Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 12.10.13

(Δεν πρόκειται βέβαια για "θύελλα", αλλά τέλος πάντων...)
Έγιναν τοπικές συνελεύσεις - σχεδόν παντού (στη Θεσσαλονίκη δεν έγινε λόγω έλλειψης προσέλευσης - μην την πούμε "έλλειψη απαρτίας" και χάνουν οι λέξεις το νόημά τους!). 
Οι συνελεύσεις συναίνεσαν στη μέχρι τώρα διαπραγμάτευση και στο ενδεχόμενο σύντομης υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης με το περιεχόμενο που έχει συζητηθεί. Το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ δεν έχει ακόμα συνεδριάσει - ωστόσο η πρόταση που μας μετέφερε ο Γενικός Δ/ντής είναι: α.θεσμικά ως έχουν, β.το ΤΑΣΕΟ ισχύει ως υποχρέωση της διοίκησης αλλά η πληρωμή του αναστέλλεται και γ. επίδομα βρεφονηπιακού: ναι, αλλά μειωμένο κατά 20%. 
Παραμένουν κάποια ερωτήματα. Το εάν το ΔΣ όντως αποφασίσει τα παραπάνω, το πότε θα υπογραφεί  η σύμβαση καθώς και το αν θα είναι για ένα ή δύο χρόνια.
Αναμένουμε στο ακουστικό μας...

ΥΓ (με αφορμή σχόλια σε προηγούμενες αναρτήσεις): Τα "δελτία θυέλλης" δεν υποκαθιστούν την παρουσία και τη δράση κανενός. Δεν τα γράφουμε ούτε για να κατακεραυνώσουμε κανέναν, ούτε για να επιδείξουμε τις διασυνδέσεις μας. Απλώς πιστεύουμε πως η ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στον ΟΚΑΝΑ (τουλάχιστον για ό,τι μαθαίνουμε εμείς) δεν θα πρέπει να είναι "αποκλειστικό προνόμιο" 5 συνδικαλιστών αλλά κτήμα όλων όσων ενδιαφέρονται - και πραγματικά χαιρόμαστε που οι δημοσιεύσεις μας ώθησαν και  στην τακτική ενημέρωση της "επίσημης" ιστοσελίδας του Συλλόγου.
 Επιμένουμε, όμως, να μην εξαντλούμε τη συζήτηση στα πλαίσια του blog - γι' αυτό και δεν απαντάμε πάντα σε "πολεμοχαρή" ερωτήματα τύπου "κι εσείς τι μας λέτε για...". Θεωρούμε πως οι θέσεις μας (και για τις τροπολογίες, τους νόμους και τα συναφή αλλά και για τα θεραπευτικά) είναι ξεκάθαρες  - όπως και οι πράξεις μας. Το blog μπορεί (και θέλουμε) να βοηθήσει στο άνοιγμα της συζήτησης. Η πραγματική συζήτηση όμως, όπως και οι αποφάσεις και οι δράσεις, συμβαίνουν "εκεί έξω": στις μονάδες και στις υπηρεσίες, στις συνελεύσεις, στους δρόμους.  

6 σχόλια:

  1. Μετα απο τοσα χρονια.....ακομα στο ανοιγμα της συζητησης. Για αυτο θα μας προκυψει το κλεισιμο καποια πρωια και θα απορουμε με το θαμα....
    Ισως ετσι μας πρεπει.. Ο,τι αρρωσταινει και γερναει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμβαίνουν "εκεί έξω":

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταπληκτικό!
    για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να "συνέρχονται" οι παλιότεροι που κουράστηκαν:
    http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/181843,Katadikazetai_h_via_ap%E2%80%99_opoy_ki_an_proer.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάει και ο κυρ-Νίκος
      Τον έφαγε η βία που προερχόταν από την ΚΕ

      Διαγραφή
  4. νεώτεροι-παλιότεροι,κουρασμένοι-ξεκούραστοι,ομορφοι-άσχημοι,έξυπνοι-πανέξυπνοι-όλοι άνθρωποι είμαστε παιδάκι μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή