Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Επικαιροποίηση και για να μην ξεχνιόμαστε

1) Αν δεν κάνουμε λάθος στο τελευταίο ΔΣ του Συλλόγου αποφασίστηκε (με μεγάλη δυσκολία και αντίσταση είναι αλήθεια) να γραφτεί ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή των "μονιμοποιήσεων", με αδιαφανή κριτήρια και μεγάλο βάρος στη συνέντευξη, έτσι που η διαδικασία να επιβεβαιώνει την κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκονται δεκάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες στον Οργανισμό. Για αυτό άλλωστε πάγια θέση του Συλλόγου είναι "μόνιμες θέσεις πλήρους απασχόλησης για όλους".

Ακόμη περιμένουμε την ανακοίνωση για αυτό το θέμα. Υπάρχει κάτι που δυσκολεύει τη συγγραφή της;

Αν δεν έχουμε αποφασίσει να βγει σχετική ανακοίνωση, ας μας το πει η γραμματέας του ΔΣ, που υποτίθεται ότι κρατάει τα πρακτικά...  

2) Ακόμη περιμένουμε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συζήτησης του ΔΣ για τον εσωτερικό κανονισμό, τις υποτιθέμενες προτάσεις συναδέλφων στις οποίες βασίστηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ και τις προτάσεις που ο ίδιος έκανε στην Επιτροπή. Προφανώς ένας χρόνος δεν είναι αρκετός...Τι λέει επ΄αυτού η γραμματέας του ΔΣ;  (η πλειοψηφία ρίχνει την ευθύνη στην ίδια για την καθυστέρηση)

3) (και σημαντικότερο όλων): Η εκπρόσωπος της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) έκανε πρόταση στο ΔΣ του Συλλόγου "μετά τις εξελίξεις με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ,τις ανισότητες που έχουν προκύψει μισθολογικά, την ανάγκη για πραγματικές αυξήσεις  σε όλους, αλλά και άλλα ζητήματα εργασιακά", "να προκηρυχθεί άμεσα γενική συνέλευση του συλλόγου με κυρίως θέμα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σήμερα". 

Εμείς απαντήσαμε ΆΜΕΣΑ, σε όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, τα ακόλουθα:

"Συμφωνούμε απόλυτα. Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο του Συλλόγου, η τακτική ΓΣ πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, ενώ η κρίση αξιοπιστίας που περνά αυτή τη στιγμή ο σύλλογος μόνο σε επίπεδο ΓΣ μπορεί να συζητηθεί. 

Αυτή η ΓΣ πρέπει να δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης συμμετοχής όλων των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα, άρα να είναι υβριδική δλδ και με φυσική και με διαδικτυακή παρουσία".

Οι υπόλοιπες παρατάξεις ακόμη δεν έχουν πάρει θέση.
Αυτά για να ξέρουμε τι γίνεται και να μην μας κοροϊδεύουν με πίτες και καθρεφτάκια....


ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που πρέπει και μπορούν να δώσουν την λύση. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ.

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ


12 σχόλια:

  1. https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2023/02/23SkitsaPetr-768x480.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε με τον Πολακη ρε παιδιά; μην τον δούμε πίσω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΟΚΑΝΑ τώρα και σε άρωμα!!!!!

    https://www.fragrantica.gr/perfume/nBitor/Ocana-79842.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η πρώτη ξεκάθαρη τοποθέτηση που βλέπω μέσα σε όλο αυτό το αίσχος των διαβλητων περα για πέρα διαδικασιών, της αναξιοκρατιας και της έλλειψης στοχευμένης πολιτικης ωε προς τουε συνολικός στόχους του οργανισμού. Επίσης η μόνη που εκφράζει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους συναδέλφους δευερων και τρίτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για την τοποθέτηση σας καθώς και για την τοποθέτηση
    της η συναδελφου εκπροσώπου του ΚΚΕ. Περιμένουμε τη γενική συνέλευση πριν τους οριστικους πινακες επί λεχθέντων για τις θέσεις αορίστου χρόνου - διαδικασία περα για περα, διαβλητη και ανευθυνη αφου όλα τα λάθη και οι παρατυπιες χρεώθηκστα λογισμικα συστηματα - λες και αυτά δεν τα χειρίζεται ανθρώπου χέρι. Ποτε και από ποιον τα ψώνισε ο Οργανισμός? Έγινε καμια αντικατάσταση τους πριν τις Δευτερες αναρτήσεις, όπου οι μοριοδοτησειε είναι μια, έτσι μια γιουβετσι? Και τέλος μετατροπή όλων των ελαστικών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ίσια δικαιώματα για όλους γιατί πολυ ψηλά τον πηραν τον αμανε κάποιοι μόνιμα δες. Ο ΟΚΑΝΑ δεν είναι μαγαζακι κανενός! Α και ξεχασα.. Τα λάθη των λογιστικών συστημάτων δεν τα ελέγχουν οι υπευθυνοι υπογράφοντες πριν πεσουν οι τζιφρες για απολυτήρια Λυκείου με βαθμό μηδέν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια για την ανάρτηση και την τοποθέτηση σας καθώς και για της εκπροσωπου του ΚΚΕ. Εγώ προτεινω επίσης να ελεγχθεί το λογισμικό του Οργανισμού γιατί από ότι φαίνεται από μόνο του παιρνει την πρωτοβουλια και κάνει απίστευτα λάθη που μάλιστα τα παρουσιαζει και τόσο ανεπαίσθητα ώστε να μην τα παρουν χαμπάρι Ουτε αυτοί που υπέγραψαν τους προσωρινους πινακες κατάταξης. Να αναλάβει την ευθυνη του το λογισμικό και να πληρώσει τις κατοσταρα ποθ έδωσε ο κόσμος στους δικηγόρους για να κάνει ενστάσεις (ειδάλλως δεν θα το είχε παρει χαμπαρι κανεις). Επιπλέον να γίνει και μια συσταση στο λογισμικό για τη θρασύτατη συμπεριφορά του να παρεμβαινει εκ των υστέρων και στα αποτελέσματα των συνεντεύξεων μειώνοντας τα κατά το ήμισυ αφου δεν του έβγαιναν τα κουκιά όπως ήθελε μετά την αξιολόγηση (ορθή) των τυπικών προσοντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α επίσης ας γίνει γενική συνέλευση που την ειδαμε μόνο στις εκλογές του συλλόγου. 1ο θέμα το ανυποτακτο λογισμικό του ΟΚΑΝΑ που δεν επιδέχεται παρεμβασεις από ανθρώπινο χέρι. 2ο θέμα το διαβλητο της διαδικαδιας προδληψεων αορίστου χρόνου που την ευθυνη την έχει ξεκάθαρα το λογισμικό. Να απολυθει το λογισμικό και να προληφθει άλλο χωρίς απευθείας ανάθεση στους προμηθευτες πριν λήξουν οι οριστικοί πινακες κατάταξης γιστι κανεις δεν εγγυάται ότι το λογισμικό λογικευτηκε. Και τελευταίο από ποτε ο ΟΚΑΝΑ έγινε μαγαζακι ολίγων που αποφασίζουν αυτόν τον θέλω βάλτου λογισμικουλι μου 10 60 άρες στη συνέντευξη (αυτους τους ακουει) αυτους δεν τους θέλω κάνε τα λαθάκια σου λογισμικό μου και εάν με συμφέρει θα στα ονομάσω σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α επίσης από ποτε οι επιτροπές αξιολόγησης του ΟΚΑΝΑ αποτελούνται από 2 άτομα και οχι από 5 η 7 όπως προβλεπεται απο την προκηρυξη.? Απο ποτε γίνονται μέσω τηκεδιασκεψεων? Είναι νομοτυπο αυτό? Και τέλος μέλος της Επιτροπής την ώρα που υποτίθεται ότι αξιόλογουσε υποψήφιους εθεάθη απο συναδέλφους να γυρνοβολαει στους δρόμους εκεί κοντά στα, στέκια 46.Ποια στιγμή ακριβώς έβαζε τις τζιφρες τις σχετικές με την έγκριση των πινακων κατάταξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή δεν καταλαβαίνουμε συνάδελφε, ή συναδέλφισσες τι εννοείς/τε, και επειδή μάλλον όλα αυτά δεν μπορεί να λέγονται έτσι, γιατί και εμείς έχουμε λάβει μέρος ως υποψήφιοι για της μόνιμες θέσεις, και «διατηρείς» μια ανωνυμία διαβάλλοντας όλους τους υπόλοιπους εμάς που έχουμε συμμετάσχει, καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέγονται.

    Γιατί προφανώς μάλλον δεν έχουμε όλοι συναισθηση της ευθύνης των λόγων μας, αλλά μόνο το καταγγελτικό επειδή δεν μας ικανοποιεί κάποιο αποτελεσμα; Αυτό δεν είναι ηθικό γιατί τσουβαλιάζει όλους εμάς τους υπόλοιπους.
    Σε μια προκήρυξη κάποιοι γίνονται δεκτοί κάποιοι Οχι.

    Τέλος πάντων χρειάζεται μια προσοχή σε αυτά που λέγονται. Δεν είναι απλά. Γιατί υποτιμούν και όλους εμάς τους υπόλοιπους.
    (Για την ιστορία δεν έχω επιλεγεί ως μόνιμος. Δεν έπιασα όλα τα μόρια. Και δαν κάνω έτσι όπως ο συνάδελφος από πάνω)

    Και εν τελει αν κάποιος έχει πρόβλημα, υπάρχει διαδικασία αίτησης κλπ όπως περιγράφεται στη προκήρυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν γνωρίζετε όλες τις διαδικασίες Ουτε το τι ακριβώς έχει συμβεί σε καποιους συναδέλφους σαςκαλό θα ειναι να είστε πιο προσΕκτικος/η στις τοποθετήσεις σας. Και εάν συνέβαινε σε σας να βγαίνατε πρωτος βάσει τυπικων προσοντων και μοριοδοτησης απιο τη συνέντευξη και εκ των υστέρων τα μόρια σας μειωνοντουσαν ως δια μαγείας (μετα την ένσταση) σπο δήθεν λάθος του λογισμικου τι ακριβώς θα κάνατε για να βρείτε το δίκιο σας? Τέλος από μένα δεν υποτιμήθηκε κανένας συνάδελφος πςραν ίσως αυτών που ενεπλάκησαν σε αυτή τη διαβλητη διαδικασία.

      Διαγραφή
  10. Καλώς λέτε ο τι λέτε περί αξιοκρατίας στις προσλήψεις και αδιαφανείς διαδικασίες.Προφανώς το 2023 θα έπρεπε τουλάχιστον αυτό να είχε κατακτηθεί.Απλά να θυμίσω γιατί κινδυνεύουμε να μοιάζουμε με μωρές παρθένες οτι σε αυτό το μαγαζί δεν έχει γίνει εξ όσων γνωρίζω ΠΟΤΕ αξιοκρατική πρόσληψη,με εξαίρεση τους γιατρούς ίσως γιατί δεν είμαστε και τόσο δημοφιλείς σε αυτόν τον κλάδο,τύπου τους παρακαλάμε κατα βάση να μας "κάτσουν".Οπότε εκεί δεν παίζει σπρώξιμο κλπ.Όλοι οι υπόλοιποι, θα έλεγα να ξεσκονίσετε την μνήμη σας.....τότε δεν ήταν τηλε-συνέντευξη αλλά υπήρχαν κάτι κίτρινα χαρτάκια...λέω εγω τώρα.Θυμάστε ή μπαααααααα.Επίσης και σε εκείνες τις πολυάριθμες επιτροπές το λίπασμα θα ήταν χρήσιμο καθώς οι συμμετέχοντες ήταν μάλλον γλάστρες με έναν γερο-Πλάτανο να πρωταγωνιστεί.Αυτά για τους παλιούς γιατί έχουμε αρχίσει να λέμε κουλά....Αργότερα δε πήραμε κάτι φοβερούς επιστήμονες με πολύ φοβερά βιογραφικά απλά θα ήταν για άλλο Οργανισμό αλλά δεν πειράζει γιατί εμείς δεν θέλαμε να τους κάνουμε να νιώσουν άσχημα που δεν είναι ψυ και τελικά τους δώσαμε και μια και δύο και τρείς θέσεις ευθύνης.Επαναλαμβάνω οτι προφανώς είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ακόμη αξιοκρατία αλλά όχι και να πέφτουμε απο τα σύννεφα.Τα πρόσωπα και οι διαδικασίες αλλάζουν τα βύσματα μένουν.Γιατί κάποιοι μου σοκαριστήκατε........όχι άλλο θέατρο.Please....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο τρόπος πρόληψης εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ κοινό μυστικό από την ίδρυση του , ακολουθούσε την πεπατημένη των παρα τω δημόσιο Οργανισμών....( πολιτικό μέσο ...γνωριμία κύρια πολιτική...Δεν έφτανε να έχεις προσόντα ...αν δεν είχες μέσο, όπως παντού...) Ολο αυτό σε έναν οργανισμό που εχει σκοπό τις δουλειά με της εξαρτήσεις... καθόρισε την βασική του παθολογία.... που διαιωνίζεται.....Μόνο η προηγούμενη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έκανε μια προσπάθεια για περισσότερη διαφάνεια ....Που σαμποταρίστικε αρκετά με μεγάλη ευθύνη του Συλλόγου αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης της πόλωσης αυτής από την τότε Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή