Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Οι συνάδελφοι /ισσες σε αναστολή δεν πρέπει να αποκλειστούν (και) από τις εκλογές του Συλλόγου

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή που έστειλαν συνάδελφοι/ισσες που είναι σε αναστολή και απειλούνται με απόλυση λόγω μη εμβολιασμού.

Μια μόνο σημείωση από τη μεριά μας:  Υποστηρίζουμε τα αιτήματα αλλά συνεχίζουμε να διατηρούμε τις απόψεις μας για την χρησιμότητα του εμβολιασμού. Αυτό που ζητούν (δηλαδή να αλλάξουμε γνώμη και να συμφωνήσουμε μαζί τους ως προς την χρησιμότητα του εμβολιασμού) αναπαράγει την ίδια λογική που οδηγεί στην υποχρεωτικότητα, στην αναστολή και την απόλυση).

Ακολουθεί η επιστολή των συναδέλφων/ισσών:

"Αποκλεισμός των σε αναστολή συναδέλφων από την εκλογική διαδικασία του συλλόγου

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη , είναι η αλήθεια, οι σε αναστολή εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, μάθαμε ότι, εκτός του αποκλεισμού εδώ και 6 μήνες από την δουλειά μας, που μας επέβαλε εκδικητικά η κυβέρνηση, είμαστε αποκλεισμένοι και από την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων. Εμείς οι «εκτοπισμένοι» εργαζόμενοι δεν έχουμε πια ούτε το δικαίωμα τού να ψηφίσουμε (έστω και «λευκό» , έτσι για διαμαρτυρία). Η δικαιολογία είναι ότι «κατά το καταστατικό του συλλόγου, δεν είμαστε ταμειακά ενήμεροι». Εδώ βέβαια γελάνε και οι κάλπες! Πώς να είμαστε ταμειακά ενήμεροι, «συνάδελφοι» όλων των παρατάξεων, όταν μας έχουν κόψει την μισθοδοσία  από την οποία αυτόματα πήγαιναν τα χρήματα της συνδρομής μας στον σύλλογο; Δεν ξέρετε ότι εδώ και 6 μήνες ζούμε από την αλληλεγγύη των υγειονομικών σε αναστολή μιας  και ό,τι ενδεχομένως είχε ο καθένας μας ως αποταμίευση εξανεμίστηκε; Και με πλήρη σιωπή και απουσία εκ μέρους του επίσημου συνδικαλιστικού μας οργάνου; (Ακόμα και επιστολή στην που σας στείλαμε ένα μήνα πριν, για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε αναστολή, ούτε μπήκατε στο κόπο να μας απαντήσετε, ούτε πήρατε θέση ακόμα και όταν σας το ζήτησε η ΠΟΕΔΗΝ, παραμείνατε στην εκκωφαντική σιωπή σας)(δείτε συνημμένο)

Και τώρα έρχεστε να μας πείτε τι; «Μπορείτε να συμμετάσχετε αν πληρώσετε τους 6 μήνες συνδρομής σας» θα μας πει το ΔΣ. «Δεν σας αποκλείουμε εμείς. Εσείς κάνατε την επιλογή σας.» ( Μαζί με τις κάλπες γελάνε τώρα και τα ψηφοδέλτια).Είστε θλιβερά απόντες κυρίες και κύριοι. Κατώτεροι των περιστάσεων και της αποστολής σας. Ούτως ή άλλως θα σας καταψηφίζαμε. Όπως θα κάνουν και πολλοί συνάδελφοι (που έχουν δικαίωμα ψήφου)και οι οποίοι  είναι εδώ και χρόνια δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που λειτουργείτε. Τελείωσαν τα ψέματα για όλους, ακόμα και για την «Αριστερή» συσπείρωση η οποία στην τελευταία και «καταϊδρωμένη» παράγραφο της ανακοίνωσης της (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) γράφει: «Τι έκανε και τι προτίθεται να κάνει (εννοεί ο σύλλογος) για τους εργαζόμενους σε αναστολή των οποίων επίκειται η απόλυση; Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι μαζί τους ως προς την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, έχουμε ανάγκη τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, δεν περισσεύει κανένας». Σε τι ακριβώς διαφωνείτε κύριοι-ες; Στο ότι όλοι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση έβγαλε σε αναστολή 7000 υγειονομικούς , με κυριότερα  αφηγήματα αυτά  της μολυσματικότητας μας  και της ανο(η)σίας  αγέλης με τα «εμβόλια» , κατέρρευσαν; Λίγη γενναιότητα δεν βλάπτει. Γενναιότητα για αυτοκριτική και για επανακαθορισμό της θέσης σας, υπό το φως των νέων δεδομένων. Τι σας ενοχλεί επιτέλους; (Πληροφοριακά να σας ενημερώσουμε ότι άλλα συνδικαλιστικά σωματεία ήδη έχουν πάρει θέση υπέρ των υγειονομικών σε αναστολή).

Πάντως δεν είναι ποτέ αργά για να αλλάξετε στάση. Σας προτρέπουμε λοιπόν να συγκαλέσετε έκτακτο ΔΣ ( προλαβαίνετε) και να αποφασίσετε να ανασταλεί το εμπόδιο του «ταμειακά μη ενήμερου» μέλους του Σωματείου για όλους όσοι ήταν και είναι ακόμα σε αναστολή. Έτσι στις 21(για τις δομές της περιφέρειας)και 22 και 23 /3 θα πάμε όλοι στις κάλπες,  δείχνοντας στην κυβέρνηση και στην διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ότι δεν δεχόμαστε τεχνητούς διαχωρισμούς στις τάξεις μας."

1 σχόλιο:

  1. θα ήθελα πιο αναλυτική κατάσταση των εξόδων που έχουν γίνει και όχι τόσο γενικά. 62000 σε ταξίδια συνελεύσεων που έγιναν για παράδειγμα όταν όπως αναφέρετε έχουν να γίνουν συνελεύσεις τρία χρόνια; ΑΡΣΥ τα ελέγχετε ή ερήμην παράσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή