Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ


Η Αριστερή Συσπείρωση προσπάθησε πολύ (μάλλον περισσότερο απ’ όσο όφειλε) να ακολουθήσει ενωτική πορεία στα πλαίσια του ΔΣ του Συλλόγου όλη την προηγούμενη περίοδο. Όμως ακόμη και με την πιο διευρυμένη έννοια της ενότητας υπάρχουν ορισμένα όρια τα οποία δεν είναι πλέον δυνατόν να υπερβούμε. Συγκεκριμένα:
Οι εκλογές του Συλλόγου έπρεπε να έχουν γίνει από πέρυσι τον Νοέμβριο. Συμφωνήσαμε να παραταθεί η θητεία του ΔΣ για ένα μικρό χρονικό διάστημα λόγω της συγκεκριμένης συγκυρίας που επικρατούσε εκείνη την περίοδο (η οποία, βέβαια, τροποποιείται προς το χειρότερο όσο περνούν οι μήνες). Δεν συμφωνήσαμε όμως να παραμείνουμε εσαεί και ελέω Θεού σε μια Προσωρινή Διοικούσα. Την ίδια περίοδο μάλιστα που επαπειλείται η συγχώνευση του ΟΚΑΝΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται, που δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας και που ετοιμάζονται (αν δεν εφαρμόζονται ήδη) δραστικές αλλαγές στο πλαίσιο χορήγησης των υποκατάστατων.
Είναι ξεκάθαρο πως οι αντιρρήσεις μας δεν αφορούν θέματα «στυγνά γραφειοκρατικών διαδικασιών». Η τήρηση των διαδικασιών είναι πολιτικό θέμα – όπως και η μη τήρησή τους. Ακόμα περισσότερο η επιλεκτική επιμονή σε τυπικά ζητήματα, όταν την ίδια στιγμή έχουμε «καταπιεί» σειρά παραβάσεων των χρόνων, τύπων και διαδικασιών (όπως έλεγαν οι γιαγιάδες μας, «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι»).
Οι καιροί απαιτούν, περισσότερο από ποτέ, την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών και τη συστράτευση των εργαζομένων στον κοινό αγώνα, ενάντια στη λογική της ανάθεσης. Κι αυτή την κοινή υπόθεση σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί η εικόνα συνδικαλιστών, που ενώ έχουν εκλεγεί προ τετραετίας (ουσιαστικά πριν τον ορυμαγδό των μνημονίων)  παραμένουν στις καρέκλες τους σαν να μην συμβαίνει τίποτε.   
Δεν μας επιτρέπεται να
συνηγορήσουμε στη νέα αναβολή των εκλογών.
Είναι ίσως αλήθεια ότι έτσι όπως οδηγήθηκαν τα πράγματα η νέα αναβολή μοιάζει «αναπόφευκτη», αλλά κάποιοι οδήγησαν την κατάσταση ώστε να γίνει «αναπόφευκτη». Είναι αυτοί που επί εβδομάδες ανέβαλαν αναίτια τις συνεδριάσεις  του ΔΣ και που για λόγους ανάξιους καν να αναφερθούν δεν εφάρμοσαν τους  προγραμματισμούς που οι ίδιοι έκαναν. 
1.    Καλούμε τον Πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση (και όταν λέμε άμεσα εννοούμε ότι η ΓΣ της Πέμπτης πρέπει να είναι η πρώτη εκλογοαπολογιστική ΓΣ). Να ακολουθήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό για την νομιμοποίηση της απαρτίας της εκλογοαπολογιστικής ΓΣ και να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν με βάση τις καταστατικές προϋποθέσεις.
2.    Στο μεταξύ να αρχίσουν ΑΜΕΣΑ (μέσα στο Δεκέμβριο) οι επισκέψεις στις μονάδες της περιφέρειας, και όχι να περιμένουμε να περάσουν οι γιορτές, τα φώτα και να φύγουν οι καλικάντζαροι κλπ. Όσοι από τα μέλη της Διοικούσας δεν μπορούν γιατί έχουν άλλες επαγγελματικές ή προσωπικές υποχρεώσεις ας μην πάνε «δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι». Υπάρχει το blog του Συλλόγου όπου μπορεί να γίνει η απαραίτητη διακίνηση ιδεών, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι συμμετοχής και επικοινωνίας με τους συναδέλφους της επαρχίας (πχ skype). Το σωματείο πρέπει να βοηθήσει όλους τους συναδέλφους/παρατάξεις, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογές να επικοινωνήσουν με το σύνολο των υπολοίπων συναδέλφων – οι τρόποι πρέπει να αποφασισθούν με τη δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή (πχ στη ΓΣ αυτής τη εβδομάδας)  
3.    Η έγκριση του απολογισμού της Εξελεγκτικής Επιτροπής αλλά και των απολογισμών όλων των οργάνων και επιτροπών του Συλλόγου μπορεί να γίνει (όπως άλλωστε γινότανε κάθε φορά μέχρι τώρα) από την τελική εκλογοαπολογιστική ΓΣ του Συλλόγου,  που γίνεται στην Αθήνα –αυτή τη φορά όμως  με την παρουσία όλων των Τοπικών Συμβούλων. Άρα υπάρχει χρόνος για την Εξελεγκτική Επιτροπή να ολοκληρώσει τον έλεγχο.
4.    Να συγκληθεί η Επιστημονική Επιτροπή (παρόλο που τυπικά η θητεία της έχει λήξει), επειδή είναι το μόνο συλλογικό όργανο, που μπορεί να καταθέσει μια αρχική εισήγηση για συζήτηση και έγκριση στη ΓΣ πάνω στα επείγοντα θέματα της περιόδου: συνταγογράφηση, ασφάλεια των χορηγούμενων σκευασμάτων υποκατάστατων, χώροι ελεγχόμενης χορήγησης ηρωίνης και ότι άλλο κριθεί επείγον. 
5.    Όσον αφορά τις τρέχουσες εκκρεμότητες, η προσωρινή διοικούσα οφείλει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ (που μοιάζει πλέον με το γεφύρι της Άρτας- ολημερίς συμφωνούμε και το βράδυ η υπογραφή της παραπέμπεται στο επόμενο ΔΣ…) καθώς και να καλέσει τους υπεύθυνους των μονάδων σε παράσταση στο επόμενο ΔΣ, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός με το «επίδομα ευθύνης» (Θυμίζουμε ότι η Διοίκηση έχει στείλει μια επιστολή στο Υπουργείο με την οποία ζητάει διευκρίνιση για το αν πρέπει να δώσει το «μικρό» ή το «μεγάλο» επίδομα στους υπευθύνους. Μέχρι τότε ας δώσει το «μικρό», όπως άλλωστε το έχει δώσει το μεν ΚΕΘΕΑ σε όλους τους υπευθύνους, ο δε ΟΚΑΝΑ μόνο σε αυτούς των Κεντρικών Υπηρεσιών).
Όλα αυτά μπορούν (και κυρίως ΠΡΕΠΕΙ) να γίνουν ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ την ημερομηνία της 30ης Ιανουαρίου, η οποία συζητήθηκε στο τελευταίο ΔΣ. Το τέλος του Γενάρη είναι πολύ μακριά για την πολιτική  περίοδο που διανύουμε (η Πρόεδρος συνεχίζει να εγκαλείται από την υφυπουργό, ο Οργανισμός για πολλοστή φορά βρίσκεται υπό έλεγχο με άγνωστα αποτελέσματα και «παράπλευρες απώλειες», επικείμενες απολύσεις από ΝΠΙΔ του Υπουργείου Υγείας με ή χωρίς συγχωνεύσεις είναι πλέον ή βέβαιες, η ουσιαστική διάλυση της  δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα του χώρου της ψυχικής υγείας όχι μόνο έχει αρχίσει αλλά τείνει να ολοκληρωθεί).   
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, όταν τα πράγματα γύρω μας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες (κατευθυνόμενα εναντίον μας), εμείς δεν είναι δυνατόν να πορευόμαστε με ρυθμούς προηγούμενων περιόδων. Ας αφήσουμε πίσω μας όσους δεν έχουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά, όσους (αυτο)λογοκρίνονται για να μην εκτεθεί η Διοίκηση, όσους ταυτίζουν τη Διοίκηση με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν «κάποια» πράγματα που δεν είναι «ανακοινώσιμα» και πρέπει να κρύβονται από τους εργαζόμενους «για το καλό τους», όσους αντιλαμβάνονται τον συνδικαλισμό ως παιχνίδι stratego μεταξύ ικανών παραγόντων και έμπειρων παικτών.
Όπως πάντα έτσι και τώρα μόνο η δική μας αποφασιστική αυτενέργεια μπορεί να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα. Κι αυτό το έχει δείξει η ιστορία του Σωματείου μας (και όχι μόνο) επανειλημμένα.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

65 σχόλια:

  1. Αργήσατε αλλά..έστω και τώρα επιτέλους...ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ!!!!!
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥνφωνω σχεδον σε ολα οσα λετε ΟΜΩΣ υπαρχει και ενα αλλο επιδομα που προβλεπετε απο το ενιαιο μισ8ολογιο και ο οργανισμος δεν το δινει !! δεν σας εχω δει ποτε μα ποτε να το αναφερετε ? μηπως δεν ενδιαφερεται για τους νοσηλευτες η συσπειρωση?ΣΩΣΤΟ Η ΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ .αΥΤΟ θα το διεκδικησει κανεις? η μονο οι υπευθυνοι ειναι οι ρηγμενοι ? Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεχάσατε να γράψετε να δημοσιεύσουν και οι άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ τον απολογισμό της περιόδου που πέρασε. Για να μη νομίζετε ότι τα κάνετε όλα τέλεια και το παίρνετε πάνω σας...
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα Δευτέρα 2/12/2013 - 15.50, και ενώ στο ΔΣ της Πέμπτη που μας πέρασε, ειπώθηκε για ΓΣ την Πέμπτη 5/12/2013, δεν έγινε καμία ανακοίνωση για Συνέλευση από τον Πρόεδρο.
    Είναι φανερό ότι έχουν σκοπό να ροκανίσουν τον χρόνο έτσι ώστε οι εκλογές του Συλλόγου να μην μπορούν παρά να γίνουν όταν οι ίδιοι αποφασίσουν ότι τους βολεύει. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς τους βολεύει και γιατί.....
      Με αυτή την τακτική και εικόνα που έχουν δείξει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, όποτε και να γίνουν οι εκλογές, θα πάρουν ψήφους; Το πιστεύουν; Ή ο πραγματικός στόχος είναι να μην γίνουν καθόλου εκλογές;να μην προλάβουν να γίνουν μέχρι να ανακοινωθεί κανένα κλείσιμο ή συγχώνευση του ΟΚΑΝΑ;
      Βρε πώς δείχνουν άλλο πρόσωπο οι άνθρωποι (μετά από άσκηση εξουσίας, έστω κι αν είναι με λαική υποτίθεται εντολή.....). Τι να ναι αυτό που τους αλλάζει άραγε.....

      Διαγραφή
  5. Σωστα αυτα που λες αλλα για το επιδομα επικινδυνοτητας δεν γραφεις τιποτε , να υποθεσω οτι σαν αριστερη συσπειρωση δεν σας αφορα καθολου? Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συνάδελφοι από τη συσπείρωση να μαζέψουμε άμεσα υπογραφές για Γ.Σ. και νομίζω ότι έστω και τώρα δεν χρειάζεται καμία συμμετοχή σε αυτό το Δ.Σ. ούτε καν με την πρόφαση της υπογραφής της Γ.Σ., ας μείνουν μονάχοι τους να συναλλάσσονται με όποιον νομίζουν . Μην τους υποτιμάτε αυτοί είναι ικανοί, έστω και με την ανοχή ή την έγκριση ή την ανοχή συναδέλφων που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να αναβάλλονται διαρκώς οι εκλογές. Εγώ απορώ με τους συναδέλφους και τις παρατάξεις που κατά κάποιο τρόπο προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε τι θα έλεγαν αν αυτά συνέβαιναν και στην κεντρική πολιτική; Άραγε θα έχουν το θάρρος να μιλήσουν ανοικτά ή περιμένουν να δει προς τα πού φυσάει ο άνεμος. Αλλά ας μην ανησυχεί κανένας, άμα φυσήξει ο άνεμος θα το καταλάβουν γιατί θα τους έχει πάρει μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Συσπείρωση έχει στους κόλπους της συναδέλφους που είναι και Υπεύθυνοι Μονάδων. Μάλιστα τύχαινε να είναι και στο ΔΣ του Συλλόγου, δεν ξέρω αν είναι ακόμα (σε αυτό το ΔΣ-φάντασμα μάλιστα του τελευταίου καιρού....). Δεν μπορεί κάποιος/α από αυτούς να αναλάβει μια πρωτοβουλία κινητοποίησης των Υπευθύνων για το επίδομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η λίστα για τις 11.000 απολύσεις
    http://2.bp.blogspot.com/-Rz_OKmH4KPc/Up-TzaQjfWI/AAAAAAABmFc/Ua-NbSZkmTk/s1600/apolyseis+.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τρομοκρατήστε,τρομοκρατήστε,μονο αυτό ξερετε να κάνετε!
    Γνωρίζετε αραγε ποσους οργανισμούς εχει υπο την εποπτεία του το υπουργείο υγείας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φτάσαμε και στην εποχή που ο ρεαλισμός αποκαλέιται τρομοκρατία.. ή μάλλον επιστρέψαμε στο "τι με νοιάζει εμένα, το δικό μου σπίτι δεν καίγεται".. είναι δυνατόν; ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αφορά ότι το σπίτι του διπλανού δεν είναι ικανό για να χορτάσει τη φωτιά; επιλογή κάποιου και ο ύπνος. τι να πεις, και αυτό αντίδραση είναι. επαγελματίες ψυχικής υγείας οι περισσότεροι στον οκανα, σίγουρα μπορούν να το ερμηνεύσουν με ποικίλους τρόπους.. ΑΛΛΑ το να διαβάζεις το όνομα του οργανισμού που εργάζεσαι στη λίστα των υπό συγχώνεση ή κατάργηση οργανισμών και να το κάνεις ότι δεν το βλέπεις.. είναι απλά βλακεία. τι να πεις. εδώ ο Αϊνστάιν τα είχε πει πρώτα από εμάς όλα.. για την απεραντότητα του σύμπαντος που δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει, και για την απεραντότητα της ανθρώπινης βλακείας που δεν είχε καμία αμφιβολία για το πόσο απέραντη είναι..

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΚΑΛΕ,ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ! ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!

      Διαγραφή
  10. φιλε ξερουμε ότι το Υπουργειο εχει πολλους Οργανισμους υπο την εποπτεια του.τοσους που θα σε βολεψουν σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aγαπητε συνεδερφε , στα ΝΠΙΔ δεν υσχιει η εφεδρια και η μεταταξη σε αλλη θεση στο δημοσιο .Αν γινει αυτο λογιζεται σαν προσληψη γιατι εμεις δεν ειμαστε δημοσιοι υπαλληλοι !!!!!!! σε εμας παιζει το σεναριο τησ απολυσης λογω συνχωνευσης με αλλον οργανισμο η ο ξαφνικος θανατος αλλα ΕΡΤ . Ελπιζω να ειμαστε τυχεροι και να βγουμε αλώβητοι απο αυτη την τρελα , αλλα ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !!!!!! Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μας αναφέρει για πέμπτη... φορά στις λίστες των υπό συγχώνευση,κατάργηση κ.τ.λ. οργανισμών τα τελευταία τρία χρόνια.Δεν υποστηρίζω ότι δεν θα γίνει το οτιδήποτε στον ΟΚΑΝΑ αλλά να ξέρουμε κάθε φορά την εγκυρότητα αυτού που τα γράφει.Γιατί με αυτή την λογική θα έπρεπε να έχουμε κλείσει ΗΔΗ τέσσερεις φορές!!!!!Ούτε εφησυχασμός αλλά κι ούτε πανικός που δεν οδηγεί πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 5η και τυχερή λοιπόν. αλλά εσένα κάπου μπορεί να σε βολέψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να το λες εσύ κάποια εκ των έσω ...καλύτερη πληροφόρηση θα έχεις.Πάντα τέτοια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αποκλειστικό:καμμία απόλυση δεν θα γίνει-απλά θα συγχωνευθούμε με την NASA.

      Διαγραφή
  15. Τελικά τι προέκυψε από την συνέλευση; Αλλάζει τίποτα;;;;; Μπααααααααααααα. Πολύ επαναστατικότης για το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που την είδες την επαναστατικότητα εσύ; Από τις παρατάξεις μόνο η Αριστερή Συσπείρωση πίεσε για εκλογές το δυνατόν συντομότερα, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Οι υπόλοιπες παρατάξεις μας φλόμωσαν στις δικαιολογίες και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο τους το επιτρέπουμε.
      Κατάλαβες ή όχι ακόμα;

      Διαγραφή
    2. η όλη φασαρία από ότι φάνηκε στην συνέλευση ήταν για 15 ημέρες 10 Ιανουαρίου υποστήριζε η ΑΡΣΥ τέλη του μήνα οι άλλοι.Πολύ φασαρία για το τίποτα.Μην πνιγόμαστε και σε μια γουλιά νερό γιατί τι θα γίνει όταν έρθουν τα δύσκολα.Δεν πρέπει να ορθώνουμε διαχωριστικές γραμμές αναμεσά μας.Αρκετούς έχουμε από έξω που μας πολεμάνε.....ή περιμένουν να ορμήσουν στα αποκαίδια.

      Διαγραφή
  16. Και μετά, άμα γίνουν εκλογές και πάρουμε τον Σύλλογο....θα πάρουμε μετά και το Μανχάτταν, θα πάρουμε και τα Χειμερινά Ανάκτορα και και.....
    Πως πως, κατάλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η συνάδελφος από την αριστερή συσπείρωση που στην συνέλευση τρομοκρατούσε τον κόσμο οτι στις 10 Ιανουαρίου ο Γεωργιάδης θα βγάλει 500 εργαζόμενους από τον ΟΚΑΝΑ σε διαθεσιμότητα (και για αυτό δε γίνονται εκλογές) έχει ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΝΟΜΕΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ή λέει ότι...... της κατέβει στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε επειδή μερικοί γνωριζόμαστε καλά στον ΟΚΑΝΑ: Η "συνάδελφος από την αριστερή συσπείρωση που στην συνέλευση τρομοκρατούσε τον κόσμο ότι στις 10 Ιανουαρίου ο Γεωργιάδης θα βγάλει 500 εργαζόμενους από τον ΟΚΑΝΑ σε διαθεσιμότητα"
      1) δεν τρομοκρατούσε τον κόσμο. Είπε -απλά- μια εκδοχή της πραγματικότητας, που μπορεί να μην είναι η πιο πιθανή, είναι όμως αυτή για την οποία πρέπει το σωματείο να προετοιμάζεται. Και καθώς φαίνεται η πλειοψηφία της προσωρινής Διοικούσας δεν ενδιαφέρθηκε να αντιμετωπίσει, αλλιώς θα είχε κάνει εκλογές και δεν θα εφεύρισκε δήθεν προβλήματα για να τις αναβάλλει από τον ένα μήνα στον άλλο.
      2) Η συνάδελφος δεν θα μπορούσε να έχει εσωτερική (και μάλιστα προνομιακή) πληροφόρηση διότι ανήκει στην αριστερή συσπείρωση και δεν ανεβοκατεβαίνει στα γραφεία της Διοίκησης όπως διάφοροι από την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου, κάποιοι μάλιστα κάνοντας και το παπαγαλάκι της Διεύθυνσης). Επίσης ακόμη και αν δεχτούμε πως λέει "ότι...της κατέβει στο κεφάλι", συνήθως αυτό δεν είναι άσχετο με την πραγματικότητα, (σε αντίθεση με ορισμένους άλλους που ακόμη κι όταν τους πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι νομίζουν ότι απλώς φυσάει ένα δροσερό αεράκι, μέχρι φυσικά να πέσουν τελικά από τα σύννεφα μια και καλή).
      Η συνάδελφος Όλγα

      Διαγραφή
    2. μάλλον το δεύτερο ισχύει (λέει ότι...... της κατέβει στο κεφάλι.)Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάποιοι(ευτυχώς όχι πολλοί) την ακούν!!!Βλέπεις η θεωρεία των ψεκασμών είναι ανίκητη.....

      Διαγραφή
  18. Τώρα τα λέτε αρκετά πιο θαρραλέα τα πράγματα. Θα είχε ακόμα μεγαλύτερη αξία (για κάποιους τουλάχιστον) η στάση της αριστερής συσπείρωσης, αφού είναι και αριστερή, αν έλεγε για τους διάφορους που ανεβοκατεβαίνουν ή και φτερουγίζουν ως παπαγαλάκια στα λημέρια της Διοίκησης και πριν...ΠΡΙΝ φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι έτσι να είναι... κάλλιο αργά παρά ποτέ... αλλά ας πει και κανένας άλλος αυτά που ξέρει, να μην περιμένουμε όλα να τα πει η αρσυ

      Διαγραφή
    2. είσαι και κουτσομπόλα.....

      Διαγραφή
    3. Πιο πριν μπορεί να ανεβοκατέβαινε και να περιδιάβαινε η αρσυ στα λημέρια τηε (τότε) Διοίκησης. Ίσως γιαυτό δεν μίλησε τότε...

      Διαγραφή
    4. Είσαι και πονηρούλης εσύ...

      Διαγραφή
    5. Προς ανώνυμο 8 Δεκεμβρίου 2013 - 7:23 μμ
      Έχεις κάποια στοιχεία για αυτά που γράφεις; Γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει. Σε ποιας (τότε) Διοίκησης τα λημέρια (μπορεί) να περιδιάβαινε η αρσυ; και ποια περίοδο δεν μίλησε; ;Eχει πραγματικά ενδιαφέρον να το μάθουμε.
      Ή μήπως δεν (μπορεί να) συνέβαινε κάτι τέτοιο και απλώς το γράφεις ως υπόθεση εργασίας;
      Είναι διαφορετικό ξέρεις...
      granma

      Διαγραφή
    6. κοίτα ποιοί έκαναν.... ποιούς υπεύθυνους κάποιων δομών και θα καταλάβεις το αλισβερίσι και της ΑΡΣΥ που γράφει ο ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013-7:23μ.μ.

      Διαγραφή
    7. εννοείς ότι κάποιος που ήταν μέλη της αρσυ παρόλο που δεν είχε τα προσόντα έγινε υπεύθυνος κάποιας δομής; και ότι αυτό έγινε με συμφωνία ("αλισβερίσι") που έκανε η αρσυ ας πούμε με τη διοίκηση; ότι δηλαδή η αρσυ ήταν "φιλική" με τη διοίκηση με αντάλλαγμα κάποιο μέλος της να γίνει υπεύθυνος; έγινε αυτό το πράγμα ποτέ ή απλώς κάποιος έγινε υπεύθυνος κάποτε από κάποια διοίκηση και ήταν και μέλος της αρσυ;
      Υπάρχει (μεγάλη) διαφορά ξέρεις...
      granma

      Διαγραφή
    8. Πάντως πλάκα-πλάκα 3 μέλη της αρσυ που έχουν διατελέσει μέλη του δς του συλλόγου είναι υπεύθυνοι. Από τους υπόλοιπους του δς κανείς.

      Διαγραφή
    9. Έχεις δίκιο απ΄τους υπόλοιπους του δσ κανείς. έχουν να παινεύονται για άλλα κατορθώματα. Ο ένας πήγε κι έγινε σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου, ο άλλος αποφασίζει μαζί με τη διοίκηση ποιος νοσηλευτής θα πάει που, ο τρίτος για να δουλέψει έπρεπε να γίνουν διαπραγματεύσεις, ο τέταρτος θα ήθελε πολύ να γίνει υπεύθυνος αλλά δεν τον βοηθάει η ειδικότητα κοκ. Όσο για την αρσυ αν υπήρχε λίγο κουκούτσι μυαλό και δεν ήσουνα τόσο πονηρούληςς θα είχες ίσως σκεφτεί ότι πλάκα-πλάκα καμία άλλη παράταξη δεν έχει εκλεγμένους γιατρούς και μάλιστα ψυχιάτρους και στον ΟΚΑΝΑ το 80-90% των ψυχιάτρων είναι υπεύθυνοι μονάδων. Άσε που δεν ξέρεις και να μετράς. Μπαγασάκο...

      Διαγραφή
    10. Εκτός από τον σύμβουλο που εδώ και χρόνια δεν είναι στο δς, όλα τα άλλα είναι υποθέσεις εργασίας. Φυσικά και ξέρω να μετρώ. Εσύ ξεχνάς τα παλιότερα χρόνια, τα θυμάσαι μόνο για τον σύμβουλο. Πλάκα-πλάκα τις ερμηνείες για τις συμπεριφορές των άλλων τις έχετε εύκολες. Διαβάζετε ποτέ τι γράφετε να δείτε πόσο ανακόλουθοι είστε στα μέτρα και τα σταθμά που ακολουθείτε?

      Διαγραφή
    11. αριστεροί.....μόνο στα λόγια.Για τα θέματα υπευθύνων,εκπαιδευτικών αδειών κ.α.πρώτοι.Πάντα -βέβαια- με την αξία τους.
      Α ξέχασα, ανήκουν στην ΑΡΣΥ δεν κάνουν τέτοια αυτοί....
      Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

      Διαγραφή
  19. Στην περίπτωσή μας (του ΟΚΑΝΑ ντε) το "κάλλιο αργά" μπορεί να μην ισχύει. Μπορεί να είναι αργά αργά πια. Τελεσίδικα αργά. Ο ΟΚΑΝΑ θα μας χαιρετήσει, τα λαμογάκια και τα παπαγαλάκια θα βολευτούν αλλού για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους και οι υπόλοιποι...asta la vista..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άντε και μόλις μας κλείσουν, θα χουμε τη χαρά να μην ξαναματαδούμε τα λαμ(ογι)έ παπαγαλάκια. Αλλού αυτοί/ές (σε νέες θέσεις), αλλού εμείς (στα μπιλιάρδα).
    Άντε και πολύ καθυστερήσαμε.
    Α-χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. granma και ανώνυμε 11.04, πολύς καβγάς για το τίποτα. ΟΛΟΙ ξέρουν ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια επιλογής για να γίνει κάποιος Υπεύθυνος. Οπότε μπορεί να ναι και άξιος, μπορεί και καραγκιόζης, μπορεί και μέλος της αρσυ, μπορεί και διαπλεκόμενος, μπορεί και τίποτα, μπορεί και να μην βγάλει κανείς άκρη ποτέ όσο και να το ψάξει.
    Το ερώτημα προς την αρσυ και την κάθε αρσυ και ΟΛΕΣ τις παρατάξεις φυσικά είναι γιατί ανέχονταν και ανέχονται αυτή την κατάσταση (όπως και πολλές άλλες...). Στο ερώτημα αυτό ΔΕΝ θα απαντήσουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H λογική του "τσουβαλιάσματος" όλων είναι η ίδια λογική του "μαζί τα φάγαμε" (Πάγκαλος) του "φταίνε και οι 300 της βουλής" (απλοί- καθημερινοί κρυφοΧρυσαυγίτες), "όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι είναι" (απλοί καθημερινοί αποφασισμένοι να μην κουνήσουν από τον καναπέ τους) κλπ, κλπ.
      Αν υπάρχει κάποιος που όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί στον ΟΚΑΝΑ, που στηλίτευσε πρόσωπα και συμπεριφορές, με τις μικρές του δυνάμεις και δυνατότητες, αυτός δεν ήταν άλλος από την αρσυ και αυτό το (ανα)γνωρίζουν όλοι όσοι δεν ήταν αλλού όλο το προηγούμενο διάστημα.
      Tώρα βέβαια πλησιάζουν εκλογές, οι κ....κάποιων έχουν σφίξει και κάποιοι συστηματικά προσπαθούν με "σχολιάκια" να φτιάξουν "κλίμα" γιατί έχουν συμφέροντα να υπηρετήσουν. Κάποιοι άλλοι κάνουν τους χαζούς ή μπορεί και να είναι. Κάποιοι βολεύονται μέσα στη γενίκευση για να μην χρειαστεί να πάρουν θέση. Και κάποιοι παρασύρονται από τον θυμό τους και την πέφτουν επί δικαίων και αδίκων.
      Δεν πειράζει: κοντός ψαλμός αλληλούια, συνάδελφοι. Οι καιροί που έρχονται θα απαιτήσουν ακόμη πιο δύσκολους και άγριους αγώνες, ακόμη πιο υψηλό ήθος και ακόμη πιο ισχυρή δέσμευση. Και τότε θα (ξανα)δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Προς το παρόν ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας την πολυτέλεια του (ανώδυνου) σχολιασμού. Ες αύριον τα σπουδαία...
      granma

      Διαγραφή
    2. Εσύ granma έχεις στοιχεία για το ότι κάποιοι εξυπηρετούν συμφέροντα ή είναι δική σου υπόθεση εργασίας, όπως του ανώνυμου 8 Δεκεμβρίου 2013 - 7:23 μ.μ. Γιατί μου φαίνεται ότι είστε οι πρώτοι διδάξαντες στις 'υποθέσεις εργασίας'

      Διαγραφή
  22. Κόψε κάτι granma....
    Α! σου απάντησε εσένα ποτέ η αρσυ αν στάθηκε απέναντι και στηλίτευσε την διαδικασία επιλογής υπευθύνων (που είναι ΜΗ διαδικασία στην πραγματικότητα....) ; γιατί αν μη τι άλλο δεν είδα ποτέ κανέναν υπεύθυνο να αρνηθεί την τοποθέτησή του, επικαλούμενος προσωπικό "υψηλό ήθος"....
    Να λες τα επιχειρήματά σου και να τα λες με πάθος αλλά μην κάνεις και λιβάνισμα πιστεύοντας ότι οι άλλοι όλοι είναι μακριά νυχτωμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί, απλά, εσύ να μην γνωρίζεις κανέναν εργαζόμενο που να αρνήθηκε να γίνει υπεύθυνος επικαλούμενος λόγους ηθικής τάξεως. Και όμως υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Τουλάχιστον ένας (πριν χρόνια βέβαια) αρνήθηκε και υπάρχει και γραπτή απόδειξη. Επίσης τουλάχιστον ένας αρνήθηκε να είναι μέλος σε επιτροπή με αδρά αμοιβή και υπάρχει και για αυτό γραπτή απόδειξη (αυτές οι αμειβόμενες συμμετοχές σε επιτροπές "νομιμοποιήθηκαν" με την τροπολογία για να καταλάβεις). Ρώτα να μάθεις ποιοι είναι, αν ανήκουν σε κάποια παράταξη και σε ποια. Αν μάθεις θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει "λιβάνισμα". Κι εσύ δεν είσαι μακριά νυχτωμένος/η, απλά ίσως λίγο απληροφόρητος/η.
      Στα σοβαρά τώρα όταν έγιναν οι μαζικές τοποθετήσεις υπευθύνων τόσο η αρσυ (όσο και το ΔΣ του Συλλόγου) στηλίτευσαν την ΜΗ διαδικασία και υπάρχουν και για αυτά γραπτές αποδείξεις: ανακοινώσεις της αρσυ, αποφάσεις κι επιστολές του ΔΣ κλπ. Μην τα πάρουμε όλα ίσιωμα...
      granma

      Διαγραφή
  23. Granma επειδή θέλω να μάθω, αν ξέρεις τέτοιους υπευθύνους ανάφερέ τους. Δεν είναι κακό, ίσα ίσα που πρέπει αυτά να γίνονται παραδείγματα για όλους μας.
    Επίσης ειλικρινά λέω ότι δεν έχω υπόψη μου ανακοινώσεις, επιστολές κλπ την περίοδο των μαζικών όπως είπες τοποθετήσεων υπευθύνων. Ας τα αναρτήσει η αρσυ ώστε να μην αδικείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το 80-90% των ψυχιάτρων είναι υπεύθυνοι.......και σώθηκαν οι έρμοι..κάνουν τα πάντα και πληρώνονται λιγότερο από τα καλόπαιδα των κεντρικών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι υπεύθυνοι σε δομές μόνο ιατροί..............

      Διαγραφή
  25. Σύμβουλος της Διαμαντοπούλου; Κατά διαόλου πήγε πάντως αυτή... να έπαιξε ρόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ωραίο είναι ότι τώρα που μυρίζει ότι έρχεται η διάλυση του ΟΚΑΝΑ, καταρρέει η δήθεν ενότητα και ομόνοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πού είναι αυτές οι ανακοινώσεις, επιστολές κλπ του Συλλόγου και της αρσυ κατά του τρόπου μαζικών ορισμών υπευθύνων;
    Μήπως ήταν μούφα η δήλωση ότι είχαν γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέρεις μια παροιμία που λέει "ο κόσμος καίγεται και ....";
      σίγουρα την ξέρεις αλλά.. παρόλα αυτά... δεν αντέχεις να σκεφτείς ποιοι μπορεί να φταίνε πέρα από τους υπεύθυνους και τον τρόπο που διορίσθηκαν.
      άξιοι της τύχης μας...

      Διαγραφή
  28. ο κόσμος του ΟΚΑΝΑ κάηκε από νωρίτερα!!! και κάηκε ΚΑΙ για αυτούς τους λόγους.....γιατί γίνονταν όλα αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος πια! Δηλαδή αν είχαν τοποθετηθεί άλλοι -πιο "ικανοί" υπεύθυνοι, θα είχαμε "σωθεί"; Αν υπήρχε αξιολόγηση και αξιοκρατία; Και ποιοι θα αξιολογούσαν και θα επέλεγαν; Αυτοί που είναι βαθιά χωμένοι στη διαπλοκή απαρχής κόσμου. Πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος, μετά από τα τέσσερα τελευταία χρόνια, για να συνεχίσει να ασχολείται με αυτό τον τρόπο με τα τεκταινόμενα;
      Ο ΟΚΑΝΑ αν κάηκε, κάηκε όπως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα. Από αυτούς που σχεδίασαν μεθοδικά την επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Και βέβαια αυτοί δεν είναι οι υπεύθυνοι, οι προϊστάμενοι και οι τμηματάρχες (ακόμη κι όταν είναι γλοιώδεις και άχρηστοι) - είναι τα αφεντικά τους. Αυτοί δηλαδή που σχεδιάζουν και ψηφίζουν τους εργασιακούς νόμους, που μας απολύουν, μας απειλούν ότι θα μας απολύσουν, μας τρομοκρατούν κάθε βράδυ από τηλεοράσεως, διατάζουν τα ΜΑΤ να μας ξεκάσουν όταν διαδηλώνουμε, κυβερνάνε με νομοθετικά διατάγματα και ετοιμάζονται να μας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις κλπ κλπ .
      Και τα καταφέρνουν όλα αυτά με την ανοχή βεβαίως βεβαίως όλων όσων αντί να ασχοληθούν με το δάσος ασχολούνται με το δένδρο.
      granma

      Διαγραφή
  29. Έλεος πια! Το κάθε δέντρο (ο καθένας μας δηλαδή) έχει αξία (και απαξία) και δίνει σημασία στο δάσος. Αν μας κινούν σαν μαριονέτες, δεν είναι τυχαίο. Το καταφέρνουν γιατί ο καθένας μας δεν φροντίζει τον εαυτό του πρώτα και αναγκαία. ΜΕΤΡΟΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. granma εσύ μπορεί να λες τους άλλους αφελείς (στην ελλαδάρα είμαστε, ό,τι θέλει λέει ο καθένας ), ένας αφελής όμως σου λέει μη νομίζεις ότι επειδή διάβασες επιδερμικά 5 μαρξιστικά, σου αποκαλύφθηκε ο κόσμος.
    (προσοχή-γιατί συχνά παρεξηγείς και τα γραφόμενα-δεν είναι τα μαρξιστικά γραπτά επιδερμικά. επιδερμικά τα περνάτε οι περισσότεροι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανέναν δεν αποκαλώ αφελή. Αν προσέξεις τι γράφω θα καταλάβεις ότι υποστηρίζω ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος τόσο αφελής. Άρα;
      Όσο για τα 5 μαρξιστικά βιβλία: μακάρι να τα είχα διαβάσει (έστω και επιδερμικά), Σίγουρα θα έγραφα καλύτερα...
      granma

      Διαγραφή
  31. κακά δεν τα λες κε/κα granma.συνεισφέρεις θετικά στη ζύμωση και τον προβληματισμό.αρκεί να χεις το γνώθι σ'αυτόν.όλοι πιάνουν μια (μικρή ή μεγαλύτερη) αντανάκλαση της αλήθειας. ΟΛΟΙ. το θέμα είναι να αγαπούν την αναζήτηση της αλήθειας κι όχι (όπως πολλοί σφουγγοκωλάριοι στον Οργανισμό μας) την πάρτη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πολλοί σφουγγοκωλάριοι αγαπούν την πάρτη τους" είναι κι αυτό απόσπασμα αλήθειας και όχι ολόκληρη η αλήθεια. Φαντάζομαι το αντιλαμβάνεσαι. Τελικά η αλήθεια είναι δύσκολη έννοια. Ας αρκεστουμε στο ότι "αλήθεια είναι αυτό που μας βολεύει κάθε φορά στην εκφορά του λόγου μας".

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος14 Δεκεμβρίου 2013 - 9:20 π.μ.
      ο απόλυτος σχετισκισμός οδηγεί ορισμένες φορές στον αγνωστικισμό και στην ισοπέδωση. Η αλήθεια 9η πραγματικότητα δηλαδή) υπάρχει ανεξάρτητα από την εκφορά του λόγου μας. Εν προκειμένω υπάρχουν σφουγγοκωλάριοι και αυτό είναι το σημαντικό. Το αν αγαπούν τον εαυτό τους ή όχι, το αν το κάνουν από συμφέρον, από βλακεία ή από κάποια διαταραχή είναι πράγματι ενδιαφέρον αλλά δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
      granma

      Διαγραφή
    3. Την αλλάζει γιατί δεν είναι μόνο αυτό που εσύ τους αποδίδεις. Είναι και πολλά άλλα που δεν μπορείς ή δεν θέλεις να τα δεις. Δεν είσαι εσύ ο ιδανικός να μοιράζεις χαρακτηρισμούς. Από πού κι ως πού. Είναι σαν να έχεις μια ελιά μέσα στο μάτι σου (mole in the eye) που λένε κι οι ξένοι. Εσύ δεν μπορείς να τη δεις. Οι υπόλοιποι όμως τη βλέπουν: είναι μέσα στο μάτι σου!

      Διαγραφή
    4. με κάποιον/α/κάτι είσαι θυμωμένος/η
      προσπαθώ, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...

      είναι κι αυτή η ελιά που έχω στο μάτι μου..,
      granma

      Διαγραφή
  32. Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι; Για πες ανώνυμε 14/12 4.36. Τι ξέρεις για τον granma;
    Μπας κι είναι κι εφτούνος σφουγκοκωλαρ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή