Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

                                              
Είναι ξεκάθαρο πλέον….

Από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε και η «ανεξάρτητη αρχή» του κ. Ρακιντζή, ως εμπροσθοφυλακή των μηχανισμών της Κυβέρνησης, για την κατασυκοφάντηση των Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών μπαίνει στον αστερισμό των απολύσεων, των συγχωνεύσεων, της συρρίκνωσης και του δήθεν εξορθολογισμού του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις.
  
Η συνταγή είναι γνωστή…
Συκοφαντούμε κυρίως τους Εργαζόμενους στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού, απαξιώνουμε το έργο και τη σημασία της δουλειάς ενός φορέα προβάλλοντας τον με αυθαίρετο τρόπο ως κοστοβόρο χωρίς καμία αξιολόγηση της προσπάθειάς του, αποδομούμε στη συνείδηση της κοινωνίας τη χρησιμότητα ενός Οργανισμού μπροστά στην «τιτάνια» μάχη της «εθνικής σωτηρίας», και εφαρμόζουμε τις πολιτικές δημιουργίας κοινωνικών ερειπίων.
  
Τα ενεργούμενα αυτής της ιστορίας αποκαλύπτονται…
Άξιος ο μισθός του κ. Ρακιντζή,
γιατί πραγματικά χρειάζονται εξαιρετικές ικανότητες να λες τόσα ψέματα και να συκοφαντείς τόσους ανθρώπους με τέτοια άνεση.
Είναι τεράστιο ψέμα ότι επί προεδρίας Μαλλιώρη οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ πήραν αύξηση 182%. Η αλήθεια είναι ότι επί προεδρίας Μαλλιώρη οι εργαζόμενοι είχαν μειώσεις στους μισθούς τους που έφτασαν στο 50%.
Είναι τεράστιο ψέμα ότι στον ΟΚΑΝΑ δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο. Η αλήθεια είναι ότι στον ΟΚΑΝΑ το ενιαίο μισθολόγιο εφαρμόζεται όπως και στον υπόλοιπο ευρύτερο Δημόσιο Τομέα από 1/1/2013.
Είναι τεράστιο ψέμα να αναφέρονται μισθοί ύψους 2.500 – 3.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος μισθός στον ΟΚΑΝΑ διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία με βάση τους νόμους 4024 και 4093 και δεν ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.
Η αλήθεια που αποκρύπτεται είναι
ότι η χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 40%, την ίδια στιγμή που οι δομές του Οργανισμού έχουν υπερδιπλασιαστεί και οι εξυπηρετούμενοι σε αυτές από 4000 έχουν φτάσει τους 8200.
Η αλήθεια που αποκρύπτεται είναι ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, με μείωση 50% των αποδοχών τους, έχουν υπερδιπλασιάσει την ένταση της δουλειάς τους παλεύοντας για τη θεραπεία των εξαρτημένων και την ανάσχεση της επιδημίας του AIDS χωρίς καμία νέα πρόσληψη εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς τα κατάλληλα υλικά (φάρμακα, εμβόλια, αντιδραστήρια), σε χώρους εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι οι καταλληλότεροι και σε δομές-προγράμματα τα οποία λόγω της υποστελέχωσής τους λειτουργούν στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε πολλούς Ρακιντζήδες, αλλά όσοι και αν είναι σύντομα θα μάθουν ότι εμείς είμαστε περισσότεροι.
  
Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ ζητάμε:
  1.  Να ολοκληρωθούν άμεσα όποιοι διαχειριστικοί έλεγχοι απαιτούνται και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να σταματήσει όλη αυτή η συζήτηση περί ελλειμμάτων στον ΟΚΑΝΑ,
  2. Να αναλάβουν, όλοι όσοι στρατεύονται σε μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια, την ευθύνη τους για την αναστάτωση και την ανασφάλεια που προκαλούν στους 8200 εξυπηρετούμενους στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ. Ήδη καταγράφονται εντάσεις και επεισόδια σε βάρος των εργαζομένων στις δομές του ΟΚΑΝΑ,
  3. Να ανακαλέσει ο κ. Ρακιντζής τα ψέματα και τις ανακρίβειες που διατύπωσε δημόσια σε βάρος των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Τον καλούμε νε έρθει ξανά, είτε ο ίδιος είτε οποιαδήποτε συναρμόδια υπηρεσία, να ελέγξει τόσο τις μισθοδοσίες μας όσο και κατά πόσο εφαρμόζεται ή όχι το ενιαίο μισθολόγιο. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου, για όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορούν τον ΟΚΑΝΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23/12/2013 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, Αβέρωφ 21.

36 σχόλια:

  1. Δώστε συνέντευξη, δώστε.Θα πείτε και καμιά καλή κουβέντα για την Πρόεδρο που χάσαμε ε; Εσάς να μην χάσουμε μόνο παλικάρια μας.Λεβέντες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη συναδερφε τι θελεισ να κανουμε ? να σιωπησουμε? εδω μεχρι και οι δικοι μασ ανθρωποι πειστικαν απο τ καναλια οτι χορηγουμε το φρμακο με επικυνδινο και παρανομο τροπο και καναμε πειραματοζωα τα καημενα τα παιδια!!!!!ποιο σαιτ ποιο καναλι αφιερωσε ενα λεπτο για να ασχοληθει με την ανακοινωση του καφετζοπουλου που εβαλε τα πραγματα στην 8εση τους?οσο δεν μιλαμε τοσο μας πηδ@νε !!!! και εγω ασκω κριτικη στον συλογο αλλα με ατην την ανακοινωση θα συνφωνησω απολυτα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α βέβαια...να συμφωνήσουμε.Και να μην ξεχνιόμαστε : βγήκε και στην ώρα της η ανακοίνωση ε; έγκαιρα όσο δεν πάει.
    Βρε τι μας ποτίζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγκαιρα οχι , αργησε ειναι η γνωμη μου !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τυχαίο ε; ευχαριστώ, δεν το χάφτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κι είχαμε μια σκασίλα αν το χάφτεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανώνυμε 10.26
    τι έχουν τα θρυμματισμένα; τώρα τα ευλόγησε και η διεύθυνση εφαρμογών (ρε τι πλάκα θα χουν πάθει κάτι παράξενοι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασφαλώς και δεν είναι επικίνδυνος ο θρυμματισμός των χαπιών, αλλά μαζί με τις ευλογίες του ο διευθυντής εφαρμογών ας μας λύσει την απορία γιατί στη μονάδα που μεχρι πριν λίγες μέρες ήταν υπεύθυνος δεν θρυμμάτιζε το χάπι;;;μπορεί να αλλάξει η επιστημονική άποψη κάποιου επειδή ανέλαβε άλλη θέση;;;;
      καταλαβαίνω την αναγκαιότητα να απαντηθούν όλες αυτές οι ανακρίβειες που ακούστηκαν, αλλά μην κάνουμε και το άσπρο μαύρο!!!!!

      Διαγραφή
  8. καμιά σκασίλα μην έχεις.ανοιχτό στόμα να χεις να συνεχίσεις να χάφτεις.το κάνεις τόσο καιρό, μην το σταματάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ ο δαιμόνιος Αστυνόμος Σαίνης ΟΛΑ τα μυρίζεσαι.....

      Διαγραφή
  9. Το θέμα δεν είναι η συνέντευξη τύπου αλλά το περιεχόμενο της.
    Και για να το πούμε καθαρά και ξάστερα μόνο μια θέση είναι σωστή σε αυτή τη συγκυρία: να κόψουνε το σβέρκο τους οι κυρίες και οι κύριοι που κοντράρονται για το ποιο φάρμακο και με ποια διαδικασία θα το προμηθευτεί ο οργανισμός. Μοναδικό κριτήριο πρέπει να είναι η ασφάλεια των εξαρτημένων (εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ). Και αυτό το κριτήριο -δυστυχώς για τους "προεδρικούς"- δεν είναι υπέρ των προτιμήσεων της Προέδρου.
    Αυτό που επίσης πρέπει να ειπωθεί είναι ότι ενώ υφυπουργός και πρόεδρος ξεκατινιάζονται και εκτίθενται και αφήνουν υπονοούμενα για απευθείας αναθέσεις, για πειραματόζωα, για μαύρες τρύπες και δεν ξέρω τι άλλο, κάτι γίνεται και στα ΜΜΕ και όλα μετατρέπονται σε υψηλά μισθολόγια, υπερωρίες κλπ. Για όλα φταίνε τελικά οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους.
    Μήπως θάπρεπε τελικά να καταργηθούν οι μισθοί για να ησυχάσουν μερικοί-μερικοί (εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ);
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν θεραπευόμενος συμφωνω με το σχολιο του gramma
      Εχω την εντυπωση ομως οτι πλεον ειναι πολυ αργα για να αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του.
      Δυστηχώς ειναι το χρονικο ενος προαναλγγεθεντα θανατου για τον οργανισμο.
      Δυστηχως ολοι εχουμε τις ευθυνες μας,μα ολοι.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος20 Δεκεμβρίου 2013 - 12:08 π.μ.

    ασφαλώς και δεν είναι επικίνδυνος ο θρυμματισμός των χαπιών, αλλά μαζί με τις ευλογίες του ο διευθυντής εφαρμογών ας μας λύσει την απορία γιατί στη μονάδα που μεχρι πριν λίγες μέρες ήταν υπεύθυνος δεν θρυμμάτιζε το χάπι;;;μπορεί να αλλάξει η επιστημονική άποψη κάποιου επειδή ανέλαβε άλλη θέση;;;;
    καταλαβαίνω την αναγκαιότητα να απαντηθούν όλες αυτές οι ανακρίβειες που ακούστηκαν, αλλά μην κάνουμε και το άσπρο μαύρο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης ας μας εξηγήσει για ποιο λόγο χορηγούσε σκεύασμα μονοβουπρενορφίνης στα (εκτός των άλλων τεράστια) Take Home που έδινε? Είναι δυνατόν να υπέκυπτε και αυτός (επιστήμονας άνθρωπος) στις πιέσεις του Γενικού Διευθυντή για οικονομία?
      Ίσως ήρθε ο καιρός μερικοί να αρχίσουν να ντρέπονται για την "προθυμία" τους....και ο νοών νοείτω...

      Διαγραφή
  11. Ο Γενικός χωρίς τη Μένη τί θα κάνει? Α. Θα τον παραιτήσουν κι αυτόν. Β.Θα παραιτηθεί μόνος του γιατί δεν μπορεί χωρίς την πρόεδρο του .Γ. Θα βρει την ησυχία του Δ. Ο γενικός δεν έχει τέτοια ζητήματα ,είναι παντός καιρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά πόσο μίζερος μπορεί να είσαι.Εδώ γίνεται χαμός,γινόμαστε στόχος εμείς οι εργαζόμενοι στον οργανισμό και εσένα ο πόνος σου ειναι ο Πλατανιάς.
      Δυστυχώς για σένα ταιριάζει το γνωστό "η π.... θέλει να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει."

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμε 2.39
    άλλες είναι οι π.....
    (μην πας μακρια να τις ψάξεις)
    και πάντως η σωστή απάντηση για τον Πλατανιά είναι φυσικά η....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 10.33
    περίμενε εσύ εξηγήσεις και ντροπές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και ο σύλλογος αποφάσισε να κάνει μήνυση στο Ρακιντζή... Τόσο καιρό τι περίμενε, να παραιτηθεί η Μαλλιώρη; Έλεος πια. Καμία ντροπή. Όπως συμβαίνει και γενικότερα άλλωστε. Τα αντανακλαστικά της χελώνας. Μήπως και τώρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη, να αναβάλει εκ νέου η πλειοψηφία τις εκλογές; Μήπως δεν προλαβαίνουν και πάλι μερικοί να κάνουν τον απολογισμό τους; Και μετά αναρωτιόνται γιατί δεν έχει κόσμο στις συνελεύσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας πιάνει κανείς(τουλάχιστον κάποιους από όσους σχολιάζουν στο site), ότι και να γίνεται έχετε αντίρηση,είστε μονίμως στην κόντρα κατασκευάζετε μονίμως εχθρούς (εντός και εκτός τοιχών) ή τους φαντάζεστε.Σε άλλη χρονική περίοδο δεν θα έλεγε κάποιος κάτι αλλά όχι και στη σημερινή συγκυρία που χρειάζεται να είμαστε όλοι (οι εργαζόμενοι) τoυ OKANA ενωμένοι και να μη δημιουργούμε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά μας.

      Διαγραφή
    2. Για ποιους εχθρούς μιλάς; Είναι ψέμματα ότι η έκθεση του Ρακιντζή έχει βγει εδώ και πόσα χρόνια; Είναι ψέμματα ότι πριν από την τελευταία μας σύμβαση είχαμε μείνει χωρίς ,2 χρόνια τουλάχιστον; Είναι ψέμμα ότι και οι προηγούμενες εκλογές του σωματείου είχαν καθυστερήσει; Αν τώρα εσύ έχει αυταπάτες ότι μπορούμε να είμαστε ενωμένοι, μάλλον εθελοτυφλείς.Το ίδιο κάνεις αν πιστεύεις ότι δεν υπήρχαν ποτέ διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά μας...

      Διαγραφή
  15. κακό που είμαστε στην κόντρα ε; έπρεπε να μαστε συμβιβασμένοι και στη μούγκα.... και απλά να βλέπουμε εσάς τους παπαγάλους και λοιπούς και να λέμε και μπράβο. αυτά που λες ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές τα πιστεύεις πραγματικά;αναρωτιέμαι.πείθεις έστω τον εαυτό σου ότι είναι αλήθεια;υπάρχουν και παραυπάρχουν.όταν βγάλανε παπαγαλοφτερά κάποιοι, δεν πήραν χαμπάρι ότι τις πέρασαν τις γραμμές;ανεπιστρεπτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κοκορομαχίες σας νομίζετε ότι αφορούν κανένα σήμερα?Το μόνο που προκαλούν είναι αηδία και απέχθεια.Ευτυχώς γνωριζόμαστε όλοι καλά στον ΟΚΑΝΑ εδώ και χρόνια γνωρίζουμε πολύ καλά και τους "παπαγάλους"και τους βολεμένους αριστερούς και αυτούς που πάντα τα πάνε καλά με όλους και τους προεδρικούς και τους εσπατζήδες και τους κωλοτούμπες.Την κοροιδία -πως μόνο εσείς της ΑρΣυ είστε οι καθαροί ,οι αμόλυντοι ,οι αδικημένοι,οι πραγματικοί αγωνιστές- την πιστεύει κανείς πραγματικά?την πιστεύετε εσείς? γιατί αν το πιστεύετε πραγματικά έχετε ...άλλο πρόβλημα.

      Διαγραφή
  16. Φίλε δεν ξέρω τι και ποιον γνωρίζεις ή νομίζεις ότι γνωρίζεις. Εγώ πάντως που έγραψα παραπάνω (9.38) ούτε είμαι στην αρσυ, ούτε και μ'ενδιαφέρει αυτή η παράταξη. Μπαίνω εδώ απλά γιατί δίνει την δυνατότητα να γράφει κανείς ελεύθερα, σε αντίθεση με το blog του ανεκδιήγητου συλλόγου. Οπότε διαβάζω και πολλά και διαφορετικά.
    Εγώ λοιπόν δεν πιστεύω ότι οι της αρσυ είναι όλοι καθαροί και αμόλυντοι.Καθαροί υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις, όπως υπάρχουν και πολλοί βρωμιάρηδες ανάμεσά μας.Και γι΄αυτό υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Και το παραμύθι ότι είμαστε όλοι μαζί δεν το λέω ούτε στο βαφτιστήρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να ρωτήσω : γιατί πρέπει τη Δευτέρα να γίνει πάλι στάση εργασίας και για τις Μονάδες; πώς θα δουλέψουν αυτές οι ρημαδομονάδες πάλι;αλλά τι λέω, πότε σας ένοιαξε;δεν αρκούν αυτοί των κεντρικών να κατέβουν στην συνέντευξη και να δείχνουν πολλοί Πρόεδρε;στη συνέντευξη της Μαλλιώρη κατέβηκαν, στη δικιά σου δεν θα κατέβουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με προσωπικο ασφαλειας θα δουλεψουν !!! ποτε δεν αφηνουμε καμια μοναδα κλειστη ακομη και οταν κανουμε απεργια !!!!!! Αφηστε τισ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ και καταλαβετε κατι οτι ειμαστε στοχοσ!!!!!! προσπα8ουν να κλεισουν τον οργανισμο σπιλονοντας τον ριχνοντας λασπη παντου !!!!! εχουν λογο και αποψη ολα τα παπαγαλακια τησ ενημερωσησ και του υπουργειου για τα οικονομικα για το φαρμακο για τις ουροληψιες για την κονιορτοποιηση ΓΙΑ ΟΛΑ !!!!!!! οσο ποιο πολλοι ειμαστε 8α δειξουμε οτι ειμαστε ενωμενοι. Αν κλεισει ο οργανισμος δεν 8α χασει κατι ο κακλαμανης ο παπαδοπουλος ο .....ο..... θα χασουμε ολοι ,ασθενεις και εργαζομενοι !!!!!! ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά, ότι δεν θα χάσει κάτι ο Κακλαμάνης και λοιποί είναι σίγουρο φίλε. Κάποιοι ταλαίπωροι θα χάσουμε που θα ψάχνουμε για δουλειά.
    Όσο για την άλλη μπούρδα που είπες, πώς δουλεύουμε στις Μονάδες όταν έχει κινητοποίηση, φυσικά και δεν την κλείνουμε. Απλά αυτός που μένει (το φοβερό προσωπικό ασφαλείας) τον πίνει όσο να ναι... Και γενικά 2,5 χρόνια τώρα στις Μονάδες τραβάνε ΤΟ λούκι. Εσύ φίλε χρήστο σε Μονάδα δουλεύεις; Για στα κεντρικά; γιατί δεν φαίνεται να το κατέχεις και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν ειπα μπουρδα αδερφε , αυτο που λεσ εννοουσα αλλα το συντομευσα και μαλλον δεν εγινε κατανοητο !!!!! ημουν μαλιστα αυτος που ειπε (στην συνελευση του Ιανουαριου) οτι χωρια που ειναι παρανομο ειναι ΑΝΗΘΙΚΟ ΝΑ κλεισουμε τις μοναδες !!! σε μοναδα δουλευω νοσηλευτης ειμαι ,οποτε ξερεις πως ειναι τα πραγματα , ειτε 2 ατομα ειτε 3 ειτε 4 η δουλεια πρεπει να γινει ΚΑΙ 8Α ΓΙΝΕΙ !!!!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ μαλλον συνφωνεις . Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τωρα έγινες κατανοητός Χρήστο. Και επομένως ξέρω τι δουλειά τραβάς στην Μονάδα.όπως όλοι οι των Μονάδων.
    Για την ενότητα όμως που είπες, όχι δεν θα συμφωνήσω. Φυσικά και θα ήθελα να υπάρχει. Δεν πιστεύω όμως ότι υπάρχει. Και αν είναι να περιλαμβάνει τα διάφορα λαμόγια που είναι ακόμα ανάμεσά μας, τέτοια "ενότητα" δεν τη θέλω.Αυτούς τους θέλω μακριά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φοβάμαι ότι δεν έχουμε και πολλές επιλογές: αν κάνουμε αυτό που πρέπει (και όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε) τα λαμόγια, οι σφουγγοκωλάριοι και οι "πρόθυμοι" (πρώην, νυν και μέλλοντες) θα είναι απέναντι μας. Ακόμη κι αν όλοι οι υπόλοιποι δεν το θέλουμε.
    Άρα, τζάμπα χαλάνε κάποιοι φαιά ουσία και ψάχνουν για επιχειρήματα.
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ίσως το προηγούμενο άρθρο σας να πρέπει να το ονομάσετε: Οι ιπποπόταμοι, τα βατράχια και τα βόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ που κατατάσεις τον εαυτό σου;
      για να καταλάβουμε το σχόλιο...

      Διαγραφή
    2. Σε καμία από τις τρεις. Είναι γι αυτούς που τις εμπνεύστηκαν.

      Διαγραφή