Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΔΙΣΚΙΑ ΒΟΥΠΡΕΝΟΡΦΙΝΗΣ, ΟΙ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ

(ή αλλιώς ιστορίες για αγρίους - ή μήπως (πολύ) άγριες ιστορίες;)

Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα:
Από εξαετίας (από τις αρχές του 2008), με το σπάσιμο της πατέντας του Subutex της Reckitt Benckiser, ο ΟΚΑΝΑ προμηθεύεται το Prenorvine  (γενόσημο εταιρείας Rafarm). Τα πρώτα 3 χρόνια είχαμε σημαντικές αμφιβολίες για την ποιότητα του φαρμάκου (τουλάχιστον για τη διαδικασία και τις συνθήκες τυποποίησης): Όχι μόνον παράπονα ασθενών και ανάγκη αναπροσαρμογής πολλών δόσεων, αλλά και  τριμμένα ή λιωμένα χάπια μέσα στις συσκευασίες, άλλο χρώμα σε κάθε παρτίδα (κορυφαία η παρτίδα όπου, αντί να είναι άσπρα, τα χάπια ήταν κιτρινωπά με μαύρα στίγματα!) κοκ Τα προβλήματα αυτά ήταν γνωστά και στη διοίκηση (έγγραφα από μονάδες) και στην εταιρεία (η οποία έφτασε να αντικαταστήσει παρτίδα σε μονάδα της περιφέρειας). Αυτά τα στοιχεία μεταφέρθηκαν και στις επιθεωρήτριες  του Ρακιτζή (οι οποίες μάλλον  δεν κατάλαβαν τι λέγαμε και δεν έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον να καταλάβουν…). Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία τριετία δεν εγείρονται ερωτήματα για την ποιότητα του φαρμάκου.
Η εταιρεία Viogen Pharmaceuticals (πρόκειται για φαρμακαποθήκη στην Καλλιθέα) ιδρύεται το 2009 και εισάγει 5 μόνον φάρμακα: 4 ορμονικά σκευάσματα (για καρκίνο προστάτη) και Βουπρενορφίνη σε άφθονες μορφές (η οποία, θυμίζουμε, είναι φάρμακο που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο αλλά μόνον στις δομές του ΟΚΑΝΑ):  http://www.viogen.gr
Στις 31.01.12 το Buprenal παίρνει άδεια κυκλοφορίας, ενώ στις 20.06.12 (ΦΕΚ 2024/Β/20.06.12) υπάγεται στον πίνακα Δ.
Στη 44η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ 25.07.12 το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ αποφασίζει την προμήθεια ποσότητας του Buprenal και τη διάθεσή του σε μικρό αριθμό μονάδων για αξιολόγηση της κλινικής εφαρμογής και σύγκρισης με το ήδη χρησιμοποιούμενο σκεύασμα.
Τον Οκτώβριο του 2012, το σκεύασμα χορηγείται δοκιμαστικά σε κάποιες μονάδες. Το γεγονός σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και εντόνως από την πλειοψηφία (των γιατρών τουλάχιστον) καθώς δεν είναι καθόλου σύνηθες το φαινόμενο να «δοκιμάζεται» με αυτόν τον (παράτυπο;) τρόπο ένα φάρμακο.
Στις 13.11.12 η διοίκηση ζητά από τις μονάδες που το χρησιμοποίησαν να συμπληρωθεί έντυπο αξιολόγησης. Απ’ ότι ξέρουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων ανέφερε προβλήματα με το νέο σκεύασμα. Τα πιο συχνά, μεταξύ άλλων, ήταν τα εξής:
  1. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών ζήτησε αύξηση της δόσης γιατί εμφάνιζε συμπτώματα στέρησης
  2. Τα χάπια των 2 και των 8mg ήταν ίδια σε σχήμα και μέγεθος και πολύ μικρά (χαρακτηριστικά οι ασθενείς τα ονομάζουν «φακές»), οπότε, σύμφωνα με τους νοσηλευτές των μονάδων, υπήρχε μεγάλη δυσκολία  στη χορήγηση (κίνδυνος λάθους).
  3. Το χάπι (πιθανότατα λόγω του ταλκ που περιέχει ως έκδοχο)  κολλούσε και έλιωνε στα χέρια των νοσηλευτών.
Στις 26.07.13 κοινοποιήθηκε στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ έγγραφο του Τμήματος Ανεπιθύμητων Ενεργειών του ΕΟΦ 56752/15.07.13 με θέμα «Ενημέρωση Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ σχετικά με πιθανό κίνδυνο από την κακή χρήση δισκίων βουπρενορφίνης». Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το Τμήμα Ανεπιθύμητων Ενεργειών έλαβε αναφορές (δεν λέει από ποιόν) σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο από την κακή χρήση φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν βουπρενορφίνη, αλλά (έλαβε) και δημοσιευμένη βιβλιογραφία σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολισμού στην περίπτωση που ως έκδοχο περιλαμβάνεται ο τάλκης.  Με άλλα λόγια η τάλκη, που περιέχεται στα δισκία βουπρενορφίνης, όταν τα χάπια κονιορτοπιούνται και λαμβάνονται ενδοφλέβια, είναι δυνατόν να προκαλέσει θρομβοεμβολικά επεισόδια. Το έγγραφο του ΕΟΦ τελειώνει με την σύσταση το προιόν να χρησιμοποιείται σύμφωνα με την έγκριση του (υπογλωσσίως) αλλά και να συνταγογραφείται ποσότητα για βραχύ χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα κατά την έναρξη της θεραπείας.
Δυο μήνες μετά φαίνεται ότι η μόλις διορισθείσα υφυπουργός (25/6/13), δείχνει (για λόγους που φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και φοβόμαστε να εικάσουμε) ενδιαφέρον για την βουπρενορφίνη και ρωτάει τον ΕΟΦ ποιο σκεύασμα περιέχει τάλκη και αν είναι σωστό να χορηγούνται τα δισκία κονιορτοποιημένα.* Η απάντηση του ΕΟΦ φαίνεται πως είναι σαφής ως προς το ποιο σκεύασμα (Βuprenal) περιέχει τάλκη, η οποία σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, όταν χορηγείται ενδοφλέβια, ενοχοποιείται για θρομβοεμβολικά επεισόδια, κοκκιωματώδη ηπατίτιδα και αμφιβληστροειδοπάθεια. Όσο αφορά την κονιορτοποίηση  υποστηρίζει ότι όταν τα δισκία θρυμματίζονται αλλάζει η απορρόφηση τους και για αυτό ο θρυμματισμός επιτρέπεται μόνο για ορθούς κλινικούς λόγους. Άρα;
(*Υποθέτουμε ότι οι δυο ερωτήσεις σχετίζονται με την επιχειρηματολογία των δυο φαρμακευτικών εταιρειών. Την παραθέτουμε σε αυτό το σημείο γιατί δεν είναι όλοι γιατροί ή φαρμακοποιοί για να καταλαβαίνουν τι ακριβώς συζητιέται και ποιος έχει επιστημονικά δίκιο: το Buprenal, λέει η εταιρεία του Prenorvine, περιέχει τάλκη, άρα δεν είναι ασφαλές, επειδή μπορεί να χορηγηθεί εκτός προγράμματος ενδοφλεβίως και να προκαλέσει σύμφωνα με τη βιβλιογραφία θρομβοεμβολικά επεισόδια, κοκκιωματώδη ηπατίτιδα και αμφιβληστροειδοπάθεια. Ναι, απαντά η άλλη εταιρεία, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί ο συνιστώμενος τρόπος χορήγησης είναι υπογλωσσίως και όχι ενδοφλεβίως. Και, επιπλέον, το Buprenal, απορροφάται πιο γρήγορα κι έτσι θα γλυτώνετε και την κονιορτοποίηση, που επίσης δεν είναι σωστή πρακτική).
Μετά από αυτή την απάντηση του ΕΟΦ φαίνεται ότι θορυβείται πλέον η εταιρεία που εισάγει το Buprenal και απευθύνει ερωτήματα στα οποία ο ΕΟΦ απαντά ότι: α. το φάρμακο έχει άδεια και ένδειξη για θεραπεία υποκατάστασης, άρα ο ΟΚΑΝΑ μπορεί να το χρησιμοποιήσει. β. η χορήγηση ενός σκευάσματος εκτός των εγκεκριμένων όρων ενέχει κίνδυνο θανάτου όχι μόνο για τα σκευάσματα βουπρενορφίνης αλλά και για άλλα σκευάσματα. Επιπρόσθετα όμως – λέει ο ΕΟΦ- αυτά που περιέχουν τάλκη προκαλούν θρομβοεμβολικά επεισόδια, κοκκιωματώδη ηπατίτιδα και αμφιβληστροειδοπάθεια ), και γ. καλό είναι τα δισκία γενικώς να μη θρυμματίζονται.*
(*Εδώ, προφανώς, το επιχείρημα της Viogen είναι πως το σκεύασμα της λόγω της τάλκης που περιέχει, λιώνει πιο γρήγορα, άρα δεν χρειάζεται να καταφύγει κάποιος στην λανθασμένη πρακτική του θρυμματισμού. Ωστόσο, ο λόγος που θρυμματίζονται τα δισκία δεν είναι ο χρόνος (μέσα σε 5 ώρες, υπό κανονικές συνθήκες,  μπορούν να χορηγηθούν 150 άνθρωποι). Τα δισκία χορηγούνται θρυμματισμένα για να μειωθεί κατά το δυνατόν η διασπορά στην παράνομη αγορά, η οποία θα γίνει σαφώς πιο επικίνδυνη όταν διασπείρεται ένα φάρμακο το οποίο όταν ληφθεί ενδοφλέβια μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετα σοβαρά προβλήματα. Επίσης η ταχεία απορρόφηση από μόνη της δεν βοηθά σε κάτι. Ίσα-ίσα, όσο πιο γρήγορα απορροφάται ένα φάρμακο τόσο πιο γρήγορα «φεύγει» κιόλας από τον οργανισμό (οπότε είχαν δίκιο οι ασθενείς που διαμαρτύρονταν ότι «δεν τους φτάνει») – και, συνεπώς, απαιτείται αύξηση της δοσολογίας, που μπορεί συνολικά να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους ακόμη κι αν το φάρμακο είναι φτηνότερο).
Εν τω μεταξύ στις 07.11.13 η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ζητά επειγόντως (εντός μισής ώρας και μια ώρα πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ) να αναφέρουν οι μονάδες βουπρενορφίνης πώς χορηγούν τα δισκία βουπρενορφίνης και γιατί.
Μετά από όλα αυτά και αφού έχει αρχίσει ο καυγάς των «ιπποποτάμων» (παραίτηση της Προέδρου, μη αποδοχή της παραίτησης από τον υπουργό, δηλώσεις ένθεν κακείθεν, έναρξη ελέγχων στον ΟΚΑΝΑ κλπ κλπ) εμφανίζονται τα πρώτα «βατράχια»: ο ΟΚΑΝΑ αποφασίζει τη Σύσταση Επιτροπής από ψυχιάτρους και φαρμακοποιούς για τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών του διαγωνισμού για την προμήθεια βουπρενορφίνης. Η Επιτροπή καλείται ουσιαστικά να αποφασίσει αν ο διαγωνισμός που θα γίνει θα βάζει ως προϋπόθεση την μη ύπαρξη τάλκης στο σκεύασμα βουπρενορφίνης που θέλει να προμηθευτεί ο ΟΚΑΝΑ. Με άλλα λόγια η Πρόεδρος (με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ προφανώς), μετέθεσε το βάρος μιας απόφασης, (τόσο δύσκολης και σημαντικής, που οδήγησε την ίδια σε παραίτηση), στις πλάτες «απλών» υπαλλήλων του Οργανισμού, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν δήθεν ανεπηρέαστοι. Ανεπηρέαστοι όχι μόνο από την άποψη της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ (που ήδη έχει εκφρασθεί ποικιλοτρόπως), όχι μόνο από την άποψη που (επανειλημμένα) έχει καταθέσει ο αρμόδιος ΕΟΦ, όχι μόνο από την σαφέστατη θέση της υφυπουργού (άρα και του υπουργού Υγείας), αλλά  ανεπηρέαστοι και από τις επιπτώσεις που η οποιαδήποτε απόφαση τους θα έχει τόσο στους ίδιους και το υπηρεσιακό τους μέλλον, όσο και στο μέλλον των υπολοίπων εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. (Ήδη η αναφορά του ΟΚΑΝΑ πρώτου στη λίστα με τους υπό συγχώνευση οργανισμούς του Υπουργείου Υγείας είναι ολοφάνερο ότι δεν οφείλεται σε αλφαβητικούς λόγους αλλά (και) στην κάκιστη σχέση που έχει η αρμόδια υφυπουργός με την Πρόεδρο του Οργανισμού).

