Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 09.10.13


Πολλά – και τίποτα – τα νέα…
Πάμε από την αρχή:
Ι. Για τη Συλλογική Σύμβαση: Δεν έχει συνεδριάσει ακόμα το  Διοικητικό του ΟΚΑΝΑ ώστε να συζητηθούν οι τελικές  προτάσεις, και κυρίως η θέση τους σχετικά με το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού. Αναμένουμε στο ακουστικό μας.
ΙΙ. Λοιπά μισθολογικά: Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την διευθέτηση της αναδρομικότητας στην πληρωμή υπερωριών – εφημεριών. Επίσης, στις 04.11 εκδικάζεται η αγωγή για το 4% των θεραπευτών. Τις επόμενες μέρες θα οριστεί μια συνάντηση των θεραπευτών που έχουν προσφύγει με το δικηγόρο (τον κο Περπατάρη) για να συζητηθεί η στάση μας.
ΙΙΙ. Ασφαλιστικά: Μετά από αίτημα πολλών συναδέλφων θα γίνει  νέος γύρων προσφυγών. Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση τους είναι η 18.10.2013.
      IV. Εκλογές: Θα γίνουν γύρω στις 15 Νοέμβρη. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να κλείσει ο κατάλογος των μελών. Όσοι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ δεν είναι «αυτοδίκαια» μέλη (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μπλοκ παροχής υπηρεσιών, υπάλληλοι φύλαξης και καθαριότητας κοκ) και  επιθυμούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες του συλλόγου πρέπει να το αιτηθούν μέχρι τέλος του μήνα (θα βγει και φόρμα αίτησης που θα διακινηθεί στις δομές). Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ είναι αυτοδίκαια μέλη καθώς πληρώνουν εισφορές στο σύλλογο.
       V. last - but not least. Χρηματοδότηση: Έγινε σήμερα η συνάντηση του ΔΣ μας με την υφυπουργό υγείας Ζέττα Μακρή. Η υφυπουργός δήλωσε ενήμερη για τα προβλήματά μας, συμπάσχουσα με τις δυσκολίες μας και συγκινημένη από το έργο μας. Όσο για τα λεφτά (τα περίφημα 4.5 εκατομμύρια) …θα τα πάρουμε…(;) Οπότε, μπορούμε να συνεχίσουμε ήρεμοι και απερίσπαστοι τη δουλειά μας.  Εν τω μεταξύ, τα προϋπολογισμένα για τη χρονιά χρήματα έχουν τελειώσει: οι μισθοί του Σεπτεμβρίου πληρώθηκαν από ληξιπρόθεσμες οφειλές και από τα χρήματα που θα ‘πρεπε να καταβληθούν στο ΙΚΑ.

Όσοι δεν ανακουφιστήκαμε από τη διαβεβαίωση, αντί να «τα λέμε» στο διαδίκτυο, θα πρέπει να βρεθούμε στις συνελεύσεις και να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε.  Στην Αθήνα, λόγω έλλειψης απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή στις 12:30μμ

33 σχόλια:

  1. Καθαρίστριες, φύλακες (security) δεν πληρώνουν συνδρομή στον σύλλογο και οφείλουν να γραφτούν πριν ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θα πληρώσουν κι αυτοί εισφορές και θα γραφτούν; ή τζάμπα; Γιατί κι εγώ θα προτιμούσα να είμαι μέλος του Συλλόγου χωρίς εισφορά. Γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήπως προτιμούσες να παίρνεις και το μισθό που παίρνουν και να έχεις την ίδια σχέση εργασίας???
      ως που θα φτάσει η ανθρωποφαγία?
      (μέχρι να βρω καλύτερο ψευδώνυμο)
      το ταπεινό μέλος της αριστερής συσπείρωσης

      Διαγραφή
    2. Αυτό που εγώ προτιμώ είναι να παίρνω το μισθό που δικαιούμαι και μου αξίζει.
      (πρόταση : να ονομαστείς το "η γλώσσα μου τρέχει πριν τη σκέψη μου" μέλος.

      Διαγραφή
  3. Last but no least από τίποτα δεν ανακουφιζόμαστε. Ούτε από τις διαβεβαιώσεις τις δικές τους , ούτε από τις κουβέντες (ή τις σιωπές) τις δικές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοείς ότι περιμένεις να σε "ανακουφίσει" η Αριστερή Συσπείρωση? Και τι είναι η Αριστερή Συσπείρωση συνάδελφε, -ισσα? Έχει αναλάβει τον ρόλο της ανακουφίστρας ή το ρόλο του εργατοπατέρα? Πότε το έκανε και δεν το καταλάβαμε?
      Μάλλον εσύ πρέπει να "ανακουφίσεις" την Αριστερή Συσπείρωση και να αρχίσεις να κάνεις κάτι πιο δραστικό από το να γκρινιάζεις. Η αριστερή συσπείρωση δεν θα παρεξηγηθεί καθόλου αν της βγεις από τα αριστερά. Το αντίθετο μάλιστα...
      ένα ταπεινό μέλος της Αρ. Συσ.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει συνάδελφε ταπεινό μέλος. Ευχαριστώ, καλύφθηκα. Αλλά όχι πλήρως ξέρεις. Τα υψηλότερα μέλη θα ήθελαν να απαντήσουν κάποια στιγμή για το θέμα του Λογιστηρίου πχ; Είναι ικανοποιημένα που το μόνο τελικά αποτέλεσμα μιας κινητοποίησης ήταν να χαριστούν σε κάποιους λεφτά που έπαιρναν χωρίς να δικαιούνται; Είναι ικανοποιημένα (άλλο θέμα) που η θεραπευτική δουλειά πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν παλεύει κανείς για αυτό; Είναι ικανοποιημένα που συνεχίζει ο Οργανισμός να λειτουργεί με τις κλασσικές υπόγειες και αδιαφανείς διαδικασίες; Είναι ικανοποιημένα ή δυσαρεστημένα που πολλοί εργαζόμενοι τους αισθάνονται και αυτούς (ω ναι) ως εργατοπατέρες όπως είπες;

      Διαγραφή
    3. Προφανώς και δεν είναι ικανοποιημένα τα μέλη της αριστερής συσπείρωσης. Αν ήταν ικανοποιημένα δεν θα ήταν μέλη της Αριστερής Συσπείρωσης, αλλά των παρατάξεων που στηρίζουν τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Θα ήταν σαν κάποιους συνδικαλιστές παλαιάς κοπής, ξέρεις αυτούς που διεκπεραιώνουν προσωπικά αιτήματα εργαζομένων που φτάνουν στο Σύλλογο (τσακώνονται μάλιστα ποιος θα το πρωτοδιεκπαιρεώσει για να πάρει το ψηφαλάκι), αυτούς που "βοηθάνε" σε μετακινήσεις, εκπροσωπούν στη Διοίκηση ολόκληρες ειδικότητες, και όταν τα καταφέρουν καλά αναβαθμίζονται και γίνονται και σύμβουλοι υπουργών, βουλευτών κλπ κλπ - ξεφτιλίζονται θα έλεγα εγώ αλλά να μην το χοντρύνω. Αυτοί είναι εργατοπατέρες. Τώρα αν κάποιοι αισθάνονται και τα μέλη της Αριστερής Συσπείρωσης ως εργατοπατέρες, αυτό είναι σοβαρό: ή οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους, ή (το πιθανότερο) το τσουβάλιασμα όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά (όσων δηλαδή επιλέγουν την συλλογική δράση και όχι τον ατομισμό) κάτω από την κατηγορία εργατοπατέρες μερικές φορές βολεύει: αυτούς που δεν κάνουν τίποτε και επιλέγουν τον ατομικό δρόμο. Το χειρότερο είναι ότι βολεύει πολύ και τα αφεντικά. Ενώ επίσης βολεύει και τη Χρυσή Αυγή η οποία στο Πέραμα προσπάθησε να φτιάξει εργοδοτικό σωματείο ("μαζί με τους εφοπλιστές μας") για να φύγει η "λέρα των εργατοπατέρων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ".
      Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι (πολύ..) πονηροί, ας αφήσουμε τα παιχνιδάκια, γιατί πολύ εύκολα η ερώτηση μπορέι να αντιστραφεί: εσύ συνάδελφε ή συναδέλφισσα είσαι ικανοποιημένος που τα βάζεις με τόση επιμονή με την Αριστερή Συσπείρωση ενώ αφήνεις στο απυρόβλητο τους πραγματικούς εργατοπατέρες, που δεν είναι άλλοι από τους συνδικαλιστές της γραφειοκρατίας, της αδράνειας και του συμβιβασμού?
      το ίδιο ταπεινό μέλος της Αριστερής Συσπείρωσης
      (δέχομαι προτάσεις για ψευδώνυμο)


      (Αναγκαία διευκρίνηση: ψηλότερα και χαμηλότερα μέλη δεν υπάρχουν στην Αριστερή Συσπείρωση. Απόδειξη το rotation στη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου. Έγραψα "ταπεινό μέλος της Αριστερής Συσπείρωσης" για να μη θεωρηθεί ότι διαχωρίζομαι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και για να τονίσω ότι προφανώς δεν εκπροσωπώ την ομάδα, η οποία για αυτό είναι ομάδα για να παίρνει συλλογικές αποφάσεις και να δρα συλλογικά).

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι οι καιροί πονηροί.Είναι οι άνθρωποι.Όταν κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

      Διαγραφή
    5. Δεν είμαστε βλάκες. Δυστυχώς, έχουμε ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ απογοητευτεί κι απο σας.

      Διαγραφή
    6. Αν μας πεις και τους λόγους που σε απογοητεύσαμε, ίσως και να συμφωνήσουμε. Ούτε εμείς είμαστε βλάκες: δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τους εαυτούς μας. Σίγουρα μπορούσαμε και καλύτερα.
      Αλλά οι λόγοι είναι που έχουν σημασία και όχι η απογοήτευση από μόνη της.
      Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

      Διαγραφή
    7. Μερικοί λόγοι έχουν γραφτεί παραπάνω. Ενδεικτικά : έχετε συμβιβαστεί με την υποβάθμιση του έργου (αντίστροφα με την εντατικοποίηση της δουλειάς -δουλειά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα δηλαδή) στις Μονάδες. Έχετε συμβιβαστεί με την αδιαφάνεια, τις προσωπικές και πελατειακές σχέσεις (αφελές ερώτημα : πόσοι ήταν οι υποψήφιοι για την θέση που προκηρύχθηκε τώρα τελευταία; για την γνωστή Διεύθυνση.....). Έχετε συμβιβαστεί με την σάρα και την μάρα στον ΟΚΑΝΑ (κοντεύουν οι διαταραγμένοι να γίνουν τόσοι που να αισθανόμαστε οι υπόλοιποι σαν μεταλλαγμένοι). Θέλετε κι άλλους λόγους;
      Τώρα, αν έχετε την καλοσύνη πείτε τους λόγους για τους οποίους ΕΣΕΙΣ δεν είστε ευχαριστημένοι από τους εαυτούς σας. Αυτοί είναι που έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σημασία.
      Αριστερός εκτός συσπειρώσεων

      Διαγραφή
    8. Θα μας απαντήσετε ω Αριστερή Συσπείρωση;

      Διαγραφή
    9. να κανουμε ολοι DNA

      Διαγραφή
    10. αυτό πάλι που κολλάει;

      Διαγραφή
    11. Άντε βρε Αριστερή μας Συσπείρωση.... Δώσε μια απάντηση και αλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.

      Διαγραφή
    12. 1) η Αρ Συσ δεν είναι ένα άτομο αλλά μια συλλογικότητα (άρα δεν μπορεί να απαντά αυτόματα, πρέπει πρώτα να συζητήσει εντός της για να απαντήσει, ιδιαίτερα σε θέματα που όντως κρίνει σοβαρά, όπως την αυτοκριτική της)
      2) η Αρ Συσπ ετοιμάζει (με τους ρυθμούς της είναι αλήθεια) τον απολογισμό της για τη δράση του σωματείου την προηγούμενη περίοδο, ο οποίος προφανώς αφορά και θέματα που θίγονται στα σχόλια που μέχρι τώρα έχουν γραφτεί
      3) το καλό πράγμα αργεί να γίνει - όπως πάντα

      ΥΓ. μην είστε πια τόσο καχύποπτοι, -ες ορισμένοι, -ες.

      Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων

      Διαγραφή
    13. κι αν ζυμώσεις κι αν κοσκινίσεις
      ο καιρός περνά

      Διαγραφή
    14. τελικά έγινε το DNA;
      ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΤΑΤΟΙ-δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρούμε τους διαταραγμένοι και τους μεταλλαγμένοι

      Διαγραφή
    15. στοιχίζει το άτιμο το DNA.....
      θα πρέπει να εμπιστευτούμε το ατομικό μας αισθητήριο..δεν είναι και δύσκολο.κάνουν μπαμ οι τύποι και οι τύπισες...

      Διαγραφή
    16. δεν πιάνουν αυτά στα δικαστήρια
      στιγμιαία λάθη και πράσινα άλογα
      ΜΟΝΟ DNA

      Διαγραφή
    17. τι ΔΝΑ και αηδίες;
      θα ανακουφιστούμε τελικά;ναι ή ου;

      Διαγραφή
  4. Το γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ θα πρέπει να αιτηθούν υπηρεσιακής άδειας για να μπορούν να έρθουν σε συνέλευση του σωματείου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ποιόν κάνουν το αίτημα? ποιος το ζητάει δηλαδή? το γραφείο προσωπικού ή ο υπεύθυνος της δομής?

      Διαγραφή
  5. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πώς λέμε homo sapiens; ε, homo okanus sapius.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οκανάδες και οκαναδίτισες
    ακούσατε ακουσατε
    οι κεθεάδες εβαλαν στο ΔουΣου τους τον αρχι-σεφ μαμαλάκη
    και εμεις θα μεινουμε νηστικοι -και ασθενεις και οδοιποροι;
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
    την κυρα Βεφα ευθύς να φερουμε
    και με ρελανς να προχωρησουμε



    την Λιτσα Πατερα στα ζουδια να προσκομισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είμαστε καχύποπτοι. Καμένοι είμαστε (ως μπαρουτοκαπνισμένοι πια...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...Πάνος Καμμάνος λέγομαι-με ζητήσατε;

      Διαγραφή
    2. Όχι. αλλά... εδώ που φτάσαμε....τον ΟΚΑΝΑ μπορείς να τον σώσεις;

      Διαγραφή
    3. μισό να δέσω το σκάφος και έρχομαι
      Πάνος

      Διαγραφή