Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΟΧΙ ΠΕΔΙΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

 Η ευθύνη για την τραγικά κακή διαχείριση της πανδημίας, ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση – όσο κι αν αυτή επιχειρεί συστηματικά να την μετακυλήσει στους υγειονομικούς και το λαό με το δόγμα της «ατομικής ευθύνης».

Η προκλητική ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα αντί για τη στήριξη του ΕΣΥ, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, τα αντιφατικά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα και όλες τις κρίσιμες περιόδους, η αναγωγή του lockdown σε  πανάκεια, οι παλινωδίες με τα πρωτόκολλα του τουρισμού, το στοίβαγμα σε ΜΜΜ και χώρους δουλειάς, η ανεπάρκεια εμβολίων τους πρώτους κρίσιμους μήνες – και τόσα άλλα, στον ατελείωτο και τραγικό κατάλογο – είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Αυτή την τραγική διαχείριση (ίσως περισσότερο κι από τη λοίμωξη με τον SARSCov2) πλήρωσαν ως τώρα χιλιάδες άνθρωποι με τη ζωή τους και θα πληρώσουν πολλοί περισσότεροι στο μέλλον – όταν έρθει ο λογαριασμός όχι μόνο των ιατρικών αλλά και των κοινωνικών και οικονομικών επιπλοκών.

Η ανάγκη για μαζικό, οργανωμένο εμβολιασμό απαιτεί ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό. Απαιτεί εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα.

Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των υγειονομικών, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη δουλεύοντας σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων. Ο εμβολιασμός είναι πολύ σοβαρή κοινωνική και επιστημονική κατάκτηση και όχι πεδίο συναλλαγής, εξαγοράς (πχ δωροεπιταγές), προνομίων ή ποινικοποίησης.

Είμαστε, όπως όλοι οι μαχόμενοι υγειονομικοί, υπέρ του μαζικού, δημόσιου, δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Για να μπορούμε να παλέψουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς υγιείς και όρθιοι.

Όμως δεν κλείνουμε τα μάτια απέναντι στη χρησιμοποίηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ως δούρειου ίππου για την περιστολή συνταγματικών ελευθεριών. Κι αν σήμερα κινδυνεύουν με στέρηση μισθού οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι (ακόμη κι αν δεν αντιλαμβάνονται  όλοι πού είναι το πρόβλημα, στο κάτω-κάτω «για το καλό τους» πρέπει να εμβολιαστούν) αύριο μπορεί να είναι στη θέση τους οι καπνιστές και οι παχύσαρκοι. Και μετά οι διαβητικοί;  Πάντα οι εργολαβικοί και οι επικουρικοί; Σε λίγο όλοι γιατί ο νέος Οργανισμός θα έχει ιδιωτικοποιήσει τα πάντα;

ΝΑΙ στα εμβόλια ΝΑΙ στο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, ΟΧΙ στην κυβερνητική τρομοκρατία!

11 σχόλια:

  1. https://www.imerodromos.gr/stou-vidali-ta-vimata/

    Αθάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το υπουργείο αποφάσισε εάν ο ΟΚΑΝΑ είναι υγειονομική μονάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπακάλικο είναι. Απλά επιχείρηση υγειονομικου ενδιαφέροντος, όχι και σοβαρή υγειονομική μονάδα ο ΟΚΑΝΑ.

      Διαγραφή
    2. Το εμβόλιο απάντησαν εάν είναι υποχρεωτικό για τους υπαλλήλους της επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος;

      Διαγραφή
    3. Μάλλον όχι. Αφού τα αφεντικά και το Σωματείο της επιχείρησης είναι χειρότεροι από παλιούς μπακάληδες κι ούτε αυτό δεν μπορούν να λύσουν.

      Διαγραφή
  3. https://unionkethea.org/2021/09/03/%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%86%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b5/?fbclid=IwAR3ddZjl-6aNX9gJmpDHBb2sMurFRnbe6GheSuh6IiRlpI-5kpo1nND5wvQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το σωματείο μας έχουμε πια πάψει να περιμένουμε, έστω και μια ανακοίνωση. Μόνο κλαυσίγελο προκαλούν οι ανακοινώσεις του. Αλλά από την αριστερή συσπείρωση περιμένουμε όσο να πεις περισσότερα.. για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους, για την αναστολή τους και τι προτείνουν για να τους στηρίξουμε, για την παρανομία της διοίκησης να ανακαλέσει τις άδειές τους και να τους βγάλει σε αναστολή.. Για το ότι ανεμβολίαστος ή μη, για να συνοδέψει κανείς ένα άρρωστο παιδί ή έναν ηλικιωμένο για κάτι επείγον, θα πρέπει να έχει πρώτα κάνει τεστ.. Για τις φήμες που κυκλοφορούν και τρομοκρατούν τους ασθενείς μας, ότι αν δεν έχουν εμβολιαστεί δε θα λαμβάνουν το υποκατάστατο.Από εσάς περιμένουμε ναι.
    Να σταθείτε με μια θέση απέναντι σε αυτόν τον εκφασισμό της κοινωνίας ολόκληρης αυτήν την σκοτεινή περίοδο που διανύουμε και δεν τηρείται πλέον κανένα πρόσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε πάψει να περιμένουμε; κι από ποιο σωματείο που να πάρει να περιμένουμε; από τους ανθρακωρυχους του Μάντσεστερ;

      Διαγραφή
    2. από το σύλλογο εκδοροσφαγέων Κάτω Τραχανοπλαγιάς Αιτωλακαρνανίας-δέχεται πάσης φύσεως εδώδιμα και μη οπωροκηπευτικά

      Διαγραφή
  5. Ο Σύλλογος έβαλε ανάρτηση και ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. Θέλω να συνεχίσει το ίδιο ΔΣ, με καλύπτει και δεν σκοπεύω να κάνω μεταγραφή στους ανθρακωρυχους του Μάντσεστερ.
    Υ. Γ. Στους λιγνιτωρυχους της ΔΕΗ ίσως το σκεφτόμουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλλού γίνονται πραγματάκια....
    https://kosmodromio.gr/2021/09/17/%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%81%ce%bf/?fbclid=IwAR3wbbSZvdzUtTzkTof0qUw4OjiPuMu1sX4Zt1SzLzn8xfrYMchYkVXLHvE

    ΑπάντησηΔιαγραφή