Και όλα αυτά, την ώρα που το μόνο που θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους (προφανώς και κυρίως και τα μέλη της εν λόγω επιτροπής) και το μοναδικό  κριτήριο, που θα έπρεπε να υπάρχει για οποιαδήποτε απόφαση της Διοίκησης, του Υπουργείου και όποιου άλλου εμπλέκεται, είναι η ασφάλεια των εξαρτημένων, εντός και εκτός προγραμμάτων, ανεξάρτητα από κέρδη και ζημιές (εταιρειών, οργανισμών, ατόμων κλπ).


Συμπέρασμα:
  • Καθώς φαίνεται, με μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη ως τώρα διαδικασία, και με την αρωγή ακόμη και εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, οι περισσότεροι των οποίων βρέθηκαν «μπλεγμένοι» χωρίς καν να ερωτηθούν, θα αποφασισθεί αν ένα μάλλον κακό αντίγραφο θα αντικατασταθεί από ένα μάλλον χειρότερο για τους ασθενείς, πιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και μάλλον παρόμοιου κόστους (μια που τόσο η εμπειρία όσο και η βιβλιογραφία υποδεικνύει ότι μάλλον θα απαιτηθούν μεγαλύτερες δοσολογίες).
  • Την ώρα που η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ θα έπρεπε πρώτιστα να ανησυχούν για το μέλλον του Οργανισμού εμπλέκονται «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ» σε μια υπόθεση, που θα μπορούσε πολύ εύκολα να τελειώνει με μια καθαρή θέση. Μια θέση  που να συμφωνεί με τα επιστημονικά δεδομένα (γιατί η επιστήμη μπορεί να μην είναι ιδεολογικά αμέτοχη, αλλά δεν είναι και λάστιχο στα χέρια μας), να εγγυάται την ασφάλεια των εξαρτημένων και να εξασφαλίζει την ακεραιότητα όχι μόνο των διαδικασιών αλλά και όλων των εμπλεκομένων από τη μεριά των εργαζομένων.
Προβληματιστήκαμε πολύ για το αν έπρεπε να δημοσιοποιήσουμε τα λίγα που γνωρίζουμε για αυτή την καθόλου διαυγή ιστορία. Καταλήξαμε ‘στο ότι το μόνο ασφαλές κριτήριο δεν μπορεί παρά να είναι το κίνητρο της δημοσιοποίησης. Και αυτό, στη δική μας περίπτωση, δεν είναι τίποτε παραπάνω από την προσπάθεια να φροντίσουμε (με τις μικρές μας δυνάμεις) για την καλύτερη δυνατή θεραπεία των εξαρτημένων. Το θεωρούμε υποχρέωση μας: ως εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, ως επιστήμονες και ως άνθρωποι. 
Κανένας μας δεν έχει αυταπάτες για το ρόλο ενός Υπουργείου στο οποίο είναι υπουργός ο κ. Γεωργιάδης, και το οποίο ήδη έχει κλείσει νοσοκομεία, ψυχιατρεία, έχει διαλύσει τον ΕΟΠΥΥ και έχει απολύσει γιατρούς.  Ακριβώς για αυτό το λόγο έχει μεγαλύτερη σημασία εμείς ως εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, ενωμένοι και αποφασισμένοι, ξεκάθαρα και μαχητικά, να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα αλλά και το βασικό αναφαίρετο δικαίωμα των εξαρτημένων για ασφαλή θεραπεία, αξιοπρεπή αντιμετώπιση και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας.


ΥΓ (1). Επειδή μπορεί κάποιοι θεραπευόμενοι να έχουν ήδη ανησυχήσει με όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται και επειδή κανένας δεν έχει μπει μέχρι σήμερα στον κόπο να τους ενημερώσει, πρέπει να τους πληροφορήσουμε ότι δεν έχουν παρά να ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών και των θεραπευτών τους: και τα δυο φάρμακα είναι ασφαλή αρκεί να λαμβάνονται υπογλωσσίως.

ΥΓ (2). Το έχουμε ξαναπεί: μερικές φορές η σιωπή είναι πιο εκκωφαντική και από τον πιο δυνατό ήχο. Σε όλη αυτή την ιστορία το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ δεν έβγαλε κιχ. Συναντήθηκε τόσο με την Πρόεδρο του Οργανισμού όσο και με την υφυπουργό. Αντί να ενημερώσει τους συναδέλφους περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αντί να εκτιμήσει την συνολική κατάσταση, αντί να σταθεί εμπόδιο σε όλους όσους προτάσσουν  άλλες προτεραιότητες πλην της ασφάλειας των χορηγούμενων,  το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει τις συνεντεύξεις της Προέδρου στο blog  του Συλλόγου. Καταλάβαμε το υπονοούμενο, συνάδελφοι. Το καταλάβαμε πολύ καλά, κι εμείς αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι (περισσότεροι από όσους νομίζετε). Απλά εμείς δεν (θέλουμε να) συμμετέχουμε σε αυτή την ομερτά. Και νοιώθουμε πολύ καλά με αυτή μας την απόφαση.




91 σχόλια:

  1. το δεύτερο υστερόγραφο αγγίζει τα όρια επιθεώρησης (όχι εργασίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι!!!!! αυτό το ΔΣ του Συλλόγου μας κατάντησε γελοία επιθεώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτό ξεχάσατε να βάλετε παιδιά!!!!!!!!!!
    Υ.Γ 3 ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΡΙΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ,εκτός των άλλων θα σας φτιάξουμε και γιοφύρια!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα......παλαιά μου τι θα ψηφίσετε..Εγώ θα θελα
    Υ.Γ. 4 Μαυρίστε τους πουλημένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομιλία της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών».

    12 Δεκεμβρίου 2013 (ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ)


    " Όλοι οι νόμοι για τη δημόσια υγεία επιβεβαιώνουν και ενισχύουν το ρόλο της υγειονομικής επιτήρησης στις πολιτικές επιτήρησης. Η αξιολόγηση των υλοποιούμενων στόχων πρέπει να βασίζεται στην ανάπτυξη των συστημάτων επιτήρησης.

    Ωστόσο η επιτήρηση πρέπει επίσης να είναι σε θέση να προτείνει εξηγήσεις για τις συμπεριφορές μας και τη διαχείριση των κινδύνων, τονίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη θέση των κοινωνικών επιστημών στις διαδικασίες υγειονομικής επιτήρησης.

    Έτσι θα διαφωτιζόμαστε επαρκώς για τους παράγοντες που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας. Ο τρόπος διατροφής, η κατανάλωση τοξικών ουσιών, οι σεξουαλικές πρακτικές, η τήρηση ή παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, αποτελούν μερικούς από τους καθοριστικούς παράγοντες για την υγεία που πρέπει κανείς να παρατηρεί και να κατανοεί, καθώς και η υγεία δεν τεμαχίζεται σε υγειονομικά μηνύματα, όσο ορθά και αν είναι, γύρω από το βάσιμο ενός κανόνα, ενίοτε ευμετάβλητου, καμία φορά αυθαίρετου, συνήθως αμφισβητήσιμου.

    Επένδυση λοιπόν στη δημόσια υγεία και έμφαση στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, καρδιαγγειακά, καρκίνος, διαβήτης. Στην εφαρμογή προγραμμάτων και εκστρατειών πρόληψης και καταπολέμησης των παραγόντων κινδύνου, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπέρταση.

    Στη δημιουργία εθνικών αρχείων, στην ενδυνάμωση των περιφερειακών υπηρεσιών δημόσιας υγείας με παράλληλη ενδυνάμωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που αποτελεί τον κεντρικό φορέα δημόσιας υγείας στην Ελλάδα."

    Καμιά αναφορά στον ΟΚΑΝΑ;μπα.....στο ΚΕΕΛΠΝΟ;ναιιιιιιι...θετική;ναιιιιιιιι
    Οπότε;.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η συσπείρωση τολμά και παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο και μπράβο στους συνάδελφους που επιτέλους ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για ένα τεράστιο ζήτημα.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι στην αγορά κυκλοφορεί βουπρενορφίνη που την διακινούν θεραπευόμενοι του ΟΚΑΝΑ αλλά ποιος παίρνει την ευθύνη να το ομολογήσει δημόσια; Σκεφτείτε ας πούμε ότι η πρόεδρος παραδέχεται ότι το φάρμακο είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί κάποιοι άνθρωποι παρανόμως να το προωθήσουν στην αγορά και να γίνει ενδοφλέβια χρήση. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει αυτομάτως να μαζέψει το πλαίσιο που μόλις έχει εγκρίνει και αντίο ανεκτικότητα στην παράλληλη χρήση, αντίο μακροχρόνια take home και αντίο συνταγογράφηση. Οπότε;
    Οπότε κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε και δεν αποδεχόμαστε την ευθύνη αν κάποιοι αμετανόητοι κάνουν χρήση ενός φαρμάκου εκτός προδιαγραφών.
    Μα καλά δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες ψυχίατροι ότι οι χρήστες έχουν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και ότι πιθανά θα κάνουν ενδοφλέβια χρήση μιας ουσίας ακόμα και αν γνωρίζουν αυτή περιέχει ταλκ, όπως εξάλλου το κάνουν με την ηρωίνη που γνωρίζουν πολύ καλά ότι περιέχει προσμίξεις ;
    όχι γεν γνωρίζουν τίποτα και καλύτερα να κλείσουμε τα μάτια αν είναι να προωθήσουμε( στην καλύτερη των περιπτώσεων μονάχα αυτές ) τις εμμονές και τις προσωπικές μας αντιλήψεις.
    Συνάδελφοι είναι εύκολο να επιτεθείτε με ανόητα επιχειρήματα σε όσους προωθούν την αλήθεια αλλά επιτέλους η συσπείρωση ανοίγει ένα ζήτημα που πρωτίστως θα πρέπει να το συζητήσουμε με επιστημονικά δεδομένα και με γνώμονα το συμφέρον των μελών των προγραμμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συνάδελφοι από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων κουράγιο δεν είστε μόνοι, υπάρχουν και άλλοι άξιοι συνδικαλιστές σε τούτη την έρημη χώρα που θα έλεγε και ο ποιητής . Δείτε λίγο το παρακάτω site:
    http://left.gr/news/i-meiopsifia-toy-ds-toy-ekpa-gia-ti-simerini-aythairesia-ti-lixi-tis-apergias-apofasizei-mono-i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ της συσπείρωσης αλλά μέχρι εκεί...
    Δεν περιμέναμε ΟΛΟΙ την αρσυ να απαφασίσει πότε θέλει να τα γράψει αυτά...Κάποιοι μοναχικά, υπεύθυνα και επιστημονικά το πάλευαν ανέκαθεν.
    Κι αν μη τι άλλο αυτά έπρεπε και μπορούσαν εδώ και ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καιρό να τεθούν στη Επιστημονική Επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα σας ειμαι θεραπευομενος ,καταρχας ενα μπραβο για την ενημερωση.
    Δυο ερωτηματα και μια παρατηρηση.
    α) αν ειναι επιστημονικα ορθο η τριπλη χορηγηση της παρασκευης Κατα ποσο δλδ ειναι ασφαλες για τον ασθενη η υπερβολικη δοσολογια με την μια.

    β)ποια κατα την γνωμη σας ειναι η μεγαλυτερη ασφαλη ημερησια δοσολόγια.Σε μοναδα επαρχιας δινετε τρελη ημερησια δοσολογια πολυ πανω απο 20 χαπι .
    Ρωταω κατα ποσο ειναι επιστημονικα ορθα αυτα ,και οχι για τους λογους που γινονται.

    παρατηρηση στο σχολιο φιλου που ειπε πανε τα μεγαλα τεικ χομ κλπ.
    Οχι φιλε υπαρχει η δυνατοτητα να γινετε ο ελγχος για την σωστη χρηση του φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..φαρμακου με τα τηλεφωνα για ουροληψιες κλπ.

      Διαγραφή
    2. Καμια απαντηση? Μηπως θα πρεπει σαν θεραπευομενος να ανησυχώ τελικα?
      Οχι για εμενα αλλα για φιλους.

      Διαγραφή
    3. Ο λόγος που δεν απαντήσαμε άμεσα ήταν πως πάγια άποψή μας είναι πως αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα θέτει κανείς στο γιατρό του (ο οποίος, βέβαια, οφείλει να απαντά), και όχι στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε: η Βουπρενορφίνη μπορεί να χορηγείται στη διπλάσια και στην τριπλάσια δόση χωρίς κανένα πρόβλημα ασφάλειας - ανεξάρτητα από το πόσο "ψηλή" είναι η δοσολογία. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν μπορεί κανείς να "καλυφθεί" πλήρως στα τριήμερα. Αυτό όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (μεταβολισμός, παράλληλη χρήση, άλλα) - η αλήθεια είναι, πάντως, πως ένας μικρός αριθμός θεραπευόμενων δεν καλύπτεται πλήρως από την τριήμερη χορήγηση. Η λύση, προφανώς, είναι η δυνατότητα χορήγησης και τα σαββατοκύριακα και όχι η "διανομή" Take Home σε όλους ανεξάρτητα με τη χρήση που κάνουν.

      Διαγραφή
    4. Ευχαρηστώ για την απαντηση.
      Δεν εχω προβλημα εγω ,ηθελα απλα ενημερωση..
      Συμφωνω οτι η λυση ειναι και η χορηγηση των σαββατοκυρακων αλλα οχι επειδη δινονται τεικ χομ ετσι,αλλα επειδη δεν δινονται και την παρασκευη παιρνεις τριπλη.

      Βεβαια μου λετε οτι δεν υπαρχει ανησυχια απο την υπερδοσολογια ακουστε και αυτο 32 ημερησια επι 3 ημερες =απιστευτο νουμερο.
      Και αν καπου μπορει να δικαιολογησω τον ασθενη που ζηταει και αλλο και αλλο ,ο γιατρος που του το δινει?
      Αλλα οκ μου ειπατε και εσεις οτι δεν υπαρχει θεμα.
      Γιατρος δεν ειμαι αλλα μου εκανε εντυπωση η δοσολογια αυτη .
      Οπως και να εχει ευχαρηρτω και παλι για τον χρονο σας.

      Διαγραφή
    5. Και ειναι πραγματικη η δοσολογια αυτη ,στην επαρχια ειμαστε λιγοι και γνωριζομαστε καλα μεταξυ μας

      Διαγραφή
  10. Για την μοναδα επαρχιας που λεω σκεφτητε τον ασθενη που χορηγητε 20 εως 32 την ημερα σε τριπλη η διπλη δοσολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρωμα και δυσωδια.Η ιστορια αυτου του ρημαδοοργανισμου γραφτηκε και συνεχιζει να γραφεται απο εντολοδοχουs προεδρουs που ολοι ξερουμε ποια ηταν τα...προσοντα που βοηθησαν την ανελιξη τουs στην επιστημονικη και πολιτικη ζωη (Κοκεβη,Μαλλιωρη διs!!). Για αλλουs ηταν οι κουμπαριεs (Φωτεινοπουλοs). Εξ' ισου σημαντικοs και ο ρολοs(στη βρωμα και στη δυσωδια)των γενικων διευθυντων(Πλατανιαs,Ρυμικηs).Ο εναs προερχομενοs απο τα βοθρολυμματα του πασοκ,ο αλλοs απλα ενα λαμογιο,εναs απατεωνισκοs(αν και μπορει ολα αυτα να ειναι εννοιεs ταυτοσημεs). Τελευταιο,αλλα σημαντικο ρολο εχουν παιξει και μια μεριδα συναδελφων. Γνωστων σφουγγοκωλαριων,τσανακογλειφτων που διαχρονικα υπηρετουν,ολουs αυτουs.Ανεκαθεν χωριs οφελοs(ειναι και ανιδιοτελειs).Μονο αν διαχωριστουμε,οι υπολοιποι εργαζομενοι(αυτοι που κανουν καθαρα,εντιμα τη δουλεια τουs με σεβασμο απεναντι στουs ασθενειs)απο αυτο το βοθρο,ισωsκαταφερουμε να μη μαs καλυψει η μποχα και ισωs ετσι(καθαροι)επιτελεσουμε το εργο μαs απεναντι σε αυτουs που εχουμε κληθει να βοηθησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%A8%CE%98-%CE%A3%CE%9C%CE%A3
    20 ekatomyria ta λεφτα που δινει το υπουργειο υγειασ για το 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. + 6,5 για τα κέντρα Πρόληψης (δίνονται μέσω του Οργανισμού)

      όχι κι άσχημα...την στιγμη που φέτος την κουτσοβγάλαμε με σημαντικά λιγότερα.

      δεν λεω οτι δεν χρειάζονται άρκετα παραπάνω για να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες θεραπειας που τοσο αναγκη εχουν οι θεραπευόμενοι, αλλα απο τα τερατα που εχουν γραφτεί και ειπώθει (στην πλειοψηφία τους αποκυήματα φαντασίας φυσικά) ειναι σημαντική η διαφορά εικόνας που εχει η πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    2. να ελπίσουμε δηλαδή φέτος ότι θα μηδενίσει η λίστα?γιατί είναι ντροπή να υπάρχουν ακόμη άτομα εκεί έξω που περιμένουν..Αυτή θα πρεπε να ήταν η πρώτη μας ανησυχία!

      Διαγραφή
  13. ανάβει ξάφνου ο προβολέας
    και να σου ο εισαγγελέας
    δεν την γλιτώνεις τώρα ρε μούργο
    με δικηγόρο και χειρούργο
    αχ βρε τι βλέπει ο βολεμένος
    όταν κοιμάται φαγωμένος.

    Αντί σχολίου.....................


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και θα σωθεί η ψυχή μας με τα 20 μύρια;.....α ρε τελειωμένοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν αντέχεις (πράγμα ανθρώπινο) την ,κατά εσένα,δυσωδία που επικρατεί στον ΟΚΑΝΑ μπορείς και να εγκαταλήψεις το πλοίο, που όπως ισχυρίζεσαι βουλιάζει.Οχι τίποτα άλλο για να σωθεί η ψυχή σου....

      Διαγραφή
    2. Πολύ έξυπνος είσαι εσύ!
      Σιγά μη φύγουμε και σου αδειάσουμε και τη γωνιά...
      Εδώ θα μείνουμε να παλέψουμε για μας, τους ασθενείς μας και την αξιοπρέπεια μας.
      Εξυπνάκια...
      granma

      Διαγραφή
    3. Ε βέβαια , σιγά μην το κάνατε, έτσι κι αλλιώς γκρινιάζετε για να γκρινιάζετε γιατί στην πραγματικότητα πολλοί από εσάς είστε και οι πρώτοι βολεμένοι (παντός καιρού)....

      Διαγραφή
    4. Ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο, ή λέμε καμιά μαλ... για να περνά η ώρα;

      Διαγραφή
    5. δεν μπορείς να ξέρεις κάτι που δεν υπάρχει. Άρα λέμε καμιά μαλ... όχι για να περνάει η ώρα αλλά γιατί "άμα πιάσει έπιασε".
      Τίποτε σοβαρό έχετε να μοιραστείτε με τους συναδέλφους; καμιά καινούργια ιδέα για τον τρόπο που μπορούμε να υπερασπισθούμε τον εαυτό μας και τους εξαρτημένους που βυθίζονμται όλο και περισσότερο στο περιθώριο; κανένα κείμενο, καμιά φωτογραφία έστω που να ανοίγει το μυαλό και την καρδιά; καμιά εξυπνάδα έστω που να μην είναι γεμάτη κουτοπονηριά και μιζέρια;
      Κι όσο για εμένα και το συνάφι μου (εντός κι εκτός ΟΚΑΝΑ) από επιθέσεις προσκυνημένων έχουμε χορτάσει. Και δεν μασάμε...
      granma

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος12 Δεκεμβρίου 2013 - 11:12 μ.μ.

    "η συσπείρωση τολμά και παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο"


    Συγνώμη αλλά ποιο ρίσκο; δηλαδή τι θα της κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "ο ΟΚΑΝΑ αποφασίζει τη Σύσταση Επιτροπής από ψυχιάτρους και φαρμακοποιούς για τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών του διαγωνισμού για την προμήθεια βουπρενορφίνης. Η Επιτροπή καλείται ουσιαστικά να αποφασίσει αν ο διαγωνισμός που θα γίνει θα βάζει ως προϋπόθεση την μη ύπαρξη τάλκης στο σκεύασμα βουπρενορφίνης που θέλει να προμηθευτεί ο ΟΚΑΝΑ. Με άλλα λόγια η Πρόεδρος (με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ προφανώς), μετέθεσε το βάρος μιας απόφασης, (τόσο δύσκολης και σημαντικής, που οδήγησε την ίδια σε παραίτηση), στις πλάτες «απλών» υπαλλήλων του Οργανισμού, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν δήθεν ανεπηρέαστοι. Ανεπηρέαστοι όχι μόνο από την άποψη της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ (που ήδη έχει εκφρασθεί ποικιλοτρόπως), όχι μόνο από την άποψη που (επανειλημμένα) έχει καταθέσει ο αρμόδιος ΕΟΦ, όχι μόνο από την σαφέστατη θέση της υφυπουργού (άρα και του υπουργού Υγείας), αλλά ανεπηρέαστοι και από τις επιπτώσεις που η οποιαδήποτε απόφαση τους θα έχει τόσο στους ίδιους και το υπηρεσιακό τους μέλλον, όσο και στο μέλλον των υπολοίπων εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ."

    Ναι, και;;;; γιατί δεν μπορούν να είναι ανεπηρέαστοι; αν δεν μπορούσαν ας μην έμπαιναν στην επιτροπή. κι αν δεν μπορούν τώρα που μπήκαν, ας παραιτηθούν. με το ζόρι τους έχουν σε αυτή την επιτροπή; υπάρχει αμοιβή ως κίνητρο; και δηλαδή η απόφαση που θα πάρουν τι επιπτώσεις θα έχει στο εργασιακό τους μέλλον;
    συγνώμη για να καταλάβω (και χωρίς να ξέρω τίποτα για αυτή την επιτροπή πέρα από όσα διάβασα εδώ) : μιλάτε για αυτούς που την αποτελούν σαν να είναι ανθρωπάκια. έτσι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο συνάδελφε. Εσύ είσαι ήρωας. Μακάρι όλοι να είχαμε το κουράγιο σου να πούμε θαρραλέα τη γνώμη μας απέναντι στη διοίκηση το υπουργείο κοκ. Ε μερικοί ίσως να μην τα καταφέρνουν. Και μπορεί να μην είναι ανθρωπάκια. Μπορεί να είναι απλοί άνθρωποι. Όπως όλοι οι υπόλοιποι...
      granma

      Διαγραφή
  17. Τελικά θέλουμε οι εργαζόμενοι μέσω της επιστημονικής επιτροπής να συμμετέχουμε στις αποφάσεις της διοίκησης ή δεν θέλουμε? μία έτσι μία αλλιώς τα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήξεραν τι θέλουν .Για όλα τα θέματα μία έτσι μία αλλιώς -όπως τους ....ξημερώσει αρκεί να το παίξουν επαναστάτες

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως δεν θα ήθελα ως εργαζόμενοι να συμμετέχουμε σε καμία απόφαση της Διοίκησης (με δεδομένη την εξάρτηση της από τις εκάστοτε πολιτικές ισορροπίες, με δεδομένο τον κουτσουρεμένο ετήσιο προϋπολογισμό και με δεδομένη τη διαπλοκή των σχέσεων σε όλο τον πολιτικο-οικονομικό βίο).
      Θα ήθελα όμως να καταφέρουμε ως σύλλογος η Επιστημονική Επιτροπή να γνωμοδοτεί προς τη Διοίκηση για τα θέματα που αφορούν το πλαίσιο, τα φάρμακα, τις ελάχιστες ποιοτικές προϋποθέσεις που χρειάζονται για τη λειτουργία ενός προγράμματος κοκ. Να μην συναποφασίζει όμως σε καμία περίπτωση.

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμε 14/12 10.19 πμ
    ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλοι απλοί άνθρωποι - "ανθρωπάκια" είμαστε...
    Μόνο που τόσα ανθρωπάκια μαζεμένα πια....γίνονται σκέτη ανθρωπομάζα. Ό, τι πρέπει για ξεφτίλισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο από δω. Μπράβο από κει. Κάτι μου λέει ότι μεταξύ σας λιβανίζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αει γεια σου! Μακριά κι αλάργα μη σας παρουν τα ντουμανια σφουγγοκωλάριοι και πάθετε καμιά βαριά αλλεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολλά λεφτά θα πέσουν στον ΟΚΑΝΑ....πώς λέγεται η χαρά (που δεν κρύβεται) των παπαγάλων; παπαγαλλίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζωολογικός τύπος γίναμε...
      μετά τους ιπποπόταμους και τα βατράχια να και οι παπαγάλοι...
      οι σφουγγοκωλάριοι ανήκουν κι αυτοί στο ζωικό βασίλειο, έτσι δεν είναι;
      granma

      Διαγραφή
    2. και η ..μιζέρια των δήθεν επαναστατών .....μιζερίαση.

      Διαγραφή
  23. προς αρσυ : δεν κανονίζετε κανένα ραντεβού των υπευθύνων με τον νέο υποδιευθυντή; αυτός μπορεί να θέλει να βοηθήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Την Πέμπτη (ή την Παρασκευή?) λέγανε ότι υπήρχε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ με θέμα τα εκκρεμή επιδόματα. Το blog του Συλλόγου δεν γράφει τίποτα. Αν ήταν καμία φωτογραφία της Προέδρου θα είχε ανεβεί αμέσως...
    Τέλος πάντων...Υπάρχει κανένα νέο? Ξέρει κάποιος κάτι?
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ανώνυμε 14/12 11.14μμ το Υπουργειο και η Διοίκηση θα μηδενίσουν την λίστα. Δεν το χεις καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο την λίστα θα μηδενίσουν. Αλλά και τον ίδιο τον ΟΚΑΝΑ, αυτόν καθ΄εαυτόν.

      Διαγραφή
  26. που να ξέρουμε granma......και μας καίει και μας ζεματάει το θέμα..
    Η αρσυ δεν μετέχει δηλαδή πια στο ΔΣ του Συλλόγου;έχει αποχωρήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μιζερίαση εναντίον παπαγαλίασης! αυτό είναι θέαμα!!!! Κινγκ Κονγκ εναντίον Γκοτζίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΔΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ,ΕΚΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τα παλικάρια/κοπέλες που έμαθαν για τα 20 εκατομμύρια που θα πέσουν φέτος, ξέρουν να μας διαφωτίσουν αν με αυτά θα δώσουν και τα επιδόματα που πρέπει να δίνουν (και να δώσουν και τα αναδρομικά φυσικά) ;
    ή τα λεφτάκια είναι για αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν "έμαθε" κανείς τίποτα.

      δημοσιεύμενα είναι στην διαύγεια..(νομίζω το χει κιόλας επικολλημένο το url πιο πάνω) αν δεν ξέρεις τι είναι καντο copy/paste στον browser σου και θα το δείς.

      δέστα μόνος/μόνη και κρίνε που θα πάνε.

      οτι ξέρεις ξέρουμε,τα υπόλοιπα είναι φαντασιοπληξία,σεναριολογία και σαχλαμάρα να περνά η ώρα.

      Διαγραφή
  30. Κάποιος από τα κεντρικά μπορεί να μας πει αν έγινε όντως συνάντηση του Συλλόγου με τη Διοίκηση για τα επιδόματα στις μονάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Τι θα κάνουν με τον ΟΚΑΝΑ;" σχόλιο στο protagon
    http://www.inewsgr.com/94/ti-tha-kanoun-me-ton-okana.htm
    ή όπως είπε κάποια συνάδελφος: "Η Ζέτα, η Μένη, η Τέτα και η Τζένη" (μην ξεχάσουμε και το ΚΕΕΛΠΝΟ...)
    Μακάρι -βέβαια - το πρόβλημα να ήταν οι γυναικοκαυγάδες... Είναι σοβαροί οι λόγοι...Άρη
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ έπαιξε στο Μέγκα : πιθανό σκάνδαλο ανακάλυψε ο έλεγχος της Μακρή στον ΟΚΑΝΑ (ποσό 3,5 μύρια) - ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ζήτησε την παραίτηση της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. δείτε κι αυτό:

    http://www.tsantiri.gr/ellada/mauri_trupa_ston_okana_35_ekat-_euro_-zitoun_tin_paraitisi_tis_menis_malliori/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κάποιος έγραψε πριν καιρό σε κάποιο σχόλιο "πλησιάζουν εκλογές στον ΟΚΑΝΑ και σφίγγουν κάποιων οι κ....."
    ΛΑΘΟΣ! τώρα θα σφίξουν για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυριο η Ζετα Μακρη θα δωσει συνεντευξη στο υπουργειο στισ 11 το πρωι ( σημερα αναβληθηκε) για το μελλον του ΟΚΑΝΑ, θα παει κανεις να ακουσει τι θα πει για να ενημερωθουμε και εμεις? απο την ΑΡΣΥ εννοω αν και δεχομαι να με ενημερωσει οποιοσδηποτε συναδερφος !!! ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.iefimerida.gr/news/135220/%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΩΣ Η ΜΕΝΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΡΙΟ! ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΜΕΝΗ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Από ό,τι φαίνεται ο Άδωνις και η παρατρεχάμενή του βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να δώσουν την χαριστική βολή στον οργανισμό... Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός ότι βρισκόμαστε ως οργανισμός πρώτος στη λίστα με εκείνους που θα κλείσουν ή θα καταργηθούν. Είναι πολύ έξυπνη η Μαλλιώρη για να καταστρέψει την καριέρα της με μάυρες τρύπες. Ας μη ξεγελιόμαστε. Αλλού είναι προφανώς το ζήτημα, και όχι στις μαύρες τρύπες. Μπορεί στις μαύρες.. μίζες! Όπως και να έχει το μέλλον το δικό μας ως εργαζόμενοι αλλά και το μέλλον των ασθενών μας προβλέπεται ζοφερό. Αν δε σταθούμε απέναντι σε όλη αυτή την καταστροφή που έρχεται με όποιον τρόπο μπορούμε, δεν έχουμε καμία σωτηρία. Και ας μη περιμένουμε κάτι από το σύλλογο. Έχει δείξει εδώ και χρόνια μέχρι που μπορεί να φτάσει. Και σε πραγματικό επίπεδο, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ούτε μία σύμβαση, ούτε καν εκλογές.. Δεν το έκανε πριν χρόνια, όταν είχαμε μείνει καιρό ξεκρέμμαστοι, δε θα το κάνει ούτε τώρα. Η απάντηση πρέπει να δοθεί σε ένα άλλο επίπεδο. Άλλωστε στην πραγματικότητα δεν έχει καμμία ισχύ, είναι σαν να μην υπάρχει.. Κάτι κουρασμένα παληκάρια που ξέχασαν να αποσυρθούν την ώρα που έπρεπε, αλλά και κανείς δεν τους το θύμησε ότι θα έπρεπε από καιρό να είχαν αποχωρήσει. Όπως και να έχει αυτό το σωματείο δεν μπορεί να αντισταθεί μπροστά σε αυτό που έρχεται. Και δεν υπάρχει και Άγιος Βασίλης ή Θεός να μας λύσει κάπως τα ζητήματά μας.. Να μας φέρει μαι συλλογική σύμβαση π.χ. ή να μας φωτίσει.. να μπορέσουμε να αντισταθούμε όπως πρέπει. Ή μήπως υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όσο σκέφτομαι ότι αύριο θα είμαστε όλοι στις μονάδες μας και θα είμαστε λες και δεν τρέχει τίποτα ή δε μας αφορά, ή ακόμα χειρότερο, θα περιμένουμε τις εξελίξεις.. λέω ότι ό,τι και να μας συμβεί τελικά, είμαστε άξιοι τη μοίρας μας. Πότε επιτέλους θα βγούμε μπροστά; ΑΡΣΥ, έκανες μια καλή αρχή. Ελπίζω πραγματικά και εύχομαι να μην το πάρεις πίσω τώρα και αρκεστείς σε ενημερώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ΑρΣυ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν. Ούτε από τον ΟΚΑΝΑ, ούτε από το Σύλλογο, ούτε πολύ περισσότερο από το Υπουργείο. Θα προσπαθήσουμε να παραβρεθούμε αύριο στην (ή στις ) συνεντευξη(εις) και θα σας πληροφορήσουμε. Στο μεταξύ οι συνάδελφοι που συναντούν κάτι στο διαδίκτυο ας το αποστέλλουν και στο blog για την ενημέρωση των υπολοίπων.
    Έτσι κι αλλιώς πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, γιατί σίγουρα ο ρόλος που μας επιφυλάσσουν είναι αυτός των "βατραχιών".
    Στο χέρι μας είναι να τους διαψεύσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://gr.news.yahoo.com/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-203031595.html

    http://www.onmed.gr/politiki-ygeias/305282/sunenteuxi-zettas-makri-gia-ton-okana/
    και
    http://www.ygeia360.gr/el/news/item/8173-%CE%9F%C2%84%CE%9E%C2%B7%CE%9E%C2%BD-%CE%9F%C2%80%CE%9E%C2%B1%CE%9F%C2%81%CE%9E%C2%B1%CE%9E%E2%80%95%CE%9F%C2%84%CE%9E%C2%B7%CE%9F%C2%83%CE%9E%C2%B7-%CE%9F%C2%84%CE%9E%C2%B7%CE%9F%C2%82-%CE%9E%CE%8C%CE%9E%C2%B1%CE%9E%C2%BB%CE%9E%C2%BB%CE%9E%CE%89%CE%9F%C2%8E%CE%9F%C2%81%CE%9E%C2%B7-%CE%9E%CE%86%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9F%C2%84%CE%9E%C2%B7%CE%9F%C2%83%CE%9E%CE%85-%CE%9E%CE%8F-%CE%9E%C2%AC%CE%9E%CE%84%CE%9F%C2%89%CE%9E%C2%BD%CE%9E%CE%89 %CE%9F%C2%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Πρόεδρός μας (ο δικός μας...) θα βγει να πει κάτι επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 13.00 με 14.10 τα πε όλα στην αίθουσα του ισογείου των κεντρικών.

      Διαγραφή
  43. εδώ Κακλαμάνης εκεί Κακλαμάνης, πού είναι; τι είπε βρε παιδιά; δεν είμασταν στα κεντρικά. Υπάρχουν και Μονάδες. Θα μας ενημερώσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B%CE%A8%CE%98-43%CE%9E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΚΕΙΝΗ την επιστιμονικη επιτροπη τι στο διαολο την θελαμε αφου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ? θα παρεμβει ποτε? θα μηλησει ? η θα αφησουμε την καθε ασχετη εστω κι αν ειναι υπουροσ να λεει οτι βαζουμε την υγεια των ασθενων σε κυνδινο και οτι τους κανουμε πειραματοζωα? αααα και κατι αλλο το παχυδερμο ο ΛΕανροσ ρακιντζησ ξαναχτυπισε!!!!!! στο πρωτο θεμα και στην ζουγλα λεει οτι στον οκανα παιρνουν 3000 ευρω οι υπαλληλοι !!!!!!! θα αντιδρασει κανεις? ο συλογοσ ισως? ΥΠΑΡΧΕΙ? χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. τελικα μιλησε ο Κακλαμανης;στα δημοσιευματα τα συκοφαντικα για τους απλους εργαζομενους,αυτους που εκπροσωπει,θα απαντησει; τι ντροπη ειναι αυτή πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. κριμα ρε Κακλαμάνη και ως χαμαιλέοντας έμοιαζες πραγματικά αλλαγμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. χτές τρίτη στο Δαφνί έγιναν εκλογές και δεν τόλμησαν να κατεβούν ως υποψήφιοι τα μέλη των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και του ΠΑΣΟΚ. Μήπως έστω από ντροπή και στον ΟΚΑΝΑ οι συνάδελφοι από την ΠΑΣΚΕ ανακοίνωναν ότι δεν θα συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές, όχι τίποτα άλλο αλλά για να θυμηθούμε και τον Καργιωτάκη και την πάντοτε επίκαιρη Πρέβεζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χμμμ!
    http://tvxs.gr/news/synergates/se-idiotes-o-okana-toy-dimoy-xloptsioydi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιατί οι περισσότεροι γράφετε ανώνυμα; Ώστε να είναι δυνατές οι προσβολές των συναδέλφων χωρίς επιπτώσεις και να αυτοαξιολογείστε ως "εργάτες" και ως "μη σφουγγοκωλάριοι" χωρίς αντιρρήσεις από συνεργάτες που γνωρίζουν κάτι επί του αντθέτου; Και πως προεξοφλείτε το πόρισμα της επιτροπής; Είναι το αντίθετο από αυτό που λέτε. Δεν είναι μυστικό. Απλώς διαβάστε το.
    Στείλτε και καμμιά νέα ανώνυμη επιστολή στη νέα διοίκηση του υπουργείου και του ΟΚΑΝΑ. Με θάρρος, παρρησία και φιλαλήθεια, ξέρετε εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένουμε ανωνυμα.Δεν είμαστε όλοι brand name σαν καποιους
      .Ποιος προσβλήθηκε;και πώς ακριβώς;για να μάθουμε και για την επιστολή,αφού υπάρχει κάποιος επιτέλους με παρρησία.Περι τόνους πρόκειται;

      Διαγραφή
  51. Δεν θα διαφωτισει ο kkokkolis για αυτη την επιστολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ποιο είναι το πόρισμα της Επιτροπής τελικά; Πού μπορεί κανείς να το διαβάσει; Εγώ πιστεύω τον kkokkolis που λέει ότι δεν είναι μυστικό. Θέλω να το διαβάσω. Θα το αναρτήσετε; Το κρύβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. σε όποιον/α έχει τη Γνώση.......μόνο ο kokkolis ξέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τι ήταν αυτή η ανώνυμη επιστολή στο Υπουργείο που αναφέρθηκε; Τι έγραφε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι επώνυμα, ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην απαντάς σε ανώνυμους, ώ εσύ, θαρραλέε επώνυμε.
      Άφησέ τους να σέρνονται στην άγνοια και την αμφιβολία.
      Φτάνει που εσύ δείχνεις τον δρόμο τον καθαρό και τον τίμιο, ώ υπέρλαμπρο άστρο της επιστήμης και της ηθικής.
      Θα ήταν βέβαια εξαιρετικά ενδιαφέρον αν μπορούσες να μας πληροφορήσεις με "θάρρος, παρρησία και φιλαλήθεια" την αμοιβή σου για τις υπηρεσίες που προσφέρεις στον Οργανισμό; Καθώς και να μας ενημερώσεις με ποιες διαυγείς διαδικασίες επιλέχθηκες για να τις προσφέρεις εσύ και όχι κάποιος άλλος επώνυμος ή ανώνυμος;

      Διαγραφή
  56. Σβήσατε την απάντηση του kkokkolis;;;;;που απαντούσε στην επίθεση περί αμοιβής και διαδικασιών;γιατί;αυτό είναι λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πάντως το 'παλιό' φάρμακο ήτανε ανώτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή