Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 10.07.2013


Εχθές 09/07, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη Διοίκηση. Η Πρόεδρος ενημέρωσε για τη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο τη Δευτέρα, στην οποία συμμετείχαν η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, η αρμόδια υφυπουργός κα  Μακρή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κος  Καλλίρης και η Εθνική Συντονίστρια για τα Ναρκωτικά κα Παπουτσοπούλου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έκανε η διοίκηση, στη συνάντηση αυτή ξεκαθαρίστηκε, εκ μέρους του Υπουργείου, ότι το σχέδιο περί συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ έχει "φύγει από το τραπέζι" και δεν υφίσταται πλέον. Σύμφωνα δε με την ενημέρωση που είχε κάνει η κα  Παπουτσοπούλου στο Δ.Σ. του Συλλόγου την προηγούμενη εβδομάδα: «το ίδιο το Μαξίμου έβαλε φρένο σε αυτό το σενάριο»(!!!).
Όσον αφορά στο θέμα του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε ότι έχει αιτηθεί εγγράφως στο Υπουργείο Οικονομικών την επιπλέον χρηματοδότηση  του ΟΚΑΝΑ για το 2013 κατά 4,5 εκ ευρώ και έχει την εκτίμηση πως θα λάβει θετική απάντηση (!).
Για το ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών – υπερωριών ειπώθηκε πως βρίσκονται στο γραφείο του γενικού γραμματέα και στη συνέχεια θα προωθηθούν στο γραφείο του Υπουργού (και μετά από αμέτρητα πήγαινε και έλα ίσως τελικά να φυσήξει ούριος άνεμος και να υπογραφούν!).
Τέλος, το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι προτίθεται να λύσει το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου με νομοθετική ρύθμιση, ίσως και μέσα στο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή.
Κατά τα λοιπά:
·  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: την Παρασκευή 12/07 θα γίνει διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ το οποίο θα ορίσει μία επιτροπή διαπραγμάτευσης, με την οποία καταρχήν θα ξεκινήσουμε σχετική συζήτηση.

·        Πληρωμή: σύμφωνα με πληροφορίες θα πληρωθούμε το νωρίτερο την ερχόμενη Παρασκευή… (τι τα θέλουμε τα λεφτά; Μήπως είναι καλοκαίρι και ετοιμαζόμαστε για διακοπές; Είμαστε και θρασείς!)

2 σχόλια:

  1. Τα νεώτερα από τη σημερινή συνάντηση της Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή με τους υπευθύνους των μονάδων:
    1.Η διαδικασία που απαιτείται για να πληρωθούμε θα έχει (μάλλον) ολοκληρωθεί στις 25.07 - οπότε τότε αναμένουμε...
    2. Παραμένει σε εκκρεμότητα (αλλά με "θετικό πρόσημο") η χορήγηση του επιδόματος ευθύνης στους υπεύθυνους - αναμένεται σχετική γνωμοδότηση για το ύψος αυτού.
    3. Το θέμα της συζήτησης ήταν η συνταγογράφηση - τι γίνεται ως τώρα και πώς μπορεί να προχωρήσει. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στις θεραπευτικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπ. Δ. Μεταρρύθμισης: Απογραφή του προσωπικού των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων ΟΤΑ α' & β' βαθμού

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/237641/up-d-metarruthmisis-apografi-tou-prosopikou-ton-npid-kai-ton-epiheiriseon-ota-a-v-vathmou-/#ixzz2YvzDRvuV
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

    http://www.skai.gr/news/greece/article/237641/up-d-metarruthmisis-apografi-tou-prosopikou-ton-npid-kai-ton-epiheiriseon-ota-a-v-vathmou-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή