Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της ΑΡΣΥ

 Προς τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

Είναι αλήθεια ότι η γενική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας δεν είναι στα καλύτερα της

Είναι αλήθεια ότι η εμφάνιση της πανδημίας επιδείνωσε την κατάσταση, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για να ολοκληρώσει το αιμοσταγές έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων (της «πρώτηςφοράαριστεράς» συμπεριλαμβανομένης) και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ), ασχολείται με τις τηλεκάρτες, τις εκπτώσεις και τις προσφορές…

Στο μεταξύ οι μονάδες του Οργανισμού συνεχίζουν να λειτουργούν στον αυτόματο, με ανύπαρκτα τα πρωτόκολλα διαχείρισης της πανδημίας, με τους γιατρούς να αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, τους μισθούς μας να χάνουν την αξία τους λόγω της ακρίβειας και των άδικων και ταξικά προσανατολισμένων δικαστικών αποφάσεων, με την «τοποθέτηση» υπευθύνων ακολουθώντας τη διαχρονική μέθοδο «φύγε εσύ έλα εσύ, γιατί έτσι μας αρέσει», και την εκδικητική και τιμωρητική εμμονή απέναντι σε συναδέλφους (που πολλές φορές ούτε οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν «από που τους ήρθε»).

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

Αν αυτά γινόντουσαν με την προηγούμενη Διοίκηση θα ήσασταν στα κάγκελα, καθώς λέει ο λαός. Τώρα βγάζετε κάτι ξενέρωτες ανακοινώσεις, μερικές φορές γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως προσφέροντας «εξηγήσεις» και επιχειρήματα για να δικαιολογήσετε τη συμπεριφορά μιας Διοίκησης, η οποία βρίσκεται στο απυρόβλητο και απολαμβάνει, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του συλλόγου μας, «ανεξήγητη» ασυλία. Τόση συναδέλφωση πια, ούτε στα όνειρα τους!!!

 

Προς τους εργαζόμενους/ες

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι παλιοί (ελπίζουμε να) γνωρίζουν, αλλά ήρθε η ώρα να γνωρίσουν και οι νεότεροι των συναδέλφων:

Δεν (θέλουμε να) είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Ούτε αποδεχτήκαμε ποτέ (και δεν πρόκειται φυσικά να το κάνουμε στο μέλλον) το ρόλο του διαμεσολαβητή.

Αν έχει ένα λόγο η θέση μας στο ΔΣ και τα υπόλοιπα όργανα του συλλόγου είναι για να εκφράζει τη ζώσα πραγματικότητα εκείνων των εργαζομένων που επιθυμούν να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια για τα εργασιακά δικαιώματα ΟΛΩΝ των συναδέλφων και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους των προγραμμάτων μας.

Αν ο ρόλος των συνδικαλιστών είναι να κανονίζουν ποιος θα πάει εδώ και ποιος εκεί, δεν έχουμε καμιά δουλειά να παραμένουμε στα όργανα του Συλλόγου. Αν ο ρόλος των συνδικαλιστών είναι να στηρίζουν (ή να μην στηρίζουν) τις Διοικήσεις με (α)διαφανή κριτήρια, δεν έχουμε καμιά δουλειά να παραμένουμε σιωπηλοί παρατηρητές.

Προφανώς, ως παράταξη, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για όλη αυτή την κατάσταση. Αλλά ακόμη και τις ευθύνες μας θέλουμε να τις συζητήσουμε με τους εργαζόμενους. Θέλουμε να δοθεί η ευκαιρία στους εργαζόμενους να μας τις προσάψουν. Είναι κι αυτός ένας λόγος που ζητάμε να γίνει ΑΜΕΣΑ Γενική Συνέλευση. Ακόμα περισσότερο: θεωρούμε απαραίτητο να γίνουν εκλογές του Συλλόγου ΑΜΕΣΑ. Και όταν λέμε ΑΜΕΣΑ εννοούμε ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ. ΧΤΕΣ. 

Συνάδελφοι/ισσες, 

δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε θα υπάρξει. Εμείς οι εργαζόμενοι -παλιοί και νέοι, μόνιμοι και επικουρικοί, εργολαβικοί και με δελτίο, ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ έχουμε την ευθύνη να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Και να το επιβάλλουμε στους συνδικαλιστές μας.

Από τη μεριά μας, ως ΑΡΣΥ, δεν έχουμε άλλο τρόπο να πιέσουμε, παρά μονάχα να υποβάλλουμε την παραίτηση μας από τα όργανα στα οποία έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι μας (ΔΣ, ΕΠΕΣΥ, Τοπικά Συμβούλια).

16 σχόλια:

  1. Επιτέλους. Έστω και τώρα. Μπράβο!
    👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως εμείς που λειτουργούμε στις μονάδες, και είχαμε και covid -δεν ξερω για εσάς-, αμέσως λάβαμε οδηγίες από τα κεντρικά και Δνση και δεν είχαμε κανένα θέμα.
    Επίσης από όσο ξέρω δεν υπήρξε και κανένα θέμα με τη διαχείριση του κορονοιου. Πολύ λίγα κρούσματα. Οτι λέει και ο ΕΟΔΥ για όλες τις μονάδες υγείας, όταν τηρούν τα μέτρα.
    Το ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν προσέχουν και δεν τηρούν μέτρα δεν το λέτε; Η ατομική ευθύνη δεν υπάρχει πουθενά. (πέρα από τη συλλογική ή της διοίκησης - αυτά κρίνονται εκ του αποτελέσματος.)

    Δεν έχω καταλάβει ρε συνάδελφοι, τελικά ποιό είναι το βασικό πρόβλημα; ή το βασικό πρόβλημά σας;
    Γιατί επι της ουσίας δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η ανακοίνωση.

    Επίσης δεν νομίζω ότι είναι μία γενικευμένη άποψη.
    Εγω δεν ξέρω πχ αν μετακινήθηκε κάποιος παράνομα ή για κάποιο λόγο που ξεφεύγει της λογικής. Ειλικρινά και εμείς στην περιφέρεια, δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείται ότι γίνεται.... Η απλώς αφήνετε λάσπη στον ανεμιστήρα;

    Αυτές οι λογικές νομίζω ότι έχουν παρέλθει... Είμαστε στο 2021.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε στο 2021 κι ας το πάρουμε απόφαση, αποφαίνεται ο παραπάνω σχολιαστής.
      O tempora o mores.....

      Διαγραφή
    2. 6/12, 12:23, Νομίζω ότι η αρσυ είχε καιρό τώρα χαλαρώσει, δικαιολογημένα πιθανότατα. Όλα χαλαρά είναι υπό καθεστώς πανδημίας και υπο-λειτουργίας. Τα προβλήματα όμως συσσωρεύονται και το παρόν (όπως και το μέλλον) είναι τόσο περιπεπλεγμένο, που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις για να λυθεί το κουβάρι. Σε κανένα από τα θεσμικά προβλήματα που έχουμε (ΚΥΑ, διαφορετικά μισθολογικά κλιμάκια λόγω δικαστικών αποφάσεων) δεν έχει δοθεί λύση και φυσικά αυτό ευνοεί μια διοίκηση (ΟΚΑΝΑ) που δεν θέλει να σπάσει αυγά, δεν ενδιαφέρεται να αφήσει έργο πίσω της, αλλά ενδιαφέρεται να κάνουμε πως κάνουμε εσπα. Σε αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, η αρσυ δείχνει με το δάχτυλο τους άλλους και προσπαθεί να μην πνιγεί πιάνοντας τα μαλλιά της

      Διαγραφή
    3. Σχολιαστή 6/12 9.59
      Μια λύση για το κουβάρι μπορεί να είναι το κολπάκι του Αλέξανδρου. Ο,τι δεν λύνεται κόβεται. Τουτέστιν; γκρέμισμα το ερείπιο ΟΚΑΝΑ και χτίσιμο εκ θεμελίων.

      Διαγραφή
    4. Φίλε ανώνυμε 6/12 12.23 μήπως κατάλαβες όλες αυτές τις μέρες ποια είναι τα βασικά προβλήματά μας στον ΟΚΑΝΑ; πάντως όχι τα προγράμματα κινητού που κινητοποιείται το ΔΣ του Συλλόγου να μας εξασφαλίσει. Το ότι μας φτύνουν άλλη μια φορά ως υγειονομικούς εξαιρώντας μας από το επίδομα και δεν γίνεται καμιά κινητοποίηση γι'αυτό, ένα παράδειγμα δίνω, ΕΙΝΑΙ ένα σοβαρό πρόβλημα. Πιστεύω. Εσύ τι πιστεύεις;

      Διαγραφή
  3. https://tvxs.gr/news/kosmos/paradeigma-tis-koybas-stin-maxi-enantia-stin-pandimia-mia-mikri-xora-nika-ton-koronoio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΣΥ τί σας ξύπνησε να βγάλετε αυτή την ανακοίνωση διότι δεν καταλαβαίνω τί θέλετε να πετύχετε, ας πούμε για παράδειγμα προτείνατε να πάτε να μιλήσετε στη διοίκηση για το μισθολογικό και δεν σας υποστήριξαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ; Προτείνατε να εναντιωθείτε για τις θέσεις υπευθύνων; θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημερώσετε ποιες ήταν οι δικές σας ενέργειες και αν βρήκατε τοίχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να έγινε το αντίθετο; να βρήκε το υπόλοιπο ΔΣ στην ΑΡΣΥ; αλλά το υπόλοιπο ΔΣ μπορούσε και μόνο του να κάνει ενέργειες, δεν πα να παριστάνει ή να μην παριστανει η ΑΡΣΥ τον τοίχο... Για πες μας λοιπόν σχολιαστή 7/12 11.00. Τι πιστεύεις ότι βαράει ως ρόλο το ΔΣ; του αγωνιστή; θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημερώσεις.

      Διαγραφή
    2. την απάντηση θα την δώσει η ΑΡΣΥ όταν μας ενημερώσει τι ήταν αυτό που την κινητοποίησε για αυτή την ενέργεια, ίσως τότε καταλάβουμε ποιος είναι αγωνιστής και ποιος όχι, εγώ σίγουρα δεν είμαι αρμόδιος να στον ορίσω.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΚΤΟΝ. Για τον ορισμό.
      Επί της ουσίας : πραγματικά ο προβληματισμος σου είναι γιατί - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, έστω και πολύ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΑ- κινητοποιηθηκε η ΑΡΣΥ ή γιατί δεν κινητοποιηθηκαν ποτέ οι άλλοι; διαφώτισε με.

      Διαγραφή
    4. έχω απαντήσει ήδη, τί ήταν αυτό που κινητοποίησε την ΑΡΣΥ

      Διαγραφή
    5. Υπάρχει πάντα κάποιος/α που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα. Η συζήτηση περί κινήτρων είναι παρελκυστική. Στον συνδικαλισμό, στην πολιτική αλλά και στην καθημερινή μας ζωή αυτό που έχει σημασία είναι τι συμβαίνει ΤΩΡΑ.
      Τώρα λοιπόν η μπάλα ξανα πετάχτηκε μέσα στο γήπεδο από την ΑρΣυ. Περιμένουμε να δούμε αν και πως θα παίξουν οι άλλοι. Αν έχω μάθει καλά ήδη αποφάσισαν συνέλευση και εκλογές. Κάτι είναι κι αυτό...

      Διαγραφή
    6. Γι΄αυτά δεν θα έπρεπε να μας ενημερώνει η ΑΡΣΥ; Λέω εγώ τώρα

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι αυτό που προσπάθησε να κάνει η αρ συ είναι να κουνήσει τα νερά στον βάλτο. Μακάρι να το καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απλά στάσιμα νερά. Είναι ΕΡΕΙΠΙΟ.Γκρεμισμα και ξανά χτίσιμο.

      Διαγραφή