Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Για το θέμα της καθυστέρησης της μισθοδοσίας μας

Πολύ σύντομα και καθαρά:

  • Χθες εξασφαλίστηκε η ασφαλιστική ενημερότητα, που ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία εκταμίευσης του προϋπολογισμού
  • Σήμερα έγιναν προσπάθειες να εξασφαλιστεί και η φορολογική ενημερότητα του οργανισμού, αλλά σκόνταψαν πάνω σε 600000 ευρώ, που χρωστάει λέει ο οργανισμός στην Εφορία (έτσι μας είπαν - έτσι σας λέμε...). Με άλλα λόγια: χρωστάμε επειδή δεν μας δίνουν λεφτά και δεν μας δίνουν λεφτά επειδή χρωστάμε...Είναι ικανοί να μας ζητήσουν δανεικά για να πληρώσουν τους φόρους ώστε τελικά να μπορέσουν να μας πληρώσουν τους μισθούς...
  • Αύριο στις 11 το πρωί υποσχέθηκε (?) ο Γενικός ότι θα ενημερώσει το ΔΣ του Συλλόγου για το αν τελικά εξασφαλίσθηκε η περιπόθητη φορολογική ενημερότητα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως καταφέρουμε να πληρωθούμε από εβδομάδα (?)
Συναισθήματα:
  • θυμός
  • οργή
  • απελπισία
  • "θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!"
  • "τι κάνουμε τώρα?"
Πρόταση: Αν αύριο η ενημέρωση δεν είναι "πληρώνεστε την Παρασκευή" κάνουμε άμεσα στάση εργασίας, συγκέντρωση στα κεντρικά και στο υπουργείο και αρχίζουμε αμέσως επίσχεση εργασίας μέχρι να πληρωθούμε. 

Για την ενίσχυση των συναδέλφων μας που έχουν τα μεγαλύτερα ζόρια
Επαναφέρουμε την πρόταση μας για προσωρινή ενίσχυση όσων συναδέλφων αυτοαξιολογούν την οικονομική τους κατάσταση τους ως επείγουσα με ταμειακή διευκόλυνση από το απόθεμα του λογαριασμού του Συλλόγου.  Με τη προϋπόθεση βέβαια ότι θα ισχύει η δέσμευση επιστροφής των χρημάτων μόλις καταβληθεί η μισθοδοσία. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κάθε μέρα σοβαρεύει ακόμη περισσότερο: ήδη υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν πάρει κανονική άδεια για να μην αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται και να γλυτώσουν τα έξοδα μετακίνησης.

Για την ενίσχυση της οικογένειας της συναδέλφου μας που έφυγε 
Η πρόταση μας είναι εκτός από τα χρήματα που ήδη έχει δώσει ο Σύλλογος στην οικογένεια, κάθε μονάδα να μαζέψει όσα χρήματα μπορεί σε ένα κοινό κουμπαρά (χωρίς να φαίνεται πόσα χρήματα δίνει ο καθένας). Ο κουμπαράς να ανοίξει μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους της μονάδας και αφού καταμετρηθεί το σύνολο των χρημάτων να κατατεθεί με την ευθύνη των ίδιων των εργαζόμενων σε λογαριασμό που θα μας υποδείξει η οικογένεια της Σωτηρίας. Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει αφού πληρωθούμε ώστε να έχουμε κάτι να προσφέρουμε όλοι όσοι θέλουμε.

ΥΓ. Δεσμευόμαστε στο επόμενο ΔΣ να ζητήσουμε την αποσφράγιση του blog του Συλλόγου όσο αφορά την δημοσίευση σχολίων. Δεν μπορεί να γεμίζει (μόνο) το δικό μας blog με σχόλια διαμαρτυρίας!!! 

6 σχόλια:

  1. Ο χειριστης του site μας εγραψε μια πολυ διπλωματικη ενημερωση!εγω επειδη ειμαι απο χωριο και δεν καταλαβαινω εχω καποια ερωτηματα.αν παει αυριο στη τραπεζα της ΕΛλαδος θα πληρωθουμε Παρασκευή;:επισης θα πληρωθουμε ολα τα χρωστουμενα;κανενας ευστοχα δεν το διευκρινίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χειριστης του site μας εγραψε μια πολυ διπλωματικη ενημερωση!εγω επειδη ειμαι απο χωριο και δεν καταλαβαινω εχω καποια ερωτηματα.αν παει αυριο στη τραπεζα της ΕΛλαδος θα πληρωθουμε Παρασκευή;:επισης θα πληρωθουμε ολα τα χρωστουμενα;κανενας ευστοχα δεν το διευκρινίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χειριστης του site μας εγραψε μια πολυ διπλωματικη ενημερωση!εγω επειδη ειμαι απο χωριο και δεν καταλαβαινω εχω καποια ερωτηματα.αν παει αυριο στη τραπεζα της ΕΛλαδος θα πληρωθουμε Παρασκευή;:επισης θα πληρωθουμε ολα τα χρωστουμενα;κανενας ευστοχα δεν το διευκρινίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω επειδη ειμαι απο αλλο χωριο, θα σας τα πω αλλιως λεβεντοπαιδα της αρσυ. Δεν ειναι αυτα τα συναισθηματα μας, αυτα ειναι βολικα για σας. Το συναισθημα ειναι ΑΗΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να υποθέσω, λεβεντόπαιδο, εσύ που δεν βολεύεσαι με τα εύκολα, ότι την αηδία την νοιώθεις και για τον εαυτό σου. Αν όχι ξεκίνα μόνος σου αύριο την επίσχεση που είναι ατομικό δικαίωμα και δεν εμποδίζεται από κανένα άλλο λεβεντόπαιδο.
    Αι σιχτιρ πια με τους έτοιμους για όλα που είναι τόσο πολύ αηδιασμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορουμε να δηλωσουμε εδω ποσοι ενδιαφερομαστε να ξεκινησουμε επισχεση συριο εστω απο τις 12 και μετα?να μας απαντησουν και τα μελη της αριστερης συσπειρωσης ποιοι συμφωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή