Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΑΝΑ τον ενημέρωσε σήμερα στις 11.00 το πρωί, ότι τα χρήματα του πρώτου τριμήνου του προϋπολογισμού πρακτικά βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδας και με βάση τα ισχύοντα στην τραπεζική αγορά θα είναι διαθέσιμα στον ΟΚΑΝΑ σε τρεις εργάσιμες ημέρες (το λεγόμενο τραπεζικό valeur).
Εάν οι προσπάθειες (που θα καταβληθούν από τη μεριά της Διοίκησης, σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Διευθυντής) για παράκαμψη του τραπεζικού valeur στεφθούν από επιτυχία, μπορεί να πληρωθούμε αύριο ή την Δευτέρα τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Εάν δεν στεφθούν από επιτυχία θα πληρωθούν οι ίδιοι μήνες την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014. Σε κάθε περίπτωση ο Γενικός διευθυντής πληροφόρησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου ότι το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου θα πληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Για τα υπόλοιπα 15ήμερα ο Γενικός Διευθυντής δεν είπε τίποτα.

Προτείναμε στον Πρόεδρο του Συλλόγου η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να μετατραπεί σε Συνέλευση με την παρουσία κια των Τοπικών Συμβούλων της περιφέρειας ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα. Αντιπρότεινε ότι την ίδια ημέρα υπάρχει και η συγκρότηση του ΔΣ του ΤΑΣΕΟ και ότι ίσως είναι καλύτερο να γίνει η συνέλευση αυτή την επόμενη εβδομάδα.

Αυτά προς το παρόν.
Για ότι νεώτερο μείνετε συντονισμένοι...  

18 σχόλια:

  1. ΛΑΜΠΡΑ! Πάει καλά η συνδικαλιστική ομοφωνία. Η ισχύς εν τη ενώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που την είδες εσύ την συνδικαλιστική ομοφωνία, και χάρηκες κιόλας? Διαβάζεις ελληνικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και καντονέζικα να διάβαζα, πάλι θα την έβλεπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tότε είναι πρόβλημα ματιών και όχι γλώσσας.
    Τι να κάνουμε;
    Nobody is perfect...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sure!!!!!!!!!!!! Absolutely! Αλλά...μια συμβουλή κι ας ακούγεται ανέκδοτο.. Πριν τρέξει κανείς να πληρώσει οφθαλμίατρο, ας δοκιμάσει να σηκώσει τα γυαλιά του...όποιου χρώματος. Πολλές φορές θολώνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ.ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ,ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ Κ.Λ.Π.ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά συνάδελφε.
      Να παραμείνουμε ενωμένοι...ΒΑΣΙΚΟ!!!
      Τα χειρότερα (δυστυχώς) μάλλον έπονται καθώς ουσιαστικά ξεμένουμε (again) από χρήματα εντός Μαρτίου.
      Η στάση που θα κρατήσουμε ως σωματείο τις επόμενες μέρες θα κρίνει πολλά...

      Προσπερνώ εσκεμμένα μια θλιβερή μειοψηφία (που σχολιάζει καθημερινά σε κάθε άρθρο εδώ) με χαρακτηριστικό γνώρισμα το όλο λόγια εικασίες και χολή αλλά από πράξεις τζίφος.

      Διαγραφή
  7. Ε μην το κάνουμε αμερικανιά.... Δε ζήτησε ποτέ κανείς από τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ να τον ευχαριστήσει κανένας συνάδελφος για τη δουλειά του ή και γιατί κάνει και περισσότερα απο αυτά πολλές φορές. Δηλαδή αύριο να ευχαριστήσουμε θεραπευτές Μονάδων που κάνουν και τους γραμματείς πολλές φορές; Μεθαύριο νοσηλευτές που δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια; Το Πάσχα γιατρούς που δουλεύουν όσα και να τους χρωστάνε;
    Ε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενταξει ενα ευχαριστω δεν κοστιζει,εξαλλου αν δεν συγχαιρουμεο ενας τον αλλον δεν πσλευεται παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ ευχαριστώ. Κι ας μην είμαι διοικητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι έγινε ρε παιδιά?
    Άκρα του τάφου σιωπή?
    Ηρεμήσαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απόλυτα φίλε....χωνεύονται τα λεφτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα (ίσως να συμβάλλει και το γεμάτο -ακόμη- πορτοφόλι) τελικά ίσως έπρεπε να κάνουμε μια εβδομάδα επίσχεση: και σίγουρο ήταν ότι θα κερδίζαμε και θα μπορούσαν κάποιοι να πουλήσουν και "αριστεροσύνη".
    Αχ βρε ΑΡΣΥ, ούτε την στοιχειώδη οξυδέρκεια του μέσου "σωστού" συνδικαλιστή δεν έχεις. Χωρίς λόγο έγινες (και εσύ) δέκτης κριτικών "από τα αριστερά". Αν πρότεινες "βουρ στην επίσχεση" θα ήταν win-win situation, που λένε και κάποιοι που ξέρουν από αυτά: αν μεν γινόταν η επίσχεση, όταν πληρωνόμασταν θα εισέπραττες τα επινίκια, αν πάλι δεν γινόταν η επίσχεση, μέχρι να πληρωθούμε η ΑΡΣΥ θα μπορούσε να λέει "εμείς πάντως το προτείνουμε, αλλά οι άλλοι δεν θέλουν".
    Στο μεταπτυχιακό της ΓΣΕΕ άραγε τα διδάσκουν αυτά ή πρέπει να έχεις το χάρισμα από φυσικού σου???
    granma
    ΥΓ. Αλήθεια η τρίτη των παρατάξεων πού ακριβώς βρίσκεται? Μαθαίνω από κουτσομπολιά, (τα οποία και αναπαράγω χωρίς τύψεις γιατί είμαι (και) παλιοχαρακτήρας), ότι ο επικεφαλής της αυτή την περίοδο, ασχολείται με τα το τι προβλέπει το καταστατικό για τα αξιώματα των μελών του ΔΣ του Συλλόγου. Κυρίως ενδιαφέρεται για το αξίωμα του Αντπροέδρου, το οποίο και έλαβε κατά την συγκρότηση, ακριβώς επειδή η παράταξη του ήρθε τρίτη. Υποστηρίζει δε ότι πρέπει να αντικαθιστά τον Πρόεδρο όταν λείπει (το καταστατικό βέβαια δεν λέει κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχει σημασία). Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάποια άλλη παράταξη, στης οποίας το blog φιλοξενούμαστε, σε προηγούμενο χρόνο είχε ζητήσει το ίδιο αξίωμα ακριβώς για να μην έχει κανένα "αξίωμα", αφού το σωματείο πάντα έχει πρόεδρο, εκτός και αν ο μη γένοιτο πάθει κάτι ο άνθρωπος. Πόσο διαφορετικές είναι οι παρατάξεις μεταξύ τους! Και οι άνθρωποι...
    Στοιχειώδες, Γουάτσον, στοιχειώδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας δείξουν οι παρατάξεις στην πράξη, την ορατή σε όλους, και όχι σε incognito λεκτικές αλληλεπιδράσεις εντός ΔΣ, "πόσο διαφορετικές είναι μεταξύ τους".
    Θα παραθέσω παραδειγματικά 1-2 προβλήματα...
    Επειδή το μέλλον δεν το διαβάζει κανείς, ίσως να υπάρξει κάποτε επίσχεση... Ας ασχοληθεί έγκαιρα (χρόνος υπάρχει τώρα - δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν..) η οικοδεσπότρια ΑΡΣΥ να προτείνει στο ΔΣ του Συλλόγου ένα πλάνο - πρόγραμμα - οδικό χάρτη για το ΠΩΣ θα γίνει μια επίσχεση σε έναν Οκανα με κατακερματισμένες Μονάδες, όπου σε αρκετές υπάρχει ένας κακομοίρης γιατρός... Κι αν οι νομικοί πουν ότι αυτό είναι πρόβλημα, ας λυθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τρόπο που να διασφαλίσει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, ακόμα και των "άτυχων" που δεν έχουν αναπληρωτή... Αφήσατε πολύ χρόνο και πολλή ανοχή ΟΛΕΣ οι παρατάξεις σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση υποστελέχωσης των Μονάδων...
    Και με την ευκαιρία....το διαφορετικό μισθολόγιο των γιατρών πάει ξεχάστηκε και μάλλον χάθηκε οριστικά. Στο ενιαίο και οι άνθρωποι με τις εξαετείς βασικές σπουδές και τις πολύχρονες επίσης μεταπτυχιακές. Ας είναι (λέμε τώρα...). Θα προσπαθήσει η ΑΡΣΥ τουλάχιστον σε αντιδιαστολή με τους άλλους αδιάφορους, να κάνει κάτι για την καταβολή των έρμων των επιδομάτων ευθύνης και των αναδρομικών χρωστούμενων;
    Στοιχειώδης, Γουάτσον, στοιχειώδης (δικαιοσύνη)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ησυχία...περίσκεψη....περισυλλογή...
    ακόμα κι ο granma..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα στην Αρ Συ απο θεσσαλονικη. Με στεναχωρεί ρε παιδιά αν και πρώτη φορα μπήκα στο blog σας πως και εδω δεν βλέπω κάτι για τα προβλήματα που έχουμε και εμείς, αν και ξανα λεω πως δεν εχω εξερευνήσει το αρχειο του blog σας. Πάντως ευχομαι καλο αγωνα και μην ξεχνάτε πως αν έχετε εσείς προβλήματα φανταστείτε τα δικα μας ( των μελων } δηλαδη.... Γ μοναδα νοσοκομείο Παπανικολάου θεσσαλονικη.
    Υ.Γ και αμαν πια αυτο το πραγμα με την ανωνυμία.. Σε τι εποχες ζουμε τελος παντων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζούμε σε εποχές αστα να πάνε αγαπητέ. Δίκιο έχεις για τα προβλήματά σας αλλά έχουμε πια και εμείς τόσα που χάσαμε την πολυτέλεια να κοιτάμε " αφ'υψηλού"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή