Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Η ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ




Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ 

ΕΜΕΙΣ (και όχι μόνο εμείς) ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ




Για μια ανασκόπηση της Κουβανικής Επανάστασης:

http://left.gr/news/i-istoria-tis-koyvanikis-epanastasis

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται και στις γιορτές και "για να ξανακάνουμε τον συνδικαλισμό μια όμορφη λέξη"


Την Κυριακή ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου είχε προκηρύξει απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Διαβάστε την ενημέρωση και θα καταλάβετε τι γίνεται όταν η εργοδοσία βαδίζει χέρι χέρι με την κρατική  καταστολή


ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/12
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 11:30.

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΕΦΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Την Κυριακή 28 Δεκέμβρη η βιτρίνα της κουλτούρας και του πολιτισμού έγινε θρύψαλα. Αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η πιο στυγνή εργοδοσία, που συμβαδίζει με την κρατική καταστολή και βία. Η απεργία που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας (μετά την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή ως δώρο στις πολυεθνικές και τους μεγάλους ομίλους) συνοδεύτηκε από απεργιακές φρουρές από το πρωί έξω από τα καταστήματα Παπασωτηρίου και Ιανός. Η περιφρούρηση της απεργίας από ένα σωματείο που πάει κόντρα στο ρεύμα, που παλεύει για τα εργατικά δικαιώματα και μέσα στις γιορτές, χάλαγε την εορταστική σούπα που αφεντικά και κυβέρνηση ήθελαν να σερβίρουν. Το χτύπημα της απεργίας των βιβλιοϋπαλλήλων δείχνει τη λύσσα των από πάνω, απέναντι στους από κάτω που παλεύουν για το δίκιο τους και αρνούνται να υποταχθούν.

Από το πρωί η εργοδοσία του Ιανού έδειξε τα δόντια της. Μέσω των διευθυντικών στελεχών -με την κα Λιαποπούλου Μαρία να πρωτοστατεί με πάθος- προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένταση και “επεισόδια”. Αφού αυτό το σχέδιο δεν περπατούσε, με εντολή του αφεντικού τους προχώρησαν σε άλλο επίπεδο. Κάλεσαν την αστυνομία (που σαν έτοιμη από καιρό) παρέταξε τέσσερις διμοιρίες απέναντι στους απεργούς. Ενώ έκαναν ότι διαπραγματεύονται με εκπροσώπους του Συλλόγου μας για την εκτόνωση της κατάστασης, η κα Λιαποπούλου με εντολή του αφεντικού της κατέθεσε μήνυση και τα ΜΑΤ όρμησαν πάνω στους εργαζόμενους για να υπερασπιστούν την “ελεύθερη αγορά”. Η βιαιότητα της επίθεσης που έγινε από δύο σημεία, προσπαθώντας να κάνει “σάντουϊτς” τους εργαζόμενους, δεν κατάφερε να διαλύσει την απεργιακή συγκέντρωση. Για αυτό και οι διμοιρίες των ΜΑΤ άρχισαν να μαζεύουν κόσμο στο σωρό. Έγιναν πέντε προσαγωγές (οι δύο μάλιστα ήταν πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν από το σημείο την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ) εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ο κύριος Καρατζάς (γνωστός από την υπόθεση μίζες Τσοχατζόπουλου και καταδικασμένος πρωτόδικα σε έξι χρόνια φυλάκισης) και οι παρατρεχάμενοι-ες του έγραψαν ιστορία. Για πρώτη φορά έγινε επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε βιβλιοπωλείο ενάντια σε απεργούς. Το θράσος του όμως δεν έχει όριο, καθώς, διευθύντριες του Ιανού, οι οποίες μιλούσαν τηλεφωνικά μαζί του, σε επικοινωνία τους με εκπρόσωπο του σωματείου μας, αφού είχε γίνει η βίαιη απώθησή μας και οι πρώτες προσαγωγές, μετέφεραν ότι η εργοδοσία δε θα προχωρούσε από την πλευρά της τη διαδικασία διώξεων με τον όρο ότι το σωματείο θα δεσμευόταν ότι δε θα ασχολούνταν ποτέ ξανά με τον Ιανό! ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ. Τα αφεντικά δίνουν εντολή στο κράτος και την αστυνομία να συλλάβουν εργαζόμενους και μετά χρησιμοποιούν τους συλληφθέντες σαν όμηρους για να εκβιάσουν το σωματείο. Πρακτικές της νύχτας, εκβιασμοί, με τις πλάτες του κράτους για να μπορούν οι εκμεταλλευτές της εργασίας μας να εμφανίζονται σαν άνθρωποι του πολιτισμού.

Όμως στις δυνάμεις καταστολής και στην κυβέρνηση δεν αρκούσαν μόνο αυτά. Έτσι, ενώ είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι-ες και αλληλέγγυοι-ες έξω από το 3ο αστυνομικό τμήμα (Ακροπόλεως) για να μάθουν τι θα γίνει με τους συλληφθέντες και για να καταθέσουν μήνυση εκπρόσωποι του Συλλόγου στη διευθύντρια και στο αφεντικό του Ιανού (για εξύβριση, επίθεση και παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης), και ενώ μέσα στο τμήμα οι αστυνομικοί κωλυσιεργούσαν (για να δώσουν χρόνο στους κυρίους και τις κυρίες του Ιανού να αποφύγουν το αυτόφωρο;), οι συγκεντρωμένοι έξω δέχθηκαν και πάλι απρόκλητη επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ που βγήκαν μέσα από στενά. Επιτέθηκαν με μένος όχι μόνο σε διαδηλωτές αλλά και σε περαστικό κόσμο με παιδιά. Μπροστά στη γενική κατακραυγή άρχισαν να πιάνουν συναδέλφους, να τους ρίχνουν κάτω και να τους χτυπούν. Στο τέλος σε τρεις φόρεσαν και χειροπέδες. Όταν μάλιστα τους έβαλαν μέσα στο τμήμα συνέχιζαν να τους χτυπούν και να τους περιφέρουν σαν λάφυρα. Για κακή τους τύχη όμως εκείνη την ώρα παρευρίσκονταν πέρα από τους εκπροσώπους του ΣΥΒΧΑ και δικηγόροι, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΕΙΝΑΠ κλπ. Μπροστά στο χάος που δημιουργήθηκε προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση και μετά από λίγη ώρα στα κρυφά μετέφεραν τους τρεις συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ. Εκεί τους φόρτωσαν με 5-6 πλημμελήματα τον καθένα. Οι συγκεντρωμένοι-ες μετά από αυτή την εξέλιξη πέρασαν από τα βιβλιοπωλεία κάνοντας ενημέρωση για όλα όσα είχαν συμβεί πριν και κατέληξαν στη ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθούν στους τρεις συλληφθέντες.

Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα σε όλους-ες ότι από τη μια μεριά υπάρχει ένας κόσμος αδίστακτος. Είναι ο κόσμος των από πάνω, αφεντικά, κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός, που για να υπερασπιστούν το καθεστώς της εκμετάλλευσης χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Ψηφίζουν νόμους, στέλνουν ΜΑΤ, συλλαμβάνουν, εκβιάζουν…
Η “ελεύθερη αγορά” θέλει σκλαβωμένους ανθρώπους. Με το κέρδος να είναι πάνω από όλα, τσακίζοντας αξίες, πολιτισμό, ανθρώπους. Ο κόσμος των από πάνω όμως πλέον έχει λόγο να φοβάται. Να φοβάται τον αδιαμεσολάβητο ταξικό αγώνα των από κάτω. Αυτό ως σωματείο το ξέραμε, το είδαμε και σήμερα. Όσα έγιναν μας έχουν πεισμώσει ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο. Αυτό το δρόμο καλούμε και όλα τα σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες, τους εργαζόμενους να βαδίσουμε όλοι-ες μαζί. Για να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο. ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΛΕΞΗ.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-12 ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΚΤΙΡΙΟ 16)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσίευμα του Ριζοσπάστη μετά τη Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου

Στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει το Σωματείο. Η παρουσία των δημοσιογράφων μικρή όπως και των συναδέλφων. Παρόλα αυτά η παρουσία αρκετών συναδέλφων που δουλεύουν στα προγράμματα ΕΣΠΑ που απειλούνται με ουσιαστική απόλυση ήταν σημαντική καθώς περιέγραψαν τη δουλειά τους και τη σημασία που αυτή έχει για την αντιμετώπιση της εξάρτησης.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8244456&publDate=18/12/2014

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Πρώτον (και καλύτερο )

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος, όπως μας το είχε υποσχεθεί από την αρχή.
Αφού έσωσε τον ΟΚΑΝΑ, θέλει να σώσει την Ηλεία και το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο κ.Κατρίνης είναι σοσιαλιστής. Τι δεν καταλαβαίνετε?

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΡΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Η (πολυαναμενόμενη) άποψή μας για το χασίς!

  1. Η χορήγηση Τake Ηome (TH) δοσολογιών, σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας, είναι θεραπευτικό  εργαλείο ενταγμένο στο σύστημα κινήτρων και  στοχεύει στη συγκράτηση των ασθενών στο πρόγραμμα και στην ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία. Η χορήγησή του ΤΗ γίνεται μετά τη συνεκτίμηση σειράς παραμέτρων, που αφορούν τόσο τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών όσο και την επίτευξη συγκεκριμένων για τον καθένα θεραπευτικών στόχων, καθώς και την εκτίμηση της προσδοκόμενης ωφέλειας και των πιθανών κινδύνων από την αραιότερη προσέλευση στο πρόγραμμα. Σε αυτές τις παραμέτρους δεν υπάρχει κάποια που να «μην υπολογίζεται», όπως αναφέρει η «άποψηαπόφαση – διαταγή»  της Διεύθυνσης Εφαρμογής Προγραμμάτων (ΔΕΠ). Εξάλλου, η αντίληψη του «όλου ή ουδενός» (splitting) είναι παθολογικός μηχανισμός άμυνας, και ο ρόλος του θεραπευτή είναι να τον διακρίνει και να προσπαθεί να τον τροποποιήσει… Είναι σαφές πως  η χρήση κάνναβης δεν μπορεί να αποτελεί το μόνο κριτήριο για τη λήψη ΤΗ, ούτε και για την μη – λήψη του. Το ορθό με βάση τη βιβλιογραφία και το πλαίσιο είναι να συνεκτιμάται – όπως, εξάλλου, συνολικά η χρήση ουσιών ή η αποχή από αυτές συνεκτιμάται με τα υπόλοιπα κριτήρια που αφορούν τη λειτουργικότητα και τη θεραπευτική πορεία καθενός.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Θαυμάστε τους: δεν έχουμε εμβόλια, δεν έχουμε μπουκαλάκια, δεν έχουμε χαρτί υγείας, χαρτί εκτύπωσης, μελάνι, γιατρούς, νοσηλευτές, αντιδραστήρια, δεν έχουμε σκοινί για να πνιγούμε και ο Τρισμέγιστος Πρόεδρος ανακάλυψε τι θα κάνει τα λεφτά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ "για επενδύσεις στο πλαίσιο των θεραπευτικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων του»:

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014


Τον τελευταίο καιρό η συμπεριφορά (της πλειοψηφίας) των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία αδυνατούμε να κατανοήσουμε πλήρως. Επίσης δεν μας αρέσουν καθόλου αυτά τα χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό θα παραμείνουμε -προς το παρόν- σιωπηλοί.

Επιπροσθέτως χρειαζόμαστε και λίγο χρόνο για να χαρούμε τη νίκη του Νίκου Ρωμανού και του ρωμαλέου κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε. Το μάθημα που μας δίδαξε αυτός ο "τρομοκράτης ληστής με το καλάσνικωφ"  για το πως κερδίζονται οι αγώνες χρειάζεται λίγος χρόνος για να εμπεδωθεί.

Για τους παραπάνω λόγους θα μας συγχωρήσουν οι φανατικοί υβριστές μας: δεν θα τους δώσουμε καμία πληροφορία που να τους ενδιαφέρει. Ό,τι προτείνουμε για διάβασμα και ενημέρωση αφορά μόνο αυτούς - που όπως κι εμείς - χαμογελάνε πονηρά με ευχαρίστηση για τη νίκη του Ρωμανού (και όλων όσων υπερασπιστήκαμε τον αγώνα του για αξιοπρέπεια). Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτά που μέχρι τώρα ασχολιόντουσαν. Δεν θα αλλάξει κάτι: Έτσι κι αλλιώς η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει ο κόσμος, αλλά από αυτούς που το ονειρεύονται (τουλάχιστον...).
  • Από την πορεία για τον Αλέξη, όπου ίσως για πρώτη φορά ολόκληρη η αριστερά συμπορεύθηκε  - Υπέροχες φωτογραφίες από μια νεολαία που δεν υποκλίνεται στον Κιάμο και τους ομοίους του 
http://tvxs.gr/news/ellada/apo-ton-aleksandro-ston-niko-diadiloseis-ayrio-se-oli-tin-ellada
  • Ένα σχολιάκι από κάποιον Γιώργο, με το οποίο συμφωνούμε (πολύ...) 
http://pitsirikos.net/2014/12/%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7/#more-39544
  • μια πολύ καλή εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου στο infowar για τους απεργούς πείνας που νίκησαν ακόμη κι αν έχασαν τη ζωή τους
http://info-war.gr/2014/12/heres-to-you-nicola/
  • Ένα πολύ καλό (έως εξαιρετικό) δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο για την ακροδεξιά και τους ναζιστές. Το πιο ενδιαφέρον; περιέχει και συμβουλές για το πως μπορείς να απαντάς στις "αποστομωτικές" τερατολογίες τους.
http://www.fes-athens.org/media/pdf/Publikationen/As_milisoume_kathara_gia_tin_Akrodexia.pdf


Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ -ΑΠΛΑ- ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

πριν 70 χρόνια κάποιοι έδιναν τις ζωές τους διαλέγοντας τα όπλα από τις αλυσίδες

http://www.pandiera.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7%CF%82-44-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18724:petropoulos-dekembrhs&catid=110:istoria&Itemid=329

http://stokokkino.gr/article/1000000000000987/I-Istoria-sto-Kokkino-gia-ta-Dekembriana-tin-Kuriaki-30-Noembriou

σήμερα κάποιοι βάζουν το κορμί τους οδόφραγμα για τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα

http://www.enikos.gr/society/281790,Oloklhrh_h_epistolh_toy_Nikoy_Rwmanoy:_x.html

http://left.gr/news/allileggyi-stoys-syroys-prosfyges-polemoy#sthash.7F15xqiu.dpuf


εμείς - απλά - πρέπει να πάμε στη συνέλευση για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε πρόβατα επί σφαγή.

Μπορεί να θεωρηθεί και πολυτέλεια...


Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ AIDS

Αφιερωμένο σε αυτούς που αύριο θα κάνουν δηλώσεις για τον αγώνα ενάντια στο AIDS, και θα περηφανεύονται για τη δήθεν συμβολή τους σε αυτό τον αγώνα.

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2014/11/blog-post_858.html