Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το 2021 να ξαναγκαλιαστούμε!

Αντί άλλων ευχών,καλωσορίζοντας το 2021 παραθέτουμε (είναι σαφές πως δεν τα πολυκαταφέρνουμε στα λόγια τώρα τελευταία...)

τον Antoine de Saint Exupery

Πάντα θα υπάρχει μια νέα ευκαιρία, μια νέα φιλία, μια άλλη αγάπη, μια καινούρια δύναμη. Για κάθε τέλος, υπάρχει πάντα ένα φως που ξεπροβάλλει, ένα νέο ξεκίνημα

και το Θανάση Καμπαγιάννη (από το χρονολόγιό του στο facebook)

Ετούτη η χρονιά είχε τις καλές στιγμές της, ας μην μηδενίζουμε. Είχε όμως αυτόν τον αφόρητο περιορισμό της μετακίνησης. Που δεν ήταν αφόρητος κυρίως γιατί περιοριστήκαμε: αυτό ήταν εν πολλοίς αναγκαίο λόγω του υπαρκτού κινδύνου αυτής της φριχτής πανδημίας. Ήταν αφόρητος γιατί το κράτος μέτρησε τις ζωές και τις ανάγκες μας και μας είπε τι σ' αυτές είναι σκόπιμο και τι άσκοπο. Πρώτη φορά τόσο καθαρά, ωμά και ξετσίπωτα μάς είπαν πώς τα έχουν στο μυαλό τους. Κοιτάξτε τις βεβαιώσεις, τα γράμματά τους, την αρίθμησή τους:

Α είναι η βεβαίωση για να πας στη δουλειά.

Β είναι η βεβαίωση για να πας οπουδήποτε αλλού εκτός απ' τη δουλειά.

Και αυτές όμως οι μετακινήσεις βήτα κατηγορίας είναι αριθμημένες κατά σειρά προτεραιότητας:

1 είναι για να πας στο γιατρό.

2 είναι για να βρεις τρόφιμα.

3 είναι για να πας στην τράπεζα.

4 είναι για κάποιον που έχει ανάγκη.

5 είναι για κάποια τελετή, καμιά κηδεία, κανέναν γάμο.

6 είναι για έναν περίπατο. Κι εκεί σταματάει.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δουλειά είναι Α και όχι Β. Δεν είναι τυχαίο ότι ο περίπατος είναι 6 και όχι 1 ή ότι η τράπεζα είναι 3, πάνω από τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Όλα είχαν τη λογική τους.

Η ζωή όμως, η πραγματική ζωή, η ζωή όπως την έχουμε ονειρευτεί εμείς κι άλλοι πολλοί πριν από μας, ξεκινάει από το Β6 και πέρα. Γι' αυτό κι εκεί πέσανε τα πολλά πρόστιμα, εκεί αποδόθηκε η αρρώστια, εκεί παίχτηκε η μεγάλη μάχη.

Εύχομαι το 2021 να έρθει η στιγμή που θα αναποδογυρίσουμε τους αριθμούς τους, θα ανατρέψουμε τις αξιολογήσεις τους. Θα ξανακάνουμε τις βόλτες και τις μετακινήσεις μας, που γι' αυτούς μπορεί να είναι περιττές, για μας όμως είναι αυτό που δίνει σκοπό στις ζωές μας και τις κάνει άξιες να βιωθούν.

Άντε παίδες, καλή χρονιά!

 

3 σχόλια:

  1. Εχει γινει καποια ενεργεια απο την διοικηση για να ειναι οι εργαζομενοι του ΟΚΑΝΑ μεσα στους υγειονομικους που θα εμβολιαστούν ? ΝΑΙ ρωτηθήκαμε ποιοι θα θελαμε να εμβολιαστούμε , δωσαμε ΑΜΚΑ και ΑΤ αλλα μετα επικρατεί σιγή ιχθύος ! Γνωρίζει κάποιος κατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν πια. Κάναμε τον Σάκη πρώτη φίρμα.... Καλός είναι, αλίμονο, αλλά τέτοια δημοσιότητα πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή