Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 13.11.13


  • Η αντιπαράθεση διοίκησης και υπουργείου σε επεισόδια, ώστε το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού να παραμένει αμείωτο:

1.Η πρόεδρος παραιτήθηκε. 
2. Ο υπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή της
3. Μετά τη μη αποδοχή της παραίτησης, το ΔΣ εκλήθη στο Υπουργείο και "προικίστηκε": (σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή) τους ανακοινώθηκε ότι ο προϋπολογισμός  του 2014 όχι μόνον δε θα πέσει κι άλλο, αλλά θα αυξηθεί κιόλας - και μάλιστα στα 28.9 εκατομμύρια! 
4.Ταυτοχρόνως (εκεί που το κοινό περιμένει το happy end)  νέοι ελεγκτές  ενέσκηψαν στα κεντρικά και μελετούν τα οικονομικά πεπραγμένα από το 2009 και πέρα.
5.η, δε, υφυπουργός δηλώνει με σαφήνεια την αντίθεσή της με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.
Σχετικά, για την αντιπαράθεση επί των οικονομικών α:http://www.protothema.gr/politics/article/327876/z-makri-ginetai-eleghos-sta-pepragmena-tou-okana/
και (άλλο θέμα)β:http://www.ygeianet.gr/box/cal/40008.pdf
6.Η διοίκηση απαντά: http://okana.gr/2012-01-12-13-29-02/anakoinoseis/item/444-anakoinosiokanamakri13112013
to be continued...
Δεν ξέρουμε πώς και πότε θα τελειώσει το σήριαλ. Δεν ξέρουμε ούτε καν ποια είναι η αφορμή. Ούτε μας αφορούν οι "λεπτοί" (λέμε τώρα...) χειρισμοί που κρατούν τις ισορροπίες  σε μια λαομίσητη δικομματική κυβέρνηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δουλειά μας και οι ασθενείς μας - κι έχουμε πικρή πείρα από τους προηγούμενους ελέγχους που, αντί να ασχοληθούν ή έστω να καταγράψουν τα πραγματικά προβλήματα κατέληξαν, ο μεν πρώτος στην πρόταση χορήγησης "κρατικής πρέζας" (μια που "η μεθαδόνη κοστίζει πολύ λιγότερο από τους μισθούς των εργαζομένων" - θυμάστε τι συγκινητικά που τα λεγε ο τότε υπουργός...)  ενώ ο δεύτερος στην αμφισβήτηση των συλλογικών συμβάσεων και στα "αχρεωστήτως καταβληθέντα".
Δυστυχώς  ξέρουμε ήδη το επιμύθιο του σήριαλ: "Όταν τσακώνονται οι ιπποπόταμοι στο βάλτο, την πληρώνουνε τα βατράχια". Όπου "βατράχια" σημειώστε: οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ και οι εξαρτημένοι. Όπου "βάλτος" το υπουργείο μας.


  • Μέτωπο Συλλογικής Σύμβασης: Σε συνάντηση που είχε εχθές ο Γενικός Διευθυντής με το  Σύλλογο, μας ενημέρωσε για την πρόθεση του ΔΣ να συζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή του (στις 25.11) και να υπογράψει, στη συνέχεια, τη συλλογική σύμβαση - με το Burn out (αλλά όχι για το τρίμηνο που περάσαμε χωρίς ΣΣΕ) και με το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού "ξαναβαφτισμένο".
  • Για το επίδομα ευθύνης, στην ίδια συνάντηση ειπώθηκε πως υπάρχει νέα "εμπλοκή" με το υπουργείο υγείας και το Εσωτερικών και πως η διοίκηση μεν συμφωνεί να δωθεί αλλά... "κυνηγήστε το κι εσείς" 
  • Οι εκλογές του Συλλόγου θα γίνουν στις 18 και 19 Δεκέμβρη. Οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν στις 10 Δεκέμβρη με τη συνέλευση της Αθήνας. Το αναλυτικό πρόγραμμα, στο site του Συλλόγου: http://okanalaboursunion.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4183.html

6 σχόλια:

  1. •Για το επίδομα ευθύνης, στην ίδια συνάντηση ειπώθηκε πως υπάρχει νέα "εμπλοκή" με το υπουργείο υγείας και το Εσωτερικών και πως η διοίκηση μεν συμφωνεί να δωθεί αλλά... "κυνηγήστε το κι εσείς"

    Κι εσείς τώρα θα κυνηγήσετε ε;.............
    Λοιπόν συνάδελφοι που είστε και συνδικαλιστές, για να αρχίσουμε να λέμε και να κάνουμε το "ένα κι ένα κάνει δύο" επιτέλους και μετά να μιλήσουμε και για το αν θα ταν σήμερα ο Μαρξ μαρξιστής κι ο Χριστός χριστιανός και λοιπά ιδεολογικά θέματα, έχω μια συγκεριμένη πρόταση :
    Βάλτε τους υπευθύνους γιατρούς να υπογράψουν ένα χαρτί που θα φτιάξετε και θα αποτυπώνει μια ξεκάθαρη διαμαρτυρία για τον εμπαιγμό, όπως και μια προειδοποίηση για ενέργειες, και στείλτε την στου Υπουργό, στην Υφυπουργό, στην Πρόεδρο, στον Πατριάρχη, στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, στον αρχηγό ΓΕΕΕΘΑ κι όπου αλλού αποφασιστεί ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάντε το κι αφήστε την κοροιδία.
    Και προφανώς το ίδιο (ξύπνημα και ανάληψη καθαρού ρόλου) ισχύει για τα πάντα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να μαζευτούν οι υπεύθυνοι ,να γράψουν και να υπογράψουν ένα σχετικό έγγραφο ,να αποφασίσουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν,να συμφωνήσουν και να δεσμευτούν στην υλοποίηση τους?Το εμείς δεν είναι το ΔΣ καταρχήν,τώρα αν το ΔΣ δεν υποστήριζε ή και εμπόδιζε τις κινήσεις αυτές εκεί να του καταλογισθούν ευθύνες.Διαφορετικά μου φαίνεται πως φωνάζουμε να κάνει άλλος αυτό που δεν τολμούμε εμείς.Εάν όμως δεν τολμήσουμε,δε θα γίνει τίποτα.

      Διαγραφή
  2. Πατήστε τους οσφυοκάμπτες! Στην πλάτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοροιδευόμαστε διαρκώς και κατ'εξακολούθηση....ΚΑΙ οι γιατροί δεν τολμάνε ή δεν νοιάζονται (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) και ο Σύλλογος ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!
    Όμως και μόνο διαδικαστικά οφείλει το ΔΣ του Συλλόγου (που υπάρχει ακόμα, σωστά; δεν έχει καμιά σημασία αν κάποιοι ή όλοι από αυτό το ΔΣ βιάζονται να παραδώσουν στους επόμενους και να ξεκουραστούν από τον μόχθο που κατέβαλαν) να κάνει αυτή την κίνηση. Δεν θα υπογράψουν αυτοί (αν φοβούνται μην λερώσουν το μητρώο τους...). Απλά να καλέσουν τους υπευθύνους σε μια συνάντηση ώστε να τους ενημερώσουν και να τους κινητοποιήσουν. ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς πήγε η συνάντηση της Παρασκευής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εννοείς τη συνάντηση που καλέσαμε ως Αριστερή Συσπείρωση επιγραμματικά μπορούμε να απαντήσουμε ότι είχε λιγότερο κόσμο από όσο θα θέλαμε, αλλά η συζήτηση ήταν καλύτερη από αυτό που φοβόμασταν. Τα συμπεράσματα ήταν ότι χρειάζεται πιο αιχμηρή και ενοχλητική παρουσία στα πλαίσια του Συλλόγου και απέναντι στη Διοίκηση καθώς επίσης και δράσεις που έμπρακτα θα καταδεικνύουν την κάθετη διαφοροποίηση μας στην κοινωνία της εξαθλίωσης και της καταστολής. Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενες αναρτήσεις και στην καθημερινή μας δραστηριότητα...

      Διαγραφή