Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Για να είμαστε πλήρεις ως προς την ενημέρωση

Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάτρητη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού ΙΔΑΧ στον ΟΚΑΝΑ


ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία σε σχέση με την από 31-03-2023 Τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας για την διαβλητή διαδικασία προσλήψεων του ΟΚΑΝΑ.

Οι βουλευτές Ανδρέας Ξανθός, Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη και Όλγα Γεροβασίλη καταθέτουν αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας την επιστολή - διαμαρτυρία εργαζόμενων επί πολλά χρόνια στον ΟΚΑΝΑ, σε συνέχεια κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό και των απαντήσεων του, με την οποία καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία πρόσληψης σε θέσεις αορίστου χρόνου ειδικότητας ΔΕ Ειδικών Θεραπευτών. Πρόκειται για εργαζόμενους/ες με πολυετή εργασιακή εμπειρία, ιδίως σε ζητήματα απεξάρτησης, οι οποίοι/ες αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού και εντούτοις απορρίφθηκαν από τη διαδικασία και τους πίνακες κατάταξης.

Επειδή, η διαδικασία προσλήψεων πρέπει να γίνεται με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Επειδή, όπως καταγγέλλεται, οι ενστάσεις των υποψηφίων απορρίφθησαν χωρίς αιτιολογία απόρριψης,

Επειδή, όπως καταγγέλλεται, ο ΟΚΑΝΑ κατόπιν σχετικών ενστάσεων αναγκάστηκε να αποσύρει τους προσωρινούς πίνακες, επικαλούμενος τεχνικό λάθος («λάθος λογισμικού»), ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία διενεργήθηκε η διαδικασία,

Επειδή, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των συνεντεύξεων και την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την μοριοδότηση των συμμετεχόντων,

Επειδή, όπως καταγγέλλεται, απορρίφθηκαν εργαζόμενοι που επί χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΟΚΑΝΑ και διαθέτουν αυξημένη εργασιακή εμπειρία.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες σε σχέση με την ως άνω επιστολή.

Επισυνάπτεται η σχετική από 05.04.2023 επιστολή – διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Διαμαρτυρία σε σχέση με την από 31-03-2023 τοποθέτηση του Υπουργού για την διαβλητή διαδικασία προσλήψεων του ΟΚΑΝΑ».

Αθήνα, 5/4/2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές Ξανθός Ανδρέας

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα) Γεροβασίλη Όλγα


Υπ’όψιν: Υπουργού Υγείας

  κ. Πλεύρη

Θέμα: Διαμαρτυρία σε σχέση με την από 31-03-2023 τοποθέτηση του Υπουργού για την διαβλητη διαδικασια προσλήψεων του ΟΚΑΝΑ

Κατόπιν της επερώτησης στη βουλή της βουλευτού κ. Κανέλλη που αφορούσε τόσο στις προσλήψεις, όσο και στις ενστάσεις που διαδέχτηκαν τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων των υποψηφίων της προκήρυξης που αφορά στην πλήρωση θέσεων αορίστου χρόνου του ΟΚΑΝΑ, ο Υπουργός απάντησε ότι 41 ενστάσεις σε σχέση με τον αριθμό αιτήσεις (1183) δεν χρήζουν ιδιαίτερης μνείας. Το ζήτημα όμως Υπουργέ δεν είναι αριθμητικό αλλά ηθικό, καθότι πλήγεται τόσο η αξιοπιστία της διαδικασίας αξιολόγησης, όσο και οι προσπάθειες και τα κίνητρα των ανθρώπων εκείνων που παλεύουν καθημερινά δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, όχι για να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο, αλλά γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν.

Ένας αγώνας ζωής, γιατί οι άνθρωποι που ενίστανται είναι αυτοί που ανεξαρτήτως της όποιας διαδικασίας αξιολόγησης τα κατάφεραν και κέρδισαν τη μάχη με τις ουσίες και στέκονται πολλα χρόνια τώρα με αρχές αξίες και ηθική και στην ζωή τους και απέναντι στην εργασία και στην κοινωνία.

 Οι ενστάσεις προς τις διαδικασίες αξιολόγησης ήταν το χρέος μας προς τους εαυτούς μας για να υπερασπιστούμε τον αγώνα μας και τον αγώνα των εξυπηρετούμενών μας.

Επι της διαδικασίας αξιολόγησης χρειάζεται να γνωρίζει ο Υπουργός, τα εξής:

Στην προκήρυξη δεν ήταν σαφής η μοριοδότηση βάσει των τυπικών, εκπαιδευτικών προσόντων και προσόντων επαγγελματικής κατάρτισης (Α σκέλος) , η μοριοδότηση βάσει της εργασιακής εμπειρίας και της εμπειρίας αποκτηθείσας σε αντικείμενο συναφές με τις προκηρυχθείσες θέσεις (Β σκέλος), καθώς ποτέ δεν αναρτήθηκαν και σε συνέχεια η μοριοδότηση βάσει της αξιολόγησης που απορρέει από τη συνέντευξη (Γ σκέλος).

Αυτό Υπουργέ που αναρτήθηκε ήταν ένα σύνολο που έλεγε ό,τι μπορούμε να κάνουμε ενστάσεις αλλά επί του συνόλου και όχι επί της αρχής της διαδικασίας που αφορούσε στα τυπικά προσόντα.

Υπουργέ, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας, οι ενστάσεις των υποψηφίων που έλαβαν χώρα μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης, απορρίφθησαν χωρίς αιτιολογία απόρριψης, ενώ υπήρξε εκ νέου αίτημα προς τη διοίκηση να εξηγηθούν οι λόγοι της απόρριψης, αίτημα το οποίο εκκρεμεί ακόμα.

Κατά το πέρας της διαδικασίας των αξιολογήσεων και της ανάρτησης των προσωρινών πινάκων πρόσληψης, ο φορέας κατόπιν ενστάσεων που αφορούσαν σε παραπλανητική μοριοδότηση υποψηφίων (συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν είχαν λάβει τη μοριοδότηση που τους αναλογούσε βάσει τυπικών προσόντων) απέσυρε τους προσωρινού πίνακες επικαλούμενος τεχνικό λάθος («λάθος λογισμικού»), ένδειξη της προχειρότητας με την οποία διενεργήθηκε η διαδικασία.

Η επαναδημοσιοποίηση των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης απέκλειε εργαζόμενους με 9 χρόνια προϋπηρεσίας στον οργανισμό, και άλλους με 24 χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο της απεξάρτησης (τόσο στο ΚΕΘΕΑ όσο και στον ΟΚΑΝΑ), κατέχοντας μάλιστα και θέση επιστημονικής ευθύνης σε πρόγραμμα απεξάρτησης, έναντι υποψηφίων που προσλήφθηκαν με μόλις 18 μήνες προϋπηρεσία, 46 μήνες και 54 μήνες αντίστοιχα, ενώ υπήρξε και η περίπτωση υποψήφιας που της μοριοδοτήθηκε ο χρόνος εργασίας για χρονικό διάστημα (πέραν του έτους) που ήταν σε αναστολή εργασιών από τον φορέα.

Επίσης, αποκλείστηκαν από τους προσωρινούς πίνακες πρόσληψης υποψήφιοι με σχετική προς το αντικείμενο της θέσης εκπαίδευση, όπως υποψήφια με Μεταπτυχιακό του Π.Μ.Σ «Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων -Εξαρτησιολογία» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υποψήφια με τετραετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία, πιστοποιημένη από αρμόδια όργανα αναγνώρισης και πιστοποίησης εξειδικευμένων γνώσεων, έναντι υποψηφίων που ενώ είχαν κάνει άλλες επαγγελματικές επιλογές (π.χ Ιδιοκτήτης μεζεδοπωλείου) κρίθηκαν εκπαιδευτικά πιο καταρτισμένοι και εξασφάλισαν τη θέση τους στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης.

Επίσης, στην προκήρυξη που αφορούσε στην πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, ο φορέας προέβη στην πρόσληψη εργαζόμενου (ειδικότητας ψυχολόγου) που «απασχολείται» ήδη στο φορέα με σύμβαση ορισμένου χρόνου (ΕΣΠΑ) και η οποία απουσιάζει ατύπως διαρκώς, ενώ παρίσταται μόνο για να υπογράψει το εβδομαδιαίο παρουσιολόγιο, γεγονός που έχει προκαλέσει το περί δικαίου αίσθημα των λοιπών εργαζομένων, ενώ η διοίκηση έκανε τα «στραβά μάτια».

Τέλος, ως μια δειγματοληπτική επισήμανση όσοι υποψήφιοι πέρασαν με επιτυχία τις διαδικασίες αξιολόγησης, εργάζονταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε συγκεκριμένη δομή του οργανισμού. Αν αυτό μπορεί να προσδώσει κάτι παραπάνω στην εικόνα του διαφανούς και αξιοκρατικού κατά τα άλλα τρόπου με τον οποίο διενεργήθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης. 

Ως εκ τούτου, ευελπιστούμε ότι ο Υπουργός θα εκτιμήσει και θα αξιολογήσει με ιδιαίτερη προσοχή τις πληροφορίες αυτές, που θέτουν σοβαρό ζήτημα στο θεσμό και στη διαδικασία αξιολόγησης προσωπικού, ρίχνοντας άπλετο φως στον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε αυτή η διαδικασία αξιολόγησης. Έως τότε, ο Υπουργός οφείλει να θέσει ζήτημα μομφής στον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και να πράξει τα δέοντα αποκαθιστώντας την αδικία στους συναδέλφους που έμειναν εκτός των πινάκων πρόσληψης, παρόλο που είχαν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Οι ενιστάμενοι

Ι.Ρ Ειδική Θεραπεύτρια 

Ι.Β Ειδική Θεραπεύτρια

Β.Π Ειδική Θεραπεύτρια

26 σχόλια:

  1. Επί ΣΥΡΙΖΑ πάντως ούτε καν δικαίωμα ένστασης δεν υπήρχε σε ΚΥΑ της συριζαϊκής διοίκησης σχετικά με την επιλογή προϊσταμένων. Είναι άρα εντυπωσιακό το πόσο θέλουν να μας κοροϊδεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε 11 Απριλίου 2023 δεν ξέρω αν.υπηρχε απαγόρευση ένστασης..στην επιλογή προϊσταμένων.
      Που δεν νομίζω...Το σίγουρο όμως είναι ότι Τέτοια ξεφτίλα διαδικασία σίγουρα δεν υπήρξε σε προσλήψεις ...








      Διαγραφή
    2. Για τους "χαζούς" που δεν καταλαβαίνουν....Ως προς τις ενστάσεις..., αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί επί της ουσίας , είναι να μην γίνονται μόνο για τους τύπους....όπου κάποια "έξυπνη"..... διοίκηση κρατά, για προσωρινή εκτόνωση...... Αυτό θα έπρεπε να απασχολεί ένα σοβαρό ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων.....

      Διαγραφή
  2. https://www.businessnews.gr/oikonomia/item/261762-afksiseis-stous-ergazomenous-se-stasy-kai-osy-perilamvanei-tropologia

    Και σε αυτούς αυξήσεις, έστω και μικρές. Στους γιατρούς, για το γμτ έστω, τίποτα ε;
    Εχω μια απορία. Αν θέλει ένας γιατρός να πάει να πιάσει 2η δουλειά οδηγός λεωφορείου ή ταξί, του το επιτρέπει ο Ιατρικός Σύλλογος ή για λόγους αξιοπρέπειας του επαγγέλματος πρέπει ο γιατρός να λιμοκτονησει αξιοπρεπώς;
    Όλγα ξέρεις τι ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα οι γιατροί ήδη δουλεύουν και στα ιατρεία τους και διαμορφώνουν την αμοιβή τους όπως αυτοι
      επιθυμούν. Τι εννοείς?

      Διαγραφή
    2. Εννοώ, τι γίνεται με έναν γιατρό που δεν έχει ιατρείο είτε έχει αλλα δεν πηγαίνει καλά κι έχει ζημιά αντί για κέρδη. Το καταλαβαινεις ότι υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις, ναι; κάθε ελεύθερο επάγγελμα μπορεί να έχει ζημιές. Ρωτώ λοιπόν αν εμάς γιατρός αποφασίσει να αναζητήσει 2η δουλειά ως οδηγός ταξί πχ, αντί να μεταναστεύσει εξωτερικό, ο ελιτιστικος Ιατρικός Σύλλογος του το επιτρέπει;
      Είναι κατανοητή τώρα η ερώτηση μου;

      Διαγραφή
    3. Το ανθυγιεινό δίνεται για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο της εργασίας στο συγκεκριμένο περιβαλλον. Ο μισθός επισης αφορά την αποζημιωση για το έργο που παρεχεται σε μια συγκεκριμένη εργασία. Τι σχέση μπορουν να έχουν με το τι κάνει κάποιος τον υπόλοιπο χρόνο του; άλλος δουλευει γιατρός άλλος πουλαει πατατες άλλος κουρευει. Επειδή κάποιοι γιατροί βγάζουν λεφτά το απόγευμα δεν πρεπει να αμείβονται σωστά για την πρωινη τους δουλειά;
      Ρε που τα βρήκατε αυτά γραμμένα; Εξυπνακισμοι μετριοτατου επιπέδου...

      Διαγραφή
  3. Γιατι δεν δημοσιεύσετε τε σχόλια; Έχω πριντ σκριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είναι γνωστό τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση. Και το γεγονός ότι έχεις "πριντ σκριν" δεν αλλάζει αυτή τη διαδικασία.

      Διαγραφή
  4. άντε να γίνουν εκλογές μήπως και φύγει ο πρόεδρος και έρθει κάποιος που να τον ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα εκτός από το πως θα τσεκάρει τους εργαζόμενους και πως δεν θα τους δώσει ημέρα άδειας λόγω Πάσχα όταν σε όλες τις υπηρεσίες έχει δοθεί.Ως συνδικαλιστές γιατί δεν το ζητήσατε οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πήραμε burnout που οι αριστεροί μας έκοψαν ήταν Καλα Ε; Και το πήραμε και εμείς οι διοικητικοί.
      Όταν πήραμε 3 μέρες τα Χριστούγεννα ήταν Καλα Ε; Ποτε θα δουλέψουμε ρε παιδιά ; Εδώ Καλα Καλα δεν μπορούμε να πάρουμε τις άδειες μας. Θέλετε και έξτρα. Αλήθεια το μόνο που ζητάτε είναι άδειες. Το να είναι συνεπής κανεις στο ωράριο του ή στη θεραπευτική προσέγγιση;; Ποτεεεεε. Αυτά τα θέματα εσείς στην αριστερά τα έχετε λυμένα. Γιατί απλά δεν ασχολήθηκε με τίποτα η προηγούμενη αριστερή διοίκηση και τα έκανε και Μαντάρα.

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμο 28 Απριλίου 12.25 ΚΙ εσύ συνάδελφε -σα που υπερασπίζεσαι τόσο πολύ την σημερινή διοίκηση ...και περιορίζεις το θέμα , (παρόλο που προσπαθείς να το αποφύγεις....) στο θέμα των αδειών και μιλάς για συνέπεια ωραρίου η θεραπευτική προσέγγιση.....ή είσαι βαθιά νυχτωμένος ή θέλεις να μας πείσεις ότι το μαύρο είναι άσπρο....Άσε που έτσι αντιφάσκεις ως προς τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης..... ¨Αλλωστε τα διαχρονικά προβλήματα του ΟΚΑΝΑ δεν τα έλυσε διεξοδικά και επί της ουσίας καμία διοίκηση .Σίγουρα οι προσπάθειες που έκανε κάθε μία ξεχωριστά και η κατεύθυνση που πήγε να δώσει στα πράγματα πρέπει να παρθούν υπόψη και να αναγνωριστούν .οι διαφορετικές συνεισφορές και φυσικά οι διαφορετικές ευθύνες για την καθεμία....και την σημερινή ..που κύρια αυτήν οφείλουμε . να κρίνουμε σήμερα...

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς η ανάσταση ,σε αντίθεση με τις μέρες που περάσαμε, εξακολουθεί να μην αφορά τον ΟΚΑΝΑ...μάλλον όλο και περισσότερο φαίνεται να τον αφορά η σταύρωση η τιμωρία και η επιβράβευση των θυτών....των Ιουδαίων και των Φαρισαίων..... Ο τρόπος που έγιναν οι προσλήψεις που πλέον είναι γεγονός το αποδεικνύουν....Ένας οργανισμός κατά των ναρκωτικών κατ όνομα ...για μια ακόμη φορά φάνηκε ακόμα πιο χαμηλός των περιστάσεων και των απαιτήσεων....Αλλά όσο σκοτάδι και να υπάρχει ...το φως πάντα στο τέλος θριαμβεύει....Γιατί η αρρώστια και η ασχήμια ...σε αυτήν την ζωή πληρώνονται....σε όσους την αναπαράγουν και την συντηρούν Για τους υγιείς ηθικά και πνευματικά.....το κέρδος...ο επίγειος παράδεισος.... και ο μόνος δρόμος για την πραγματική ...ανάσταση... Καλή ανάσταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις διάβασα την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ μετά την τελευταία συνάντηση με το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και θαύμασα....την σύνταξη του κειμένου....το πόσο στρωτά εκθέτει τις θέσεις της Διοίκησης.....πόσο απαλά και ανώδυνα βάζει το θέμα της ανάγκης διαφάνειας......στίς προσλήψεις...Καταπίνοντας ταυτόχρονα, αμάσητα όσα της είπαν για την διαδικασία των πρόσφατων και τις ενστάσεις σχετικά με αυτές...,
    Tό πόσο απαλά .. μας σερβίρει τις αλλαγές που έκανε και θέλει να κάνει η διοίκηση στον ΟΚΑΝΑ.....όλα καλά όλα σωστά....Τόσο τέλεια τα κάνει όλα αυτή η διοίκηση που έχουν πέσει τόσο πολύ τα αντανακλαστικά των μελών του ΔΣ του Συλλόγου...τόσο πολύ έχει πέσει το IQ τους... Θαυμάσαμε δηλαδή την πλήρη υποταγή...σε αντίθεση με την πλήρη εξαγρίωση με την προηγούμενη διοίκηση......που ήταν συνεχώς στα κάγκελα... Τι πίνουν και δεν μας δίνουν....::::
    Φυσικά ούτε κουβέντα για τα χρόνια εσωτερικά προβλήματα του ΟΚΑΝΑ στο κομμάτι της θεραπείας και όχι μόνο...ούτε κουβέντα και την αντιμετώπιση των χρόνιων εσωτερικών παθολογιών του...που έχουν γίνει πλέον.... στάση " ζωής" και ύπαρξης....¨Ολα καλά μόνο οι "θεσούλες"... το θέμα..........Άλλωστε γιαυτό δεν ήταν κύρια στα κάγκελα με την προηγούμενη διοίκηση ; ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιας και το άρθρο αναφέρεται στην αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , νοιώθω την ανάγκη ,επ' ευκαιρίας , να σχολιάσω τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαρτήσεις που παρουσιάστηκαν χθες ζωντανά και μέσω διαδικτύου.και εκθέσω την άποψή μου γι αυτές , γενικά αλλά και ειδικότερα σε σχέση με τον ΟΚΑΝΑ. εν όψη των επερχόμενων εκλογών και της πιθανότητας να ξανά κυβερνήσει . Βασικά ήταν αρκετά εμπεριστατωμένες με ένα ευρύ και πολύπλευρο σχεδιασμό παρεμβάσεων ανθρωποκεντρικό και ολιστικότερο ,θα μπορούσε να πει κανείς ,από όσους έχουμε δει μέχρι τώρα ,από θέσεις κόμματος που διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία .Όποιος θέλει μπορεί να στις διαβάσει κατ ιδίαν για να το διαπιστώσει η όχι. Προσωπικά εύχομαι να πετύχει στην εφαρμογή τους ,όταν και αν γίνει Κυβέρνηση. ¨Όμως επειδή και οι καλύτεροι σχεδιασμοί μπορούν να μην κατορθώσουν να φέρουν το αποτέλεσμα που προσδοκούν, γιατί η εφαρμογή είναι το πιο δύσκολο κομμάτι....και παίρνοντας υπόψη την εμπειρία του ΟΚΑΝΑ σε σχέση με όλη την ιστορική διαδρομή του και τα χρόνια και διαρκώς ανακυκλωμένα προβλήματα του,αλλά και τον τρόπο που η προηγούμενη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ επί ΣΥΡΙΖΑ έδρασε : Εύχομαι να αξιοποιήσει και να συνεχίσει ότι θετικό έκανε , αλλά βλέποντας και τις τότε αδυναμίες της ,να αξιοποιήσει θετικά τα λάθη και τις ελλείψεις της και αυτό το τελευταίο για μένα είναι το σημαντικότερο...γιατί μόνο έτσι αυτά γίνονται οδηγοί ουσιαστικής και όχι επιφανειακής εξέλιξης και όχι ανοχής και βαλττώματος για όλους.....
    Συγκεκριμένα: 1) Να δείξει μαζί με την προσπάθεια διαφάνειας, που καλά επιδίωκε τότε ,ταυτόχρονη γρηγοράδα και ευελιξία δράσεων και αποφάσεων που να διευκολύνουν την καθημερινή λειτουργία, στα οποία υστερούσε..2) Να κατορθώσει να δείξει την κατάλληλη διοικητική ωριμότητα και να πάει πάνω από τις παθολογικές συγκρούσεις που χρονίζουν στην δράση και λειτουργία του Οργανισμού και αναπαράγονται μεταξύ των συναδέλφων σε όλες τις βαθμίδες τους.. Να απευθυνθεί σε όλους και να αξιοποιήσει κατ΄αρχάς το πιο υγείες το πιο αγωνιστικό και σωστά προσανατολισμένο ηθικά και επιστημονικά κομμάτι ,να βάλει φρένο στις αναπαραγόμενες δυσλειτουργικές στάσεις και συμπεριφορές, με θεσμικές παρεμβάσεις αλλά και με ουσιαστική αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας τους... Ανοίγοντας έτσι το δρόμο και στους υπόλοιπους να δουν να αλλάξουν και να ακολουθήσουν όσοι θέλουν Και βασικό να μην επαναλάβει την κατ εμέ , την άστοχη και δυσλειτουργική εμπλοκή της σε σχέση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ (φυσικά η ευθύνη ήταν μεγάλη από την πλευρά του Δ Σ του Συλλόγου.... και ήταν από τότε φως φανάρι...και ακόμα περισσότερο τώρα που ο ίδιος έχει σταματήσει κάθε ουσιαστική διεκδίκηση στην τωρινή διοίκηση......)
    Όμως μια σωστή διοίκηση πρέπει να δείξει την κατάλληλη ωριμότητα δίνοντας ουσιαστικές λύσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Να μπορέσει να αξιοποιεί σωστά και διεξοδικά κάθε αντίδραση ,να ενεργοποιεί θετικά τους εργαζόμενους σαν συνεργούς και συμπαραστάτες, όσους είναι έτοιμοι κατ αρχάς ,για το σωστό και το θετικά εξελίξιμο . Και όχι να πέφτει στούς λάκκους και τις τρικλοποδιές που του στήνουν ηθελημένα η αθέλητα μικροσυμφέροντα και παγιωμένες αντιλήψεις με τον κίνδυνο ....να τις αναπαράγει... ... Και ο χορός καλά κρατεί....
    Άλλωστε κατ΄εμέ ,εδω βρίσκεται ένα από τα βασικότερα και κομβικότερα ζητήμτα που αφορούν όχι μόνο το χώρο των εξαρτήσεων αλλά την Ελληνική κοινωνία γενικότερα....ΚΙ ένα κόμμα που θέλει να δράσει αριστερά όπως φιλοδοξεί, δεν θα μπορέσει να έχει σταθερά και ουσιαστικά αποτελέσματα στους στόχους που βάζει , αν δεν παρέμβει ταυτόχρονα και σε αυτά τα ζητήματα ...... Η αφομοίωση και η πλήρης ενσωμάτωση παραμονεύει .....σε κάθε ιδεατή προσπάθεια ...όποιων μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων... Όλες αυτές τις σκέψεις τις απευθύνω σαν μια αρχή συζήτησης .. ..σε όλους όσους έχουν κάτι να πουν πάνω σε αυτά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρίσκω πολυ ενδιαφέρον το σχόλιο σου συνάδελφε. Θα τοποθετηθώ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεδομένου ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατυπωμένες απο τα άτομα που αποτελούσαν την προηγούμενη Διοίκηση του Οργανισμού εύλογα απορεί κανείς γιατί δεν τα έκαναν τότε και τι θα άλλαζε τώρα στην περίπτωση που σε ένα μάλλον ακραίο σενάριο ξανακυβερνούσαν.
    Και μιας και κάνουμε throw back στη Καφε-Φωτοπουλειάδα και στην τόσο διαφανή πορείας της μάθατε φαντάζομαι τι έγινε με τους ελέγχους ωραρίου της εβδομάδας των Παθών...Απ ότι φαίνεται κάποιοι απο τους πάλαι ποτέ "επίλεκτους" έχουν χαλασμένα ρολόγια-που πάνε μπροστά...Αλλά βέβαια για τους αριστερούς τα ωράρια δεν είναι σημαντικά αρκεί τα μεγάλα πνεύματα να κατεβαίνουν επι γης και να παράγουν λίγο αλλα ποιοτικό πάνω απ όλα έργο.Όλοι οι άλλοι κοινοί θνητοί οφείλουμε να τηρούμε το ωράριο .Καλά ξεκινήσατε με τους ελέγχους για να το συνεχίσουμε....θα πέσει γέλιο.Αλλά να πάτε και αλλού όχι να τους έχουμε στα ωπα ωπα άλλους και άλλες.....Κατά τα άλλα μας πείραξε η αδιαφάνεια αυτών των προσλήψεων που ήταν και η πιο ακραία.Ενώ κάτι προηγούμενες κουλές ειδικότητες που έχουν μάλιστα τελικά μεγάλη απήχηση και τους δίνουν και δυο και τρεις θέσεις ήταν πολύυυυυυ οκ.Πόσο γρήγορα ξεχνάμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ανώνυμο 28 Απριλίου 10.19, δεν ισχυει οτι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκαν από την προηγουμενη διοίκηση του Οργανισμού. Μόνο ο Φωτόπουλος ήταν. Οι υπόλοιποι δεν έχουν καμια σχεση με ΟΚΑΝΑ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 1/5, 9:03, αυτός μας αρκεί για να το βάλουμε στα πόδια. Ο δεξιός που γνωρίζοντας τον Ρεθυμνιώτη συριζαίο Υπουργό -χάριν εντοπιότητας- μπήκε στο επιτελείο του, ο συνάδελφος που έγινε αντιπρόεδρος και που αποτέλεσε την επιτομή της ημιμάθειας και της επιφανειακότητας προσελκύοντας και άλλους ημιμαθείς στη διοίκηση του οργανισμού, και που διοίκησε με τα πιο δεξιά αντανακλαστικά που έχει γνωρίσει ποτέ ο ΟΚΑΝΑ, και που μετά τη θητεία του παραιτήθηκε κακήν κακώς, αυτός ο τύπος να ξαναεμφανίζεται στις ζωές μας... Από μόνο του είναι αρκετό για να ξανασκεφτούμε την ψήφο μας. Και για να προλάβω τους βιαστικούς, καθόλου "δεξιούλης" ή "δεξιούλα" δεν είμαι αλλά το πάθημα μού γίνεται μάθημα.

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμο 28 Απριλίου 10.19. Συνέδελφε-σα, πέρα από τα όσα δικαιολογημένα ή όσα αδικαιολόγητα παράπονα μπορεί να έχει κάποιος με την προηγούμενη διοίκηση και καλά κάνει , καλό θα ήταν αν θέλει να έχει άποψη για το θέμα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαρτήσεις ,( που απ όσο ξέρω και με βάση τις σχετικές του ανακοινώσεις, πρώτη φορά έβγαλε...σε αυτήν την ολοκληρωμένη μορφή),να ασχοληθεί μαζί τους . Φυσικά για να δει αν έχουν πραγματικά να προσφέρουν κάτι καινούργιο η διαφορετικό σε μας , όχι απαραίτητα για να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ Αλλά πάνω απ όλα , όπως και για κάθε κόμμα που κάνει το ίδιο και μάλιστα όταν διεκδικεί να κυβερνήσει άμεσα , για να ξέρουμε κατ αρχάς.. τι μέλει γενέσθαι, αν γίνει πάλι κυβέρνηση και θελήσει το εφαρμόσει και στον ΟΚΑΝΑ...

      Διαγραφή
    4. Για Ανώνυμο 2/5/23 Άλλο οι θέσεις ενός κόμματος για τις εξαρτήσεις και το πρόγραμμα προτίθεται να εφαρμόσει...αν γίνει κυβέρνηση.. Και άλλο τα δικαιολογημένα ..η αδικαιολόγητα παράπονα που μπορεί να έχει κάποιος από τον τρόπο της προηγούμενης διοίκησης..
      Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έμπαιναν και ούτε εξακολουθούν να μπαίνουν στην ίδια παλάντζα ..αυτά τα δύο ,όσο κι αν έχουν σχέση με την εκάστοτε κεντρική πολιτική και ιδεολογία του κάθε κόμματος....και αυτό αφορά όλες τις διοικήσεις που πέρασαν από τον ΟΚΑΝΑ., Ούτε χρίζουν χωρίς άμεση ενημέρωση , μια τετοια , εκ των προτέρων ... ισοπεδωτική αντιμετώπιση.....

      Διαγραφή
    5. Α ώστε είναι άλλο ο τότε ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ο τώρα;Να ξεχάσουμε τα πάντα τότε και να πάμε με αμνησία να ψηφίσουμε.Δηλαδή μας λες οτι η προηγούμενη διοίκηση δεν ακολουθούσε την γραμμή της κυβέρνησης που την διόρισε,αλλά και να το έκανε να ξεχάσουμε γιατί αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα Σκάρλετ;;;;Επίσης λέτε οτι οι αλαζονικές "προγραμματικές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ"για τις εξαρτήσεις και το πρόγραμμα για τις εξαρτήσεις φτιάχτηκαν και απο άλλους εκτός απο τον δικό μας πρωην;;;;Οτι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη που ξέρουν απο εξαρτήσεις ψηλά και έφτιαξαν τις θέσεις του κόμματος και δεν τις έφτιαξε ο αρμόδιος για τις εξαρτήσεις στο συγκεκριμένο κόμμα.Βρε παιδί μου τα πιστεύετε τώρα αυτά που λέτε ή κάνουμε προεκλογική εκστρατεία και εδω μέσα δηλαδή;;;;Αχ παναγία μου τι διαβάζω....

      Διαγραφή
    6. Προς Ανώνυμο 5 Μαίου 6.53. Συνάδελφε -σα γιατί αυτοπαγιδεύεσαι .....Ποιος σου ζήτησε να πας να ψηφίσεις η να μην ψηφίσεις κάποιον...;;;Σε ενημέρωσαν απλώς για τις θέσεις για τις εξαρτήσεις που πιθανά να εφαρμοστούν και στον ΟΚΑΝΑ άν τυχόν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση... Άλλωστε το ίδιο θα ίσχυε και πρέπει να ισχύει για οποιοδήποτε άλλο κόμμα είχε κάτι καινούργιο να παρουσιάσει που αφορά τον ΟΚΑΝΑ.....Πόσο μάλλον αν αυτό έχει πιθανότητες άμεσης εφαρμογής στο χώρο μας..Τώρα άν εσύ αρέσκεσαι να καταδικάζεις εκ των προτέρων και να αρνήσαι να δεις κάτι που αφορά τον ΟΚΑΝΑ .....και να πάρεις ουσιαστική θέση για αυτά θετικά η αρνητικά...που θα έβλεπες.., μάλλον είσαι προκατειλημμένος ...και πολύ στενεμένος..... Μάλλον όλα για σένα μπορεί να είναι μόνο προεκλογική εκστρατεία.....Όποτε μην μιλάμε μην σκεφτόμαστε μην διαβάζουμε..μην κρίνουμε,, αμερόληπτα... ...Το μόνο σχόλιο σου ,που μπορεί κανείς σοβαρά για να συζητήσει.., αν θεωρεί τον εαυτό του σκεπτόμενο επαγγελματία και εργαζόμενο..στον χώρο των εξαρτήσεων , είναι ο χαρακτηρισμός αλαζονικές "προγραμματικές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ" που κι αυτό δεν το υποστηρίζεις καθόλου...Μένει λοιπόν έτσι ένας κενός χαρακτηρισμός χωρίς επεξήγηση ..για να γίνει κάποια ουσιαστική κουβέντα....Κρίμα....για το επίπεδο ανάλυσης .. και την ανώριμη.. συμπεριφορά...Ελπίζω να μην είναι μόνιμο.....

      Διαγραφή
  10. Εχω την ειλικρινή περιεργεια εάν τα παραπονα υπάρχουν μόνο με την προηγουμενη διοίκηση. Δηλαδή με την τωρινή όλα καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να προχωρήσει λίγο η ενημέρωση αναφορικά με την διάτρητη και κακό ποιητική ( για πολλούς συναδέλφους που εργάζονται ήδη στον οργανισμό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ) διαδικασία προσλήψεων αορίστου χρόνου - και πιο συγκεκριμένα σχετικά με την προκήρυξη 6033/ 21-11- 2022 (8 θέσεις Ειδικών Θεραπευτων ) , διαδικασία στην οποία, αναφέρεται αρχικά η παρούσα ανακοίνωση , Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ έχει παρεμβη ήδη με επιστολη διαμαρτυρίας, προς τη Διοίκηση του Οργανισμού ανταπαποκρινομενος άμεσα στις καταγγελίες των τριών συναδέλφων σας που εντελώς ΑΔΙΚΑ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ έμειναν εκτός της διαδικασίας πρόσληψης..






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή επιτυχία και δικαίωση σας εύχομαι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή