Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Επερώτηση του ΚΚΕ για τη διαδικασία προσληψεων στον ΟΚΑΝΑ.

Επιτέλους κάποιοι ασχολούνται και με όσα γίνονται στον ΟΚΑΝΑ χωρίς να είναι τυφλωμένοι από έρωτα.

Το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική επερώτηση. Ακολουθεί το κείμενο της επερώτησης: 

"Σχετικά με τις διαδικασίες μοριοδότησης και κατάρτισης προσωρινών πινάκων κατάταξης υποψηφίων για τις προκηρύξεις υπ’ αριθμ. 6031 και 6032 και 6033 και 6034 και 6035 και 6036 και 6037 / 21-11-2022 και 5663 / 8-11-2022, για την πρόσληψη 70 ατόμων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στον ΟΚΑΝΑ.

Προς τον Υπουργό Υγείας

Οι προκηρύξεις υπ’ αριθμ. 6031 και 6032 και 6033 και 6034 και 6035 και 6036 και 6037 / 21-11-2022 και 5663 / 8-11-2022 αφορούν την πλήρωση θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών για ειδικότητες : Κοινωνικών Λειτουργών (ΤΕ και ΠΕ), Ψυχολόγων, Νοσηλευτών (ΠΕ και ΤΕ), Ειδικών Θεραπευτών, Ψυχιάτρων και Φαρμακοποιών. 

Η πορεία της διαδικασίας έως σήμερα έχει συνοδευτεί από δεκάδες ενστάσεις υποψηφίων, παρέμβαση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, καταγγελίες εργαζομένων του Οργανισμού σχετικά με την αναξιοκρατία και αδιαφάνεια της διαδικασίας. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλονται : 

1. Η Επιτροπή Επιλογής δεν δημοσιοποίησε, ως όφειλε, προσωρινό πίνακα κατάταξης των υποψηφίων με τη μοριοδότησή τους, που προκύπτει από τα τυπικά και εκπαιδευτικά προσόντα και την εργασιακή τους εμπειρία πριν τους καλέσει στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να μη γνωρίζουν τη σειρά κατάταξής τους και να στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα ένστασης για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Ξεχωριστή μοριοδότηση για τα παραπάνω προσόντα δόθηκε μόνο ατομικά σε όσους υποψήφιους τη διεκδίκησαν, εφόσον όμως ολοκληρώθηκε και η διαδικασία της συνέντευξης. 

2. Ενστάσεις υποψηφίων στοιχειοθετούν λάθη και παραλλείψεις στον υπολογισμό των τυπικών προσόντων αλλά και αυθαίρετες αλλαγές στη μοριοδότηση της συνέντευξης κατά τον επανυπολογισμό τους από την Επιτροπή μετά την ένσταση και χωρίς να επαναληφθεί κάποια διαδικασία.   

3. Στη διαδικασία της συνέντευξης δεν κλήθηκαν οι 10 πρώτοι εκ των υποψηφιών όπως ορίζουν οι προκηρύξεις, αλλά ένας τεράστιος όγκος συμμετεχόντων, ενώ άλλοι υποψήφιοι που πληρούν τα τυπικά προσόντα, έχουν προϋπηρεσία στον Οργανισμό και δεν αποκλείστηκαν για άλλους λόγους, δεν κλήθηκαν καθόλου για συνέντευξη χωρίς καμία αιτιολογία.

4. Στη διαδικασία των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, από την 5μελή Επιτροπή Επιλογής παρίσταντο μόνο 1 με 2 μέλη, καθώς η κάμερα και ο ήχος των υπολοίπων μελών ήταν κλειστά . Αντίστοιχα, μέλη της Επιτροπής απουσίαζαν και από τις δια ζώσης συνεντεύξεις.   

5. Η διαδικασία της συνέντευξης για αρκετούς υποψήφιους διήρκησε ελάχιστα λεπτά, με μόλις 3 ερωτήσεις, παρά το εύρος θεματικών ενοτήτων που καλείται από την προκήρυξη να καλύψει. 

Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα δεκάδες έμπειροι εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια ως συμβασιούχοι στον Οργανισμό να αποκλείονται στην τελική κατάταξη και να θεωρούνται ξαφνικά ανεπαρκείς, την ώρα που οι ανάγκες του ΟΚΑΝΑ σε σταθερό προσωπικό και υπηρεσίες είναι τεράστιες.  

Ερωτάται ο κ. Υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε :

Να ακυρωθεί η συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία προσλήψεων 

Να αποζημιωθούν όσοι υποψήφιοι αναγκάστηκαν να κινηθούν νομικά 

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ 

Να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ με άμεσες προσλήψεις νέου, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων."

21 σχόλια:

  1. Μας βλέπω να ψηφίζουμε Κουτσούμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ με την ανάρτηση για την επερώτηση του ΚΚΕ, το σχόλιο για τους ερωτευμένους..που κολλάει..;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ερωτική η σχέση του σωματείου με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και τον υπουργό; Τότε πια έχουν χάσει το νόημα οι λέξεις. Ο έρωτας είναι μια χαρά. Αρκεί να μην τυφλώνει... Και στην περίπτωση μας φαίνεται ότι έχει τυφλώσει εντελώς...

      Διαγραφή
  3. Γιατί στοχοποιειτε τον έρωτα;;..
    Ο έρωτας δεν τυφλώνει πάντα... εξαρτάται Ποιός .. και Τι .......ερωτεύεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού ο σύλλογος κ η διοίκηση όπως αποδείχτηκε είναι φαση:Έρωτα μου έρωτα μου μόνο συ με κυβερνάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε επί Δημητρίου του μεγάλου τέτοιος έρωτας!!!

      Διαγραφή
    2. Α ΠΡΟΠΟ, τι γίνεται ο Πλατανιτσας; ποιος συγκοινωνει μαζί του, να μας πει;

      Διαγραφή
  5. Τότε αν πρέπει να μιλάμε για έρωτα μεταξύ Συλλόγου και Διοίκησης.....Θα πρέπει να τον εντάξουμε σε εκείνο το είδος έρωτα.... όπου ισοτελή κίνητρα... και συμφέροντα τον προκαλούν ...και τον συντηρούν ..και επί της ουσίας αυτά είναι που τυφλώνουν....
    Θα μου πείτε όμως πως πάντα υπάρχει κάποια ιδιοτέλεια... σε κάθε είδους έρωτα...κι από εκεί φαίνεται το επίπεδο συνείδησης ... ωριμότητας ...και αξιών που τον ορίζουν...και τον καθορίζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι είναι ...μετά από την έντονη σχέση μίσους και κόντρας που είχε η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου με την προηγούμενη διοίκηση.... τώρα με αυτή την διοίκηση .έχει περάσει στο άλλο άκρο....είναι πλέον σε φάση ύφεσης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ύφεσης... Χαλάρωσης... Απόλαυσης... Δεν γνωρίζουμε

      Διαγραφή
    2. Δεν φτανει που δεν υποστηριξαν πουθενα και το κανανε γαργαρα το θεμα ,δεν μου εφεραν τσουρεκι γτ ξεγραφτηκα....

      Διαγραφή
    3. Να ξαναγραφτεις αλλά όχι για το τσουρέκι. Οποία κι είναι διοίκηση ενός σωματείου δεν παυει να είναι μια συλλογική διαδικασία που πρεπει ως τέτοια να μας αφορά. Ιδίως σε περιοδους ακραίας επιθετικότητας των αφεντικών και των εχόντων την εξουσία.

      Διαγραφή
  7. Πάντως δεν λέτε ότι τον ήπιε η Κανέλλης σαν απάντηση και μετά το γύρισε σε αλλα λόγια να αγαπιόμαστε περι στεγνών προγραμμάτων κλπ. Που ρωτούσε πράγματα άσχετα και δεν ήξερε καν τη συμβαίνει στον ΟΚΑΝΑ;;; Έλεος μα ποιος τις έδωσε στοιχεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο αλλα τουλαχιστον καπως ανοιξε ο δρομος..μην ξεχναμε οτι ειναι προεκλογικη περιοδο ...Τα στοιχεια φανταζομαι δοθηκαν σωστα το πως τα διαχειριστηκε η βουλευτης αυτο ....

      Διαγραφή
  8. Όχι δεν θα ξαναγραφτω... Γιατί μετά από ότι έγινε και μετά από όσα ακούσαμε δεν βρίσκω κανένα λόγο. Για σας μπορεί να χει νόημα ως μόνιμο προσωπικό στο φορέα κ είναι σεβαστό γιατί ουσιαστικά διεκδικούμε διαφορετικά πράγματα . Για μένα το να ακούω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο τα χρόνια που δουλεύω αλλά κ άλλα, εννοώντας ότι υπήρξε αξιοκρατική διαδικασία κ κάτι εγώ /εμείς δεν κάναμε καλά με ξεπερνά! Το να με αδειάζει ο φορέας είναι επιλογή που κάνω και παραμένω, γτ αγαπώ την δουλειά μου. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να ανεχτώ και το άδειασμα το συλλόγου Το τσουρέκι θα ήταν ένα κίνητρο αλλά δεν μου αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Π πάντως επειδή είμαστε συνάδελφοι και διάβασα την επιστολή, είναι άκρως υποτιμητικό για τους υπόλοιπους συναδέλφους να γράφονται έτσι κάποια πράγματα. Εμείς δεν αξίζουμε; Εν τελει υπήρξε μια διαδικασία. Γιατί δεν την σέβεστε; Κανατε προφανώς ένσταση. Και από ότι καταλαβαίνω δεν έγινε δεκτή για κάποιους λόγους. Όλοι συμμετείχαμε σε μια διαδικασία που την ξέραμε από την αρχή πως θα γίνει. Αλλα μάλλον δεν ήταν κατανοητό σε όλους. Και εμείς έχουμε δουλέψει στον οργανισμό και άλλου. Γαιτι η δική μας δουλειά και το δικό μας προφίλ να μην είναι καλύτερο από άλλους; Αυτό σημαίνει αξιολόγηση υποψηφιοτήτων. Κανονικά θα έπρεπε να ζητάμε όλοι αξιολόγηση καιε εξάμηνο. Για να δούμε εκεί ποσα απίδια πιάνει ο σάκος. Και τοτε θα βλέπαμε ποιοι και πόσοι θα περνούσαν την βάση.
      Πάρτε τα τσουρέκια σας τώρα.
      Γιατί και εμείς που διοριστήκαμε έχουμε αξιοπρέπεια. Και μιλάω πολύ μαλακά γιατί έχουμε ακούσει πάρα πάρα πολλα το τελευταίο καιρό. Πολύ λάσπη.
      Γιατί μάλλον κάποιοι δεν αντέχουν την αξιολόγηση. Δλδ όλοι αυτοί που πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα δουλεύουν 8ωρο ή είναι συνεπέστατοι; Μ αρέσει που κρίνουν κιόλας τους άλλους. Έλεος δλδ.
      Ας σταματήσει αυτό εδώ γιατί αν μιλήσουμε οι υπόλοιποι δεν θα συμφέρει.

      Διαγραφή
    2. Το "άψογη" πάει στην Γνωστή Άγνωστη, όχι στον/στην ανώνυμο/η 9/4 8.37 που βρίζει "πάρτε τα τσουρέκια σας".

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 9 Απριλίου 8.37. Όταν ένας Οργανισμός δεν τηρεί την πρέπουσα δεοντολογία και καταπατά ξεδιάντροπα τα αντικειμενικά κριτήρια που ο ίδιος έχει θέσει , για να στην διαδικασία των προσλήψεων ... ..ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι μεταξύ των συναδέλφων.....έχει από μόνος του ..αξιολογήσει τον εαυτό του και έχει κριθεί ανάξιος για οποιαδήποτε σοβαρή αξιολόγηση....στην οποία αναφέρεσαι ... Όσο για τα υποκειμενικά κριτήρια....και ο τρόπος που τα μαγείρεψε δείχνουν το επίπεδο ..της επιτροπής και την επιστημονική της αναξιοπιστία...Κι αν εσύ που γράφεις όλα αυτά θιγόμενος ..νη..Αντί να σιωπάς....το λιγότερο...Καλό θα ήταν να μην μπαίνεις σε αυτό το παιχνίδι της διοίκησης . και να υπερασπίζεσαι τον τρόπο της.. Γιατί μπορεί να εξασφάλισες μια θεσούλα Αορίστου έτσι... μα σίγουρα δεν εξασφάλισες μια θέση σε ένα υγιή δρώντα Οργανισμό...και αυτό θα το βρίσκεις συνεχώς μπροστά σου...αν πραγματικά θες να κάνεις μια ποιοτική εργασία στο χώρο των εξαρτήσεων...και όχι να είσαι απλά ένας υπάλληλος Αορίστου....Εκτός ..αν έτσι πιστεύεις ότι έτσι σου αξίζει ...

      Διαγραφή
    4. Να προσθεσω στα παραπανω ότι το πάρτε τα, τσουρέκια μας μόνο συναδελφική αλληλεγγυη δεν δηλώνει, παρα μόνον ανταγωνισμό του αισχιστου που ταιριάζει με τις αρχές της πιατσας. Συν αυτου θέλω να δηλώσω ότι τσουρέκι μπορεί να μην έχω να φάω και να μην μου το φέρνει ο Συλλογος.... Αλλά έχω την βαθιά πιστη ότι το δίκιο θα κυριαρχήσει τελικά και θα χαιρομουν πολυ να είστε παροντες όλοι οι αορίστου χρόνου ειδικοί θεραπευτές πριν καείτε από τις επιλογές της Διοίκησης και κάθε Διοίκησης. Ευχομαι ανάληψη της αυτοεκτίμησης!

      Διαγραφή
  9. Το προεδρειο του Συλλόγου μας το έχει χάσει τελείως. Δεν ξέρω εάν προκειται περι έρωτος η περι εξαρτησιογονας συμφεροντολογικης σχέσης όπως αυτές που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα της δουλειάς μας μεταξυ τοξικομανών ( κοινώς και σ-.τη γλώσσα τους : νταραβέρι). Εγω απογοητευτικά από το Συλλογο, όταν στις εκλογές του απέκλεισε συναδέλφους του ΟΑΕΔ, που κατέθεσαν αίτημα εγγραφής για να μπορέσουν να ψηφίσουν, ζήτησε αναδρομικά όλες τις συνδρομές από την πρωτη μερα της εργασίας τους (δλδ 180€) και έτσι ουσιαστικά τους απέκλεισε από το δικαίωμα ψήφου (που να τα βρουμε Χριστιανοί μου - εδώ είμαστε χαμηλόμισθοι λέμε) , δηλώνοντας μάλιστα ευθαρσώς ότι εάν ψηφίζαμε θα αλλάζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στη διαδικασία των προσληψεων μουγκα στη στρουγκα, μπήκανε και κ κανά, δυο του ΟΑΕΔ για τα μάτια του κόσμου. Αναφορικά με την Κανέλλη συμφωνώ ότι το χασε από κάποιο σημείο και μετά γιατί πηγε απροετοίμαστη απο άποψη στοιχείων, όμως τουλάχιστον κάτι προσπαθησε την ώρα που η φωνή των κατάφωρα αδικημενων είναι φωνή βοωντων εν τη ερημω... και δεν ξέρουν από που ακριβώς τους ήρθε η εντολή : μη μιλάς μη γελάς κινδυνευει η Ελλάς, από τους επιστημονικά καταρτισμένους προισταμενους; από το Συλλογο: από τον Οργανισμό; η απευθείας από τη Δημοκρατική μας Κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή