Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι.
Θέματα: Ενιαίο Μισθολόγιο - τι σημαίνει, τι μπορούμε να κάνουμε
               Προβλήματα λειτουργίας μονάδων
               Λειτουργία Συλλόγου

3 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ Ή ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ???

    http://www.lifo.gr/mag/columns/4458

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παραπάνω διεύθυνση σε εκείνους που πιστεύουν ότι η ξεχωριστή διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την "κάστα" των γιατρών, θα ανοίξει το δρόμο και για διεκδίκηση ή εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο και των υπόλοιπων "πληβείων" εργαζομένων...Και ξέρουν καλά ποιοι είναι εκείνοι που υιοθετούν τέτοιες απόψεις μέσα στο σύλλογο. Και ποιοι από αυτούς φορούν το ωραιότατο κουστούμι της "αριστερής" προοδευτικότητας. Είναι οι ίδιοι που στην πρόταση των κλιμακατών αυξήσεων απάντησαν "ή όλοι ή κανείς". Οι μάσκες λοιπόν επιτέλους πέφτουν. Τουλάχιστον όσοι θέλουν να σώσουν το τομάρι τους να μη το προβάλουν με τέτοιου είδους επιχειρήματα που υποτιμούν τη νοημοσύνη όσων δεν είναι "γιατροί". Και επιτέλους ας φτιάξουν οι γιατροί το δικό τους σύλλογο να κάνουν όσες ιδιωτικές συναντήσεις θέλουν με τη διοίκηση. Αλλά μόνοι τους. Δεν θυμάται κανείς να ζητούσαν να είναι ίδιοι οι μισθοί και οι κρίσεις των γιατρών του ΟΚΑΝΑ όταν έπαιρναν μισθούς που στο ΕΣΥ πρέπει να περάσουν δεκαετίες να τα πάρει κανείς.. Τώρα όμως συμφέρει. Μήπως να συνεχίσουν και τις πλαστές εφημερίες να πατσίσουν με τους μισθούς που μέχρι τώρα έπαιρναν; Φθηνός συνδικαλισμός θα πει κανείς. Δεν είναι όλοι οι γιατροί το ίδιοι, ευτυχώς.Εκεί όμως φθάνουμε όταν το ιδεολόγημα της συλλογικότας που προβάλουν κυρίως αριστεροί συνάδελφοι γιατροί αποδεικνύεται σαθρό."Έχουμε πόλεμο", έλεγαν οι ίδιοι πριν καιρό στις συνελεύσεις μας. "Θα προσπαθήσουν να μας διασπάσουν και πρέπει να είμαστε ενωμένοι" συνέχιζαν. Ε λοιπόν έχουμε ταλέντο και από μόνοι μας να το κάνουμε αυτό, δεν έχουμε ανάγκη καμία διοίκηση που θα το προσπαθήσει. Είναι καιρός που όλοι θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή να πάρουμε θέση. Πολύ νωρίς εγκατελείπετε το πλοίο αριστεροί συνάδελφοι και κυριώς εσείς οι γιατροί. Και όταν βουλιάζει ένα πλοίο, τα πρώτα ζώντα όντα που εγκαταλείπουν είναι οι αρουραίοι. Και αυτοί όμως τελικά πνίγονται.

    Οι συνειρμοί δικοί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσο μίσος και οργή, συνάδελφε (ή συναδέλφισσα) για τους "γιατρούς" και μάλιστα τους αριστερούς....
    Αν έδειχνες την ίδια οργή απέναντι σε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας (γιατρών και μη, αριστερών και μη) με μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και συγκυβερνήσεις με ακροδεξιούς, ίσως θα ήσουν πιο αξιόπιστος(-η).
    Αλλά καθώς φαίνεται είσαι από αυτούς που όταν τους έδειχναν το δάσος (πχ. ενιαίο μισθολόγιο, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων κλπ κλπ) αυτοί έβλεπαν το δάκτυλο ("γιατί οι γιατροί να μην παίρνουν τα ίδια με τους υπόλοιπους?" τόση φτήνια....)
    Ας αφήσουμε τη γκρίνια και τη χαιρεκακία (στις οποίες ολοφάνερα έχεις ταλέντο) και ας δούμε αν μπορούμε να περισώσουμε κάτι.
    Κι αν εσύ κωλύεσαι γιατί μπερδεύεσαι στην πόρτα, μπαίνοντας ή βγαίνοντας, δεν πειράζει θα συνεχίσουν οι υπόλοιποι... (δεν μπορεί κάποιοι θα έχουν ακόμη αντανακλαστικά, έστω και με καθυστέρηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή