Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 24.09.12

(όπου η θύελλα, πλέον, μαίνεται...
...και  όπου η μακρά απουσία δεν οφείλεται στη "θερινή ραστώνη" αλλά μάλλον στο "σοκ και δέος" που βιώνουμε ως εργαζόμενοι και πολίτες αυτή την περίοδο...)
Ας το πιάσουμε πάλι από 'κει που τ' αφήσαμε , λοιπόν...

Για τα νέα του κόσμου, δεν υπάρχει κάτι να γράψει κανείς...Αυτοί οι τύποι δεν θα σταματήσουν μέχρι να μας εξοντώσουν όλους - εκτός αν τους σταματήσουμε εμείς! Να δούμε αν η μεθαυριανή γενική απεργία θα είναι ένα ακόμα βαρελότο των συνδικαλιστικών ηγεσιών για "να βγάλουν την υποχρέωση" ή ο χειμαζόμενος λαός θ' αποφασίσει, ξανά , να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης, απάνθρωπης, άδικης και παράλογης πολιτικής !  

Για το μικρόκοσμό μας 
Συνοψίζοντας: 
1. "λεφτά υπάρχουν" (για τα ΕΣΠΑ - αλλά όχι για  προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, επαρκή φύλαξη,  αντιδραστήρια. Σ' αυτούς τους τομείς, μάλιστα, αν δοθούν λεφτά " θα λείψουν από τη μισθοδοσία"...) Απ' όπου, ούτως ή άλλως, θα λείψουν χρήματα, μια που ο ετήσιος προϋπολογισμός είναι 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ανελαστικές δαπάνες της χρονιάς ξεπερνούν τα 27 (χωρίς να υπολογίσουμε τις νέες μονάδες).
2. Πλαίσιο, επίσης υπάρχει - και θα μας δοθεί για (βραχεία) συζήτηση τις επόμενες μέρες. Να ελπίζουμε πως θα ξεπερνά τη λογική των  προηγούμενων "κατευθυντήριων γραμμών" και της εγκυκλίου για τον τοξικολογικό έλεγχο; Το καίριο ερώτημα,  στους καιρούς που ζούμε αλλά και σε κάθε εποχή, δεν είναι η "μέθοδος" - η στρατηγική, το σύνολο των κανόνων - όσο ο "σκοπός". Αν ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή υγεία των ασθενών, οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και το "κοινό καλό" - τότε "καλώς καμωμένο" - κι ας υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες ως προς τις προτεινόμενες μεθόδους. Αν, όμως, το θέμα είναι να δοθεί επιστημονικό άλλοθι στις μνημονιακές περικοπές προσωπικού/ φαρμάκων/ αντιδραστηρίων / προνοιακών επιδομάτων/ κατάρτισης κοκ  - τότε, οφείλουμε να σταθούμε απέναντι...
3. Εν τω μεταξύ, αυξάνει η χρήση ουσιών, οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη, οι επικίνδυνες συμπεριφορές των χρηστών - ενώ η διασπορά του HIV στον πληθυσμό των εξαρτημένων έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας...
Συνοψίζοντας, δε, την άποψη του Υπουργείου για όλα αυτά, θα αρκεστούμε σε 2 αποστροφές του λόγου της Υφυπουργού Υγείας και αρμόδιας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης (στη συνάντηση που είχε το καλοκαίρι με το ΔΣ του Συλλόγου).
"Δηλαδή χρειάζονται τόσα χρήματα (ο κουτσουρεμένος προϋπολογισμός) για γιατρούς, ψυχοθεραπεία, εξετάσεις, φάρμακα...Χρειάζονται όλα αυτά; Θεραπεύεται κανείς;"
"Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου έκανε 'κοινωνική πολιτική' ανοίγοντας όλες αυτές τις μονάδες χωρίς να έχει λεφτά! Εγώ που θα τις κλείσω τώρα, θα κάνω 'αντικοινωνική πολιτική' ; "
Αφιερωμένο σε όσους έχουν ακόμα αυταπάτες... 


2 σχόλια:

  1. θα υπαρξουν και αλλεσ περικοπεσ μισθου (ανεξαρτητα απο αυτεσ ποθ ειναι να ψηφιστουν στο τελοσ οκτωβρη) απο τον νοεμβριο? συναδερφοι περνιυν τηλεφονο στο ταμειο και τουσ λενε οτι 8α τουσ κοψουν απο νοεμβριο ακομη 150-300 ευρω , τι υσχιει? η Συλλογικη συνβαση δεν μασ καλυπτει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Γνωρίζουμε πως το μόνο που σας νοιάζει είναι τα φράγκα (και οι "δουλίτσες" σας)..... Τουλάχιστον να μην είσασταν τόσο κραυγαλέα αποστασιοποιημένοι από οποιοδήποτε θεραπευτικό έργο... Γνωρίζουμε πως θα σταθήτε απέναντι σε οτιδήποτε προσπαθήσει να κάνει την δική μας ζωή λίγο πιο εύκολη, πάντα αυτό κάνετε... Πάντως, αντίθετα με 'σας, εμείς πιστεύουμε πως ο οργανισμός αυτός έγινε για να σωθούν οι δικές μας ζωές, κι όχι για να βρούν δουλειά κάποιοι από 'σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή