Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 12/3/14

νεώτερα από το μέτωπο
δεν έχουμε ακόμη τη φορολογική ενημερότητα (πιθανόν λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ), αλλά αν την αποκτήσουμε αύριο και αν η ΥΔΕ δεν μας ζητήσει κάτι άλλο που δεν έχουμε, αύριο θα μπουν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος και τότε σίγουρα θα πάρουμε όσα λεφτά έχουν περισέψει από τα χρέη. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση. Δυστυχώς ενώ είναι φανερό ότι κακώς δείξαμε καλή πίστη, μας ζητούν να δείξουμε λίγη ακόμη. "Να οργανωθούμε, ρε παιδιά, να οργανωθούμε", που λέει και το ανέκδοτο...

28 σχόλια:

  1. Θα τηρησετε αυτο που αναρτησατε χθες?θα κανουμε σταση αυριο ή θα περιμενουμε τις 35 Μαρτίου για ν αντιδρασουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισθε ξεφθιλεθ. Δε δειξατε καλη πιστη. Υποταγη δειξατε. Αριστεροι φαρισαιοι.. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τα ανεκδοτα να τα αφησετε οταν καποιοι πεινανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Χρηστο που εισαι;σιωπησες κι εσυ; δεν βλεπεις τι παει να γινει;επανασταση και μετα χαος κι ολεθρος! Χρηστο θα χαθει η λογικη,η ασφαλεια,η δουλεια μας. Παρε θεση Χρηστοοοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά αυτό που ακουγόταν στα κρυφά στα κεντρικά,,,,, και δεν θέλαμε να το πιστέψουμε είναι ότι η αριστερά κάνει πλάτη στην πλειοψηφούσα παράταξη !!! Καλά να πάθετε όμως γιατί πάλι τα ίδια ψηφίσατε ....και γιατί ο Κος Γενικός φωνάζει όποιο μέλος του Δ.Σ του αρέσει ότι ώρα θέλει και του υπαγορεύει και τι να αναρτήσει στο site του συλλόγου...και η αριστερά κάθεται άπραγη ??? που είναι οι μεγάλες δηλώσεις των γενικών συνελεύσεων ??? Καλά είναι τα ανέκδοτα αλλά μάλλον πλέον προκαλούν κλάματα,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω σε ολα οσα γραφεις αλλη μια μερα εμπαιγμος.γιατι δεν κανουμε κατι αυριο?τι μας εμποδιζει?η καλη μας θεληση μα δεν θα πληρωθουμε Παρασκευη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε ΑΝΩΝΗΜΕ συναδερφε (9:00) οπως καταλαβες, στην συνελευση της Αθηνας υπερίσχυσε συντριπτικά η αποψη να δωθει χρόνος στην διοίκηση ως την Παρασκευη να μας πληρωσει . Η Παρασκευη ειναι κοντα αν τηρηθούν οι υποσχεσεις εχει καλος ,αν δεν τηρηθουν θα πραξουμε αυτο που ψηφησε η συνελευση !!!!!!!! προς τι αυτη η πρεμουρα?(η αναφορα σε εμενα προσωπικα εννοω για να παρω θεση) .
    επειδη εχω δουλεψει πολλα χρονια σε ιδιωτικο τομεα και προερχομαι απο οικογενεια ιδιωτικων υπαλληλων ξερω πως ειναι τα πραγματα εξω απο τον μικροκοσμο μας και αυτό ισως να σε ενοχλει ,εγω λεω παλι ότι αυτό με βοηθαει στο να ειμαι διορατικος !!!!! Δεν θελω να παιρνω αποφασεις για τα εργασιακα με ‘’θερμο’’ κεφαλι !!!!!!!
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ακομη το πιστευω ότι αν ανοιξουμε πολεμο με τον Αδωνι και την Ζετα θα έχουμε διαβεί τον Ρουβικώνα και δυστυχώς δεν ειμαστε ο Ιουλιος Καισαρας !!!!!!!
    ΥΣ 1. ΔΕΝ ήμουν στην συνελευση γιατι η Κρήτη ειναι λιγο μακριά .
    ΥΣ 2 πολυ φαντασια εχουν στα κεντρικα (ανωνυμε 9:33)ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή εσύ αλλά και άλλοι !!! εχουμε δουλεψει στον ιδιωτικό θα ξέρεις πολυ καλα ότι και εκεί υπάρχουν τρεις κατηγορίες εργαζομένων. Η πρώτη είναι αυτοί που βάζουν - φέρνουν τα χρήματα στην εταιρεία, η δεύτερη είναι αυτοί που κάνουν τη δουλεια (τη λατζα) και η τριτη κατηγορία είναι αυτοί που είναι γνωστοί των αφεντικών και δεν κάνουν τιποτε άλλο από το να καφρωνουν τους άλλους συναδέρφους τους στα αφεντικά. Μήπως βλέπεις ομοιότητες με εμάς ;;;

      Διαγραφή
  8. Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα?
    http://tvxs.gr/news/ellada/synelifthisan-o-proedros-kai-antiproedros-toy-%C2%ABerrikos-ntynan%C2%BB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ (ΕΛΠΙΖΩ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ) ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ 200 ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν λέω να κάνω μια προσπάθεια ξεκαθαρίσματος αυτής της ιστορίας με την επίσχεση, τους αποφασισμένους, τους υποταγμένους και τους καλόπιστους. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: είμαστε απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες και δέκα ημέρες και εντελώς απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα. Τα μέσα πάλης που έχουμε είναι η απεργία, η στάση εργασίας και η επίσχεση. Έχουμε κερδίσει με στάσεις εργασίας και με την απειλή της επίσχεσης να υπογραφεί τελικά ο μειωμένος προϋπολογισμός του Οργανισμού και να αρχίσει η διαδικασία εκταμίευσης του ποσού που αναλογεί στο πρώτο τρίμηνο. Οι δικηγόροι, που έχουμε ρωτήσει, μας συστήνουν να προσέχουμε με την άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης για να μην δώσουμε το δικαίωμα να χαρακτηρισθεί καταχρηστική (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε μια εποχή εργασιακού μεσαίωνα). Σε όλο το προηγούμενο διάστημα ο εργοδότης δεν λέει ότι δεν θα μας πληρώσει αλλά ότι προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει η διαδικασία. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον εργοδότη είναι ότι αύριο θα πάρει την φορολογική ενημερότητα και με αυτό τον τρόπο (αν δεν κολλήσει η διαδικασία κάπου αλλού) θα ανοίξει ο δρόμος να κατατεθεί το ποσό του προϋπολογισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας, γεγονός που σημαίνει ότι σε τρεις εργάσιμες ημέρες (το αργότερο) θα είναι δυνατή η καταβολή της μισθοδοσίας.
    Και κάποιοι από εμάς τι κάνουν? Ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει που δεν αρχίζουμε άμεσα την επίσχεση, συνομωσιολογούν για τις κρυφές (ή και φανερές) σχέσεις της διοίκησης με το ΔΣ του συλλόγου, της αριστεράς με την μη αριστερά, γράφουν εξυπνάδες για το αν θα έπρεπε να νοιώθουμε οργή ή αηδία κλπ, κλπ.
    Αν πραγματικά θέλουμε να αγωνισθούμε για την καταβολή των δεδουλευμένων ο πιο παλληκαρίσιος τρόπος δεν είναι να κρυβόμαστε πίσω από το δικαίωμα μας για επίσχεση (αμφισβητούμενο ίσως σε αυτή τη φάση, λόγω του μικρού σχετικά διαστήματος, που είμαστε απλήρωτοι και της πραγματικής ή προσποιητής προσπάθειας της εργοδοσίας να επισπεύσει ή έστω να διεκπεραιώσει τις απαραίτητες για την εκταμίευση του ποσού διαδικασίες). Στο κάτω-κάτω για τους κακόπιστους, τους μη υποταγμένους και τους πιο αποφασισμένους, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διεκδικήσουμε - πιο καθαροί και πιο αποτελεσματικοί: πχ απεργία ή συνεχείς στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στα κεντρικά και το υπουργείο μέχρι να πληρωθούμε.
    Όσοι λοιπόν έχουν τα κότσια και βλέπουν λίγο πιο μακριά πρέπει να προετοιμαστούν σοβαρά οι ίδιοι (ώστε να προετοιμάσουν και τους υπόλοιπους) για τους αγώνες που έρχονται, όχι μόνο για να πληρωθούμε το πρώτο τρίμηνο, αλλά και τα επόμενα, καθώς και για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, να γίνουν προσλήψεις και όχι απολύσεις, να αυξηθούν τα προγράμματα, να απορροφηθεί η λίστα κλπ.
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τα έβαλες σε μια τάξη. Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η συνέλευση αποφάσισε να ασκησουμε ασκήσουμε δικαίωμα της επίσχεσης την Δευτέρα που μας περασε, αν ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα πληρωθουμε όλο το οφειλόμενο ποσο. Το να δίνουμε συνεχώς παράταση στη Διοίκηση γιατι προσπαθεί καλοπροαίρετα δεν περασε από το σώμα και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να ρωτήσετε το σώμα για το τι στάση θα κρατήσει το Δ.Σ του συλλόγου. Πάντως ένα είναι σίγουρο...οτι γίνει δε γίνει επίσχεση θα χρειασθεί να βγούμε και πάλι στο δρόμο.... Οποτε να είμαστε έτοιμοι για νεους αγώνες.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει πάντα ένα θέμα για το τι αποφασίζεται στη συνέλευση στο βαθμό που k;ati δεν ψηφίζεται και δεν καταγράφεται ακριβώς και αυτό πρέπει να διορθωθεί από εμάς τους ίδιους. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι αυτό που είχε αποφασισθεί ήταν ότι αρχίζουμε την Δευτέρα που μας πέρασε αν δεν καταβληθεί όλο το ποσό. Νομίζω είχαμε πει ότι αρχίζουμε επίσχεση αν μέχρι την Παρασκευή που μας πέρασε δεν έχουν μπει και οι τρεις "πολιτικές" υπογραφές από το υπουργείο (μιας και δεν ξέραμε τα περί ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, κι εδώ πρέπει να πούμε ότι ούτε οι συνάδελφοι μας από τις οικονομικές υπηρεσίες μας είχαν προϊδεάσει ότι υπάρχει πρόβλημα και αυτό είναι προβληματικό γιατί κλονίζεται η εμπιστοσύνη ανάμεσα μας). Οι υπογραφές που είχαμε ως προϋπόθεση μπήκαν την Τετάρτη που μας πέρασε, πολύ νωρίτερα δηλαδή από την δική μας "διορία" κι έτσι η επίσχεση δεν άρχισε. Από την Τετάρτη μέχρι τώρα έχεις δίκιο ότι πάμε από μέρα σε μέρα αλλά -εμένα προσωπικά- μου φαίνεται δύσκολο να αρχίσω επίσχεση ενάντια στην γραφειοκρατία, γιατί πια το θέμα μου μοιάζει γραφειοκρατικό, ή μάλλον για να το πω πιο σωστά, είναι εύκολο για την εργοδοσία και το υπουργείο να ισχυριστεί ότι τα εμπόδια πια είναι γραφειοκρατικά και όχι πολιτικά. Τώρα για το αν θα πληρωθούμε όλο το ποσό ή όχι έχεις επίσης απόλυτο δίκιο και είναι αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε έτσι κι αλλιώς μπροστά μας. Όπως και το αν θα πληρωνόμαστε από εδώ και πέρα κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις. Για αυτό λέω ας μην λέμε για την "εύκολη" επίσχεση της μιας εβδομάδας το πολύ, ας προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα που έρχονται.
      granma

      Διαγραφή
  11. Θα ήθελα να πω τη γνώμη μου μιας κι απο εδώ και οχι από το επισημο blog του επίσημου συλλόγου μας δεν δίνεται αυτή η ευκαιρία. Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς και ενημερωνόμαστε σωστά. Και υπάρχει ένα βήμα για όλους. Και αγωνίζεσθε με όποιο τρόπο. Και προσπαθείτε να μας σηκώσετε από τις καρέκλες και τους καναπέδες μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ έξυπνη η προσπάθεια "ξεκαθαρίσματος" granma....Μόνο που λες εξυπνάδες κι όποιος τις χάφτει... Τώρα λοιπον έγινε αμφισβητούμενη η επίσχεση ε; Καλά, ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη (το λέω κομψά ) για τις νομικές σου γνώσεις. Στο κάτω κάτω υπάρχουν πολλοί δικηγόροι να ρωτήσει ο καθένας μας.
    Για την ώρα σε καλύπτει η (σωστή) παρόλα ότι δεν είμαστε (και δεν ήσαστε) Ιούλιοι Καίσαρες...Κι εγώ δεν ξέρω να ξαναβγήκε άλλος. Μόνο που νόμιζα ότι οι αριστεροί γουστάρουν πολύ τον Άρη... Τον Βελουχιώτη ντε, όχι τον Σπηλιωτο...
    c.e.s.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι η επίσχεση είναι μια δύσκολη μορφή πάλης (και με αυτή την έννοια αμφισβητούμενη) το ξέραμε από πριν μας το πούνε οι δικηγόροι, γιατί κάναμε κοντά ένα εξάμηνο πριν από χρόνια. Το νέο δεδομένο κατά την γνώμη μου ήταν ότι από τη στιγμή που υπέγραψε ο υπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, κατατέθηκε -με κάποιο τρόπο- η πολιτική βούληση να πληρωθούμε. Αυτό δυσκόλεψε πολύ την υιοθέτηση της επίσχεσης ως μορφής πάλης. Γιατί η κοινή λογική (και όχι οι νομικές γνώσεις τις οποίες φυσικά και δεν έχω και ούτε κατά διάνοια διεκδικώ) λέει ότι η επίσχεση δεν θα μπορούσε να έχει "νομιμοποίηση" με αίτημα να καταργηθεί η αναγκαιότητα ασφαλιστικής ενημερότητας ή να καταργηθεί το βαλέρ, έτσι δεν είναι?
      Όσο για τις εξυπνάδες ούτε αυτές διεκδικώ, άλλοι με εντυπωσιάζουν με τις γνώσεις τους για τον Ιούλιο Καίσαρα, τους Ρουβικώνες και τον Άρη Βελουχιώτη.
      Τέλος πάντων... προς το παρόν αυτές τις "εξυπνάδες" είχα να πω για την επίσχεση και όποιος έχει την ίδια αγωνία (και καλή πίστη...) θα καταλάβει (τουλάχιστον τον προβληματισμό). Με τους υπόλοιπους ελπίζω να μη συναντηθούμε μόνο στα blogs αλλά και στους αγώνες.
      granma

      Διαγραφή
  13. Χθες είχε αναρτηθεί από εναν συνάδελφο για το ποιοι ενδιαφέρονται να κάνουν επίσχεση από σήμερα 12 η ώρα, εγώ επαναφέρω το αίτημα με άλλο τρόπο. Ποιος ενδιαφέρεται να ξεκινήσουμε από σήμερα στάσεις εργασίας???αφού επίσχεση δεν μπορούμε να κάνουμε όπως αναφέρεται!!!Να μας δηλώσουν και τα μέλη της Αριστερής Συσπείρωσης ποιοι συμφωνούν και θα συμμετέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να με συμπαθάς αλλά ΠΟΙΟΣ είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε επίσχεση;ο granma;ως τι;γιατί να κάνω στάση εργασίας ή απεργία ή δεν ξέρω τι άλλο είπε και να τους πληρώνω δηλαδή κι από πάνω με τα λεφτά που θα μου κόψουν;έχουμε χαζέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΔΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ , ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ , ΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσεἰς όλοι της συνδικαλιστικής ομόφωνης ηγεσίας μας, τώρα που θα παραπληρωθούμε μήπως να κάνατε ένα τραπέζι στην Διοίκηση να τους ευχαριστήσετε; Και να ανταλλάξετε κι απόψεις, να μας ενημερώνετε κι εμάς "για τα δύσκολα που έρχονται"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τα βλέπεις εύκολα αυτά που έρχονται ή θα τα έβλεπες πιο εύκολα αν σε καλούσαν και σένα στο τραπέζι?

      Διαγραφή
  17. Έχω διαλέξει τα τραπέζια μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάλι μπερδεύτηκα. Η επίσχεση είναι δηλαδή δύσκολη ή "εύκολη" της μιας εβδομάδας; (Για ιστορικούς - εκπαιδευτικούς λόγους το ρωτάω, μια κι έγινε κάποτε και δεν θα ξαναγίνει... )Αλλά και σε κάτι άλλα ψιλά μπερδεύτηκα. Ας πούμε, με τους άλλους του ΔΣ, αυτούς της πλειοψηφίας και τον άλλο που τον στολίζατε πριν για Σαχ Λαμαρ, συμφωνούσατε ή διαφωνούσατε;
    Α!!! ναι, κι αυτό.... Με την Διοίκηση είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι ή έχουμε αντιπαραθέσεις;
    granma;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα ότι δεν θα ξαναγίνει επίσχεση βασίζονται να υποθέσω στη βεβαιότητα σου ότι από εδώ και πέρα θα πληρωνόμαστε κανονικά. Γιατί εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο, να εξηγούμαστε. Η επίσχεση είναι δύσκολη όταν γίνεται πραγματικά γιατί σε φέρνει σε άμεση σύγκρουση με τους χρήστες των υπηρεσιών και τους προϊσταμένους σου και εύκολη όταν γίνεται σε συμφωνία με τη Διοίκηση και με τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε (γιατί έτσι κι αλλιώς τα λεφτά θα τα πάρουμε πχ). Για τα υπόλοιπα ας απαντήσει η ΑΡΣΥ εφόσον αισθάνεται ότι έχει και θέλει να πει κάτι.
      Δεν μου φαίνεται οπωσδήποτε κακό να συμφωνούν σε κάτι οι παρατάξεις της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας. Μόνο οι σαχλαμάρες διαφωνούν για να διαφωνούν ή επειδή δεν αισθάνονται σίγουροι για τις απόψεις τους και θέλουν να τα έχουν καλά με όσους γκρινιάζουν ας πούμε. Οι υπόλοιποι, αν είναι σοβαροί και δεν κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση: όταν δίνουν έναν αγώνα προσπαθούν να ενωθούν με όσο περισσότερους γίνεται και όχι να πλειοδοτήσουν για να μην τυχόν και τους κάνει κριτική κάποιος δήθεν από τα αριστερά.
      granma

      Διαγραφή
  19. Ο διάλογος είναι δημόσιος, οπότε όλοι έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τους δήθεν. Ανεξαρτήτως της δικιάς σου γκρίνιας για το ότι δέχεστε κριτική, ακόμα και πρόγκηγμα γιατί όχι.
    Δεν αντιλήφθηκα και πάλι πάντως αν εξακολουθείτε να έχετε την άποψη για τον κύριο ότι είναι Σαχ Λαμαρ ή την ξεχάσατε μια που εκλογές ήταν και πέρασαν. Περιμένω τη διευκρίνιση μια που είστε σίγουροι για τις απόψεις σας.
    Και θα επιμείνω να πάρω απάντηση : με την Διοίκηση είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι ή έχουμε αντιπαραθέσεις; Η παράταξή σας συγκεκριμένα πώς έχει τοποθετήσει εαυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε/ισσα έχεις κάνει μια ταύτιση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: οι απαντήσεις του/της granma δεν εκφράζουν πολύ περισσότερο δεν υποκαθιστούν τις πιθανές απαντήσεις της ΑΡΣΥ, η οποία δεν ξέρω αν θα απαντήσει και πότε. Εγώ πάντως δεν έχω τις δικές σου απορίες, μου φαίνεται καθαρή η θέση της ΑΡΣΥ για τη Διοίκηση και τις άλλες παρατάξεις. Θεωρώ μάλιστα κακόπιστη κριτική και παιχνίδι εντυπωσιασμού την κατάθεση παρόμοιων ερωτήσεων σε μια παράταξη όπως η ΑΡΣΥ, αλλά τι να κάνουμε; καθώς λες κι εσύ ο διάλογος είναι δημόσιος και αν κατάλαβα καλά στο διάλογο εσύ περιλαμβάνεις και το πρόγκηγμα, εγώ πάλι όχι.
      Τώρα αν καίγεσαι να μάθεις προσωπικά για μένα και τη θέση μου απέναντι στη Διοίκηση να στην πω: Τείνω να είμαι σχεδόν εκ πεποιθήσεως εναντίον πάσης διοικήσεως και ιεραρχίας ακόμη και αυτών του κινήματος, αν και μερικές φορές (λίγες) εκ των υστέρων κάνω αυτοκριτική για το απόλυτο των θέσεων μου. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση (πληρωμή δεδουλευμένων κλπ) αν η διοίκηση χρειαζόταν ας πούμε να πάει γρήγορα κάπου για την εκταμίευση του ποσού, θα μπορούσα και να προσφερθώ για τη μεταφορά με το μηχανάκι μου. Ελπίζω αυτό να μην με κατατάσσει στους προδότες.
      granma

      Διαγραφή
  20. Εσύ granma θες να διατηρείς για τον εαυτό σου το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι και να προγκάς όσους δεν σου αρέσουν τα γραπτά τους, από τον "αντίπαλο" σε ενοχλεί. Τα βαπτίζεις με την άνεση και την αυθεντία που διακρίνει κάθε ιερατείο "κακόπιστη κριτική" από "δήθεν" κλπ..(δεν ισχυρίζομαι ότι ανήκεις στο ιερατικό κλίμα της αριστεράς αφού εσύ το διαψεύδεις. διατηρώ την εντύπωση και αυτό λέω ότι είσαι υπό τις καταβολές και την πνευματική επήρειά του...)
    Εν πάσει περιπτώσει γιατί να καίγομαι να μάθω για σένα; Κουβέντα κάνουμε. Να διαλεγόμαστε θέλω. Κι επειδή είναι ωραία η ιστορία (μην εντυπωσιάζεσαι..ξέρω κι άλλα εκτός από τον ΄Αρη και τον Ιούλιο...κι εσύ θα ξέρεις όπως κι άλλοι πολλοί...), θυμήθηκα και το περίφημο "πάταξον μεν άκουσον δε". Το θυμάσαι κι εσύ, είμαι σίγουρος.
    Υ.Γ.1 Η Αριστερά είναι καλή. Τα ιερατεία όχι.
    Υ.Γ. 2 Ούτε με λιμουζίνα ούτε με μηχανάκι ούτε στις πλάτες μου θα τους πήγαινα. Δεν μου αρέσει ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι εμένα με πειράζει ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα. Το θεωρώ μάλιστα το απαύγασμα του σταλινισμού. Απλα δεν δίνω πια τόση σημασία όσο παλιότερα στην εικόνα ή έτσι μου αρέσει να νομίζω. Τέλος πάντων αρκετά εκτέθηκα σήμερα. Αν κατάλαβα καλά το πιθανότερο είναι αυριο να πληρωθούμε προς μεγάλη χαρά των τραπεζών...καληνύχτα
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή