Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Γενική Συνέλευση στην Αθήνα ήταν μία αποτυχία από πολλές απόψεις.

  • Πρώτον: Δεν ήταν Γενική Συνέλευση, καθώς προφανώς δεν μπορούσε να έχει απαρτία. Πρακτικά είναι αδύνατο αυτό το σωματείο να κάνει γενικές συνελεύσεις με πραγματική απαρτία, έτσι όπως είναι διασκορπισμένοι οι εργαζόμενοι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Συμπέρασμα: σίγουρα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό.
  • Δεύτερον: Το γεγονός ότι είναι πρακτικά αδύνατο να έχουμε απαρτία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία (για κανέναν). Ακόμα και ως συγκέντρωση προσωπικού από την Αθήνα να το δει κάποιος, είχε ελάχιστη συμμετοχή και ελάχιστη αντιπροσωπευτικότητα (ως προς τις δομές και τα Τμήματα από όπου προέρχονταν οι παρευρισκόμενοι).
  • Τρίτον και σημαντικότερο: Ουσιαστικά έγινε μία παρουσίαση-παράθεση από τη μεριά του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου ενός καταλόγου αιτημάτων του στυλ "λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι", χωρίς καμία ουσιαστική ιεράρχηση και αξιολόγηση των αιτημάτων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις τριών παρατάξεων (ΑΡΣΥ, Αγωνιστική Συσπείρωση και Ανεξάρτητη Φωνή), καθότι η παράταξή ΕΣΥ δεν εκπροσωπήθηκε από κανένα (αν και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου η εκπρόσωπος της στο ΔΣ είχε καταθέσει την συμφωνία της στην εισήγηση της πλειοψηφίας). 
  • Τέταρτο και χειρότερο από όλα ήταν ότι για άλλη μία φορά τη συζήτηση και το ενδιαφέρον ορισμένων από τους παρευρισκόμενους (ίσως και μεγάλου αριθμού συναδέλφων που δεν έρχονται καν στις συνελεύσεις) μονοπώλησε το θέμα των "μισθολογικών ανισοτήτων". Όπου "μισθολογικές ανισότητες" οι διαφορετικοί μισθοί που έχουν προκύψει μεταξύ «πρώτης» και δεύτερης, τρίτης τέταρτης κλπ ομάδας.  

Επιτρέψτε μας να ανοίξουμε μια μεγάλη παρένθεση και να ξεκαθαρίσουμε μία και καλή τα "γεγονότα" και τη δική μας θέση σχετικά με αυτό το θέμα: 

Η λεγόμενη "πρώτη" ομάδα των συναδέλφων που προσέφυγε ενάντια στον τρόπο εφαρμογής των μνημονιακών νόμων στις αμοιβές μας, κέρδισε τα  ασφαλιστικά μέτρα (με επιχείρημα ότι οι μεγάλες μειώσεις που προβλέπουν τα μνημόνια αλλάζουν δραματικά το επίπεδο ζωής των εργαζομένων).

Η πρώτη ομάδα λοιπόν, πληρώνεται με το μισθό που είχε πριν να κάνει την αγωγή

Οι ομάδες που έκαναν αγωγή σε δεύτερο χρόνοδεν κέρδισαν το ασφαλιστικά μέτρα (με το σαθρό επιχείρημα από τη μεριά της δικαστικής εξουσίας ότι αφού καθυστέρησαν να κάνουν την αγωγή κατάφερναν να τα βγάλουν πέρα).

Ως εκ τούτου, οι συνάδελφοι της δεύτερης, τρίτης τέταρτης κλπ ομάδας που έκαναν αγωγή, πληρώνονται όπως και οι συνάδελφοι που δεν έχουν κάνει αγωγή. 

Η πρωτόδικη απόφαση δικαίωσε την πρώτη ομάδα των "υψηλόμισθων¨ συναδέλφων

Η τότε Διοίκηση είχε δυο δρόμους: Ή θα αποδεχόταν την απόφαση του Δικαστηρίου οπότε θα πλήρωνε πλέον όλους τους εργαζόμενους με τον ευνοϊκό τρόπο υπολογισμού των μισθών. Ή θα αμφισβητούσε την απόφαση που δικαίωνε τους εργαζόμενους, κάνοντας έφεση. 

Η Διοίκηση Καφετζόπουλου επέλεξε το δεύτερο και έκανε έφεση (παρόλο που μεταξύ των προσφυγόντων της πρώτης ομάδας συγκαταλέγονταν και ο Πρόεδρος Καφετζόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Φωτόπουλος, ως πρώην εργαζόμενοι). Κάνοντας έφεση δεν προσέφυγαν μόνον ενάντια στον εαυτό τους αλλά και κυρίως ενάντια στα συμφέροντα ΟΛΩΝ των εργαζομένων (πρώτης, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης ομάδας....)


Μπορούσαν να μην κάνουν έφεση: ΝΑΙ, μπορούσαν.
Υπάρχουν άλλοι φορείς που δεν έκαναν έφεση σε πρωτόδικες αποφάσεις που δικαίωναν τους εργαζόμενους; ΝΑΙ, υπάρχουν.
Αν δεν έκαναν έφεση θα μπορούσαμε τώρα να πληρωνόμαστε όλοι με υψηλότερους μισθούς: ΝΑΙ θα μπορούσαμε.

Άρα υπεύθυνοι για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμού του μισθού μας με βάση την πρωτόδικη απόφαση είναι η προηγούμενη ντεμέκ αριστερή Διοίκηση. 

Ως ντεμέκ αριστεροί όμως, δεν είχαν το θάρρος να κόψουν και τους μισθούς των εργαζομένων της πρώτης ομάδας.  Φοβούμενοι την κατακραυγή και τη σπίλωση του "αριστερού προφίλ" της «πρώτη φορά αριστερής» κυβέρνησης, συνέχισαν τον τρόπο υπολογισμού των μισθών της πρώτης ομάδας με βάση τα ασφαλιστικά μέτρα. Δεν ήταν παράνομο, ήταν όμως παράλογο (εμ έφεση, εμ σεβασμός της πρωτόδικης απόφασης...).

Βρεθήκαμε λοιπόν, να περιμένουμε την απόφαση του Εφετείου για να λήξει το χάος και να πετύχουμε την εξίσωση προς τα πάνω, που αποτελεί και τον μόνο δίκαιο τρόπο να τελειώσει αυτή η ιστορία. Τα δεδομένα έλεγαν ότι μάλλον θα κερδίσουμε, ωστόσο στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι λίγο πιο τυφλή από το σύνηθες, όταν πρόκειται για το συμφέρον των εργαζομένων. Μπερδεύεται. Έτσι ο Άρειος Πάγος, εκδικάζοντας υπόθεση άλλου ΝΠΙΔ, παρόμοια με τη δική μας, αποφάσισε (κάποιοι λένε κατόπιν οικονομικών υπολογισμών για το κόστος της αντίθετης απόφασης) ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δίκιο, καλά καμωμένες οι διπλές και οι τριπλές μειώσεις. 

Δηλαδή (για όποιον συνεχίζει να μην καταλαβαίνει) το Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας  (του οποίου οι αποφάσεις αποτελούν στην ουσία νόμους και δεν παραβιάζονται από κατώτερα δικαστήρια), αποφάσισε ότι ο σωστός τρόπος υπολογισμού του μισθού μας είναι ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται ο μισθός της δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κλπ ομάδας. 

Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση τώρα: Περιμένουμε την εκδίκαση της έφεσης που έκανε η Διοίκηση Καφετζόπουλου, με προδιαγεγραμμένο το αρνητικό δικαστικό αποτέλεσμα για όλους μας (με τους συνάδελφους της πρώτης ομάδας να βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση όλων: Λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι πιθανό να τους ζητηθούν πίσω τα χρήματα τα οποία έχουν λάβει όλα αυτά τα χρόνια). 

Και ενώ αυτή είναι η κατάσταση, υπήρξαν συνάδελφοι στην τελευταία ΓΣ, που εγκαλούν την προηγούμενη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, όχι επειδή έκανε έφεση εναντίον του δίκιου των εργαζομένων, αλλά επειδή συνέχισε να πληρώνει στους εργαζόμενους της πρώτης ομάδας σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που τους δικαίωνε.

Ακόμη χειρότερα: Υπάρχουν συνάδελφοι, (όπως η παράταξη Ανεξάρτητη Φωνή που το έγραψε κιόλας) που μιλάνε για "διεκδίκηση αναδρομικών"???!!!! Αναδρομικά από τι; Από τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί; 

Θα είχε νόημα αυτή η συζήτηση αν είχαμε κερδίσει. 

Αν ο Άρειος Πάγος έβγαζε απόφαση υπέρ των εργαζομένων. Αν η έφεση που περιμένουμε να εκδικαστεί, υπήρχε πιθανότητα να μας δικαιώσει. Αλλά αυτά έχουν τελειώσει πια: η Δικαστική εξουσία της Ελλάδας έχει τελεσίδικα και αμετάκλητα αποφασίσει ότι καλά έκανε η Νομοθετική Εξουσία και πετσόκοψε τους μισθούς μας δυο φορές.

Κι εμείς συζητάμε για "διεκδίκηση αναδρομικών";;;!!! Τρελό αλλά όχι ανεξήγητο.

Η Διοίκηση του Σωματείου δεν εξήγησε επαρκώς στους εργαζόμενους ότι έχουμε χάσει. Για τα ψηφαλάκια; για να μην "στενοχωρήσει" τους εργαζόμενους; γιατί έχει πληροφορίες από "μέσα" ότι το θέμα θα λυθεί με μαγικό τρόπο; γιατί νομίζουν ότι κρύβοντας το θέμα κάτω από το χαλί, θα μπορέσουμε να το κάνουμε "αβαβαβα": Μη μιλάτε για να μην διαμαρτύρονται οι συνάδελφοι της δεύτερης τρίτης κλπ ομάδας, που πληρώνονται λιγότερα. Μη μιλάτε μήπως στα μουλωχτά μας "ξεχάσουν" και παραγραφεί (;). Μήπως και περάσει μια τροπολογία (στα κρυφά θα περάσει άραγε;) για "αχρεωστήτως καταβληθέντα", μη μιλάτε αφού και τούτη η Διοίκηση συνεχίζει να τα πληρώνει. Μη μιλάτε γενικώς...Αλλά κανείς δεν κέρδισε από τη σιωπή, παρά μόνο οι ένοχοι και οι συνένοχοι. Πρέπει να νοιώθουμε ένοχοι για κάτι;

Στο σημείο αυτό και πριν κλείσουμε την παρένθεση περί μισθολογικών ανισοτήτων, οφείλουμε να πούμε και κάτι άλλο, εξαιρετικά σημαντικό: όλοι οι νεοσεισερχόμενοι δεν έχουν ούτε μαξιλάρια, ούτε προσωπικές διαφορές. Επίσης όλα αυτά καθόλου δεν αφορούν τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους εργολαβικούς και του ΟΑΕΔ.

Για αυτές τις μισθολογικές διαφορές έχουμε να πούμε κάτι; Αγανακτούμε το ίδιο; Σε ποια θέση το ιεραρχούμε;

Ας γυρίσουμε στην ΓΣ. Από τη μεριά μας στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, τονίσαμε ότι η παράθεση ενός καταλόγου αιτημάτων, χωρίς καμία ιεράρχηση όσο αφορά τη σημασία και τη βαρύτητα τους, και χωρίς καμία πρόταση σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίον θα διεκδικηθούν αυτά τα αιτήματα, λειτουργεί μόνο υποκριτικά, καθώς συγκαλύπτει την ουσιαστική έλλειψη διάθεσης για διεκδίκηση (με ότι αυτή συνεπάγεται, πχ. σύγκρουση με τη Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας). Μοιάζει με τον κατάλογο ονομάτων που διαβάζουν οι παππάδες τα ψυχοσάββατο: καλμάρουν μεν οι συγγενείς την συνείδηση τους, αλλά οι πεθαμένοι παραμένουν πεθαμένοι...

Εμείς θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα

    • τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ως τον μοναδικό εφικτό τρόπο επίλυσης των χρόνιων μισθολογικών προβλημάτων μας
    • την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με μονιμοποίηση του προσωπικού που με οποιοδήποτε τρόπο εργάζεται στον οργανισμό (οι μεσοβέζικες λύσεις, που συζητήθηκαν και στη ΓΣ, για ΚοινΣΕπ κλπ, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά μπορεί και να οδηγήσουν στην απόλυση όσων ήδη δουλεύουν και αδυνατούν να ενταχθούν σε ΚοινΣΕπ)

Και δεν θέλουμε ΣΣΕ με μεσοβέζικα αιτήματα πχ. "με αναπροσαρμογές στα δεδομένα της παρούσας δυσμενούς οικονομικής πραγματικότητας" όπως λέει η ανακοίνωση του ΔΣ. 

Θέλουμε ΣΣΕ με γενναίες αυξήσεις.

Θέλουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν στην προηγούμενη δυσμενή οικονομική πραγματικότητα (για να μη μας δουλεύουν δηλαδή, λες και υπήρξε ποτέ ευμενής οικονομική πραγματικότητα για τους εργαζόμενους...).

 Συνάδλεφοι, ισσες, 

δεν πρέπει να βλέπουμε αυτά που μας χωρίζουν αλλά αυτά που μας ενώνουν. Και αυτό που μας ενώνει είναι η ανάγκη μας για ζωή με αξιοπρέπεια. Και για να υπάρχει πιθανότητα να καλύψουμε αυτή την ανάγκη πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί: Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που πρέπει να διεκδικήσουμε, το μόνο που μπορούμε να κερδίσουμε για να λυθούν με δίκαιο τρόπο οι μισθολογικές διαφορές και όλες οι εκκρεμότητες είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Πως θα τα διεκδικήσουμε όλα αυτά; Για να μην μείνουν στα χαρτιά. Αν περιμένουμε από τη Διοίκηση, αν περιμένουμε από τους υπουργούς και τους βουλευτές των κομμάτων της αστικής εξουσίας, αν περιμένουμε από τους συνδικαλιστές μας, ζήτω που καήκαμε...

Αυτό που προτείνουμε είναι να παραδειγματισθούμε από το παρελθόν του Συλλόγου, να δούμε πως κέρδισαν την υπογραφή ΣΣΕ άλλοι κλάδοι (πχ. COSCO) και να μην υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εδώ και τώρα! 


57 σχόλια:

  1. Συλλογική σύμβαση εργασίας εδώ και τώρα ναι, συμφωνούμε, να συμπεριλαμβάνεται και το καθηκοντολόγιο της κάθε θέσης θα πρότεινα καθώς και να ακολουθείται συγκεκριμένη στάση από όλες τις ΜΟΘΕ. Θα ήθελα όλες οι ειδικότητες να διεκδικήσουν το ανθυγιεινό επίδομα και το επικινδυνότητας καθώς και θεωρώ μεγάλη αδικία ότι δεν λάβαμε το επίδομα που δόθηκε σε όλους τους υγειονομικούς λόγω covid. Μήπως να πάτε στο υπουργείο και να τους υπενθυμίσετε τι οργανισμός είμαστε; Ευκαιρία τώρα που πλησιάζει η ημέρα κατά των ναρκωτικών να γίνει γνωριμία με το υπουργείο. Το επίδομα οθόνης ποιος θα το λάβει; Όσο αφορά τον Καφετζόπουλο-Φωτεινόπουλο ντροπή τους! Λέτε αυτός ο πρόεδρος να έχει την όρεξη να λύσει το θέμα; ποιος πρέπει να τον πιέσει γι΄αυτό; Εσείς και Εμείς! ξεκινήστε διαδικασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού τον θυμήθηκες τον Φωτεινοπουλο; τι σου'φταιξε; ίσα ίσα που ήταν ο Πρόεδρος με τον οποίον περάσαμε καλύτερα από οποιονδηποτε αλλον

      Διαγραφή
    2. Ξέρουνε φίλε τι οργανισμός είμαστε. Ζόμπι.

      Διαγραφή
  2. Άλλο Φωτεινοπουλος αλλά Φωτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο θα ηταν να μην λετε και σεις μισες αληθειες....
    Οταν κερδισε η πρωτη ομαδα τα ασφαλιστικα και οι υπολοιποι οχι καλως τα επαιρναν και δεν διαφωνει κανεις.
    Οταν ομως δικαιωθηκε και η δευτερη ομαδα πρωτοδικα θα επρεπε η να πληρωνονται ολοι το ιδιο.
    Αντ αυτου καποιοι εκαναν σιωπηλη συμφωνια να συνεχισει μονο η πρωτη ομαδα να πληρωνετε και τους υπολοιπους που αποτελουν και την μεγαλη πλειοψηφια τους εγραψαν κανονικα...
    Προφανως υπηρχε προσωπικο συμφερον απο αυτους που συμφωνησαν σιωπηλα εις βαρος της πλειοψηφιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε σκέψου όμως το άλλο. Όταν θα ζητηθούν τα λεφτά πίσω; φαντάζεσαι να τα είχες πάρει και να στα ζητήσουν πισω; ποιος έχει τέτοιο ποσό; προβλέπω να δουλεύουν τζάμπα για τον ΟΚΑΝΑ για ποσα χρόνια...
      Θα το προτιμούσες;

      Διαγραφή
    2. Αυτο που επιδιωκουν ειναι να χαριστουν με πολιτικη αποφαση και οι υπολοιποι τιποτα...

      Διαγραφή
    3. Πώς να γίνει αυτό ρε φίλε; θα υπάρξει νόμος χαριστικός για τόσους λίγους ανθρώπους; γιατί; παίζει ο Τάκης μπριτζ με τον Κυριάκο;

      Διαγραφή
    4. Αν δεν βγει ο Μπαρουφακης ή ο μπαρμπα Κουτσουμπας, δεν θα χαριστει τίποτα. Από κανέναν άλλον...

      Διαγραφή
  4. Aρσυ δεν μας είπατε. Συνεχίζει ο Σύλλογος το εμπάργκο στους ανεμβολιαστους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά τί αποφασίσατε; Τί θα διεκδικήσουμε και πώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το συζητήσουν στο μπριτζ.

      Διαγραφή
    2. το πριτσ φοβάμαι

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ ρε συ! Μα ένα πράγμα κι αυτό με μένα... Μια πριτσοφοβια, άνευ προηγούμενου!

      Διαγραφή
  6. https://www.avgi.gr/koinonia/418374_olistiki-kapileia-apo-ton-mitsotaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΣΥ ο Σύλλογος επιμένει στην ίδια στάση για τους ανεμβολίαστους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ανοίξω και εγώ μια παρένθεση και να ξεκαθαρίσω τα πράγματα με ολόκληρες αλήθειες.
    1ον
    Απόφαση Ασφαλιστικών μέτρων διάρκειας δωδεκαετίας δεν υπάρχει πουθενά.στα ελληνικά νομικά χρονικά.
    2ον
    ΑΡΣΥ μέλος του ΔΣ δεν γνωρίζεις ότι και η δεύτερη ομάδα εναγόντων έχει θετική πρωτόδικη απόφαση;
    Μάλλον σκοπίμως δεν το αναφέρετε.
    3ον
    Πώς νιώθετε έχοντας αποκομίσει τουλάχιστον από 10000 ως 70000 επιπλέον την τελευταία δεκαετία έναντι των συναδέλφων σας προσφέροντας την ίδια εργασία;
    Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν θιγατε τέτοια ασήμαντα θέματα...
    Και πολλά ακόμη...
    Μπέττυ Τζουμαλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ νομίζω ότι είναι σωστά αυτά που λες και προσωπικά δεν θα ένιωθα καλά να έχω αποκομίσει τόσα περισσότερα χρήματα σε σχέση με συναδέλφους.
      Με μια σημαντική απορία όμως. ΑΝ όντως τα έχουν αποκομίσει. Τα έχουν αποκομίσει; Είσαι σίγουρη; Είναι οριστική ή προσωρινή η δικαστική απόφαση; Αν η οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης βγει αρνητική; Τι λες γι'αυτο;
      Α! κι άλλη μια απορία. Πώς θα ένιωθες αν είχες να επιστρέψεις από 10000 ως 70000; αν θες, πες. Εγώ πάντως δεν θα ένιωθα καθόλου καθόλου καλά. Σίγουρο αυτό.
      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν χρήματα.
      Καμία κυβέρνηση δεν θα ζητήσει την επιστροφή χρημάτων τόσων ετών από εργαζόμενους. Ας μην είμαστε αφελείς. Πληρώνονται έτσι όχι επειδή νομικά το δικαιούνται.
      Μετά την έφεση στις ίδιες πρωτοδίκες αποφάσεις έπρεπε να είχαν γίνει οι περικοπές.
      Δεν θυμάσαι τί έλεγαν οι εκπρόσωποι του σωματείου μας; Εφόσον δεν τα κόβουν σε μας να χαίρεστε οι υπόλοιποι γιατί είναι το σοβαρότερο επιχείρημα αυτό στο Εφετείο.
      Τον Ιανουάριο που θα γίνει το Εφετείο υποθέτω θα σταματήσουν από κει και πέρα να πληρώνονται με τα ασφαλιστικά δωδεκαετίας ( εδώ γελάμε βέβαια) και θα έρθουν στις αποδοχές των υπολοίπων εργαζομένων.

      Διαγραφή
    3. Και κάτι ακόμη Νίκο Δ.
      Ποιος παρανόμως πλήρωνε;
      Σίγουρα οι εργαζόμενοι της Α ομάδας εναγόντων δεν κανόνιζαν με το λογιστήριο του οργανισμού τις αποδοχές τους.
      Να λοιπόν το σοβαρότερο επιχείρημα για την μη επιστροφή των επιπλέον αποδοχών.
      Δεν ξέρω αν είσαι στην Α ομάδα εναγόντων ή σε κάποια επόμενη.
      Να είσαι σίγουρος αν είσαι στην Α είσαι κερδισμένος!!
      Αν είσαι σε κάποια άλλη είσαι χαμένος! (Οικονομικά εννοώ).
      Μ αρέσει που η ΑΡΣΥ έρχεται τώρα να καταγγείλει υπόγειες συνεννοήσεις των μελών του Δ.Σ. των εργαζομένων σαν να μην ήταν τμήμα του...αλλά όπως τυχαίως όλοι τους ανήκουν στην ομάδα των ασφαλιστικών, και πάλι να γελάσω...
      Μπέττυ Τζουμαλή

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει κάποιο "δια ταύτα" σε αυτές τις εκτιμήσεις; ή θα αρκεστούμε στα γνωστά περί κατσίκας του γείτονα;

      Διαγραφή
    5. Θα μου επιτρέψεις Μπεττυ μια διόρθωση. Δεν ζητάει η Κυβερνηση την επιστροφή χρημάτων από εργαζόμενους. Την βάζει μπροστά την διαδικασία η Διοίκηση ενός Οργανισμού, εφόσον βγαίνει δικαστική απόφαση περί "αχρεωστητως καταβληθεντων". Δεν είναι επιλογή. Είναι νομική επιταγή. Εκτός εαν η Κυβερνηση νομοθετησει να χαρίσουν. Μόνο αυτή μπορεί να είναι η παρέμβαση μιας Κυβέρνησης. Και ειχε γίνει πράγματι ξανά υπέρ των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ. Αλλά τότε αφορούσε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ. Αν δεν ήσουν στον ΟΚΑΝΑ και δεν τα είχες ζήσει, ρώτησε παλιους ή τον Σύλλογο. Νομίζω και η ΑΡΣΥ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τα λέω σωστά.
      Να 'σαι καλά.
      Νίκος

      Διαγραφή
    6. Υ. Γ. Κι επίσης τα ασφαλιστικά δεν αφορούν το μισθολόγιο προ 12ετιας. Δεν πανε πίσω στα αρχικά αρχικά μέτρα των μνημονιων. Για να είμαστε ακριβείς.
      Νικος

      Διαγραφή
    7. αρσυ κάτι έχεις εσύ κατά της Ζωολογίας.

      Διαγραφή
    8. Αρκετά με την κατσίκα του γείτονα.
      Ο γείτονας δεν έκανε τίποτα για να αποκτήσει και ο γείτονάς του κατσίκα!
      Και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό στην ΑΡΣΥ. Ας είμαστε ειλικρινείς.
      Αλλά εδώ εσείς δεν γνωρίζατε για την απόφαση του πρωτοδικείου της β ομάδας...
      Και το Δία ταύτα:
      Το ΔΣ του σωματείου κινήθηκε υπηρετώντας μόνον την Α ομάδα εναγόντων ( να σώσουμε την δική μας κατσίκα)

      Διαγραφή
    9. Καλή σου ημέρα Νίκο!
      Λάθος κατάλαβες.
      Εννοώ ότι δεν υπάρχει ισχύς νομική για απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που πάρθηκε προ δωδεκαετίας.

      Διαγραφή
    10. Υ.Γ. για το ποιος αποφασίζει.
      Το Εφετείο το πρόσφατο και τελευταίο δεν πήρε απόφαση παρότι υπάρχει απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αναμένοντας πολιτική απόφαση, υποθέτω το γνωρίζεις Νίκο.

      Διαγραφή
    11. Δεν το γνώριζα. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορει να μην βγάλει απόφαση, sooner or later. Εννοείς προφανώς οτι αναμένει το πολιτικό κλίμα; τι θα γίνει στις εκλογές κλπ; πιθανό ακούγεται, όντως.
      Πάντως, το να κάνει μια κυβέρνηση νόμο θετικό για 150 άτομα του ΟΚΑΝΑ, προσωπικά δεν μου ακούγεται πολύ πιθανό. Συνήθως το κάνουν για περιπτώσεις ΜΑΖΙΚΕΣ ψηφοφόρων....
      Και για τα ασφαλιστικά, επιμένω. 😃 Δεν νομίζω ότι η απόφαση για τα ασφαλιστικά βγήκε τόσο πισω,το 2010....
      Νικος

      Διαγραφή
    12. Νίκο, κουράστηκα...
      Έχει σημασία αν είναι δέκα ή δώδεκα χρόνια πριν;
      Σημασία έχει το ψέμα των μελών του ΔΣ των εργαζομένων που διατείνονται ότι πληρώνονται βάσει της απόφασης των ασφαλιστικών!
      Και οι μεν εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ είναι περίπου 250, οι μισοί περίπου από το σύνολο των εργαζομένων με ίδια σχέση εργασίας, αορίστου χρόνου, σε όλη την Ελλάδα δε υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε ΝΠΙΔ και η πολιτική απόφαση θα ισχύσει για πολλούς εργαζόμενους και όχι μόνον για 150 που εσύ αναφέρεις.
      Σε χαιρετώ Μπέττυ

      Διαγραφή
    13. Συνάδελφοι, Μπέτυ, Νίκο, κλπ, κι εμείς κουραστήκαμε...
      Ναι, μέσα στο ψέμα ζούμε στον ΟΚΑΝΑ, δεν το ξέρουμε; Καταπώς είναι οι άνθρωποι είναι και τα έργα τους. Το είπε κάποιος άλλος παρακάτω. Από το ΚΕΘΕΑ πέρασε ένας Νοταράς. Από δω......τα γνωστά..

      Διαγραφή
    14. Ίσως δεν το ξέρεις. Κι απ'τον ΟΚΑΝΑ πέρασε ο Κανελλακης. Για λίγο βέβαια και μάλλον διακοσμητικός...

      Διαγραφή
  9. Το σχόλιο μου είναι επώνυμο και περιμένω δημοσίευση
    Μπέττυ Τζουμαλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον στο blog της ΑρΣυ, δημοσιεύονται όλα τα σχόλια. Δεν χρειάζεται η επωνυμία για την έκφραση γνώμης. Αρκεί η ευπρέπεια, αν και είναι επιθυμητή και η αλληλεγγύη.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ.
      Αλληλ-έγγυος

      Διαγραφή
  10. https://www.newsit.gr/ellada/pethane-o-epitimos-proedros-tou-kethea-gerasimos-notaras/3555842/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

    Για να μπορούμε να συγκρίνουμε μεγέθη ανδρών (ή γυναικών), που έχουν περάσει από ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ...
    Καλο ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένα νέο υπάρχει; ή πήγατε κατασκηνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κουβαδάκια τους και σ΄άλλη παραλία

      Διαγραφή
    2. Καλέ τί κάνετε; Ζείτε; Εδώ τρέχουν τα θέματα και εσείς αρμενίζετε;Κανένα φράγκο θα πάρουμε;

      Διαγραφή
  12. Για τον Γ. Μιχαηλίδη τι θέση παίρνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aν και δεν ψήφισα την ΑΡΣΥ ,όχι ίσως από κάποια σοβαρή διαφοροποίηση ως προς την επιλογή άλλης παράταξης , (απλώς κινούμενη αριστερά....)Έχω όμως να της αναγνωρίσω κατ αρχάς θετικά, το βήμα για σχολιασμούς που δίνει...Γιατί στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ...Πολύ κακώς κατά την γνώμη μου..... Αλλά όποιος φυλάγεται από την αλήθεια και τον διάλογο ..αυτά κάνει...Τώρα γενικότερα και ειδικότερα...καμία παράταξη μαζί και οι αριστερές ..δεν παύουν να σέρνονται πίσω από οικονομικής φύσης και μόνο προβλήματα που φυσικά είναι βασικά ,( και εδώ η πρόταση για ΣΣΕ είναι ουσιαστικό μέσο για την οικονομικές μας διεκδικήσεις) αλλά δεν αρκεί για το επίπεδο των εργασιακών συνθηκών μας και για το έργο που έχουμε αναλάβει...συνολικά....Κοινό μυστικό όλο αυτό...(αλλά πάντα στο πίσω πλάνο......) με ένα συνεχώς αυξανόμενο κόστος προς όλες τις πλευρές... Και σαν λύση ..ο συμβιβασμός και οι μειωμένες απαιτήσεις...έστω κι αν είναι κύρια.. οικονομικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λύση είναι ΜΙΑ. Κατεδάφιση και ΝΕΟ μαγαζί, γωνία.

      Διαγραφή
  14. διακοπές διαρκείας είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τί έγινε παιδιά το διαλύσαμε το μαγαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτές είναι διακοπές δύο μήνες εξαφανισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τώρα θα μας πιουν και το αιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τί έγινε παιδιά ζείτε; κάποιο νέο;μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μαμάκας ίδιος μένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ελπίζουμε αύριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να αρχίσετε να δημοσιεύτε και εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάτι ακούγεται για μήνες που συνάδελφοι ΕΣΠΑ του υπνωτηρίου είναι απλήρωτοι... Ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολύ δίκαιο να πάρουν οι νοσηλευτές μόνο το ανθυγιεινό επίδομα...οι οποίοι είναι και προστατευμένοι πίσω από τζάμια ενώ όλοι οι υπόλοιποι δουλεύουν μέσα σε υγιεινές συνθήκες εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή