλλόγου λένε για λιγότερα θέματα από όσα αναφέρατε εσείς... Και μάλιστα δεν αναφέρουν τη Συλλογική Σύμβαση και την αποσαφήνιση του "προσωπικού ασφαλείας" για όποιες νέες κινητοποιήσεις. Τι συμβαίνει ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ,ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΜΙΑ.ΕΜΕΙΝΑ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΦΡΑΓΚΟΣ (ΑΕΥΡΟΣ) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΕΥΡΟΣ.ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ,Ο ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ Η Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ;ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΕΙ.ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ,ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ εξαφανισθεί (που εξαφανίζεται ή μάλλον μετασχηματίζεται σε στοιχεία της φύσεως όπως οι ελιές και τα ποτάμια) ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ θα είναι από το ΠΑΣΟΚ. Μην ανησυχείς. Αυτό είναι γραμμένο σε πέτρα όπως οι δέκα εντολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως, ανεξάρτητα αν έπρεπε να συνεννοηθείτε για να μας ενημερώσετε, σας ευχαριστώ γιατί νιώθω οτι από εδώ μπορώ να μαθαίνω ΟΛΑ όσα γίνονται μέσα στο Δ.Σ του Συλλόγου μας. Για μια ακόμα φορά, αν σταθώ στο ύφος της ενημέρωσης, μας δείχνετε ότι μας σέβεστε και δεν διακρίνω καμιά τάση να μας κατευθύνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι θέλω-επιλέγω να είμαι επιφυλακτικός (τουλάχιστον) για όλους -όλα. Και να μην επαινώ κανέναν. Κομμένα αυτά.
    Ανώνυμε 22/3 4.22 αφού δεν είσαι άνευρος, γιατί κάνεις υπομονή; Δεν χόρτασες από αυτό; ή είσαι fan της Βουγιουκλάκη; μόνο στις ελληνικές ταινίες και τα τραγουδάκια της η υπομονή κάνει τον ουρανό γαλάζιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι ο νέος Πρόεδρος θα βρει στον ΟΚΑΝΑ άλλα στοιχεία της φύσεως... βελανιδιές κλπ...άλλη μία από τις δέκα εντολές...
    Το πιο συγκινητικό όμως είναι η ευσέβεια των "αριστερών".. Κακώς τους λοιδωρούσαν κάποτε για αντίχριστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί. Όχι από τη δουλειά και την ένταση της που έχει πολλαπλασιαστεί, ούτε από την ματαίωση που θα μπορούσε να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη (ή βάθη), ούτε καν από όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μείωση του μισθού μου. Έχω κουραστεί από την δυσπιστία, την δυστροπία, τον αμοραλισμό, την ασυνέπεια, την ασυνέχεια, την δουλοπρέπεια, τον ανταγωνισμό, τον εθελοτυφλισμό, την ξυνίλα, την ανεπάρκεια, την άγνοια, τον ξερολισμό. Από εμάς τους ίδιους δηλαδή. Αυτή την ματαίωση δεν έχω παρά ελάχιστα όπλα για να την παλέψω.
    Βοηθήστε ρε παιδιά! Ας σταματήσουμε να ματώνουμε ο ένας τον άλλο και ας επιτεθούμε εκεί που πρέπει. Γιατί όλοι ξέρουμε ποιος φταίει, ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα. Άρα όλοι ξέρουμε που πρέπει να στοχεύσουμε. Και επειδή ξέρουμε και δεν το κάνουμε νοιώθουμε ένοχοι.Και αυτή η ενοχή είναι μάλλον η χειρότερη από όλες. Γιατί το μαζί το βουλώσαμε, το μαζί βγάλαμε ο ένας τα μάτια του άλλου, το μαζί υποταχθήκαμε είναι πιο ένοχο από το μαζί τα φάγαμε.
    grnma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να τα μας...."Μαζί το βουλώσαμε, μαζί υποταχθήκαμε...μπλα μπλα μπλα".Δεν μας έφτανε ένας Πάγκαλος.Ξεμυτίζουν τώρα κι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και για όποιον δεν κατάλαβε εμένα, σίγουρα θα καταλάβει τον Γκράμσι
    http://tvxs.gr/news/paideia/miso-toys-adiaforoys-toy-antonio-gkramsi
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακριβώς! Πρώτους από όλους βέβαια θα στηλίτευε τους δήθεν...(πιο επικίνδυνοι ακόμα από τους αδιάφορους..γιατί αυτοί οι δήθεν σπρώχνουν πολλούς στον θυμό, μετά στην απογοήτευση, μετά στην αδιαφορία...). Όπως ένας άλλος μαρξιστής χιλιάδες χρόνια πριν πρώτους στήλίτευσε τους φαρισαίους..και μετά έπιασε στο στόμα του τους αδιάφορους, τους άτολμους, τους χειραγωγήσιμους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συμφωνώ
    και επαυξάνω
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ελληνικό ερωτηματικό είναι το ; και όχι το ?
    Έχοντας γυρίσει στα ελληνικά πατάμε Q και space και βγαίνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς το ΔΣ του Συλλόγου : μην κοιμηθείτε πάλι.... περιμένουμε και την υπόλοιπη μισθοδοσία!
    Προς την Επιστημονική Επιτροπή : κι εσείς ενεργοποιηθείτε..αφού είστε και φρέσκοι. Συνεχώς βγαίνουν εγκύκλιοι κι αποφάσεις για την λειτουργία των προγραμμάτων. Κάντε καμιά συνεδρίαση να πάρετε και καμιά θέση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. TΟ ZYPREXA ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην συστήνεις ποτέ ανώνυμε 2.34 σε άλλους φάρμακα και ιδίως ψυχοφάρμακα απλά επειδή τα παίρνεις εσύ. Εσύ απλά συνέχισε να παίρνεις το Zyprexa όπως σου το συστήνει ο γιατρός σου. Χωρίς παρεκλίσεις. Και αν δεν έχεις δει ακόμα αποτελέσματα μην απογοητεύεσαι. Ίσως δεν το παίρνεις ακόμα αρκετό καιρό. Θα το νιώσεις όταν θα σε έχει καλύψει επαρκώς. Θα σταματήσεις να λες στους άλλους τις βλακείες που λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μαλώνετε παιδιά!
      Αφιερωμένο σε όλους.
      Για να μην ξεχνιόμαστε....
      https://www.youtube.com/watch?v=Nvrkke1YZbc
      granma

      Διαγραφή
  19. Κανείς δεν μαλώνει. Απλά πέφτουν μπουκέτα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πάρουμε Zyprexa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υποτιμητικό να παίρνει κάποιος Zyprexa;

      Διαγραφή
    2. Είναι απαραίτητο, αν όντως πρέπει να το πάρει κάποιος - κι είναι τουλάχιστον "χαζό" (είπαμε να κρατάμε κι ένα επίπεδο στα σχόλια...) να υποτιμά κανείς όσους το παίρνουν. (Βέβαια, αφού είναι σίγουρο ότι μας ψεκάζουνε, δε θα έβλαπτε να βάλουν και λίγο Zyprexa στο μείγμα!)

      Διαγραφή
  20. Ευτυχώς κρατάς ψηλά το επίπεδο..να μας ρίξουν Zyprexa στο ψέκασμα.....όχι κύριε, να το ζητήσουμε μόνοι μας. Με αυτογνωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επαγγελματίες ψυχικής υγείας...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αυτό από πού το συμπέρανες;χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή